Artık yazmaktan bıktım mı nedir Nursenacığım....Yoksa gündüz her şey yolunda gidiyor..Sağlıklı bir diyet uyguluyorum ama gece çok zor,acıkmasam bile eski alışkanlık galiba hep bir şeyler yiyesim geliyor.....
Ah canım ya...Üzüldüm bak şimdi....Mide diyet yaparken çok iyi oluyor gerçekten de işin içine meyva girince (özellikle asitli olanlar) dert başlıyor...Çok geçmiş olsun..Mide ilacın var senin öyle hatırlıyorum şu asit dengeleyenler.İçmişsin zaten... İnşallah iyi gelir...
UMUTTT;
Sana bir türlü hoş geldin deme fırsatım olmadı...Hoş geldin;kısa ama güzel bir tatil olmuş maaşallah.Senin adına sevindim.Moral ve motivasyon artışı da olmuştur inşallah...
evet yaa illa çayın yanı akşam dolu olacak benimde küçüklüğümden beri annem çalıştığından ananem baktı kışları erken akşam ezanı okunduğundan yemek 4 de yenir yatsı zamanı saat 9 da ben kardeşimile zıbar yat temeği derdik ananemler yatsılık derler alışmışız kuru kuru çay içemiyoruz
bu arada eskiler geldi aklıma ürgüplü annemler oralarda eskiden hala devam eden evlerde var yatsılık tepsiye hazırlanır kayadan oyma ambar derler odalarda yazdan toplanıp dikenli dalların dikenlerine asılmış salkım salkım üzümler iplerle kolye gibi bağlanmış elma armut muşmula gibi meyveler torağa gömülmüş toprak çanakta basılmış peynir toprağa gömülmüş havuç yer elması kuru kayısı kuru üzüm ceviz bsdem ve yaşlıların olmazsa olmazı petibör pisküvi lokum pudralı pudralı aman neyse eskiler diyince boğazdan başka şey gelmiyo aklıma heee sulanmadan daha fazla yazmayayım acıkıcam hep hormonlu yiye yiye hastalıkta fazlalaştı ocak ayı geldi üzüm yiyoruz yaz gibi biz daha şanslıyız şimdikiler anane babane bile görmüyo gurbette dolan dolana
Hoşbulduk :)) Teklif yok ki aramızda, ben de geçmiş olsun diyemedim mesela, gönüller bir olunca yeter diye düşünüyorumUmarım boğazlar daha iyi durumdadır. "İnsanın neresi ağrırsa canı oradadır" denir ya, gerçekten başa gelince ne fena bir şey olduğunu hatırlıyor insan boğaz ağrısının. Ateş ve halsizlik de cabası. Çok geçmiş olsun :)
Tatil iyi geldi gerçekten, ama günlük telaşlar çabucak eski haline döndürüyor insanı...
ah canım ah bendeki bu bıcırık hiç durdurak bilmiyor inan oturamıyorum bile bugün iyice tozuttu ,zaten sinirlerimde tepemde olunca kendime ettim ,onun suçu yok tabi ama tek başına hala oynamıyor ya miiletin çocuğu yattığı yerden elleriyle bile oynuyor, bunun sırtıda poposuda yer görmeyecek tabi doğal olarak benimde :)canim ya sakin ol biraz neden bukadar stres yapiyorsunki bugun yarin olur rahatlarsin umarim
aaaa bebisin ne suçu var annesi kiyamam ben ona okadarda degildir senin stresin onada yansimistir belkide disi çikiyordur
ahhhh keske yakin olsak ben seve seve bakardim valla kuzuna
korkmanı gerektirecek hiçbir şey yok canım çok keyifli olacak helede sevgilin yanında ya :)Canım benim ablam burda okuyordu ben de kazanınca geldik sonra iş güç derken kaldık ama bu sene Samsun ya da Bursa ya yerleşme planlarımız var inşallah olur. Ben mesleğimi yapamıyorum atanamadım. Özelde yok denecek kadar az bahçe bitkileri bölümüm.
