herkese selamlar. Umarım herkes iyidir. Ben pek iyi değilim. Cenazemiz vardı. Geçmişe gitmeme neden oldu. Bu yüzden giremedim. Ne olur kusuruma bakmayın.
Çiçekler günaydın... ykarıda tatsız bişiler yazıyor galiba tam okuyamadım iş yerinde olduğumdan ancak, sabır diliyorum başka elden birşey gelmez..
Ayrıca Kilo çizelgesini bulamaım çatlıcammmm..
herkese selamlar. Umarım herkes iyidir. Ben pek iyi değilim. Cenazemiz vardı. Geçmişe gitmeme neden oldu. bu yüzden giremedim. Ne olur kusuruma bakmayın.
Asuman abla migren demişsin aklıma geldi benim görümcem 3 aylık iğne yaptırmış doğum kontrol amaçlı ve regl zamanında olmadı hergün migren ağrısı çekiyor oruçlu iken dahada artıyor ağrı biliyorsun..eşim aylardır ilaçla atlatıyordu ama malesef dün gece acillik oldu migrenden..sabah başlamış ağrı orucunu bozmak istememiş akşam yemek yedi az bişey ilaç içti ama zerre faydası olmadı çünkü atak evresini geçti artık..bende acile götürdüm onu serum takıldı rahatladı hamd olsun...bu ağrıda ne öldürüyor ne güldürüyor derlerya o cinsten. Allah dermansız dert vermesin bunlar bişey değil..
canım ben 47 yaşındayım ve 32 yıllık evliyim , 15 yaşında evlendim. bizim zamanımızda kız 18 i geçtimi evde kalmış sayılırdıRabbim karşıma hep güzel insanları çıkardı. çok sıkıntı çekmedim. eşim bebek konusunda hiç buğzetmedi kayınvaldem kayınpederimde öyle, beş eltiyiz hiç birisinden incitici bir söz duymadım. bende onların çocuklarını bağrıma bastım.kendi çocuklarım gibi sahiplendim. bak bu akşam eltilerimin gelinleri burda iftardaydı.en küçük eltimin gelininin küçük bebeği var bebek uyudu.uyanınca huysuzlanır uyanmasın diye gitmediler burda kaldılar evide çok yakın zaten şimdi sahuruda yedik geçtiler öbür odaya, gelin aşererken çok hastalandı burda kaldı ben ilgilendim zaten doğumada burdan gitti. işi olunca bebeğide buraya bırakıp gidiyor, benim evim hep dolu, biri gelir birisi gider bazen takılıyorum onlara trafik lambası koyucam eve çarpışacaksınız diyorum onlarda burda toplanıp muhabbet etmeye bayılıyorlar. bende çocuklar birbirinden kopmuyor aile bağları daha bir güçleniyor diye çok mutlu oluyorum.
Aslında geceleri ne olur ne olmaz bağlıyordum ama bu gece istemedi cimcimepis kokuyormuş bez o yüzden çıkar diye tuturdu
Bakalım şimdilik bir vukuat yok inşallah sabaha kadarda olmaz
yaaaa hamişş var burda gece gece kızı yollara düşürceksiniz haaNe güzelll süt fındık..Burda pazarda satarken öyle diyorlar.:)
Mısırı da süüüt darııı diye satarlar.:)
kanıma girme yenaaa ben de bahane arıyorum zaten:)
ne güzel hiç borcun olmaz diyeceğim ama o da sıkıntı biliyorum canım hala düzene girmedi demek
benim de son 5 gün yine riskli gözüküyor haftaya ilaç alsam en azından kadir gecesini atlatana kadar diyorum
orucu da bozmak istemiyorum teravihleri de bırakmak istemiyorum napsam karar veremedim hangi hapı alsam diye bakındım bugün biraz
zaten 5 6 gün felan içerim diiye düşünüyorum
inan adını bile hatırlamıyorum
tamamen dokdor hatasıydı
