Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Rabbim gönlünden geçenleri hayırlı olarak nasip eder inşallah ....Aminnnn
Gerçekten bazen kendimizi yıprattığımız konular belkide bizler için hayırlı değildir ve bizler boşu boşuna kendi hayatımızı kendimize zehir ediveriyoruz maalesef. Dediğin gibi Rabbim herşeyin en güzelini bilir ve ondan gelen herşey güzeldir diyebilirsek hepimiz için çok daha güzel olucaktır

Geçenlerde TVde bir hoca dua etme şeklide çok önemlidir demişti; Çoğu müslüman kardeşimiz dua ederken Rabbim bana herşeyin hayırlısını ver diye dua eder ama istediği olmayıncada hiç bir duam kabul olmuyor diye kendi kendine üzülüp acaba nerede yanlış yaptımda Allah dualarımı kabul etmiyor der. Aslında dua ederken Rabbim gönlümden geçenleri bana hayırlı olarak nasip et, senden istediklerimi hayırlı kıl diye dua etmek gerekiyormuş
Sonuçta bana hayırlısını ver dediğimizde isteğimiz bizim için hayırlı değilse olmazmış zaten ama bu şekilde dua edersek Rabbim inşallah bize dualarda geçenleri hayırlı hale getirip nasip eder demişti
Artık o şekilde dua etmeye başladım ben ve gönülden inanıyorum ki Rabbim zamanı geldiğinde dualarımı kabul edecektir
İnşallah sizlerinde dualarını kabul eder ve gönlünüzden geçenleri hayırlı kılıp sizlere nasip eder ... Aminnnnnnnnn

Bayadır direniyordum çünkü Ramazanda oruç tutmayınca hem kendimi suçlu hissediyordum hemde Ramazanın zevkine okadar varamıyordum ama dediğin gibi artık vucudum kaldırmıyor herhalde oruçu. Ben kiloya bağlıyorum ama Allah daha iyi bilir tabiki
Dediğin gibi artık karşılığını öderim inşallah İnan çocuk çişim geldi dediğinde bile çok zor yerimden kalkıyordum.
Umarım bundan sonra daha iyi hissederim kendimide kızlarla da daha rahat ilgilenirim

Özlem,

Sınav sonucun belli oldumu.??

Çevrmede sınava giren çoğu kişi aynı şeyi söyledi, kötü geçtiğini..
Kendini yıpratma artık sonuçta mis gibi mesleğin var..

ben alıyorum bayramlık da ayrıca onlarda d aolsun öyle hatıralar istiyorum
benim de iftara almam gereken misafirler var bazısını bayram sonrasına erteleyeceğim biz iftara gittik ama ben çağırmasam diyorum ayıp olmaz değil mi:26:
ama 1 i kesin gelecek pazar düşünüyorum bakalım
temzilik işi zaten gözümde büyüyor iyice tembel oldum ben ya
tatlı derken baklava mı yapacaksın yoksa ben daha kolay bişeyler yaparım zaten fazla gelen olmaz biz de aileleri gezeriz evde olmayız pek
belki kaynanam yaparsa tatlı bize de verir

Ne kadar haklısın biz bile eskiden bayramlık alınacak diye heycanlanırdık hatta başımızın ucuna koyardık arefeden
Büyük kız bu ara zaten bir sürü şey aldı küçüğüne desen anannesi getirdi ama büyük ihtimal yinede bütün torunlarına ve bizlere bayramlık alır annem Babam desen zavallım nasıl söyleniyor bazen bize ulen insan bir don atlet alır bana be hep kendinize alıyorsunuz ama şu ananız yokmu şu ananız bütün çıbanın başı o diye

Bu senede bayram temizliğinden yırttım sayılır bir tek yatmaya gelince küçük cimcime bile dağıtmaya fırsat bulamıyor hemen bir silip süpürüp toz aldımmı tamamdır

O tehlikeli kısım bizdede olucak Nasip kısmet olursa baklava yapmayı düşünyoruz hatta birer tepside fazladan yapalım kuru kalır tepsiyle poşete geçirir saklarsınız kurbanda şerbetini dökersiniz olur biter diyor

Baklava yapmayı planlıyorum fakat değişebilirde...

Bayram bizimde çok yoğun geçer..Son gün bana gelirler yemekli falan..O yüzden tatlı şart..
birde komşular var..

