Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

:)))) Ağda işini halletmiştim,kaşım kaldı sadece..

canım,yemek listene bayıldım..:))Seç seç beğen..

Bende seksenleri görmek istiyorum..
inş yenacım bayramdan sonra bomba gibi görmek istiyorum seni:lepi:
canım ben regl iken hiiç tartılmıyom anca belki ya son gün yada ertesi gün.acayip şişyo insan çünkü...
bence şu an gördüğün rakama takılma derim

ayyy hadi inşallahh
az kalmış zaten dilenciiii
sağol ablacım yarın görürsem değmeyin keyfime:)
canım zaten çok yeme nedenlerimden biride onlarla anlaşamamam sert yapsamda anlamıyolar aynı evde sayılırız ev dubleks ben üst katta oturuyorum sürekli içiçeyiz.

çok zor bebekle hele o anda diyet yemeği yapamıyorum ne varsa onu yiyorum bizim burası küçük bi yer diyetisyen yok daha önceleri izmire gidiyordum oda epeyce masraflı olmuştu. hele şimdi bebekle gitmem imkansız

nevranın dediği gibi az az ye. yemekten önce zorla kendini 2 bardak su iç tıkasın. ekmeği sadece kahvaltıda ye. pilavı 3 kaşıktan fazla yeme ne bileyim sonra tencere yemeklerinde suyundan koyma tanesinden koy yağı almamış olursun vs vs yani ortam uymuyorsa sen uyduracaksın olmuyor deme illaki oluyor er ya da geç!

Canlarım gidip eylemimizi yaptık, bağırdık, çağırdık, bizi duyarlar mı bilmem,
Oh deşarj olduk valla.
Şimdi işyerine geldim.
Arkadaşlarla sohbetimizi yaptık, şimdi çıkıyoruz.
Hepinizi öpüyorum, şimdiden hayırlı bayramlar hepinize.

yenacım

kızz mercimek çorbasını süper yapıyoun diyolar aynı llokanta daki gibi oluyomuşş:D
ana yemek olarakta etli bişey istiyorum
belki iyelerden fırında şöyle bişeyler yada iinci k kebabı
yanına plav : hiç beceremem bu ara
patates püresi
salata olur işte
ara soguk veriyolar onu bilmiyorum hiç
bide tatlı konusunda karasızım
aslında harika yaş pasta yararım ama
sence ne olabilir
MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler:
500 gr. tel kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağ

Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı
1 adet portakal kabuğunun rendesi ve suyu

Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Şerbetin Hazırlanışı:
Bir tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu ilave ediyoruz.Kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra kısık ateşte kaynamaya devam ettiriyoruz.

Muhallebinin hazırlanışı:
Tencereye sütü , yumurtanın sarısını, şekeri, nişastayı, pirinç ununu ilave edip çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatıp üzerine portakal rendesini ve portakal suyunu ilave ediyoruz.

Taze alınmış tel kadayıfları elimizle didarek katlarını açıyoruz. Üzerine sıvı yağını ilave edip harmanlıyoruz. Orta boy kahve fincanının içine bir parmak kalınlığında kuş yuvasına benzer tel kadayıfları dodurup yanlardan taşmasını sağlıyoruz. Pişirmiş olduğumuz muhallebiden bir çorba kaşığı kadar koyuyoruz. Kenarlara doğru sarkıtmış olduğumuz kadayıfları muhallebinin üzerine kapatıyoruz. Fırın tepsisine fincandan ters çevirip çıkartıyoruz. Tümüne bu işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti kadayıf toplarının üzerine kepçeyle yavaş yavaş döküyoruz. Ilıkken servis tabaklarına alıp servis yapıyoruz. İsteğe göre fındık, fıstık çeşitlerinden de dökebilirsiniz. Ilıkken servis yapıyoruz. FİNCANDA YAPMAK ŞART DEĞİL BORCAMA YAYARAKTA YAPIYORUM BENcokacimcoook

ŞEKERPARE
yarım paket (oda sıcaklığında yumuşamış ) tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket şekerli vanilin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un (2 su bardağı un yeterli geliyor)
Şerbet
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
İlk önce şerbeti kaynatın. Suyu ve şekeri bir arada kaynatın, karıştırın, şekerler erisin. Kaynamaya başlayınca ocağın ayarını en hafif konuma getirip limonu ilave edin 5-10 dakika daha kaynasın ve ocağı kapatın.

