• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

90 - 100 kilo üzeri olanlar beraber zayıflayalım mı

Merhaba arkadaşlar..
Bende 2 aya yakın oluyor diyete başlayalı..
110 kiloydum...
13 kilo vermiş bulunuyorum şu ana kadar :)
polikistk over olmuşum doktora gdince öğrendim :50:
Bebeğim için herşey...:43:

ne güzel çok iyi kilo vermişsin neler yaptın anlatırmısın :26::26::26::26::26::26:

ne güzel çok iyi kilo vermişsin neler yaptın anlatırmısın :26::26::26::26::26::26:

Canım akapuntura başladım ama baktımki sadece psikolojik bunu bende evde yapabbilirim..
Çorba ve meyve vermiyor kesinlikle ama ben o diyetde uygulamadım..
Çünkü ilk başladıgımda şekerim 38 lere kadar düştü.
Yaptğım şu,
Arada kaçamaklarımda olmadı değil :)
Çok erken uyanmıyorum sabaha,
kalkınca normal kahvaltımı yapıyorum tost yasak dedi ama ben onada uymuyorum peynırlı domatesli tost yapıyorum :)
Peynir zeytin domotes salatalık normal kahvaltı..
Geç kalktıgım için genellikle öğlen yemeği yemiyorm eğer acıktıysam süt içiyorum yada yoğurt yiyyorum..
Arada kahve felan içiyorum tabi.
Akşam sebze,tavuk yiyorum yada sadece salata..
Mantarı sınırsız verdiği için şöyle tarifler verebilirim..

Mantar,havuç,kırmızı biber yeşil biber salça soğan baharatlar böyle bi karışıp yapıyorum sınırsız..
Yada soğanla mantarı kavuruyorum..
Üzerine sarımsaklı yoğurt azcıkda yağda kırmızı biber..
Çok seviyorum bu ikiliiy :)
Bugun mesela balık yedim salata yedim..
8 den sonra bişey yemek yasak ama ben arada meyve atıştırıyorum..
Spor felanda yapmadım yani bildiğin evde oturarak verdim..
Eşim hafta sonuna kadar 2 kilo verirsen seni burgre götürücem dedi :)
1 kilo vermişim cumaya kadar 1 kilo daha vermem lazım :))
onun çin çabalıyorum şimdi :52:

Sen kaç kilosun okuyamadım sayfaları ben,kaçkilo verdin ve neler yaptın?

Sara cım çok iyi yapmışsın diyet topiği açarak birlikte yol alacağın arkadaşlarla daha keyifli ilerleyecek eminim bu zor süreç...
Hayırlı olsun ve kilo vermek isteyen tüm hanımlara Allah azim versin bir an evvel olmak istediğiniz kilolara gelin inşallah:16:

Bende 115 kiloya diyetisyene başladım 4 gün önce bugün itibariyle 113 kiloyum. Umarım listeme istediğimkiloya Erişene kadar Sadık kalırım motivasyonumarada düştüğünde hemen bugün listeme uyacak diye yemin ediveriyorum çok işe yarıyo tavsiye Ederim :)

Canım akapuntura başladım ama baktımki sadece psikolojik bunu bende evde yapabbilirim..
Yaptğım şu,
kalkınca normal kahvaltımı yapıyorum tost yasak dedi ama ben onada uymuyorum peynırlı domatesli tost yapıyorum :)
Geç kalktıgım için genellikle öğlen yemeği yemiyorm eğer acıktıysam süt içiyorum yada yoğurt yiyyorum..

Mantar,havuç,kırmızı biber yeşil biber salça soğan baharatlar böyle bi karışıp yapıyorum sınırsız..

Canımm negüzel mönülerin benim listemde havuç yok mantar yok yağ yasak ara öğünlerim var şekersiz yeşil çay eşliğinde iki ceviz yada kayısı falan :( ama listeme uyuyorum daha 4 gün oldu başlayalı 2 buçuk kilo vermişim. Diyetisyenim şekeri tamamen kesti. Yani şekerde yasak off offf offff bakalım ideal kiloma erişebilecekmiyim. Ben 116 kiloydum şimdi 113 buçuklardayım. Sanada bol şans canım.