ilk defa düzene girmiştim 18 yıl ilaç kullandım yoruldum, bünyem kaldırmamaya başladı. bende tedaviyi bıraktım tam 10 yıl ilaç kullanmadım ve onyıl sonra kendiliğinden düzene girdi . eh hiç düzenli olmadığım için acaba bir problemmi var dedik doktora gittik. senin bütün tahlillerin normal biraz tedavi görürsen bebeğin olur dedi. bizde o ara umreye niyetlenmiştik ee ben umreye gidicem başlarsam tedavim yarım kalır dedim. tamam ozman umreye gitmeden 15 gün önce gel görüşelim dedi. bende gittim hiç tahlil yapmadan geciktirici verdi. bunu kullan ibadetini rahatca yap döndüğünde bırakırsın bıraktıktan beş gün sonra adet göreceksin ,ozaman gel adetliyken tedaviye başlayacaz dedi. bende ilacı kullanmaya başladım. orda bütün yemekler kokuyor, yemekhaneye giremiyorum, acayip duygusallaştım, canım tavuk istiyor, rüyalarımda bile tavuk görüyorum, sabahları miğde bulantısından ölüyorum ama hiç ihtimal bile vermiyorum. sonra mekkede bir gece rüya gördüm rüyamda beyazlar içinde bir hemşire bana dünya güzeli bir bebek getirdi . bunu sana getirdim dedi. ellerimle getirme der gibi hareket yaptım , oda ısrar edip bunu sana getirdim dedi, bende bakmam içinmi evlatlıkmı dedim. hayır hayır bu senin dedi. ömrümde öyle güzel bir bebek görmedim. sonra uyanmışım bebeği aldımmı almadımmı hatırlamıyorum.
ertesi gün rüyamı arkadaşıma anlattım. oda bana ben senden şüpheleniyorum ama söyleyemedim, senin gözlerin parlak parlak bakıyor sanki hamilesin dedi. bende güldüm . hayal görme 28 yıl oldu olmadıda şimdi nerden olsun dedim.ama birkaçgün sonra bende kendimden şüphelenmeye başladım. baktım dönüşümüz de yaklaştı, bari hapları bırakayım ancak son iki gün gelememkâbeye yada yolda olurum dedim. ama ne orda ne yolda oldum. döndükten 10 gün sonra şiddetli karın ağrısı ve aşırı kanamam oldu. hemen doktora gittik doktor bir telaşlandı hemen doktor arkadaşını çağırdı bir şeyler konuştular sonrada sana simir testi yapıcam parça almam gerekiyor dedi beni bir odaya aldı koluma serum bağladılar seruma birkaç ilaç enjekte ettiler uyumuşum.
neyse gerisini sonra anlatayım çıkmalıyım
ooohhh pipi can alacağını aldı uyur tabiiiohhhhhhhhhhhh tostumu yedim odamda beklıorum.
emeği geçen herkese teşekkürler hayatımda yediğim en güzel tosttu
artık gözlerim kapanıyor..sizleri seviyorum..
iyi geceler hepinizi öpüyorum
herkese selamlar. Umarım herkes iyidir. Ben pek iyi değilim. Cenazemiz vardı. Geçmişe gitmeme neden oldu. bu yüzden giremedim. Ne olur kusuruma bakmayın.
canım tabiki bize düşen sabır .hepimiz bir şekilde imtihandayız, Rabbim yüz akıyla imtihanı kazanmayı nasibetsin, olması olanın fazlalığı olmadığı gibi olmamasıda olmayanın eksikliği değil .hiç bir şekilde burukluk yaşamamak lazım. herşey Rabbul aleminin eline o ol dediği an hiç kimse onu engelleyemez.tedavi olacakmıyız ? tabiki ! canabı hak tedbirinizi alın takdiri bana bırakın diyor. çok değerli bir hocanın bir sözü çok hoşuma gider '' önce çalışıp sonra dua dinin esası, boş durupta rahat bekleyen kulun maskarası '' derdi. bizde tedavimizi olucaz sonrada duamızı edip, hakkımızda hayırlı olanı istiycezgece sohbetleri okudum Dafi abla yazdıkların çok üzücü ama sabretmek tevekkül etmek çok güzel. insan yaşadıkça öğreniyor ben artık çocuk mevzusunu takmıyorum fazlaca tabiki tedavi vs olucak ama eşimide sıkmak üzmek istemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun...