Sağol ablacım ya içime su serptin
ben Erzurumdan istanbula gidicem. Sırf İlk kez biniyorum korkmuyım diye aşkım gelip beni alıcak sabah gelcek akşam döncez. Sabiha gökçene incek. Aşkım kadıköyde oturuyor ama ben kız arkadaşımda kalıcam o da ümraniye de Anadolu yakasında oluyor sanırım her ikiside :44:
özlemişim seni ve güzel paylaşımlarını hoşgeldin canım....:))) Sağol canım. Bu arada hoşgeldin (yeniden)
Buralardayım canım, tüm gün bilgisayar açık oluyor gidip gelip okuyorum, yazmaya gelince hep bir şey çıkıyor sinir oluyorum. :) Geldim ama hem de uzun süre buralardayımmmm :)
Canım, gözün aydın. Başkaca bir şey çıkmadan, tavsiye ve destek şurupları ile atlatacaksınız inşallah :)
Kitabı nasıl bulmuştun bu arada?? Ben özel tavsiye olmadıkça böyle kişisel gelişim vb. türü kitapları almam hiç. Hatta bunlar bu türde aldığım ilk kitaplar. (Bir de çocuk gelişimi konusunda aldım.) Çocuk gelişimi kitabını bir arkadaş tavsiye etmişti, danışman ararken yazışmıştım, onların danışmanı önermiş. Önce diğer kitaba başladım, Yasemin Soysal'ın kitabını daha sakin zamanda okuyasım var.
*Arkadaşım da, Gary Chapman da (yazarı) kusura bakmasın ama çocuk gelişimi kitabı bana göre tırışkadan...
Sen zaten o kategoridesin :) Belki bir de "duraklayanlar" kategorisi açmak lazım, azimliler ile yerinde sayanların arasında yer alan :) 15 ve fazlasını verince duraklama da çok normaldir herhalde. "Azimli olup azimli olduğunun farkında olmayan" kategorisi olsa, sen o kategoride olursun bence :)
evet canım sanırım hormonlarım doruk noktasına ulaştı çok sıkıldım çok bildiğin gibi değil. amin başka dert vermesin rabbim. sadece haftasonları dışarı çıkıyoruz havalar soğudu diye bende eve alışkın olmayınca zorluyor ,duvarlar üstüme geliyor üstüne bebişte eklenince offf ki offf... yanımda kimsenin olmaması yardım alamamam çok kötü . eşimde dedi dışarı çıkalım avmye gidelim diye ama akşam soğuğunda bebeği çıkarmak istemedim.Özlemciğim bu hafta hormonal durumlardan dolayı -sanırım- epey sıkıldın sen. Allah başka dert vermesin, seni rahatlatabilecek ne varsa yap. Kimi zaman böyle sıkılıyor insan, benim de durup durup ağlamak istediğim zamanlar olmuştur hele oğlan daha küçükken. Dışarı çıkıp hava almak, bir arkadaşla sohbet etmek, eşinle dertleşmek, rahatlatıcı bitki çayları vb. vb. neler sende işe yarıyorsa deneyip sıkıntını atmaya çalışsan?
Bebekli olmanın, hele de uykusu ya da beslenmesi zor bir bebeğe bakmanın, yardımsız olmanın zorlukları malum. Kimi zaman dayanma gücü azalıyor insanın, daha tahammülsüz oluyor. Umarım en kısa zamanda keyfin yerine gelir. Birkaç ay sonra biraz daha rahat edeceksin eminim...
canım neyini anlamadın anlatayım...iyi akşamlar ( 30 dk daha leslie + 10 dk zumba ) nasıl bişey anlamadım
madem reflün var canım sen ne yaptın ya keşke önceden deseydin ,elmayı haşlardın tarçınla yerdin ya da haşlanabilir diğer meyveleri...Midemmmmm çok kötüüüüümeyva gününde portakal,mandalina yemekte nesi ya cidden çok akılsızım.Midem de yok yok eflü,gastrit,mide fıtığı ne ararsan mevcut.Ama diyet boyunca ağrı sızı olmadı ya sağlam sandım herhalde şu an gaz sancısından ölüyorum 2. gaviscon tablet ağzımda umarım azalır ağrım Bi de kalkıp bu halde sofra hzırlıycam salata vs yapcam offf offf Rabbim yardım etsin bana ben yandım ((((
Melis,Özlem 5.gün yumurtanın yerine neler yenebiliyordu biliyorsanız söylermisiniz rica etsem.