Yaptğım şu,

hııııım anladım canım aslında yemeklerden kısarakda kilo verilebilir

tatlım ben 107 kiloydum şimdi 104 kiloyum ilk iki haftada verdim bu kiloyu sonrasında diyete çokda uymadığımdan veremedim ama almadımda bu arada midem kötü diyet yapamıyorum ama yediklerime dikkat ediyorum sadece zaten iştahsızlaştımda

Bende 115 kiloya diyetisyene başladım 4 gün önce bugün itibariyle 113 kiloyum. Umarım listeme istediğimkiloya Erişene kadar Sadık kalırım motivasyonumarada düştüğünde hemen bugün listeme uyacak diye yemin ediveriyorum çok işe yarıyo tavsiye Ederim :)

çok güzel kilo vermişsin canım demek listen işe yaramış neler yasak neler serbest yazarmısın canım

Canımm negüzel mönülerin benim listemde havuç yok mantar yok yağ yasak ara öğünlerim var şekersiz yeşil çay eşliğinde iki ceviz yada kayısı falan :( ama listeme uyuyorum daha 4 gün oldu başlayalı 2 buçuk kilo vermişim. Diyetisyenim şekeri tamamen kesti. Yani şekerde yasak off offf offff bakalım ideal kiloma erişebilecekmiyim. Ben 116 kiloydum şimdi 113 buçuklardayım. Sanada bol şans canım.

sende de liste işe yaramış demekki herkesin listesi kendi bünyesine göre farklılık gösterebiliyor birine serbest olan diğerine yasak olabiliyor çünkü bu sağlık sorunlarımız bünye durumumuzla alakalı bi şey

günaydın günlüğüm kaç gündür seni ihmal ettiğimin farkındayım ama insan hasta olunca diyette yapamıyorki

midem benden fena intikam aldı neyseki bugün daha iyiyim ekmek yemiyodum ama bi kaç gündür ekmek yiyorum ekmeksiz diyet olmuyo sanırım yakında diyetisyene gidecem bu böyle olmayacak

bu sabah kahvaltı hazırlayamadım geç kaldım bende iki poğaça ve bi bardak şekersiz çay içtim :30::30::30:

nette gezinirken yoğurt kürünü araştırayım dedim ve bulduğum yoğurt kürünün tarifini aşağıya ekliyorum ben denemeye başlayacam yarından itibaren sonuçlarını yazarım size

YOĞURT KÜRÜ

1 kase yağsız yoğurt
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tarçın
1 kase yağsız yoğurdun içine 1 çay kaşığı zencefil ,1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ilave edip karıştırıyoruz.Bunu sabah,öğlen ve akşam olmak üzere 3 kez yapıyoruz ve tüketiyoruz.Tadı da muhteşem.

**Bilimsel açıklamasına gelince;yağsız yoğurdun göbek yağlarının %81 inin tek başına erittiği ABD Tennesse Üniversitesinde yapılan araştırmalar da ortaya kondu.Yüksek kalsiyum kaynağı olan yoğurt, içeriğindeki konjuge linoetik asit (CLA), nedeniyle karın yağlarını eritiyor. Bir sene boyunca, diyetinde her gün yoğurt tüketen kişiler, tüketmeyenlere göre yüzde 22 daha fazla kilo veriyor. Her gün düzenli olarak yoğurt tüketilmesi daha hızlı yağ yakımına sebep oluyor.
Şekerin vücuda verdiği etkiyi de nötralize eden yoğurt, yüksek şekerin ani insülin salgılatma özelliğini azaltırken; iştahı kesiyor ve daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor.
Zencefil’in yağ yakıcı özelliği aşikar. Yine zerdeçalın hazmı kolaylaştırdığı ve ödem attırdığı bilinmekte. Tarçını da zayıflamaya yardımcı olduğu bilimsel kanıtlanmıştır.

ALINTIDIR.

NOT : SAĞLIK PROBLEMİNİZ VARSA LÜTFEN KÜRLERİ DENEMEDEN ÖNCE DOKTORUNUZA DANIŞINIZ.