canım geçmiş olsun migren çok kötü yaa Rabbim acil şifa versin. bende çok çektim migrenden şimdi kalmadı hamd olsun ara sıra yoklasada hafif geçiyor.Asuman abla migren demişsin aklıma geldi benim görümcem 3 aylık iğne yaptırmış doğum kontrol amaçlı ve regl zamanında olmadı hergün migren ağrısı çekiyor oruçlu iken dahada artıyor ağrı biliyorsun..eşim aylardır ilaçla atlatıyordu ama malesef dün gece acillik oldu migrenden..sabah başlamış ağrı orucunu bozmak istememiş akşam yemek yedi az bişey ilaç içti ama zerre faydası olmadı çünkü atak evresini geçti artık..bende acile götürdüm onu serum takıldı rahatladı hamd olsun...bu ağrıda ne öldürüyor ne güldürüyor derlerya o cinsten. Allah dermansız dert vermesin bunlar bişey değil..
doğru söylüyorsun canımgünaydın herkese.
dafi, anlattıklarını okuyunca önce hüzünlendim ama sonra o kocaman kalabalık aileniz canlandı gözümde. ne mutlu sana ki etrafında seni o kadar seven kişiler var. hele ki günümüzde annenin evladını, evladın annesini sevip gözetmediği o kadar örnek varken...
....
canım öyle güzel anlatmışsınki bana tebessüm ettirdin
dun benim kiz ben kayinbabami dr goturdugumde kalem bulmus hepsini kaldirmistim ama bebegini bacaklarini karalamis bende dedim bak bebegin cirkin olmus hemen atti oo benim bebegim deilki :)))) cok bilmisler dun 10defa dus aldirdim mecburen bezini cilarip hop dusa yada kuvvete sabunlarida.bosaltiyor mecbur yikiyom begonyam var.cok guzel ben cicek acsin diye bakiyom oda gidip kopariyor kim yapti diyom ben damtim diyor ciceklerin iconde gunes isisiyla.calsian lambalarim var gidip cikarmos ve paramparca yapmis cok yaramaz papatyam
SONUNA KADAR OKUYUN ÇOK HOŞUNUZA GİDECEK
Küçük Bir Çocugun Ramazan Günlüğü
Ramazan 1
Bu gün evde bir acaiplik var.
(j)
Herkes sessizce işine okuluna gidiyor.
Annem 'Zeynep hadi sana ...kahvaltı hazırlayalım' dedi.
Kimse yemek yemiyor, su içmiyor.
Ablam bile!
Ramazan 5
Önce diyet yaptıklarını sanmıştım.
İzledim hepsini.
Akşama doğru hepsi sessizleşiyor.
Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar.
Onları böyle seyretmek, öyle hoş ki.
Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hali içten içe güldürüyor beni.
Ama gülmeye cesaretim yok.
Ramazan 9
'Niye böyle yapıyorlar?' Ablama sordum, 'Büyüyünce anlarsın..' dedi.
Zaten başka ne der ki…
Anneme sordum, Ramazan dedi.
Babama sordum, Oruç dedi.
Ramazan 11
Bu Ramazan ve Oruç isimli iki kişi, bizimkilere yeme-içme yasağı koymuş demek.
Arkadaşım Fatıma'ya sordum.
Onun ailesi de gündüzleri yemek yemiyor su içmiyormuş.
Ramazan 14
Kaşık çatal sesleri, konuşmalar duydum.
Uyandım.
Babama haber vermeye koştum, yatağında yok!
Çaresiz, huysuz ablamın odasına koştum.
O da yok!
Korkmadım, Ben bu hırsızların hakkından gelirim!' dedim.
Aldım elime paspasın sapını, aniden açtım mutfak kapısını.
Sopamı havaya kaldırdım öylece kaldım oracıkta.
Bizimkiler yemek yiyorlar!
Vay uyanıklar.
Gündüz Oruç ile Ramazan'dan korkup gece yiyorlar.
Birde üstüme gülüyorlar…
Korkaklar.
Ramazan 17
Önceleri, Oruç ile Ramazan'ı bulup şikayet etmeyi düşündüm.
