9 yıllık ilişkinin ardından düğüne 2 ay kala terk edilmek....

bu süreç içinde bir erkekle falan mı gördü acaba bir yakını? kıskançmıydı mesela? hani,biri dedikodu yaptı da vazmıgeçti dicem..ama 9 yıl,dilekolay.tanıması gerekiyor seni elbette..bilemedim ne diyeceğimi.ilk defa böyle bir olay duyuyorum.:26:

yok tatlım öyle kıskançlık falan :( keşke bariz bi neden olsa ben de derim ki kendime tamam bundan oldu. ne ben ne ailem kimse anlamadı....

zaten bana çok bağlı idi. daha mayıs ayında çok pahalı bişey aldı çok istiyodum ben baktım hediye almış .çok kızdım . ben parayı kimin için kazanıyorum diyodu. senin yüzün gülsün diyodu. ama demek ki kafasında bi yerde hep bi şüphe vardı. belki de onun beni sevdiği kadar sevmediğimi düşündü. belki de ne kadar emek verirse versin ayrılacağımızı düşündü. çünkü son zamanlarda çevresindekiler bakıp bizde mi ayrılcaz diyodu hep....keşke işim olsaydı bişeyleri bırakmasaydım ama kısmet işte bıraktım. inşallah Allah bi kapı açar ve unutmam için bana fırsat verir...çok teşekkür ederim bu arada iyi dileklerin için

Bence inat etme her ne icin olursa olsun herkes aramaniz komusmaniz konusunda hemfikir....
Sonradan dedigim gibi davranmadigin icin coook pisman olursun cunku gurur sadece gencken olur asil kadinin hayatta herzaman akilli ve mantikli olmasi gerekir gururlu degil! dusun tasin sonra pisman olma bu iliski bitmemeli bence,

Allah yardimcin olsun ya gercekten cok uzuldum duruma.
ama onu aramamakta direnmemelisin bence. nasil ki bir seylere baslamak adim atmak icin cesaret bulup seni umitlendiriyorda bu adam,
sana da aciklama yapmak zorunda!! kesinlikle onunla konusmalisin. bak 1 ay olmus. bence daha fazla zamanini yazik etmeden ara.
gercekten gururundan mi icindeki kirginliktan mi aramiyorsun bilmiyorum ama araman gerekli.
bir de bu isin ardinda baska bir seyler var diyenlere tam anlamiyla katilmiyorum. cunku eger gercekten senden soguduysa donmeyebilir arkadasim.
o yuzden tek sorun sogumasi mi yoksa arkadaslarin dedigi gibi baska seyler mi var bunu bilmek senin hakkin.
cunku unutamazsin, aklindaki "neden nicin nasil" sorulariyla emin ol yasayamiyorsun.
ALLAHIM SANA BOL SABIR VE MUTLULUK VERSIN INSALLAH!

canım çok teşekkür ederim. evet hem gurur hem kırgınlık ikisi de var. ama ben zaten en son konuşmamızda dedim ki istersen erteleyelim ne istersen öyle olsun. ne sorun varsa yüzyüze konuşalım dedim. benim ne seni göremeye ne de konuşmaya halim var dedi. yapma bunu ne olur git psikolojik destek alıyorum çok üstüme geliyosun dedi....ama şunu biliyorum aramam. isterse evlenmiyim kimseyle aramam. çünkü artık nedeni değil yaptığı şey önemli olmaya başlıyor. hangi neden beni 2 ay kala terk etmesini haklı kılabilir. ha ciddi bi nedeni varsa hariç. ama elbet bir gün vicdanına yenik düşecek ve arayacak. insanın en kötü yargıcı da hakimi de vicdanıdır...