Son düzenleme:
[h=5]ZENCEFİLİN FAYDALARI[/h]Zencefil; tropikal iklim karakterindeki coğrafi alanlarda yaşayan ve yetişen yumru köklü sarımtırak bir bitkidir. Düğümler şeklinde yetişen kökleri genelde toprağın 15-25 cm altındadır.
Ülkemizde hobi tarzında yetiştirme denemeleri yapılıyor olsa da aslında ülkemiz ilimine dayanabilecek bir bitki değildir zencefil.
Zencefil özellikle asya, çin, hindistan ve arabistanda çokca tüketilen ve her çeşit "bitkisel" şifa uygulamalarında kullanılan bir bitki çeşididir. Özellikle çin ve hindistan dolaylarında zencefil 2000 yıldır bilinir ve çok aktif olarak kullanılır. Örneğin çinde "zencefil bitkisi"; hazımsızlıklarda ve çeşitli mide hastalıklarında, diare(su kaybı ishal)'de ve mide bulantılarının tedavilerinde kullanılırken, Hindistanda Zencefil bitkisi; genellikle eklem iltihaplanmalarında, colic tedavilerinde(bu bağırsaklarda meydana gelen gaz spazmlarıdır ve oldukca ağrılıdır özellikle çocuklarda sık görülür) ve hayati göstergelerin düzeltilmesinde kullanılır. Aslına bakarsanız zencefil bitkisi bütün bir dünyada aranılan ve sevilen bir çeşit baharattır. Bu bitkinin bu haklı şöhreti özellikle soğuk algınlıklarana birebir olmasından kaynaklanmaktadır. Zencefil bitkisinin soğuk algınlıklarına çok iyi geldiği bütün bir dünyada bilinen bir gerçektir.
Son Olarak; zencefil asya da en azından 4,400 yıldır kullanılan iyi bir baharat ve iyi bir destekleyici şifahi bitki türüdür. Tropikal iklimlerin bereketli topraklarından bütün bir dünyaya armağandır zencefil.
[h=5]Yapısal Özellikleri -Şekli Özellikleri-[/h]
Zencefil yumru şeklinde bir birine geçmiş yuvarlaklar gibi görünen bir köke sahiptir. Bu kök yerin 15-25 cm altında bulunur. Kökün üzerindeki "birbiri içine geçmiş [h=6][/h]hissi veren açık veya koyu" halkalar su yüzeyinde yayılan dalgalar gibi yayılım gösterir. Bu bitkinin gövdesi biribirinin içine geçmiş yivli bir yapıya sahiptir. Kısımların kenarından yapraklar çıkar ve bu yapraklar yeşildir. yapraklar henüz küçükken gövdeyi saran vir ok ucu gibidir. büyüdükçe gövdeden ayrılarak yaprak şeklini ve görümünü kazanır.
Bu bitki çiçekli bir bitkidir. Çiçekleri beyaz sarımtırak veya karışık yeşl de olabilir. Pembe olduğu da vakidir(adalarda ki çeşitleri). [h=5]Etken Maddeleri nelerdir?[/h]Bu bitkinin etkili oluşunun en önemli nedelerinden birsi uçucu yağlarının olması ve yapısındaki fenol bileşikleridir(shogaols ve gingerols). Ayrıca içerdiği nişasta, kalsiyum, B ve C grubu vitaminleri de bu bitkiyi önemli yapmaktadır. [h=5]Kullanıldığı yerlerden bazıları.[/h]
  • İştah açıcıdır,
  • Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,
  • Mideyi düzenler,
  • Mide bulantılarını giderir,
  • Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir,
  • Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic),
  • Solunum yollarını açar,
  • kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışmaı demektir)
  • Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
  • Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)
  • Kalp ritminin düzene girmesini sağlar,
  • özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır.
  • Baş ağrılarını gideici özelliği vardır,
  • Uykuyu rahatlatır,
  • Kandaki kollesterolu diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür,
    Bu ve buna benzer daha bir çok faydaları vardır zencefilin.
    Örnek Olaylarla Kullanım Alanları
    1- Yolculuk sırasında bir çoğumuzu taşıtlar tutar ve aslında çok da hoş geçebilecek bir yolculuk bizim için tam bir kabusa dönüşür. İş te bunu zencefil sayesinde engelleyebiliriz. Şöyleki, Yolculuğa çıkmadan 30 dakika önce ağza alınan 1 gr. zencefil araç tutmasını engeller.
    2- Ameliyattan kalkan hastalara verilen ilaçlar narkoz etkisini hafifletir fakat bu ilaçların yan etkileri mevcuttur. Oysa zencefil bu ilaçlardan daha etkili bir bulantı bastırıcıdır. Ameliyat sonrası ayılmalarda 0,5gr. - 2gr. arası zencefil+100 ml. sıcak su ile ile hazırlanan infüzyon oldukca faydalı sonuçlar verir.
    3. Hamilelikte alınan günlük 1 gr toz zencefil hamileliğin mide üzerindeki etkilerini büyük oranda iyileştirir ve hatta yok edebilir de.
    4. Zencefilin soğuk algınlıklarında kullanıldığını daha önce söylemiştik. Bir fincan çay içerisine bir miktar bal karıştırılıp ardından bu karışımımız içerisine iki dilim taze zencefil kor ve az bir miktar beklendikten sonra bu karışımı içesek soğuk algınlığımız kısa sürede atlatılır.
    5. Yemeklerde ve tatlılarda kullanılan zencefil zamanla romatizmal hastalıklara çok iyi gelmektedir. Zencefil bitkisine son yıllardaki talep patlamasının sebeplerinden birisi de bu antiromatizmal özeliklerindendir.(Not: Sitemizde en çok "zencefil" bitkisi merak edilerek okunuyor.)