Un hariç diğer malzemeleri karıştırın . Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edin. Küçük boy yumurta büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayın ve avcunuzun arasında hafifçe bastırın (şekerpareniz top gibi yuvarlak olmasın), tepsiye yerleştirin üzerine 1 adet fındığı batırın (fındık yarısına kadar gömülecek).

180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Fırın tepsisini fırından çıkarın 1-2 dakika bekletin ve üzerine ılımış şerbeti dökün. Arada kaşık yardımı ile şekerparelerin üzerine tepsideki şerbetten gezdirin. 1-2 saat sonra tüketilebilir.

DONDURMALI ELMA
3 adet elma
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı kırmızı şarap(veya gıda boyası)
1 adet çubuk tarçın
6 adet tane karanfil '
8-10 adet ayva çekirdeği
6 top dondurma
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden birer kapak kesip kenara ayırın. Çekirdek yataklarını çıkarıp, elmaları tencereye alın. Üzerlerine tozşeker ve kırmızı şarabı ekleyin. Karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini de tencereye atın. Elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, soğumaya bırakın. Elmaları servis tabağına aktarın. İçlerine, ikişer top dondurmayı yerleştirin. Ayırdığınız kapakları elmaların üzerine kapatın. Tencerede kalan suyu, sos olarak elmaların üzerine gezdirin.

FIRIN SÜTLAÇ
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım türk kahvesi fincanı pirinç
1 türk kahvesi fincanı pirinç unu
Yarım türk kahvesi fincanı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Su
Yapılışı
Küçük bir tencereye pirinç ve 1 su bardağı suyu alın.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Orta boy bir tencerede süt ve toz şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kâsede pirinç unu, nişasta ve yarım su bardağı suyu iyice karıştırın.
Karışıma yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpın.
Kaynayan sütlü karışımdan bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı tenceredeki sütlü şekerli karışıma ekleyip karıştırın.
Haşlanan pirinçleri suyuyla birlikte süt tenceresine ilave edip karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilyasını ekleyin.
Ocağu kısık ateşe getirip 5 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin.
Fırının ısınması için 200 dereceye ayarlayın.
Pişen sütlacı küçük güveç kaplarına pay edin.
Orta derinlikte fırın tepsisine güveç kaplarını yerleştirin.
Yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Sütlaçları önceden ısıttığınız fırına yerleştirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun
Püf Noktaları,
Fırındaki sütlaçların her biri farklı zamanlarda pişebilir. Sürekli kontrol ederek pişen sütlaçları fırından çıkarın.
İçi su dolu tepside pişirmek sütlacın üst tabakasının yumuşak olmasını sağlar.

anammmmmmmmmmmmm yağmurgözlü kıs bunlar ne?
bayram evveli gözüm döndü valla :bbo:

MEYVELİ LOKUM TATLISI
5 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ORTA BOY MUZ
2 PAKET VANİLYA
100 GR. MARGARİN
5 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PAKET MUZLU PUDİNG
2,5 SU BARDAĞI SÜT (MUZLU PUDİNG İÇİN)
7-8 KURU İNCİR
1 SU BARDAĞI CEVİZ VEYA FINDIK (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
Yapılışı
Ön hazırlık olarak incirleri üzerlerini aşacak kadar kaynar su ilave ederek incirleri yumuşayana dek haşlayalım ve bekletelim. Tencereye unu şekeri ve sütü alıp çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten allıp margarin eritmeden ilave edelim vanilyaları da ekleyip mikserle 2 dk. çırpalım. Köşeli bir kalıba veya tepsiye Hindistan cevizini yayalım Üzerine kremayı yayalım. Ayrı bir tencerede muzlu pudingi, sütle koyulaşana dek pişirerek soğuyan kremanın üzerine düzgünce yayalım. Üzerine ceviz serperek buzdolabında birkaç saat soğuyavirüsna dek bekletelim. Sonra sertleşen kremayı enivirüsne ve boyuna artı (+) şeklinde keserek 4 eşit kavirüsre elde edelim. İncirlerin yarısını bir karenin orvirüsta kısmına, diğer yarısını başka bir karenin ortasına dizelim. 2 muzu ise ayrı ayrı karelerin ortalarına uzunlamasına yerleştirelim. Ve her krema karesini muzlar ve incirler ortada kalavirüscak şekilde rulo yaparak saralım. Kat yerleri alta gelecek şekilde çevirip 3-4 cm’lik dilimler halinvirüsde keselim ve buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım.