Bence inat etme her ne icin olursa olsun herkes aramaniz komusmaniz konusunda hemfikir....
Sonradan dedigim gibi davranmadigin icin coook pisman olursun cunku gurur sadece gencken olur asil kadinin hayatta herzaman akilli ve mantikli olmasi gerekir gururlu degil! dusun tasin sonra pisman olma bu iliski bitmemeli bence,

ben her aradığımda sen aramayınca seni özlediğimi düşünüyorum ama bi arıyosun kavgaya başlıyoruz inan olan sevgim de tükeniyor arama beni dedi. hatta ben dedim ki neden böyle yapıyosun ben kenemiyim yapışmadım ki sana evlenelim diye dedim. ama şu son yaptıkların bana evlilik için baskı yaptığını gösteriyor dedi. beynimden vuruldum peki dedim Allah yolunu açık etsin....bi düşün sevgilinin eşinin sana bunları dediğini... nasıl elin gider ararsın

zaten bana çok bağlı idi. daha mayıs ayında çok pahalı bişey aldı çok istiyodum ben baktım hediye almış .çok kızdım . ben parayı kimin için kazanıyorum diyodu. senin yüzün gülsün diyodu. ama demek ki kafasında bi yerde hep bi şüphe vardı. belki de onun beni sevdiği kadar sevmediğimi düşündü. belki de ne kadar emek verirse versin ayrılacağımızı düşündü. çünkü son zamanlarda çevresindekiler bakıp bizde mi ayrılcaz diyodu hep....keşke işim olsaydı bişeyleri bırakmasaydım ama kısmet işte bıraktım. inşallah Allah bi kapı açar ve unutmam için bana fırsat verir...çok teşekkür ederim bu arada iyi dileklerin için

Birde daha önce yazdıklarına baktımda sen her hastalığımı nazımı çekti hep fedakardı hep sabırlıydı demişssin bu kadar sabırlı insanlar yılların patlamasını yaşayabiliyor. Eğer ortada birşey yoksa evlilik korkusu sarmış ve kaldıramayacağını bu kadar sabırlı olamayacağını düşünüyor keşke psikolojik destek almayı düşünseydi birden kestirip atmış, yani kurmuş kurmuş ve patlamış ve sen gözünün önünde sinir küpüne dönen o sabırlı adamı farkedememişsin aslında ... buda bir düşünce.

Birde daha önce yazdıklarına baktımda sen her hastalığımı nazımı çekti hep fedakardı hep sabırlıydı demişssin bu kadar sabırlı insanlar yılların patlamasını yaşayabiliyor. Eğer ortada birşey yoksa evlilik korkusu sarmış ve kaldıramayacağını bu kadar sabırlı olamayacağını düşünüyor keşke psikolojik destek almayı düşünseydi birden kestirip atmış, yani kurmuş kurmuş ve patlamış ve sen gözünün önünde sinir küpüne dönen o sabırlı adamı farkedememişsin aslında ... buda bir düşünce.

doğru söylemişsin canım evet ben nasıl farkedemedim anlamadım. ailesi ile bile paylaşmıyor dertlerini çok ketumdur. zaten bana psikolojik destek alıyorum yazmış son msjında. ama nedeni de benimn üstüne gitmemiş.üstüne gitmem de mesela gel memlekete artık düğün yer bakalım demem. yada evi nezaman boyatacağız demem.

ben her aradığımda sen aramayınca seni özlediğimi düşünüyorum ama bi arıyosun kavgaya başlıyoruz inan olan sevgim de tükeniyor arama beni dedi. hatta ben dedim ki neden böyle yapıyosun ben kenemiyim yapışmadım ki sana evlenelim diye dedim. ama şu son yaptıkların bana evlilik için baskı yaptığını gösteriyor dedi. beynimden vuruldum peki dedim Allah yolunu açık etsin....bi düşün sevgilinin eşinin sana bunları dediğini... nasıl elin gider ararsın

Kesin kesin evlilik fobisi var bu cocukta allah kolaylik versin sana,

peki şunu sorayım. ben aramıyorum sormuyorum,hem gururdan hem kırgınlığımdan. resmen bi sessizliğe gömüldüm. eski ben olsaydı mutlaka iletişime geçerdi kendini belli ederdi ama onlar kavga idi. bu çok ciddi bi şey. ben ona elini tutup ailemin karşısına ilk seni çıkardım beni mahçup etme ben ailemizde böyle erkek olayları ile falan anılan biri değilim ne olur beni üzme dedim. bunca şeyden sonra beni hem aileme hem çevreme mahçup etti. kendi yaşadıklarım bi yana.
bana bizi tanıyan hem erkek hem kız arkadaşlarım sakın arama. elbet bi gün arar.yüzü yoksa o zaman elinden geleni yapıp o yüzü bulur zaten. ama aramazsa zaten ilişkniz sizi bi yerlerde zaten bitmiş sizin haberiniz yokmuş dediler..

ne yapayım artık??