Kanser ve Zencefil
    Zencefil bitkisi son zamanlarda kanserle savaşta "destekleyici tedavi olarak" kullanılmaktadır. Dünyada azımsanmayacak sayıdaki bilim adamı zencefilin "kanserle ve buna benzer tehlikeli hastalıklarla" savaşta "destekleyici tedavi olarak" kullanılabileceğini kabul etmektedir.
    Zencefilin Vücuda Alınma Yöntemleri
    1- Zencefil çaylarla birlikte alınabilir özellikle yaş zencefil dilimlenerek fincan içerisine konmuş çayda bekletilir.
    2- Toz halindeki zencefil bal ile özenerek alınabilir.
    3- Ayrıca çay, bal, zencefil karışımı da oldukca etkili bir tiryaktır.
    4- Bunlardan farklı olarak zencefil "toz olarak" 1 gramlık dozlarla doğrudan alınabilir(özellikle hamilelerde)
    5- Zencefilin diğer bir alınma yöntemi de zencefilli yemek, pasta ve tatlılarla olmaktadır.

NOT: Zencefilin yaş ve taze olarak alınması tavsiye edilen bir yöntemdir.

Dozaj ve Yaşlara Göre Kullanım Miktarı Ne olmalıdır?

!!!!Önemli NOT!!!!
    Zencefil her nekadar mucizevi bir bitki de olsa 2 yaşın altındaki çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır. Buna çok dikkat edilmelidir.

a-Pediatrik Olarak(2 yaşın üstündeki çocuklarda)

Zencefil 2 yaşın üzerindeki çocuklarda bulantılara karşı, colic ve bağırsak ağrılarına karşı kas ve baş ağrılarında karşı kullanılabilir. 20-25 kg a kadar olan çocuklar bir yetişkine verilecek dozun 3 de 1 i kadar bir doz almalıdırlar. 70 kg ağırlığındaki bir birey yetişkin olarak kabul edilmektedir.
    b- Yetişkinler
    !!!!Önemli Not!!!! Her ne kadar yetişkin olsanız da günlük 4 gramdan fazla zencefil almayınız. Bu doz normaldir günlük 4 gramın üzerindeki dozlar yaygın göğüs yanması şikayeti doğurur.(Yiyecekler genellikle %0.5 kadar zencefil içerir)
    1- Bulantılar ve gaz şikayetlerinde= günlük "yiyeceklerle birlikte olmak koşuluyla" 2-4 gr arasında zencefil alınmalıdır. Eğer toz halinde alınacaksa 0.25-1 gr arasında toz 1.5-3.0 mL suyla (bu 30-90 damla demektir) karıştırılır.
    2- Soğuk algınlığında, baş ağrılarında, veya grip gibi hastalıklarda= 2-3 dilim yaş zencefil veya 0.5 gr toz zencefil çay ve bal karışımına atılarak sıcak alınır. Bu seans günde 2-3 kere tekrarlanır.
    3- Adet sancılarının giderilmesinde= günlük 1 gr toz zencefil alınabilir bu tos zencefil 20-30 damla suyla extrakt haline getirilir ve 3-4 defada tüketilir. İstenirse bal veya tatlı ile karıştırılabilir.

Toplu Uyarılar
    • Zencefili asla 2 (iki) yaşından küçük çocuğa vermeyiniz.
    • Günlük 4 gr dan fazla zencefil kullanmayınız.
    • Hazırladığınız zencefili 1 defada değilde günün değişik saatlerinde 2-3 defada tüketiniz.
    • Bir yetişkin ağırlığının 70 kg olduğunu unutmayınız.
    • Çocuklarda yetişkin ağırlığına göre dozu düşürerek veriniz. Örneğin 20 kg bir çocuk için hesap şöyle olmalıdır 70/20=3 bu durumda yetişkine hazırlanan doz 3 e bölünür ve kullanılır.