Fakat ablamın yemek yemedikçe pamuk gibi yumuşadığını fark ettim.
Babam ile Annem de artık tartışmıyorlar.
O zaman devam.
Belli ki Oruç ve Ramazan iyi kalpli iki amca.
Ramazan 19
Her gün bize beyaz başörtülü teyzeler geliyor.
Oturup birlikte Kur'an okuyorlar.
Her zamanki gibi mobilyadan, gelinden, kaynanadan, konuşmuyorlar.
Ellerini açıp herkese dua ediyorlar.
Sevim teyze de başını örtmüş.
Çok da yakışmış
Ramazan 22
Her şey aynen devam ediyor.
Televizyonlar bile uslu uslu konuşuyor.
Hepsi akşam ezan okuyor.
İftar iftar deyip bütün şehir birden yemeğe başlıyor.
Ne hoş.
Ramazan 24
Oruç'u merak ediyorum.
Geçen gün Ayşe teyzem Annemle konuşuyorlardı.
Şöyle şöyle yaparsam Oruç bozulur mu?
Yok böyle olursa Oruç kaçar mı?
Demek ki Oruç, çok duygulu birisi.
İnsanlar kötü bir şey yapınca bozuluyor.
Kötülüğü gördüğü yerden kaçıyor.
Oruc'u ve Ramazan'ı artık iyice merak ediyorum.
Onlarla tanışmaya can atıyorum.
Ramazan 25
Bu günlerde herkes Kadir gecesinden bahsediyor.
Şimdiye kadar gecesi olan bir adam göremedim.
Bu Kadir de kim?
Bin aydan hayırlı gecesi varmış.
O gece uyumamak, namaz kılmak, Kur'an okumak önemliymiş.
Ramazan 26
İftarı çok sevdim.
Akşam yemek yemeye İftar diyorlar.
Gece yemek yemenin adı da Sahur.
İftar sonrası eğlenceler oluyor.
Babam camilere götürüyor bizi.
Herkes sokaklarda, camide, neşe içinde.
Ramazan 28
Merak içinde beklerken uyuyakaldım.
Kadir, gecesiyle beraber gelmiş gitmiş.
Ben göremedim.
Anlayamıyorum.
Bu yüzden ağabeyimi çok özlüyorum.
Ablama soru sormaya kalksam, bana doya doya gülüyor.
Sonra da arkadaşlarına anlatıyor, birlikte gülüyorlar.
Sinir oluyorum.
Abim uzak bir şehirde üniversitede okuyor.
'Abim ne zaman geliyor?' diye aneme soruyorum.
'Bayram gelsin, o da gelecek' diyor.
Oruç, Ramazan, gece gelen Kadir'den sonra şimdi de Bayram!..
Soramıyorum 'Bayram kim?' diye.
Neden o gelmeden abim gelemiyor?
Belki de abimin arkadaşıdır.
Çok özledim abimi.
Bayram'ı da alsın gelsin tanışalım.
Ramazan 29 / Arefe
Sonunda bir hanım ismi duydum.
Arife diyemiyorlar mı ne?
Arefe diyorlar.
Niye Arefe?
'Arife' olması gerekmiyor mu?
Yengemin adı gibi yani...
'Arefe geliyor, daha temizliği bitirmedik.' diyor Annem.
Demek ki Arife teyze çok titiz.
İyice telaşlandılar.
Bir Bayram diyorlar, bir Arefe, harıl harıl çalışıyorlar.
Temizlik yapılıyor.
Yemekler hazırlanıyor.
Anneme 'Bayram ne zaman gelecek?' dedim, 'Arefe'den sonra' dedi.
Demek ki Bayram ile Arefe evli değil.
Akraba da değil.
Kafam karma karışık.
Salih abim bi gelse de her şeyi bana anlatsa.
Ve Bayram geldi
Sabah kalktığımda, herkesi kahvaltıda yakaladım!.
Oruç öldü herhalde diye düşündüm.
Gece abim gelmiş.
Sevinçten haykırdım.
Çok özlemişiz birbirimizi.
Bütün olanı biteni bir güzel anlattım Abime.
Yüzüme bakarken, bana tebessüm ettiğini gördüm.