Kızlar görüşürüz sanırım pazar akşamı ya da cuma akşamı gidiyor misafirlerim,sizleri özledim çok dikkat edin kendinize,öpüyorum hepiniz kocaman.
benimde dondurucudaki son bezelyemdi bu yıl erken tükettik bundan sonra konserve ye devam yapıcaz çocuklar çok seviyooo
neyse kalorili bişey çekmemiş en güzelii onuda paketini açınca hepsini yiyesi geliyo insanın yanındada çaylaa offf
beyzus ablacımm yediklerini yazmadığından anlıyoruz zatennn:))))))))))))))))
ilbatumcum teşekkürler canım aradım buldum lesi yaptım şimdi yanlız kadın çok konuşuyo bee kafa beyin kalmadı daha muhteşem yüzyılı izlicem
açılınnn şimdi de zumba yapcammm uleeee kim tutar beni vallaha çoştum
zumbayı ilk yapışta fazla yapma canım zamanla artır ....
teşekkür ederim ama elimde değil psikolojik olarak yiyorum karnım gurulduyor derslerde ama napayım yiyemiyorum vicdanen rahat olamıyorum aç olunca daha mutluyum.. karnımın tok olmasında aç olayım diyorum. valla hiç iyi değilim ya
bir ayda 7 kilo verdim ama daha çok yolum var bende zayıflamak istiyorum özgüven sorunu yaşıyorum
bugün hiç iyi değilim ama hiçççççç... oğlum beni çileden çıkardı resmen kalbim sıkıştı, sol kolum uyuştu ,hiç durmadı, akşam eşim geldi nasıl geçti gününüz diye sordu ,bende anlattım o da ya ne var deyince açtım muslukları ,inanılmaz çaresiz ve depresif bir haldeyim, ben bu çocuğa şayet bakıcı bulursam kadın 2 gün sonra istifa eder((( ne yapacağım ben ya
Özlemciğim bu hafta hormonal durumlardan dolayı -sanırım- epey sıkıldın sen. Allah başka dert vermesin, seni rahatlatabilecek ne varsa yap. Kimi zaman böyle sıkılıyor insan, benim de durup durup ağlamak istediğim zamanlar olmuştur hele oğlan daha küçükken. Dışarı çıkıp hava almak, bir arkadaşla sohbet etmek, eşinle dertleşmek, rahatlatıcı bitki çayları vb. vb. neler sende işe yarıyorsa deneyip sıkıntını atmaya çalışsan?
Bebekli olmanın, hele de uykusu ya da beslenmesi zor bir bebeğe bakmanın, yardımsız olmanın zorlukları malum. Kimi zaman dayanma gücü azalıyor insanın, daha tahammülsüz oluyor. Umarım en kısa zamanda keyfin yerine gelir. Birkaç ay sonra biraz daha rahat edeceksin eminim...
30 dk daha leslie yaptım etti 160dk :)
kızlar ya elinde 3 millik olan varsa paylaşabilir mi ya da en iyi kalori harcatan ne varsa artık....
eşim sen yat sinirlerin bozulmuş dedi 1 saat kadar uyumuşum iyi geldi valla
Midemmmmm çok kötüüüüümeyva gününde portakal,mandalina yemekte nesi ya cidden çok akılsızım.Midem de yok yok eflü,gastrit,mide fıtığı ne ararsan mevcut.Ama diyet boyunca ağrı sızı olmadı ya sağlam sandım herhalde şu an gaz sancısından ölüyorum 2. gaviscon tablet ağzımda umarım azalır ağrım Bi de kalkıp bu halde sofra hzırlıycam salata vs yapcam offf offf Rabbim yardım etsin bana ben yandım ((((
Melis,Özlem 5.gün yumurtanın yerine neler yenebiliyordu biliyorsanız söylermisiniz rica etsem.
Kızlar görüşürüz sanırım pazar akşamı ya da cuma akşamı gidiyor misafirlerim,sizleri özledim çok dikkat edin kendinize,öpüyorum hepiniz kocaman.