ALINTIDIR.

Zerdaçal ve Zerdaçalın Faydaları

Zerdeçal (Curcuma longa), zencefilgiller familyasından sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya, Doğu Hindistan’dır. Zerdeçal yurdumuzda yetiştirilmez.
Zerdeçal, yaprakları sivri uçlu, çiçekleri sarı renktedir. Safranı andıran boyalı bir madde çıkarılır. Baharat olarak kullanılır. Kökleri ana ve yan köklerden oluşur, ana kök yumru şeklinde, yan kökler parmak kalınlığında, yer elması şeklinde, dışı kahverengimsi içi sarı veya kırmızımsı sarı renktedir. Zerdeçalın aktif maddesi curcumidir. Aynı zaman da bitki antienflamatuar ve antioksidan etkilere sahiptir.

Toplanması ve Saklanması:
Bitkinin, kökleri sökülerek çıkarılır, yıkanır, 30-45 dakika haşlandıktan sonra güneşte kurutulur.

Zerdeçalın bilinen yararları

Sinirleri uyarır. İltihap gidericidir. Gaz ve idrar söktürücüdür. Mideyi kuvvetlendirir. Nekahat devresini kısaltır. Zerdeçal karaciğer için yararlıdır. Verem gibi hastalıklarda faydalıdır. Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır. Zerdeçal kullanımı hazmı kolaylaştırır. Vücutta biriken zehirli maddeleri atar. Haricen deri rahatsızlıklarında yararlıdır. Solunum yolu enfeksiyonların tedavisinde yararlanılır. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Deneysel çalışmalarda zerdaçalın kolesterolü azaltıcı etkisi belirlenmiştir. Karacigeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder.

Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına karşı etkisi yararları arasındadır. Antioksidan etkilidir. Curcuminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür. Curcumin kansere karşı koruma sağlar ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engelleyici özelligi vardır. sifalibitkileriniz Yapılan araştırmalarda cilt, kolon, ve gögüs kanseri için faydalı olabileceği görülmüştür. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde zerdeçalın Kistik fibroz tedavisinde önemli fayda sağlayabileceği gösterilmiştir.

Zerdeçal Nasıl Kullanılır?

Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Kurutulan meyveleri toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabileceği gibi suda kaynatarak zerdeçal çayı da hazırlanabilir. Zerdeçal bal ile karıştırılıp ya da yemeklere katılarak kullanılabilir.

Karaciğer güçlendirici:
Bir su bardağı soguk bal şerbetine 1 gr.zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına içilir.

Sarılık:
Bir su bardağı soguk bal şerbetine 1 gr. zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına içilir.

Safra artırıcı:
Bir su bardağı soguk bal şerbetine 1 gr.zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına içilir.

ALINTIDIR.

TARÇININ FAYDALARI

1-Kolestrolü düşürür.
Çalışmalar günde sadece yarım çay kaşığı tarçın tüketilmesinin kolestrolü düşürdüğünü göstermiştir.Tarçın kandaki kötü

kolestrol ve trigliserid seviyesini düşürür.
2-Kan şekerini düşürür Tip 2 Diyabeti tedavi eder.
Çalışmalar günde sadece yarım çay kaşığı tarçının kan şekerini dengelediğini göstermiştir.Tarçın insülünün daha etkin

olmasını sağlar ve bu sayede kilo kontrolü ve kalp krizi riskinin azaltılmasında yardımcı olur.

3. Kalp Hastalıklarına Faydalıdır.
Tarçın kalp damar sistemini güçlendirir.Tarçında bulunana kalsiyum ve lif kalp hastalıklarına karşı bir koruma sağlar.Biraz

tarçın koroner damar hastalığında ve yüksek tansiyonda yardımcı olur.
4-Kanserle Savaşır.
Aeerika Maryland'de yapılan bir araştırma tarçının kan kanseri ve lenf kanserinde kanserli hücrelerin bölünmesini azalttığını

göstermiştir.
Tarçındaki kalsiyum ve lif kombinasyonu safra salgısını artırarak kolon hücrelerinin zarar görmesini dolayısıyla kolon

kanserini önler.
5-Diş Ağrısı ve Ağız Kokusu Giderici.
Tarçın geleneksel olarak diş ağrısı tedavisinde ve ağız kokusu giderici olarak kullanılır.Bir kaç çimdik tarçın ağızda

çiğnenebilir ya da çayı yapılıp gargara olarak kullanılabilir.