Ablama sormamakla ne iyi ettiğimi anladım.
Abimin tebessüm ettiği yerde, Ablam kahkaha atar.
Abime küser gibi yaptım, hemen gönlümü aldı.
Bana her şeyi baştan anlattı, bu sefer de ben gülmeye başladım.
Abimden söz aldım.
Kimseye anlatmayacak, konuştuklarımızı yazmak için izin istedi.
Ben de verdim..
Ramazan günlüğü işte böyle ortaya çıktı.
Abim buna bir de isim buldu: 5 Yaş Sendromu.
Sendromu anlamadım.
Ama olsun, Abime güveniyorum.
Gerçi Ablam'a göre 4 yaşındayım.
Annem 5 yaşında olduğumu söylüyor.
Babam daha 4 yaşından gün almadı diyor.
Abim bu konu beni aşar diyor.
Bayramı çok sevdim.
Ama Ablam tekrar o sinirli haline dönecek diye, Ramazanın gidişine çok üzüldüm.
Bizim için her gün Ramazan olsa!..
Ne iyi olur..
inna lillahi veinna ileyhi raciunherkese selamlar. Umarım herkes iyidir. Ben pek iyi değilim. Cenazemiz vardı. Geçmişe gitmeme neden oldu. bu yüzden giremedim. Ne olur kusuruma bakmayın.
paylaşabilirsin canım benim için hiç sakıncası yok
maşlah ne sabaır var sende ya rabbim gönlüne göre versin inşallah..gözlerim doldu kendimden utandım
ben ayrıca bebek bekleyenler topiğine takılıyorum izin verirsen bu yazını orda paylaşmak istiyorum öyle güzel anlatmışsınki
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/32323-kilo-cizelgesi-nasil-yapilir.html
kilo çizelgesini eklemiştim ama eklenmiş sanırım
o zaman( örnek olması açısından ) devamınıda anlatayım.
ben parça almak için yatırdıkları masada uyumuşum gözümü açtığımda bir hademe yerleri siliyordu.ay ben uyumuşum dedim kadın güldü çokmu uykun gelmişti dedi.doktor hanım gelmedimi dedim işini bitirip gitti bile dedi.kalktığımda içimde bir acı vardı. kanamam devam ediyordu. sonra alıp doktorun odasına götürdüler doktor etrafımda pervane gibi dönüyor. bana dedi senden parça aldık ankaraya göndericez ordan sonuç gelene kadar sana hormon takviyesi yapmamız gerekiyorki hamileliğe hazır olasın dedi. peki dedim sonra hergün beni hastahaneye çağırıyor, birkaç iğneyi karıştırıp yapıyor, (bu arada bu iğneler yapılırken haftada 5 kilo aldım ) sonra ultrasona alıyor, eve gönderiyor iki saat geçmeden evi arayıp nasıl olduğumu soruyor , sürekli benim üzerimde, ultrosona çağırdığında bazen biriki doktor arkadaşıda geliyor birlikte birşeyler konuşuyorlar, benim üzerime titryorlar. arada bir test yapıyorlar. ve birgün yine test yapıldı sonra hormon seviyen çok düşük bebeğinin olma 0lasılığı yok gibi ama sen şimdi eve git ben seni bilgilendiririm dedi. ben eve geldim.kapıdan girer girmez doktorun sekreteri aradı. sizin tedaviniz sona erdi artık buraya gelmenize gerek yok doktor hanımda tatile gidiyor zaten dedi. ben şaşırdım nasıl yani benim kanamam kesilmedi dedim. yapabileceğimiz birşey yok kusura bakmayın dedi. bende ssk dan emekli çok sevdiğim tecrübeli bir ebe arkadaşım vardı hemen ona gittim.baktı canım sen düşük yapmışsın sana yapılan simir testi değil küdaj,o testte narkoz alman gerekmez sana narkoz verip kürdaj yapmışlar dedi. ve bunu kapatmak içinde hormon takviyesi yapıp hormon seviyeni yükseltmişler,düşük yaptığını ispat edemiyesin diye dedi. sonra hangi geciktiriciyi kullandın dedi bende gösterdim bu geciktiriciyi nasıl test yapmadan vermiş bu öyle güçlüki bunu kullanan üç aylık hamile olsa düşük yapar dedi.benim kanamam devam ediyor ben şimdi ne yapıcam dedim. canım sen şimdi lohusasın kanaman 40 gün sürebilir kırk günü geçerse tekrar tedaviye başla , 40 günde biterse kesin düşük yapmışsın, çünkü kesin diyemiyoruz, hormon seviyen yükseltilmş şu anda düşük yaptığını ispat etmen çok zor dedi. bende bekledim ve 41 inci gün kanamam falan kalmamıştı.