yenacım

kızz mercimek çorbasını süper yapıyoun diyolar aynı llokanta daki gibi oluyomuşş:D
ana yemek olarakta etli bişey istiyorum
belki iyelerden fırında şöyle bişeyler yada iinci k kebabı
yanına plav : hiç beceremem bu ara
patates püresi
salata olur işte
ara soguk veriyolar onu bilmiyorum hiç
bide tatlı konusunda karasızım
aslında harika yaş pasta yararım ama
sence ne olabilir

umarım işine yarar çitolcüm şu mercimek çorbası tarifini alsak bakalım nasılmış-tatlicadiarzu-

Derinciğim o zaman pişenden az ye...
bu arada yemekleri sen mi yapıyosun eve yoksa kaynananlar mı?
canım herşeyimiz ayrı herkez kendi evinde yiyip içiyor normal iki katlı ev gibi çok büyük ama haftanın bir iki günüberaber yiyoruz birde ne pişirse verir genelded hamurişi ağırlıklı yapar.
inş yenacım bayramdan sonra bomba gibi görmek istiyorum seni:lepi:

sağol ablacım yarın görürsem değmeyin keyfime:)

nevranın dediği gibi az az ye. yemekten önce zorla kendini 2 bardak su iç tıkasın. ekmeği sadece kahvaltıda ye. pilavı 3 kaşıktan fazla yeme ne bileyim sonra tencere yemeklerinde suyundan koyma tanesinden koy yağı almamış olursun vs vs yani ortam uymuyorsa sen uyduracaksın olmuyor deme illaki oluyor er ya da geç!

benim günde 8dilim ekmek yeme hakkım varmış diyetisyenim öle sölemiştisabah öğle ikindi akşam tabi çorba veya pilav varsa ekmeğin sayısı düşüyor ben şu anda o listeye göre yemeye çalışıyorum her zaman olmasada çünki bana özel hazırlamıştı zaten ben kızartma yemiyorum beyaz ekmek yemiyorum yağlı asla yapmam zaten zeytınyağı kullanıyoruz.daha önce çoğu kez başarmıştım ama sporda vardı işin içinde ikisi bir arada olunca gayet güzel veriyordum şimdi eve kapalı kaldım evdeki hareketde yeterli gelmiyor biliyorsun işde biz kilolular biraz kaçırdıkmı hemen alıyoruz bak eşim her öğünde 1 ekmek yer reçelsiz sofraya oturmaz ne biliyim 70 kilo bizimki nasıl metabolizmaysa

yapma allahaşkına yağmurgözlüzaten tatlı krizim tuttu şimdi mandalin ile geçiştirmeye çalışıyorum
ben zaten birtek tatlılara dayanamıyorum en çok sevdiğim şey çikolata tatlı onlarla aldım bu kiloları zaten abur cuburlarla

canım herşeyimiz ayrı herkez kendi evinde yiyip içiyor normal iki katlı ev gibi çok büyük ama haftanın bir iki günüberaber yiyoruz birde ne pişirse verir genelded hamurişi ağırlıklı yapar.

benim günde 8dilim ekmek yeme hakkım varmış diyetisyenim öle sölemiştisabah öğle ikindi akşam tabi çorba veya pilav varsa ekmeğin sayısı düşüyor ben şu anda o listeye göre yemeye çalışıyorum her zaman olmasada çünki bana özel hazırlamıştı zaten ben kızartma yemiyorum beyaz ekmek yemiyorum yağlı asla yapmam zaten zeytınyağı kullanıyoruz.daha önce çoğu kez başarmıştım ama sporda vardı işin içinde ikisi bir arada olunca gayet güzel veriyordum şimdi eve kapalı kaldım evdeki hareketde yeterli gelmiyor biliyorsun işde biz kilolular biraz kaçırdıkmı hemen alıyoruz bak eşim her öğünde 1 ekmek yer reçelsiz sofraya oturmaz ne biliyim 70 kilo bizimki nasıl metabolizmaysa
canım yemeklerdeki zeytinyağını sen pişirirken azalt ve sana ikram gelenden sakın yeme...bilmediğin bi tat değil daha önce yedin nasılsa bööle düşün....
bak sana bi olay anlatiim benim kayınvalideler bana hiç yeme kilo aldın vs hiç demediler hep ikram boldur,geçenlerde kendi çook yakın bi akrabaları kız çok kilo almıştı pide yeniyodu kız dedi ki ayy bi tane daha mı yesem acaba doymadım hemen önünden kaldırdılar içimden dedim ki vayyy be kendi akrabaları olunca nasıl önemsiyolar kilo almamasını kızın...bana gelince aaaa ye canım ne olucak...sonra sen mutsuz oluyosun o kilolarla mücadelede...dikkatli ve uyanık ol...sengözlerimebaksanab