Önemli değil canım umarım anlatabilmişimdir sana bazı şeyleri senin aklına bile gelmeyecek şeylerde olabilir. Ama emin ol geri gelse sende tamam devam edelim dese yine hep kafanda acaba bir soru işareti de olacak.

evet canım anladım. zaten diyorum ya benimde kendimi toplamam lazım her bakımdan. çok ağır oldu bu bana çünkü :((

peki şunu sorayım. ben aramıyorum sormuyorum,hem gururdan hem kırgınlığımdan. resmen bi sessizliğe gömüldüm. eski ben olsaydı mutlaka iletişime geçerdi kendini belli ederdi ama onlar kavga idi. bu çok ciddi bi şey. ben ona elini tutup ailemin karşısına ilk seni çıkardım beni mahçup etme ben ailemizde böyle erkek olayları ile falan anılan biri değilim ne olur beni üzme dedim. bunca şeyden sonra beni hem aileme hem çevreme mahçup etti. kendi yaşadıklarım bi yana.
bana bizi tanıyan hem erkek hem kız arkadaşlarım sakın arama. elbet bi gün arar.yüzü yoksa o zaman elinden geleni yapıp o yüzü bulur zaten. ama aramazsa zaten ilişkniz sizi bi yerlerde zaten bitmiş sizin haberiniz yokmuş dediler..

ne yapayım artık??
Seviyorsa elbet arar aramazsa bazı şeyleri göze alacak kadar sevmemiş demektir.

Seviyorsa elbet arar aramazsa bazı şeyleri göze alacak kadar sevmemiş demektir.

bana şöyle dedi. ne olur üstüme gelme evliler bile ara veriyor bi evliliklerini düşünüyolar bizde yanlış bi karar almadan düşünelim dedi. malum çok medeni bi çevrede o öyle insanlar arkadaşları. evlenip ayrılmak falan sorun değil onlr için. garip yani. diyrum ya çevresi etkiledi.

doğru söylemişsin canım evet ben nasıl farkedemedim anlamadım. ailesi ile bile paylaşmıyor dertlerini çok ketumdur. zaten bana psikolojik destek alıyorum yazmış son msjında. ama nedeni de benimn üstüne gitmemiş.üstüne gitmem de mesela gel memlekete artık düğün yer bakalım demem. yada evi nezaman boyatacağız demem.

Zamana ihtiyacı varmış demiş ya tam seni özleyeceğim arayıyorsun vazgeçiyorum kavga yeniden fobisini hatırlatıyor. Onun bunları atlatması lazımmış sende sanırım sabırla onun seni özlemesini ve tüm bu tartışmaları korkuları unutmasını bekleyeceksin demesi kolay tabi ama bekleyeceksin ama ondan sonra bu süre eğer çok uzarsa 1 yıl mesela o zamanda sen soğuyacaksın aah ah bu erkekler neden, beklenen hep vazgeçtikten sonra gelir dilerim Rabbim senin kalbinin temizliğini görür ve hakkında hayırlı olanı verir. Birde bir ilişkide bu kadar uzaması 9 yıl çook uzun evliliğe ulaşması çok zor oluyor.