Ne şeker annen kurban bayramını bile düşünüyor...
Allah sağlıklı uzun ömür versin..

Aklıma geldi senin kaynanan annen geldiğinde hoşgeldine falan geliyormu.??
Merak işte :))

Son düzenleme:
Baklava yapmayı planlıyorum fakat değişebilirde...

Bayram bizimde çok yoğun geçer..Son gün bana gelirler yemekli falan..O yüzden tatlı şart..
birde komşular var..

yoğun geçmesi ne güzel
bizde komşuluk yok pek malesef mahalleden bizim gittiğimiz yaşlılar var bikaç kişi
benim de kardeşlerim gelir bi tek

yoğun geçmesi ne güzel
bizde komşuluk yok pek malesef mahalleden bizim gittiğimiz yaşlılar var bikaç kişi
benim de kardeşlerim gelir bi tek

8 katlı apartmandan 4-5 aileyle görüşüyoruz..Özellikle İki aileyle akşamları da görüşürüz..
Şimdilik iyi gidiyor..Tabii her zaman benim sağladığım bir mesafe var..Çünkü güzel şeyleri çok tüketerek kaybolmasını istemiyorum...

az olsun öz olsun o da yeter
mesafe şart zaten ben mesafeyi koruyamadığım 2 kişiyle şu an görüşmüyorum bazıları sınır tanımıyor malesef

Son düzenleme:
az olsun öz olsun o da yeter
mesafe şart zaten ben mesafeyi koruyamadığım 2 kişiyle şu an görüşmüyorum bazıları sınır tanımıyor malesef

Zaten bu tür tecrübe edindikten sonra böyle oldum bende :)
Birde kalabalık ortamda çalışmanın verdiği avantaj var..

Sen çok şeker bir insansın herkes anlaşır seninle..

Zaten bu tür tecrübe edindikten sonra böyle oldum bende :)
Birde kalabalık ortamda çalışmanın verdiği avantaj var..

Sen çok şeker bir insansın herkes anlaşır seninle..

sağol canım
genelde anlaşırım herkesle ama benim de sorun yaşadığım bikaç kişi oldu malesef onlar da tecrübe oldu bana işte
bir kere yavaş yavaş ve zor da olsa hayır demeye çalışıyorum yüzüm çok yumuşak benim galiba yaa ama huy pek de değişmiyor azcık olgunlaşılıyor sadece
çalışma hayatı iyi bir tecrübe mutlaka ben de o tecrübe yok işte
sen daha şekersin demeden de edemedim

dafi, sanırım yine uyudu pc başında :)

Ne şeker annen kurban bayramını bile düşünüyor...
Allah sağlıklı uzun ömür versin..

Aklıma geldi senin kaynanan annen geldiğinde hoşgeldine falan geliyormu.??
Merak işte :))

Benim kv kaç senedir Annemlere değil gelmek hoşgeldin diye telefon bile açmazdı. Daha KP sağken 5 sene evvel ortada hiç birşey yokken gelmediler hadi dedim yorgunlar diye çekinebilirler ama bir baktım Telefon bile açmıyorlar. Hatta annem o sene eşimle falan hepbirlikte izmire ve antalyaya gitmiştik dönüşte KVye öyle olduğu halde üzüm, zeytin birde asma yaprağı yollamıştı hani yoldan geldik eli boş geldi oğlum demesin diye o zaman eşimdede borçlardan kuruş para yoktu kadıncağız kendi aldı bunları KVne götür kadıncağız sevinsin demişti ama değil hoşgeldin demek teşekkür etmek için bile telefon açmamıştı.
Boşver anneciğim aramasada olur dedi annem ama ben o zaman taktım ve sebebini sordum kpye; neymiş efendim ben onlara saygı göstermiyormuşum onlarda bana ders olsun diye annemlere gitmemişler hatta yolda gördükleri halde hoşgeldin dünür demedi rahmetli. Babamın çok ağrına gitmişti afedersin namusuna leke getirmedik birşey yapmadık bunlar neden böyle yapıyor diye düşünsene aynı camiye giderken karşılaşıyorlar ve KP neredeyse omuz atacak mesafedeyken selam dahi vermeden gitmişti.
Dedim o zaman madem saygısızım neden gelipte babama beni şikayet etmediniz yemedi tabi çünkü o senelerde attıkları kazıklar yüzünden borç batağına girmiştik ve yine babamlar bizi kurtarmıştı
O oldu görüşmediler hatta Kv bir ara biz daha büyüğüz onlar bize gelmesi lazım dediğinde kusura bakma ama bir hoşgeldin demedin bundan sonra ben izin vermiyorum görüşmenize diye sonuçta onlar oğullarına yapmadıkları anne babalığı bizimkiler yapıyor ve Allahtan korkan insan biraz minnet duymalı bence
KP rahatsızlandığında annem yine insanlık bizde kalsın diyip geçmiş olsun diye telefon açtı ama bir sonraki yaz geldiklerinde yine KV hoşgeldin demek için telefon açmaya tenezzül etmedi. Cenazede de baş sağlığı için aradı annem tabi KV yine soğuk nevale bende en sonunda kesinlike bundan sonra telefon dahi açmayacaksın dedim.