canım yemeklerdeki zeytinyağını sen pişirirken azalt ve sana ikram gelenden sakın yeme...bilmediğin bi tat değil daha önce yedin nasılsa bööle düşün....
bak sana bi olay anlatiim benim kayınvalideler bana hiç yeme kilo aldın vs hiç demediler hep ikram boldur,geçenlerde kendi çook yakın bi akrabaları kız çok kilo almıştı pide yeniyodu kız dedi ki ayy bi tane daha mı yesem acaba doymadım hemen önünden kaldırdılar içimden dedim ki vayyy be kendi akrabaları olunca nasıl önemsiyolar kilo almamasını kızın...bana gelince aaaa ye canım ne olucak...sonra sen mutsuz oluyosun o kilolarla mücadelede...dikkatli ve uyanık ol...sengözlerimebaksanab

canım ben yok denecek kadar az koyarım zeytin yağını hatta babam la anneannemler benim yemeklerimi yemezler az yağlı diye ama yazın doğum yaptığım sıra bamya pişirmiştim anneannem bayıldı bak ne güzel olmuış az yağlı olmasına rağmen. bizim burada yemeğibn üstü bi karış yağ olacak öle pişirirler eşimde yemiyor yağlı midesine
dokunuyor. tabiki mutsuz oluyorum çünki gardolabımı değiştirmiştim zayıflayınca bütün kilolu kıyafetlerimidağıtmıştım ama hamile kalınca hepsini geri aldım neyse kızım için aldım nasıl olsa yine vereceğim benim iöçin önemli olan kızıma kavuşmaktı artık kıyafetde almıyorum zayıflayıp o kıyafetlerin içine gireceğim.

canım kararlı olunca girersin tabii o kıyafetlere...
afferin bak ne güzel demişsin ...yapacağına inanıyorum ben...

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler:
500 gr. tel kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağ

Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı
1 adet portakal kabuğunun rendesi ve suyu

Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Şerbetin Hazırlanışı:
Bir tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu ilave ediyoruz.Kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra kısık ateşte kaynamaya devam ettiriyoruz.

Muhallebinin hazırlanışı:
Tencereye sütü , yumurtanın sarısını, şekeri, nişastayı, pirinç ununu ilave edip çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatıp üzerine portakal rendesini ve portakal suyunu ilave ediyoruz.

Taze alınmış tel kadayıfları elimizle didarek katlarını açıyoruz. Üzerine sıvı yağını ilave edip harmanlıyoruz. Orta boy kahve fincanının içine bir parmak kalınlığında kuş yuvasına benzer tel kadayıfları dodurup yanlardan taşmasını sağlıyoruz. Pişirmiş olduğumuz muhallebiden bir çorba kaşığı kadar koyuyoruz. Kenarlara doğru sarkıtmış olduğumuz kadayıfları muhallebinin üzerine kapatıyoruz. Fırın tepsisine fincandan ters çevirip çıkartıyoruz. Tümüne bu işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti kadayıf toplarının üzerine kepçeyle yavaş yavaş döküyoruz. Ilıkken servis tabaklarına alıp servis yapıyoruz. İsteğe göre fındık, fıstık çeşitlerinden de dökebilirsiniz. Ilıkken servis yapıyoruz. FİNCANDA YAPMAK ŞART DEĞİL BORCAMA YAYARAKTA YAPIYORUM BENcokacimcoook

ŞEKERPARE
yarım paket (oda sıcaklığında yumuşamış ) tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket şekerli vanilin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un (2 su bardağı un yeterli geliyor)
Şerbet
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
İlk önce şerbeti kaynatın. Suyu ve şekeri bir arada kaynatın, karıştırın, şekerler erisin. Kaynamaya başlayınca ocağın ayarını en hafif konuma getirip limonu ilave edin 5-10 dakika daha kaynasın ve ocağı kapatın.

Un hariç diğer malzemeleri karıştırın . Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edin. Küçük boy yumurta büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayın ve avcunuzun arasında hafifçe bastırın (şekerpareniz top gibi yuvarlak olmasın), tepsiye yerleştirin üzerine 1 adet fındığı batırın (fındık yarısına kadar gömülecek).

180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Fırın tepsisini fırından çıkarın 1-2 dakika bekletin ve üzerine ılımış şerbeti dökün. Arada kaşık yardımı ile şekerparelerin üzerine tepsideki şerbetten gezdirin. 1-2 saat sonra tüketilebilir.