6- Solunum sorunlarını tedavi eder.
Tarçın grip için çok faydalı bir ev ilacıdır.Bir çay kaşığı bal ve çeyrek çay kaşığı tarçın karıştırılır ve yenir.3 gün

boyunca devam edilir.Bu reçete öksürüğe,soğuk algınlığına ve sinüzite iyi gelir.

7- Beyin Toniği
Tarçın beyin aktivitesini artırdığından beyin için iyi bir toniktir.Sinirsel tansiyonu tedavi eder,hafıza kayıplarını önler.
Çalışmalar tarçını koklamanın bilişsel fonksiyona,hafızaya,zihinsel performansa iyi geldiğini,uyanıklığı ve konsantrasyonu

artırdığını göstermiştir.

8- Enfeksiyonlara iyi gelir.
Anti mantarianti bakteriyel,anti viral anti parazitik ve antiseptik özellikleri nedeniyle dahili ve harici enfeksiyonlarda

etkilidir.
9- Adet dönemini kolaylaştırır.
Tarçın kadın sağlığında da faydalıdır.Adet kramplarında ve diğer adet sorunlarında rahatlama sağlar.

10-Doğum Kontrolü
Tarçın aynı zamanda bir doğal doğum kontrol aracıdır.Doğumdan sonra düzenli olarak kullanılması adeti geciktirir ve gebeliği

önler.
11- Anne Sütünü Artırır.
Tarçın anne sütünde artış sağlar.

12. Eklem iltihabından kaynaklanan ağrılarda rahatlama sağlar.

Tarçın anti iltihap maddeler içerdiğinden,eklem iltihabı gibi hastalıklarda rahatlama sağlar.

Copenhagen Üniversitesinde yapılan bir çalışma sonucunda bir hafta boyunca her sabah 1 çay kaşığı balla çeyrek çay kaşığı

tarçını karıştırıp yiyen hastlarda belirgin bir rahatlama görülmüş,bir ay boyunca kullanan hastalar ağrısız yürüyebilmişler.

13- Sindirim Toniği
Tarçın pek çok yiyeceğe baharat olarak eklenmeli,güzel bir tat vermesini dışında ayrıca hazmı kolaylaştırarak sindirime katkı

sağlar.Tarçın hazımsızlık,mide bulantısı,kusma,mide sorunları,ishal ve gazda çok etkilidir.Bağırsak ve mideden gazı atmak

konusunda çok yardımcıdır. Asitliliği,ishali ve sabah halsizliğini bitirir.Çok etkili bir sindirim toniğidir.

14-İdrar Yolları Enfeksiyonlarına İyi Gelir.
Düzenli bir şekilde tarçın tüketen insanlarda idrar yoları enfeksiyonları daha az görülmektedir.Tarçın idrar

söktürücüdür,İdrarı artırır ve söktürür.
15- Pıhtılaşma Önleyici Etki
Tarçında bulunan Cinnamaldehid adlı maddenin kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi vardır.Acil durumlarda kanamanın durması ve

yaraların kapanması için gerekli olan kanın pıhtılaşması normal şartlarda da olursa damar tıkanıklığına neden

olur.Cinnamaldehid kandaki gereksiz pıhtılaşmaları önleyici bir maddedir.

16- Doğal Gıda Koruyucu

Yiyeceklere eklendiği zaman bakteri oluşumunu engeller ve doğal bir koruyucu görevi üstlenir.

17- Baş Ağrısı Ve Migrende Faydalıdır.
Soğuk çarpması nedeniyle oluşan başağrısında tarçın az bir suya eklenir ve macunumsu hale gelince ince bir tabaka halinde

şakaklara ve alna sürülür.
18- Sivilce ve Siyah Noktalarda Etkilidir.
Tarçın kanı temizler bu yüzden sivilcelerde faydalıdır.Bir kaç damla limon suyuna bir iki çimdik tarçın karıştırılarak elde

edilen macun sivilce ve siyah noktalrın üzerine uygulanırsa faydalı olur.
19- Kanı inceltir ve kan akışını hızlandırır.
Tarçın kan incelticidir ve bu sayede kan dolaşımını hızlandırır.Bu etkisi sayesinde ağrıların azalmasında yardımcı olur.İyi

kan dolaşımı hücrelere daha fazla ve daha çabuk oksijen gitmesine yardımcı olur ve böylece metabolizmayı hızlandırır.Düzenli

olarak tarçın kullanarak kalp krizi riskini azaltabilirsiniz.
20- Kasları Gevşetir.
21-Kas ve Eklem Ağrılarını Rahatlatır.
Düzenli olarak tarçın tüketenler,tarçın tükettikten sonra kas ve eklem ağrılarında belirgin rahatlama olduğunu söylerler.

