Mutlu benim de çok ama çok hassas olduğum bir konu bu. Ben de eklemeden duramadım; her türlü zararlı gıdayı eve sokup hatta gözü önünde tüketip çocuklara zararlı olduğunu söylemek de ne anlamsız bir çelişki. Eve kola alıp, önünde içerken "kola çocuklara zararlı" demek, cips almak ama "fazla yeme zararlı şeyler bunlar" demek, evde yapabileceğimiz kek vb. gıdaları bile paketli almak... Bunları yapmaya devam edersek sadece kilo değil sağlık bakımından da sıkıntılar çekecektir yavrularımız.
Ayrıca işin psikolojik boyutu da var. Benim kızım şimdi küçük ama büyüdükçe arkadaşlarından "annen ne kadar şişman" sözünü duymasını, benden utanmasını asla istemem. Gerçi insanları görünüşüyle yargılayacak kadar yüzeysel olmayacaktır umarım ama ergen ruh halini biliriz hepimiz, dile getirmese de düşünmesi bile üzer beni.
Evet, ben mısır patlağına da benzetiyorum. Oda sıcaklığında süte (işlenmemiş süt daha iyi) atıyorsun mayayı o kadar, ışık almayan yerde 6-7 saat dursun hazır. Yoğurt gibi tutturdun tutturamadın derdi de yok. Gerçi ayıptır söylemesi benim yoğurdumun da tutmadığı olmamıştır.

Bu arada gözün için geçmiş olsun. Anlattığın şey konjonktivit değil de sinek-böcek sokması gibi duruyor. Yumuşak dokuyu (hele göz kapağı ve dudak) soktuğunda bünye de allerjikse feci şişiyor. Bugün azalmıştır sanırım, yarına da hepten azalır..
sağolasın :) Salak gibi bir tane bile resim çektirmedim, özel olarak

Herşey iyi düşünülmüştü ama spontan fotoğraflar dışında aile fotoğrafı çekilmedi. Aklıma gelse ben toplardım milleti. Neyse eşten dosttan isteyeyim benim olduğum kareleri. Yollarlarsa koyarım mutlaka bir tane. Afet-i devran değildim elbet ama ben de pek süklüm püklümdüm son zamanlarda, o yüzden çok dikkat çekti sanırım :) Bu hafta resim eklemek istiyorum zaten, sanallık dozunu biraz azaltayım :))
Benim oğlan da çok kudurdu. Çırılçıplak derelere mi atmadı kendini, 5 dakikada 3 kıyafet mi değiştirmedi? Herkes yardıma çalışsa da asıl iş anneye kalıyor. gece üçbuşukta kayınvalidemle ortaklaşa bahçede gezdirerek uyuttuk minik canavarı. Ama dayanışma olunca keyfin kaçmıyor o kadar. KV bir tarafa (zaten sabıkalı ya) o ailede hiç mi düşünceli kişi yoktu?
Unutmadan; Julyet ve Fadime ufaklıklara geçmiş olsun..