Zamana ihtiyacı varmış demiş ya tam seni özleyeceğim arayıyorsun vazgeçiyorum kavga yeniden fobisini hatırlatıyor. Onun bunları atlatması lazımmış sende sanırım sabırla onun seni özlemesini ve tüm bu tartışmaları korkuları unutmasını bekleyeceksin demesi kolay tabi ama bekleyeceksin ama ondan sonra bu süre eğer çok uzarsa 1 yıl mesela o zamanda sen soğuyacaksın aah ah bu erkekler neden, beklenen hep vazgeçtikten sonra gelir dilerim Rabbim senin kalbinin temizliğini görür ve hakkında hayırlı olanı verir. Birde bir ilişkide bu kadar uzaması 9 yıl çook uzun evliliğe ulaşması çok zor oluyor.

evet malesef çok uzadı. benim okulum onun işi derken uzadı. belki de kısmet olmadığındandır kimbilr. hani ayrılıklarda hep şu vardır. ilk önce hep olumsuz yanlarını görürüsün. geçer bi zaman sonra aslında benim de hatam vardı dersin. biraz daha geçer, aslında onun da iyi huyları vardı dersin ve özlersin. tabi bu her ayrılık için değil. eğer kısmetimse döner gelir ve kendini affettirir. ama değilse Allah ne yazdıysa o. buraya böyle yazıyorum ama balkonda bile bi çift görsem gözlerim doluyor orası ayrı. ben onu gerçekten sevdim. kalpten sevdim. hani bi araba gelse ona değil bana vursun derdim. hayatta böyle bi sevgi kaç defa bulunur ki.....

Vazgeçtiğin Topraklar Senindir!!!

Bir kadın (bunun hz. İsa’nın havarilerinden birinin kız kardeşi olduğu da söylenir) isa peygamberin yanına gelir ve ağlar. sevdiği adam tutuklanmıştır ve sonra serbest bırakılmıştır. ancak artık kadını istememekte, kendini herhangi bir ilişkiye hazır hissetmemekte, bu birlikteliği artık beceremeyeceğini, bir kadına sahip olamayacağını söylemektedir.

hz.İsa,kadını dikkatle dinler ve “vazgeçtiğin topraklar senindir.” der,
Kadın, vazgeçmesi gerektiğini anlayarak oradan uzaklaşır ve babasının kasabasına gider. sevdiği adam bir süre sonra onu aramaya çıkar ve bulur.

meali;sevdiğiniz ya da istediğiniz birşeyi elde etmek için ondan vazgeçebilme erdemine ve olgunluğuna sahip olmanız gerekir önce.

evet malesef çok uzadı. benim okulum onun işi derken uzadı. belki de kısmet olmadığındandır kimbilr. hani ayrılıklarda hep şu vardır. ilk önce hep olumsuz yanlarını görürüsün. geçer bi zaman sonra aslında benim de hatam vardı dersin. biraz daha geçer, aslında onun da iyi huyları vardı dersin ve özlersin. tabi bu her ayrılık için değil. eğer kısmetimse döner gelir ve kendini affettirir. ama değilse Allah ne yazdıysa o. buraya böyle yazıyorum ama balkonda bile bi çift görsem gözlerim doluyor orası ayrı. ben onu gerçekten sevdim. kalpten sevdim. hani bi araba gelse ona değil bana vursun derdim. hayatta böyle bi sevgi kaç defa bulunur ki.....

Çok sevmişsin canım yaa insan böyle sevgi buldumuda bırakmak istermi tabi birde artık alışkanlıklar var yani ama o alışkanlıklar ondada var bunu unutmaa yani sen ne hissediyorsan oda hissediyor ama üstüne düşersen kıymetli olacak kaçan herzaman kovalanır her zaman benim eşim benden 12 yaş büyük 2 yıl nişanlılıkta bile evlilik korkusu sarıyor hep o benim üstüme düşüyordu birara şımardı 'ee yeter biterse bitsin' dedi sen bilirsin dedim sonra kendini bir sirkelemiş ve 'ben ne yapıyorum yıllarca beklediğim aşkı buldum ve şımardım demiş' o gün bugündür hep ben kaçan tarafım. O yüzden kovalayan olmayacaksın mecburen çünkü o silip atmamış ara vermek istemiş yani bitmeyen birşey var, umudun var. Senin kalbin temiz ve hak yolunu nikahı istiyorsun Allah senin yanında neden olmadığını yada geç olduğunu yıllar sonra anlıyorsun. Vaay be diyorsun demekki hakkımda hayırlısı buymuş diyorsun.

Back
X