22-Bağışıklık Sistemini Güçlendirir.
Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirir,halsizliği yok eder,ömrü uzatır.Yaşlanmayı geciktirici etkiye

sahiptir.
23- Kaşınmada Etkilidir.
Bal-Tarçın macunu bözek ısırmalarına ve kaşınmaya karşı da kullanılır.
24-Çok zengin bir manganez,fiber(lif),demir ve kalsiyum kaynağıdır.
25-Tarçın kanamayı durdurucu etkiye sahiptir bu yüzden yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Tarçını sağlığınızı düzeltmek veya bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için kullanabilirsiniz.Tarçını çayınıza,kahvenize

ekleyebilir yediğiniz meyvelerin,tatlıların üzerine serpebilirsiniz.
Tarçını aşırı dozda tüketmek tehlikeli olabilir.Ayrıca tarçın hamileler tarafından kullanılma-malıdır.ŞEker hastaları

doktorlarına danışmadan ilaç yerine veya ilaçlarıyla beraber kullanma-malıdırlar.

ALINTIDIR.

YOĞURDUN FAYDALARI

İyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra A,B ve E vitaminleri ile kalsiyum fosfor ve magnezyum içeriği zengindir. Süt şekerini laktik aside çevirdiği için hem laktoz intoleransı olanların kullanabileceği bir besin hem de süte göre şekerin aside dönüşmesi sebebiyle kalorisi daha düşüktür. İçeriğindeki yararlı bakteriler sebebiyle bağırsak dostudur. Zarar gören bağırsak florasını düzenleyici etkisi vardır. Sütteki şekeri ve peynirdeki tuzu düşündüğümüzde süt ürünleri içindeki en iyi besin yoğurttur. Süt ve peynirde olduğu gibi kemik ve diş sağlığına faydalıdır. Yoğurtun yararları arasında kronik diyabet, ishal, gut ve dizanteri gibi hastalıklara karşı tedavi edici, vücudu radyoaktiviteye karşı koruyucu, tümör ve kanser oluşumunu önleyici özellikler sayılabilir. İshalin panzehiri olması sebebiyle özellikle yaz aylarında çocuklarda artış görülen ishalin tedavisinde çocuklara bol bol yoğurt yedirilmelidir. İçeriğindeki probiyotikler bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koymaktadır. Toksin atımında etkilidir. Özellikle sigara kullananlara bol bol yoğurt yemelerini tavsiye ederim.

Yoğurt her öğünde tüketilebilir. Sade tüketilebileceği gibi meyve ile birlikte tüketilmesi de çok uygundur. Sarımsaklı yoğurt sağlığınız için ideal ikilidir. Her ikisi de bağışıklığı kuvvetlendirir. Sarımsak kalbi korur, iyi kolesterolü arttırır, kötü kolesterolü düşürür. İçeriğindeki allisin mikrop öldürür, kan basıncını düşürür, kanser önleyicidir.

Yoğurtun az yağlı olanları tercih edilmelidir.

Özellikle sindirim ve bağırsak sorunu olanlar, düzenli ilaç kullananlar, sigara içenler gibi toksinlere fazlasıyla maruz kalan gruplar, gelişme çağında ve yaşlılıkta yoğurt tüketimi çok faydalı ve gereklidir.

ALINTIDIR.

