- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
İyi geceler hanımlar
Yazılanları okumaya çalışıyorum. Gerçekten çok üzücü hikayeler var. Yıllarca bebek bekleyip sonra bir hiç yüzünden onu kaybetmek gerçekten çok üzücü. Ama ne olursa olsun hayat devam ediyor. Demek ki bazı şeyler bazı insanlara kısmet olmuyor bazı şeyler. Daha da fazla zorlayıp kendimizi yıpratmamamız lazım. Ben de kpss için çok yıprattım kendimi hala da yıpratıyorum, sınavım kötü geçince sanki hayat bitmişti benim için. Ama ne olursa olsun hayat yaşamaya değer. İnsanların düşüncelerini takmıyorum artık. Aaa sen bilgisayar mühendisisin nasıl iş bulamazsın derler,iş bulurum bu sefer de aaa çok çalışıyosun bu kadar çalışılmaz derler. Sınava hazırlanırım kötü geçer aaa aslında sen mühendissin nasıl yapamadın derler. Sınavın kötü geçmiş iş de yok bari çocuk yap 30 yaşına geldin diye akıl verirler.
Kadınlar klübünde bir bayanın hikayesini okudum ve artık ufak şeylere üzülmemek için elimden geleni yapıcam. 2 çocuklu ve beyninde kötü huylu bir tümor olan, tüm yöntemleri deneyen ve doktorun en fazla 1 yıl yaşarsın diye evine gönderdiği, kocasına ve çocuklarına aşık bir kadın. Hayat birden ne kadar da kısa oluyor değil mi.
Demem o ki bazı insanlar çevre baskısının da etkisiyle çocuğu olmadığı için hayatı kendine zindan ediyor, evlilikler çatırdıyor sırf bu nedenle. Her insan kendinden bir parçanın büyüdüğünü görmek ister ama bu benim başıma gelirse ve maddi imkanım da yerindeyse ve de çok çocuk istiyorsan sanırım evlat edinirim. anneye babaya muhtaç o kadar çok çocuk var ki. Belki de kanser olucam ve rahmim alınıcak ve hiç çocuğum olmayacak. Bunu hiç bilemeyiz
Çok geçmiş olsun canım sana ve bebeğine..
Aynı yaş küçük çocuklara çok dikkat etmek gerek bilmeden fena şeyler yapabiliyorlar maalesef...
Bu kadar acı çekiyorsun demekki sağlığın oruç tutmana izin vermiyor...Dinimizde zorlama olmaz eğer sağlığın oruç tutmana engelse karşılığını ödersin...
Sonuçta sana muhtaç çocukların var neden sağlığını riske ediyorsun..
hehe mersüüüü.:) Sen gündüz yürüyorsun..ben gündüz asla yürüyemem çok sıcak olduğu için acaip susuyorum,dilim damağım kuruyor..
İftardan sonra saat 23:00 gibi çıkıyorum...
Birde bayram kıyafteleri alınacak değilmi.? aslında eskidendi o, şimdi her an istedikleri alınabiliyor bir seprisi yok ama işte adet yerini bulsun diye alınıyor...
Benim bayram temizliği yapmam gerek..Bu hafta iki ayrı akşam iftara misafir alırsam önümüzdeki hafta temizliğe başlamak istiyorum.
Sonra tatlı merasimi :) En tehlikeli kısım :)
hehe mersüüüü.:) Sen gündüz yürüyorsun..ben gündüz asla yürüyemem çok sıcak olduğu için acaip susuyorum,dilim damağım kuruyor..
İftardan sonra saat 23:00 gibi çıkıyorum...
Birde bayram kıyafteleri alınacak değilmi.? aslında eskidendi o, şimdi her an istedikleri alınabiliyor bir seprisi yok ama işte adet yerini bulsun diye alınıyor...
Benim bayram temizliği yapmam gerek..Bu hafta iki ayrı akşam iftara misafir alırsam önümüzdeki hafta temizliğe başlamak istiyorum.
Sonra tatlı merasimi :) En tehlikeli kısım :)
ben alıyorum bayramlık da ayrıca onlarda d aolsun öyle hatıralar istiyorum
benim de iftara almam gereken misafirler var bazısını bayram sonrasına erteleyeceğim biz iftara gittik ama ben çağırmasam diyorum ayıp olmaz değil mi:26:
ama 1 i kesin gelecek pazar düşünüyorum bakalım
temzilik işi zaten gözümde büyüyor iyice tembel oldum ben ya
tatlı derken baklava mı yapacaksın yoksa ben daha kolay bişeyler yaparım zaten fazla gelen olmaz biz de aileleri gezeriz evde olmayız pek
belki kaynanam yaparsa tatlı bize de verir
Ne kadar haklısın biz bile eskiden bayramlık alınacak diye heycanlanırdık hatta başımızın ucuna koyardık arefeden
Büyük kız bu ara zaten bir sürü şey aldı küçüğüne desen anannesi getirdi ama büyük ihtimal yinede bütün torunlarına ve bizlere bayramlık alır annemBabam desen zavallım nasıl söyleniyor bazen bize ulen insan bir don atlet alır bana be hep kendinize alıyorsunuz ama şu ananız yokmu şu ananız bütün çıbanın başı o diye
Bu senede bayram temizliğinden yırttım sayılırbir tek yatmaya gelince küçük cimcime bile dağıtmaya fırsat bulamıyor hemen bir silip süpürüp toz aldımmı tamamdır
O tehlikeli kısım bizdede olucakNasip kısmet olursa baklava yapmayı düşünyoruz hatta birer tepside fazladan yapalım kuru kalır tepsiyle poşete geçirir saklarsınız kurbanda şerbetini dökersiniz olur biter diyor
Baklava yapmayı planlıyorum fakat değişebilirde...