Ben geldimmmmmmmmmmm
Ya bu ara ne oluyor bize anlamıyorum bugün bende nedense sabahtan beri kendimi çok tuhaf hissediyorum :26:
Sabahtan beri dokunsalar ağlayacak gibiydim ve en sonunda eşim gelince çeşmeleri açtımOda beni çok nadiren böyle gördüğü için uzun zamandır şaşırdı tabiki ama ortada bir sebepte yok :44:
Ondan sonra birde haberler başladı ve ben daha yeni susmuşken yine başladım ağlamaya ve gerginliğim az da olsa geçti çok şükür. Herhalde uzun zamandır kendimi çok fazla kastım birde bu ara ufaklık beni çok fazla yoruyor. Gece ille babasıyla uyumak istiyor mecbur aramıza alıyoruz bu seferde sabaha kadar defalarca uyanıp babacık diyor babasını dürtüklüyor uyandıramayıncada öpüp tekrar uyuyorbende bu durumda sabaha kadar doğru dürüst uyuyamıyorum :26:
alışırsın canım ,bende bu arada gezinirken tiffany ruth mu ne onu buldum oryantal yapar gibi hoşuma gitti :)valla 5 dk yaptım you tube den buldum karnım agrıdı valla neyse alışırız
Ben geldimmmmmmmmmmm
Ya bu ara ne oluyor bize anlamıyorum bugün bende nedense sabahtan beri kendimi çok tuhaf hissediyorum :26:
Sabahtan beri dokunsalar ağlayacak gibiydim ve en sonunda eşim gelince çeşmeleri açtımOda beni çok nadiren böyle gördüğü için uzun zamandır şaşırdı tabiki ama ortada bir sebepte yok :44:
Ondan sonra birde haberler başladı ve ben daha yeni susmuşken yine başladım ağlamaya ve gerginliğim az da olsa geçti çok şükür. Herhalde uzun zamandır kendimi çok fazla kastım birde bu ara ufaklık beni çok fazla yoruyor. Gece ille babasıyla uyumak istiyor mecbur aramıza alıyoruz bu seferde sabaha kadar defalarca uyanıp babacık diyor babasını dürtüklüyor uyandıramayıncada öpüp tekrar uyuyorbende bu durumda sabaha kadar doğru dürüst uyuyamıyorum :26:
Güzelim şimdilik iyiyim diyorsun ama inan ben iki üç gece aç yattım insanın zamanla dengesi bozuluyor. İnşallah senin öyle bir durum olmazda hedefine ulaşırsın
Aramıza hoşgeldinMotivasyon burada istemediğin kadar var umarım sende hedefine ulaşırsın.
Anammmm kız ikiz olsak bukadar olurbende bugün aynıyım nedense. Eşim sırf kendimi iyi hissedeyim diye ne yapacağını şaşırdı ama inan hiç bir şey istemiyorum :44:
Galiba benimde sorunum bu çünkü kP rahatsızlandığından beri eşim doğal olarak her akşam babasıyla ilgilenmeye gidiyor ve sadece geldiğinde yarım saat çocuklarla geçiriyor. Bu durumda bütün sorumlulukta bana kalıyor ve bu ara ufaklıkta herhalde birazda babadan ayrı kaldığı için devamlı ağlıyor babacık diye, huysuzluk yapıyor. Bugün sırf ablası ders yaptığında onu kucağına almadı diye yarım saat etinden et kopmuş gibi ağladı cadı ve en sonunda kucağımda uyuya kaldı. Eşimle özel hayat anlamında zaten birşeyimiz kalmadı. Ona kızmıyorum tabiki babası gidicekte ilgilenecekte ama KV devamlı onun üzerine yıkıyor herşeyi. Hafta sonu sadece bir gün bize ayırıyor onda bile kadın 50 kere arıyor nerdesin, kaçta geliyorsun, canım şunu çekti gelirken getir hatta abartıp gitmeyi düşündüğümüz yere gitme boşver diye eşimi ikna etmeye çalışıyor. Bende gerildikce gerildim birde üzerine çocuklar derken artık herhalde patlama noktasına geldim :26:
Eşim nasıl olduysa artık kendi de bu durumu benimsemiş bana geçenlerde '' Hacı naber '' bile deditabi ben kalayladım koca varken zaten dul hayatı yaşıyorum birde benle dalgamı geçiyorsun diye. Bu durum ne kadar sürecek dediğimde babam bu durumdayken böyle olmak zorunda diyor. Ne yani 10 sene yatalak kalırsa 10 sene böylemi olucak dediğimde mecburum yoksa bu sefer Annem söyleniyor diyor. Aslında onunda işi zor Karılar birken iki oldu ondan ayrı laf işitiyor bana ayrı takla atmak zorunda kalıyor ama elimde değil ben çocuklar içinde üzülüyorum sonuçta hiç bir faaliyetleri kalmadı babayla.