Son düzenleme:
hııııım anladım canım aslında yemeklerden kısarakda kilo verilebilir

tatlım ben 107 kiloydum şimdi 104 kiloyum ilk iki haftada verdim bu kiloyu sonrasında diyete çokda uymadığımdan veremedim ama almadımda bu arada midem kötü diyet yapamıyorum ama yediklerime dikkat ediyorum sadece zaten iştahsızlaştımda

çok güzel kilo vermişsin canım demek listen işe yaramış neler yasak neler serbest yazarmısın canım

sende de liste işe yaramış demekki herkesin listesi kendi bünyesine göre farklılık gösterebiliyor birine serbest olan diğerine yasak olabiliyor çünkü bu sağlık sorunlarımız bünye durumumuzla alakalı bi şey

Canım benim listem kahvaltıdan önce ılıkbir bardak suyum var. On dakika sonra kahvaltı.
3 dilim kepek ekmeği bir haşlanmış yumurta. Beş tane yeşil yada siyah tuzsuz zeytin. Yarım yağlı peynir. Şekersiz çok açık bir bardak çay. Sınırsız yeşillik.
Ara öğün. İki ceviz içi. Yada on tane fındık,Bir bardak bitki çayı şekersiz.
Öğlen yemeğim.2dilim kepek ekmeği Bir kepçe çorba ama çorbalar tavuk et sulu ve kremalı olmayacak. Sekiz yemek kaşığı sebze yemeği, bir bardak yoğurt, boollyeşillik.
ara öğün. bir bardak yeşil çay, 3 tane kuru kayısı.
Akşam yemeği, 1dilim kepek ekmeği bir kepçe çorba, yedi yemek kaşığı sebze yemeği, bir bardak yoğurt, booolllyeşillik salata yani.
Akşam sekizde bir tane meyve
akşam dokuzda bir avuç kadar leblebi siyah yada beyaz, bitki çayı.
Ve yatarken onbuçukta bir su bardağı 200 ml. Süt.
İşte bu benim listem. Listemde hiç şeker yok. Benden istediği tahlil sonucunda buna karar verdi. Ama şekerim yok çok şükür. Trigliseridim biraz yüksek çıkınca şekeri yasakladı. Ama hiç aç kalmıyorum. Listemden çok memnunum. Burdan paylaşıcam canım gelişmeleri. Hadi hep beraber zayıflayalım kızlarrrr ;)

günaydın günlüğüm seni ihmal ettiğimin farkındayım ama diyeti bozduğumdan buraya gelip yazmaya elim varmadı haa diyetten vazgeçtimmi hayıııııır ama midem iyi olana kadar ara verdim sadece:31::31::31::31::31::31::31::31::31::31::31::31:

Canım benim listem kahvaltıdan önce ılıkbir bardak suyum var. On dakika sonra kahvaltı.
3 dilim kepek ekmeği bir haşlanmış yumurta. Beş tane yeşil yada siyah tuzsuz zeytin. Yarım yağlı peynir. Şekersiz çok açık bir bardak çay. Sınırsız yeşillik.
Ara öğün. İki ceviz içi. Yada on tane fındık,Bir bardak bitki çayı şekersiz.
Öğlen yemeğim.2dilim kepek ekmeği Bir kepçe çorba ama çorbalar tavuk et sulu ve kremalı olmayacak. Sekiz yemek kaşığı sebze yemeği, bir bardak yoğurt, boollyeşillik.
ara öğün. bir bardak yeşil çay, 3 tane kuru kayısı.
Akşam yemeği, 1dilim kepek ekmeği bir kepçe çorba, yedi yemek kaşığı sebze yemeği, bir bardak yoğurt, booolllyeşillik salata yani.
Akşam sekizde bir tane meyve
akşam dokuzda bir avuç kadar leblebi siyah yada beyaz, bitki çayı.
Ve yatarken onbuçukta bir su bardağı 200 ml. Süt.
İşte bu benim listem. Listemde hiç şeker yok. Benden istediği tahlil sonucunda buna karar verdi. Ama şekerim yok çok şükür. Trigliseridim biraz yüksek çıkınca şekeri yasakladı. Ama hiç aç kalmıyorum. Listemden çok memnunum. Burdan paylaşıcam canım gelişmeleri. Hadi hep beraber zayıflayalım kızlarrrr ;)

tatlım senin listen aslında uygulanabilir bir liste herşeyden yiyerek zayıflıyorsun ne güzel

buraya yazmayalı bayağı zaman olmuş ama diyeti bıraktığım için gelip yamaya elim varmadı

bıraktığım yerden başlayacam ama önce sağlığıma kavuşmalıyım tam anlamıyla bu sıralar gripti soğuk algınlığıydı bi gün iyiysem iki gün hastayım hal böyle oluncada diyet yapamıyorum sevgili günlüğüm

Merhaba arkadaşlar 2 aydır kimse birşey yazmamış bende aranıza katılmak istiyorum. yoksa pes edip bıraktınız mı?:(

Back
X