Bayram bizimde çok yoğun geçer..Son gün bana gelirler yemekli falan..O yüzden tatlı şart..
birde komşular var..
yoğun geçmesi ne güzel
bizde komşuluk yok pek malesef mahalleden bizim gittiğimiz yaşlılar var bikaç kişi
benim de kardeşlerim gelir bi tek
8 katlı apartmandan 4-5 aileyle görüşüyoruz..Özellikle İki aileyle akşamları da görüşürüz..
Şimdilik iyi gidiyor..Tabii her zaman benim sağladığım bir mesafe var..Çünkü güzel şeyleri çok tüketerek kaybolmasını istemiyorum...
az olsun öz olsun o da yeter
mesafe şart zaten ben mesafeyi koruyamadığım 2 kişiyle şu an görüşmüyorum bazıları sınır tanımıyor malesef
Zaten bu tür tecrübe edindikten sonra böyle oldum bende :)
Birde kalabalık ortamda çalışmanın verdiği avantaj var..
Sen çok şeker bir insansın herkes anlaşır seninle..
dafi, sanırım yine uyudu pc başında :)
Ne şeker annen kurban bayramını bile düşünüyor...
Allah sağlıklı uzun ömür versin..
Aklıma geldi senin kaynanan annen geldiğinde hoşgeldine falan geliyormu.??
Merak işte :))
Benim kv kaç senedir Annemlere değil gelmek hoşgeldin diye telefon bile açmazdı. Daha KP sağken 5 sene evvel ortada hiç birşey yokken gelmediler hadi dedim yorgunlar diye çekinebilirler ama bir baktım Telefon bile açmıyorlar. Hatta annem o sene eşimle falan hepbirlikte izmire ve antalyaya gitmiştik dönüşte KVye öyle olduğu halde üzüm, zeytin birde asma yaprağı yollamıştı hani yoldan geldik eli boş geldi oğlum demesin diyeo zaman eşimdede borçlardan kuruş para yoktu kadıncağız kendi aldı bunları KVne götür kadıncağız sevinsin demişti ama değil hoşgeldin demek teşekkür etmek için bile telefon açmamıştı.
Boşver anneciğim aramasada olur dedi annem ama ben o zaman taktım ve sebebini sordum kpye; neymiş efendim ben onlara saygı göstermiyormuşum onlarda bana ders olsun diye annemlere gitmemişler hatta yolda gördükleri halde hoşgeldin dünür demedi rahmetli. Babamın çok ağrına gitmişti afedersin namusuna leke getirmedik birşey yapmadık bunlar neden böyle yapıyor diyedüşünsene aynı camiye giderken karşılaşıyorlar ve KP neredeyse omuz atacak mesafedeyken selam dahi vermeden gitmişti.
Dedim o zaman madem saygısızım neden gelipte babama beni şikayet etmedinizyemedi tabi çünkü o senelerde attıkları kazıklar yüzünden borç batağına girmiştik ve yine babamlar bizi kurtarmıştı
O oldu görüşmediler hatta Kv bir ara biz daha büyüğüz onlar bize gelmesi lazım dediğinde kusura bakma ama bir hoşgeldin demedin bundan sonra ben izin vermiyorum görüşmenize diyesonuçta onlar oğullarına yapmadıkları anne babalığı bizimkiler yapıyor ve Allahtan korkan insan biraz minnet duymalı bence
KP rahatsızlandığında annem yine insanlık bizde kalsın diyip geçmiş olsun diye telefon açtı ama bir sonraki yaz geldiklerinde yine KV hoşgeldin demek için telefon açmaya tenezzül etmedi. Cenazede de baş sağlığı için aradı annem tabi KV yine soğuk nevale bende en sonunda kesinlike bundan sonra telefon dahi açmayacaksın dedim.
Bu sene eşim annesine tembihledi herhalde çünkü annemler geldikten 5 gün sonra lütfetti hoşgeldin diye telefon açtı hatta benide gözün aydın demek için telefona istediğinde ya biraz geç oldu ama biliyorsun anneme bakıyorum diye bir bahane uydurdu sanki annesi iki dakika telefon açmasına engel olucakmış gibiBende o an eh biraz öyle oldu ama neyse önemli değil dedim bir an dondu kaldı sonra işte torunlarını sormayı akıl etti bende su çiçeği oldu ufaklık dedim.
O gün bu gündür kvden haber yok bir kez olsun nasıl oldu ufaklık demek için telefon dahi açmadı değil geçmiş olsuna gelmek yada birşey lazımsa bak babannesi olarak ben varım demek
Mübarek günde günaha girmim diyorum ama kafaya koydum ilk fırsatta torununa ay babanem gel bir öpeyim seni dediği an iyi babanne olduğun arada da olsa aklına geliyor, öyle kırk yılın başı arayıp yada görüpte babannelik olmuyor demezsem bende ne olayımAnnem boşver kızım Allah görüyor diyor ama ben fena taktım bu sefer Tabiki Allah görüyor ama iki laf sokmazsam bu sefer kesin çatlarım Şimdiden Allah affetsin
iyice gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı yarın sabah 9 da kızımı dersaneye göndereceğim 11 de de benim evden çıkmam lazım nasıl kalkacağım diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?