ben cuma günü 89.9 u gördüm canımdafi helal olsun, hadi cumaya kadar 89,9 u görelim,bunun için maydonoz suyu içebilirsin kilolar hemen gidiyo valla
ya ben bu doktoru evire çevire döverdim inan ,
başınız saolsun...herkese selamlar. Umarım herkes iyidir. Ben pek iyi değilim. Cenazemiz vardı. Geçmişe gitmeme neden oldu. Bu yüzden giremedim. Ne olur kusuruma bakmayın.
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/156466-yeni-eklenti-kilo-cizelgesinin-eklenmesi.html
bu link sana yardımcı olacaktır...
Başınız sağolsun.
saol canım allah razı olsun..canım,geçmiş olsun..
ne diyebilirimki çok doğru ama bunları hatırlattığın için yüreğimi tazelediğin için teşekkürler ablacım...[sıze=3]canım tabiki bize düşen sabır .hepimiz bir şekilde imtihandayız, rabbim yüz akıyla imtihanı kazanmayı nasibetsin, olması olanın fazlalığı olmadığı gibi olmamasıda olmayanın eksikliği değil .hiç bir şekilde burukluk yaşamamak lazım. Herşey rabbul aleminin eline o ol dediği an hiç kimse onu engelleyemez.tedavi olacakmıyız ? Tabiki ! Canabı hak tedbirinizi alın takdiri bana bırakın diyor. çok değerli bir hocanın bir sözü çok hoşuma gider '' önce çalışıp sonra dua dinin esası, boş durupta rahat bekleyen kulun maskarası '' derdi. Bizde tedavimizi olucaz sonrada duamızı edip, hakkımızda hayırlı olanı istiycez[/sıze]
[/color][/sıze]
saol ablacım allah razı olsun...başınız sağolsun canım
nevincim eşine geçmiş olsun çok zor migren
[sıze=3]o zaman( örnek olması açısından ) devamınıda anlatayım.
Ben parça almak için yatırdıkları masada uyumuşum gözümü açtığımda bir hademe yerleri siliyordu.ay ben uyumuşum dedim kadın güldü çokmu uykun gelmişti dedi.doktor hanım gelmedimi dedim işini bitirip gitti bile dedi.kalktığımda içimde bir acı vardı. Kanamam devam ediyordu. Sonra alıp doktorun odasına götürdüler doktor etrafımda pervane gibi dönüyor. Bana dedi senden parça aldık ankaraya göndericez ordan sonuç gelene kadar sana hormon takviyesi yapmamız gerekiyorki hamileliğe hazır olasın dedi. Peki dedim sonra hergün beni hastahaneye çağırıyor, birkaç iğneyi karıştırıp yapıyor, (bu arada bu iğneler yapılırken haftada 5 kilo aldım ) sonra ultrasona alıyor, eve gönderiyor iki saat geçmeden evi arayıp nasıl olduğumu soruyor , sürekli benim üzerimde, ultrosona çağırdığında bazen biriki doktor arkadaşıda geliyor birlikte birşeyler konuşuyorlar, benim üzerime titryorlar. Arada bir test yapıyorlar. Ve birgün yine test yapıldı sonra hormon seviyen çok düşük bebeğinin olma 0lasılığı yok gibi ama sen şimdi eve git ben seni bilgilendiririm dedi. Ben eve geldim.kapıdan girer girmez doktorun sekreteri aradı. Sizin tedaviniz sona erdi artık buraya gelmenize gerek yok doktor hanımda tatile gidiyor zaten dedi. Ben şaşırdım nasıl yani benim kanamam kesilmedi dedim. Yapabileceğimiz birşey yok kusura bakmayın dedi. Bende ssk dan emekli çok sevdiğim tecrübeli bir ebe arkadaşım vardı hemen ona gittim.baktı canım sen düşük yapmışsın sana yapılan simir testi değil küdaj,o testte narkoz alman