Bu sene eşim annesine tembihledi herhalde çünkü annemler geldikten 5 gün sonra lütfetti hoşgeldin diye telefon açtı hatta benide gözün aydın demek için telefona istediğinde ya biraz geç oldu ama biliyorsun anneme bakıyorum diye bir bahane uydurdu sanki annesi iki dakika telefon açmasına engel olucakmış gibi Bende o an eh biraz öyle oldu ama neyse önemli değil dedim bir an dondu kaldı sonra işte torunlarını sormayı akıl etti bende su çiçeği oldu ufaklık dedim.
O gün bu gündür kvden haber yok bir kez olsun nasıl oldu ufaklık demek için telefon dahi açmadı değil geçmiş olsuna gelmek yada birşey lazımsa bak babannesi olarak ben varım demek
Mübarek günde günaha girmim diyorum ama kafaya koydum ilk fırsatta torununa ay babanem gel bir öpeyim seni dediği an iyi babanne olduğun arada da olsa aklına geliyor, öyle kırk yılın başı arayıp yada görüpte babannelik olmuyor demezsem bende ne olayım Annem boşver kızım Allah görüyor diyor ama ben fena taktım bu sefer Tabiki Allah görüyor ama iki laf sokmazsam bu sefer kesin çatlarım Şimdiden Allah affetsin

iyice gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı yarın sabah 9 da kızımı dersaneye göndereceğim 11 de de benim evden çıkmam lazım nasıl kalkacağım diye düşünüyorum

Azıcıkta olsa Allah sevgi versin kalbine..
Üzücü bir durum tabiii hele aile söz konusu olunca..İnsan ailesinin değer görmesini istiyor...

Sende kendi ailen yönünden şanslısın..İnşallah çocukların çok iyi görgülü insanlarla karşılaşırlar..

Boşver bence hiç bişey deme. onu değiştiremezsin. değişseydi bunca yıl değişirdi yapısı öyle...
Allah senin ve ailenin huzurunu sağlığını bozmasın en önemlisi o...

Bunları yazıyorum ama bakma bende çok üzülüyorum bu gibi durumlarda...

Son düzenleme:
iyice gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı yarın sabah 9 da kızımı dersaneye göndereceğim 11 de de benim evden çıkmam lazım nasıl kalkacağım diye düşünüyorum

Evet asucum nasıl normale döneceğiz hiç bilmiyorum :)

doğamadı sıpamız ya. hastanedeler hala. annemle konuştum bi kaç sefer. bi kerede teyzemle konuşabildim ağlıyordu :26: agrısı oluyormuş. miyomlar sıkıştırıyomuş. odaya almışlar doğumu bekliyorlarmış. adınıda bulmuşlar. ATAHAN bebeğimizin adı olucak inşallah. eniştemin adı atalay teyzemin adı ayşehan birleştirip ATAHAN yapmışlar ben emir istiyordum ama neyse buda güzel olmuş. ah bi doğsa paşam yaa.

hepinizden Allah razı olsun ablalarım kardeşlerim. dualarınız eksik etmeyin.

mecbur kalınca döneriz normale ancak bizde eşim de erken kalmadığı için herhalde okullar açılınca ancak olur
ama yine az da olsa gece uykusu uyuruz artık bayramdan sonra
1 eylülde de tatile gideceğiz 10 gün yani yazı sonra da okul telaşı başlar bu yazı da bitirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…