DONDURMALI ELMA
3 adet elma
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı kırmızı şarap(veya gıda boyası)
1 adet çubuk tarçın
6 adet tane karanfil '
8-10 adet ayva çekirdeği
6 top dondurma
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden birer kapak kesip kenara ayırın. Çekirdek yataklarını çıkarıp, elmaları tencereye alın. Üzerlerine tozşeker ve kırmızı şarabı ekleyin. Karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini de tencereye atın. Elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, soğumaya bırakın. Elmaları servis tabağına aktarın. İçlerine, ikişer top dondurmayı yerleştirin. Ayırdığınız kapakları elmaların üzerine kapatın. Tencerede kalan suyu, sos olarak elmaların üzerine gezdirin.

FIRIN SÜTLAÇ
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım türk kahvesi fincanı pirinç
1 türk kahvesi fincanı pirinç unu
Yarım türk kahvesi fincanı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Su
Yapılışı
Küçük bir tencereye pirinç ve 1 su bardağı suyu alın.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Orta boy bir tencerede süt ve toz şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kâsede pirinç unu, nişasta ve yarım su bardağı suyu iyice karıştırın.
Karışıma yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpın.
Kaynayan sütlü karışımdan bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı tenceredeki sütlü şekerli karışıma ekleyip karıştırın.
Haşlanan pirinçleri suyuyla birlikte süt tenceresine ilave edip karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilyasını ekleyin.
Ocağu kısık ateşe getirip 5 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin.
Fırının ısınması için 200 dereceye ayarlayın.
Pişen sütlacı küçük güveç kaplarına pay edin.
Orta derinlikte fırın tepsisine güveç kaplarını yerleştirin.
Yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Sütlaçları önceden ısıttığınız fırına yerleştirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun
Püf Noktaları,
Fırındaki sütlaçların her biri farklı zamanlarda pişebilir. Sürekli kontrol ederek pişen sütlaçları fırından çıkarın.
İçi su dolu tepside pişirmek sütlacın üst tabakasının yumuşak olmasını sağlar.
tarifler süper
aslında denemek lazım önceden
eger kabul edilirsem
zaten yarışmaya kadar yapıcam yemeklerin alıştırmalarını yapmam lazım:D
CANIMM BUNLAR BENİM TARİFLERİM BİR YEMEK SİTESİNE YAZIYORUM BAZENDE TAKVİM GAZETESİNDE YAYINLANIYORopuyorumnanaktan
kendi resmi tariflerinmi
yoksa normal anam babam tariflermi kız
umarım işine yarar çitolcüm şu mercimek çorbası tarifini alsak bakalım nasılmış-tatlicadiarzu-
2 su bardagı kırmızı mercimek
yıkanıp düdüklüye konur
üstüne bir iri sogan dogranır
bir patates
( bazen yarım havuç ta atarım ama son 2 sinde katmadım.)
varsa kemikli et ( ama ben son 2 sinede katmadım )
üstüne su konuşur ve haşlanır
sonra süzgeçten geçer
kalan katı parçalar
robota çevrilir
tencereye tereyag konur eridikten sonra
içine dökülür çorba bir taşım kaynar
kenarda tavada tereyag eritilir içine toz biber atılır
hemen altı kapanır ..
servise hazır
üstüne karabiberle limonn hımmmmmmm
canım kararlı olunca girersin tabii o kıyafetlere...
afferin bak ne güzel demişsin ...yapacağına inanıyorum ben...

yapma allahaşkına yağmurgözlüzaten tatlı krizim tuttu şimdi mandalin ile geçiştirmeye çalışıyorum
ben zaten birtek tatlılara dayanamıyorum en çok sevdiğim şey çikolata tatlı onlarla aldım bu kiloları zaten abur cuburlarla

canım bende yapmıyorum artık yapsamda dağıtıyorum evde bırakmıyorum bizim apt aile apt alt katta kızkardeşim üst katta erkek kardeşim en üstte anne baba yaptıklarım onlara gidiyor hatta bazen komşulara bile veriyorum oğlumun sevdiği bişey olursa ayırıyorum yoksa dayanamam gözüm dönercokacimcoook ben zavallı o güzel şeyleri yaparım çoğu zaman tadına bile bakmamam yinede kiloluyum tatlı isteğimi elma,kuru kayısı,kuru erik,mandalinayla bastırıyorum bazende nutella dan kaçamak yapıyorum:kedi::kedi: ama sadece 1 çay kaşığı regl döneminde çok zor oluyor tatlılar uçuşuyor gözümdecokacimcoook

Back
X