Ben de öyle canım, bir de her yemeğe giren yiyecekleri mutlaka organik seçiyorum. mümkünse kendi yaptığım (salça vb.) mümkün değilse (bu sene yapamadım örneğin), marketten organiğini alıyorum. Tam güvenemesem de tadı ve çabuk bozulması farkını belli ediyor. Katkılı maddeler aylarca hatta yıllarca dayanıyor ne yazık ki, aramızda kaçı ekşiyen market yoğurdu yiyor acaba?
Benim evde yaptığım ya da denediğim ürünler arasında ekmek, yoğurt, peynir, kefir, tereyağı, kaymak, nar ekşisi, tahin, ketçap, salça, pekmez ve sayamadığım başkaları var. Hemen hiçbir öğütülmüş gıdayı dışarıdan almam zaten evde öğütüyorum (pudra şekeri, karabiber vb.) Çevrem dalga geçer benimle bu konuda ama ne kadar aşmış insanlar var, neler yapıyorlar evde, ne de güzel yapıyorlar :))
Tereyağı gerçekten çok pratik, sana mesaj olarak gönderdim onu da, daha fazla uzatmayayım diyerek :))
Desene senden öğreneceğim çok şeyler var daha bende evde yapıyorum ekme, yoğurt, kaymak, ketçap,mayonez, salça, tarhana, konserveleri turşumu hep kendim yapıyorum ama görüyorum ki sen çok daha fazla bilgilisin benden bu konularda seninle bilgi alışverişinde bulunmak isterim bu konularda. Kesinlikle tereyağının nasıl yapıldığını senden öğrenip denemek istiyorum