Ayyyyyyyyy neyse satmışım anasınıgeçicek inşallah bu sıkıntılarımda hep dua ediyorum Rabbime içimdeki bu sıkıntıyı al diye
İyi hissetmene sevindim canımKim bilir bende uyusam belki kendime gelirim ama şuan yatıp uyusam bu seferde gece uyuyamam. Hem burda dedikodumu yaparsın aklım KKde kalır
Eşim sağ olsun çocukları aldı babasına inerken sen biraz kafanı dinle istersen bir duş al dedi ama huyum kurusun yanlızken duşa giremem ille evde birileri olucak. Evin anahtarını kapıdan alda acil bir durum olursa kendi anahtarımla girebileyim diye de tehbihlediherhalde uyuya kalabileceğimi düşündü.
alışırsın canım ,bende bu arada gezinirken tiffany ruth mu ne onu buldum oryantal yapar gibi hoşuma gitti :)
valla dediğin gibi ikiz olsak bu kadar olur, seninde yakınmış ya ondandır dellenmemiz :)
biraz daha iyiyim şimdi canım yarına allah kerim....
bende asla yalnızken duşa girmem kesin ikiziz biz :)
selam kızlar herkese hayırlı akşamlar.
akşamda güzel oluyor burası sohbet güzel.kociş maç izliyor bende size bakınıyım dedim..
ilbatum canım bebek bakmak zor değilmi.allah kolaylık versin birde yalnızsın daha da zor. bitkiçayı içseydin belki rahatlatırdı biraz.hala regl olmadın oda canını sıkıyor.
ceco sanada allah kolaylık versin...eşin tek cocukmu başka evladı yokmu kp yardımcı olacak?
Ah Yağmurgözlüm ahhhhh...Biri de beni deşse ne güzel olacak...
Gece gözüm dönüyor adeta...Bazen kendimi tutabiliyorum bazen fiyasko maalesef....
Önceden de dediğim gibi meyvalı küçük yoğurtlarla halletmeye çalışıyorum...Seni ilaçlar da etkiliyordur haklısın...
Daha çoookkkk etekler elbiseler daraltırsın inşallah....
Sakın ola ki malum nedenden dolayı stres yapıp yemeğe saldırma canım sonuçta olan bize oluyor.
bende çıkamam dışarı akşam kendi başıma ,aslında burası küçük bir yer ama ne bileyim bende tırsağım sanırım. sitede allahtan özel güvenliğimiz var yoksa dediğin gibi yalnız kapının önüne çıkamam öyle olunca kendim çıkıp yürüyebiliyorum :)valla hiç gülesim yoktu
Ben gece yarısıda tek başıma dışarı cıkamam
Aslında bekarken inanılmaz cesurdum. Gecenin 1inde tek başıma başka semte bile giderdim hiç korkmadan ama ne olduysa evlendikten sonra olduŞu anda eşim arabayla git bir yere dese apartmandan çıkıp apartmanın hemen karşı kaldırımında park eden arabaya bile koşuyorum anında da kapıları kitlerim
Daha doğrusu hamilelikte başladı ( evlendikten 3 ay sonra)
Çok tırsak gördüm kendimi
selam kızlar herkese hayırlı akşamlar.
akşamda güzel oluyor burası sohbet güzel.kociş maç izliyor bende size bakınıyım dedim..
ilbatum canım bebek bakmak zor değilmi.allah kolaylık versin birde yalnızsın daha da zor. bitkiçayı içseydin belki rahatlatırdı biraz.hala regl olmadın oda canını sıkıyor.
ceco sanada allah kolaylık versin...eşin tek cocukmu başka evladı yokmu kp yardımcı olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?