Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

beğenmiyorum çünkü. 1 haftadır kendimi çok güzel kontrol ediyodum.
4. sınıfa kadar zayıftım sonra hep kilo aldım. o kadar özel günler oldu. mezuniyetler faalan hiç birine katılmadım kiloluyum diye. hiç bi zaman elbise giymedim :)) eteği en son ortaokula giderken giymiştim. lisede pantolon giydim hep.

işe başladım. personel gecesi oldu,yılbaşı gecesi oldu hiç birine katılmadım. nisanın 29.da doğum günüm var ve ben bütün kilolarımdan kurtulmuş,doğum günümde elbise giymek istiyorum.

biliyorum acındırmasyonlu bi durum oldu ama. her hafta 1 kilo vererek ulaşamam ki hedefime. ayrıca ilk verilen kilo değil su olur. belkide verdiğim 1 kilo,yağ değilde sadece suydu:5:

ya anlayamadım ben 70 kilosun öğle değil mi 50 kilo olunca mı zayıf olacaksın. Allah ım ben 110 kilodan 86 indim yine 94 çıtım. 7 li kilolar da heralde manken oldum diye streç elbise giyerim

Eğer kitapta değişik bir bilgiye rastlarsam yazarım ben de, kendi mayamı yaptıktan sonra ben de farklı tarifler denemek istiyorum.
Pazartesi günü ekmek için de kendi mayamı üreteceğim, hep marketten kuru maya alıp yapıyordum ekmeği, bazen de eski hamur ile yapıyordum. Kendim maya üretip (tam buğday unu ve kuru üzümden) ekşi maya ile yapmayı deneyeceğim artık. Sentetik mayalar için de iyi şeyler söylenmiyor :(
Ellerine sağlık :)

Hayranim cnm senin bu anlattiklarina ciddi söylüyrum. Masallah diyeyim ben sende totonu kasi dilini isir falan yani :9:Nazar boncugumuda kondurayim hemencecik :nazar::nazar::nazar:
Sahsen ben ekmek almaya bile üsenirken mayasina varana kadar emek harciyorsun. Bravo sana valla :46::46::46:

umut ne giyeceksin düğündeeeeee, varmı kafanda bir model

Yok canım, ama başka yerde giyemeyeceğim, özel bir şey olsun istiyorum. Yani bir şey alayım, sonra da kullanayım tarzında değil. Düğün sahibi olduğumuz için; böyle bir fırsat varken tuvalet tarzı bir şey giyip saçımı da güzel bir topuz yaptırmak istiyorum. Ama öyle ağıııır bir şey de olsun istemiyorum, bakalım becerebilecek miyim seçmeyi.

Aslında straplez giymek isterdim ama kilom müsait olsa bile göğüslerim elvermez giymeye :( İkide birde çekenlere sinir olurum, ben de onlardan olmayayım :)

Özür dilerim canım...

Bu gün biraz canım sıkkın;tabii bu işimi eksik yapmama mazeret değil ama kusuruma bakma lütfen...

Annemde uzun süredir;unutkanlık ve zaman algısında karmaşa var ancak bu gün epeyce çoğaldığını ve sıklaştığını hissettim...

Bir süre benimle yabancıymışım gibi konuşup bana;benden bahsediyor...Çok moralim bozuldu.Yaşına göre normal tabii ama acaba beyinle ilgili yeni bir atakmı acaba diye devamlı izlemedeyim..

Tekrar kusura bakma canım.Kafam karışık biraz....

Beyzuş ablacım çok zor bilirim çünkü annanem 11 yıldır alzhaimer teyzem bakıyor bakımıda zor ama aslında en zor olanı hiç bir şekilde artık ne sen ne o sana ulaşamıyor buda insana acı veriyor mesala ben artık oraya gitmek istemiyorum ondan sıkıldığımdan değil asla ama onu öyle gördükce içim çok acıyor ben onun dinç hallerini bildiğimden inşallah annendeki yaşlılıkla ilgilidir ama tabi doktora götürmek çok önemli nizde annanemi zor götürmüştük daha sonra kandırdık dahiliye diye zaten ordaki doktorlar hastalara bişey belli etmeden muayenelerini yapıyolar bizim gitmemiz çok iyi olmuştu alzhaimerin hızı en azından kesilmişti tabi bunda teyzeminde payı çok büyük hala yürümede çok zorlansada teyzem onu en azından evde yürütüyor altını bezlesede tuvalete götürüyor masya alıyo yemek için hiç yatırmadı çünkü gerçekten yatarsa kalkamaz durumda teyzemin sabrı ve ilaçlarında desteğiyle yaşamaya çalışıyor benim annanem 85 yaşında senin annen kaç yaşında.Çok geçmiş olsun....
Gözünüz aydın canım...Çok şükür...Bir şey çıkmayacak bak gör....

Oğlunun sonucunu aldınmı İlknurcuğum.Belki yazdın da ben göremedim...
İnşallah beyzuş abla inan bu saate kadar nette tahlil ve sonuç araştırması yapıyorum ya doktor olucam bu yaştan sonra yada kör:)
geçmiş olsun ayseciğe, gözünüz aydın.
Sağol canım pazartesiyide atlatırız inşallah iyilikle.