gerekmez sana narkoz verip kürdaj yapmışlar dedi. Ve bunu kapatmak içinde hormon takviyesi yapıp hormon seviyeni yükseltmişler,düşük yaptığını ispat edemiyesin diye dedi. Sonra hangi geciktiriciyi kullandın dedi bende gösterdim bu geciktiriciyi nasıl test yapmadan vermiş bu öyle güçlüki bunu kullanan üç aylık hamile olsa düşük yapar dedi.benim kanamam devam ediyor ben şimdi ne yapıcam dedim. Canım sen şimdi lohusasın kanaman 40 gün sürebilir kırk günü geçerse tekrar tedaviye başla , 40 günde biterse kesin düşük yapmışsın, çünkü kesin diyemiyoruz, hormon seviyen yükseltilmş şu anda düşük yaptığını ispat etmen çok zor dedi. Bende bekledim ve 41 inci gün kanamam falan kalmamıştı.[/sıze]
o zaman( örnek olması açısından ) devamınıda anlatayım.
ben parça almak için yatırdıkları masada uyumuşum gözümü açtığımda bir hademe yerleri siliyordu.ay ben uyumuşum dedim kadın güldü çokmu uykun gelmişti dedi.doktor hanım gelmedimi dedim işini bitirip gitti bile dedi.kalktığımda içimde bir acı vardı. kanamam devam ediyordu. sonra alıp doktorun odasına götürdüler doktor etrafımda pervane gibi dönüyor. bana dedi senden parça aldık ankaraya göndericez ordan sonuç gelene kadar sana hormon takviyesi yapmamız gerekiyorki hamileliğe hazır olasın dedi. peki dedim sonra hergün beni hastahaneye çağırıyor, birkaç iğneyi karıştırıp yapıyor, (bu arada bu iğneler yapılırken haftada 5 kilo aldım ) sonra ultrasona alıyor, eve gönderiyor iki saat geçmeden evi arayıp nasıl olduğumu soruyor , sürekli benim üzerimde, ultrosona çağırdığında bazen biriki doktor arkadaşıda geliyor birlikte birşeyler konuşuyorlar, benim üzerime titryorlar. arada bir test yapıyorlar. ve birgün yine test yapıldı sonra hormon seviyen çok düşük bebeğinin olma 0lasılığı yok gibi ama sen şimdi eve git ben seni bilgilendiririm dedi. ben eve geldim.kapıdan girer girmez doktorun sekreteri aradı. sizin tedaviniz sona erdi artık buraya gelmenize gerek yok doktor hanımda tatile gidiyor zaten dedi. ben şaşırdım nasıl yani benim kanamam kesilmedi dedim. yapabileceğimiz birşey yok kusura bakmayın dedi. bende ssk dan emekli çok sevdiğim tecrübeli bir ebe arkadaşım vardı hemen ona gittim.baktı canım sen düşük yapmışsın sana yapılan simir testi değil küdaj,o testte narkoz alman gerekmez sana narkoz verip kürdaj yapmışlar dedi. ve bunu kapatmak içinde hormon takviyesi yapıp hormon seviyeni yükseltmişler,düşük yaptığını ispat edemiyesin diye dedi. sonra hangi geciktiriciyi kullandın dedi bende gösterdim bu geciktiriciyi nasıl test yapmadan vermiş bu öyle güçlüki bunu kullanan üç aylık hamile olsa düşük yapar dedi.benim kanamam devam ediyor ben şimdi ne yapıcam dedim. canım sen şimdi lohusasın kanaman 40 gün sürebilir kırk günü geçerse tekrar tedaviye başla , 40 günde biterse kesin düşük yapmışsın, çünkü kesin diyemiyoruz, hormon seviyen yükseltilmş şu anda düşük yaptığını ispat etmen çok zor dedi. bende bekledim ve 41 inci gün kanamam falan kalmamıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?