Aysecigin dahada iyi haberlerini alirsiniz insallahhh :16::16::16:
Umarim bu yediklerinde benim dün ekledigim resimlerin etkisi yoktur cnm :17::17::17:
Sağol canım inşallah yok ilknurcum merak etme o tamamen benim oburluğumla alakalı::)))
eveeeeeeeeeeeeet bende çok beğendim ve izlerken gülse birsel'i tvde görmek istediğimi fark ettim :)

şükürler olsun canım ya ...

canım benim ya madem yanına arkadaş var eşini kandır git valla öyle biri burada olsa kesin takılırdım peşine.

ya tabi başarabilmenin hazzı farklı ve insanı gaza getiriyor .ne kadar güç verildiğide göz önüne alınırsa korumak için elimizden geleni yapmalıyız aslında.
tabi canım ya 3 kişide otururuz 5 kişide yeter ki totoşlar küçülsün :)
yalnız iyileşmesi gecikir sürekli kapalı olduğunda inşallah kaynar bir an önce canım geçmiş olsun tekrar

canım benim allah razı olsun boncuğumuda koymuşsun nazar değmez inşallah bundan sonrada aynen devam ederim :)
zaten şu okula bir başlasam beden eğitimlerinde falan çocuklarla coşmayı düşünüyorum:)))
belli beceriklisin valla bende öyle becerikli değilimdir ama elim hızlıdır yaparım ve mutfağa çok meraklıyım ...
Sağol canım.
canım maşallah sen kaç haftalık kaçamak yaptın :))) neyse fıstığım inşallah bu son olur bak bana geçen hafta nasılda üzüldüm ne olur sende üzülme dikkat et :)
Sorma ya çok olmuş dimi inşallah cumaya bu iş benden çıkmaz.
Teşekkür ederim asumancığım

Hayır sirkeyle yapmadım peynir mayası ve 2 kaşık yoğurt kullandım

Rumeli maya bulamadım Trakya maya kullandım kendi mayamı üretmeyi bende düşünüyorum

Sütçümden aldığım 5 litre sütü 33-34 derece ısıttım 2 kaşık yoğurdu az bir suyla çırpıp süte kattım arkasından 1 tatlı kaşığı mayayı süte ekledim üzeri açık bir şekilde 1 saat beklettim sonra tülbentten süzdüm suyunu atmadım onunla ekmek yapıyorum üzerine ağırlık koyup 3 saat beklettim daha sonra oluşan peynir kalıbını rondoda çektim 5 litre suya 1 çay bardağı tuz atıp kaynattım süzgeçi bu suya koyup rondodan geçirdiğim peynirleri bu süzgeçe atıp tahta kaşık yardımıyla yoğurdum daha sonra elime alıp peynir parçasını sündürüp katlayarak dil peynir olmasını sağladım bıçakla kesip şekil verdim bir parçayı da kaseye bastım iki şekilde de çok güzel oldu 5 kilo sütten 700-800 gr peynir çıktı ama o kadar lezzetli ki herşeye değer
Ellerine sağlık canım ama zormuş ya bana göre değil yani::))

Canım çok geçmiş olsun...
Bende bugün bir su bardağı birde çok sevdiğim kahve fincanın tekini kırdım takımı bozuldu diye nasıl üzüldüm..

Oooh harika...:46::46:

Banucuğum afiyet olsun diyeyim..:1::1:

Beyzuşum canım benim,üzülme lütfen diyeceğim ama elinde değil sonuçta annen onu öyle görmek çok fena...:43:
Allah yardımcısı olsun inşallah ilerlemez onun için dua edelim..
Ama benim bildiğim ilaçları var ilerlememesi için yanlışmı biliyorum acaba...

Benim rahmetli teyzem erken yaşta alzheimer olmuştu geçmişi çok net, cam gibi hatırlıyordu.. fakat yakın zamanı karıştırıyordu dediğin gibi..
Yüksek tansiyona bağlmaıştı dr. ne kadar doğru bilemiyorum...

Canım iyi çıkar sonuçları yüreğini ferah tut...
Çok şükür yenacım iyi haberler alıyoruz.
Ne diyebiliriz artık yedim dönüşü yok dimi:)
ağlamak istiyorum 1 kilo vermişim nasıl olur yaaaaaaaaaaaa:47::47::47::47::47::47:
Saçmaklama ya ne ağlaması sen kaç kilo istiyodunki bak bana hiç vermedim.

Hahahaaha yok canım, yaşlı demedim ki, sen daha gençsin dedim, 30'u geçince 5-6 sene bile çok fark ediyor kilo vermede:) Tin tin deyince yaşlı gibi anlaşılmıştır :) Yoksa günümüzde 40-45 nedir ki? Benim 57-58 yaşında arkadaşım var, akranım gibi anlaşırım, çok kafa dengidir, fıstıktır ayrıca.
Ben henüz 40 olmadım ama epey yaklaştım canım. 36 yaşındayım, hatta 2012'ye girdiğimizden beri 37 demeli galiba :)))

Çok geçmiş olsun Banu, aslında ucuz atlatmışsın, tehlikeli bir yerden kesmemiş çok şükür. Tahminine gelince, çok beğendim, orjinalinden daha güzel bir yakıştırma olmuş ama tutmadı. Üçte biri tuttu diyeyim sana :))

Hiiii vallahi bu çok iyiymiş, cuk oturuyor. Ama değilll. Sizin tahminleriniz daha güzel uydu aslında, benimki daha basit bir cümle, "bu muymuş" demeyin işte, bizim evde çok kullanılır bu kısaltmalar ;) Yarına yazacağım ne olduğunu. Ama sen tam anlattığın gibi bir BGK'sın aynı zamanda; "başarılı güzel kadın" yani :54:

Çok sevindim canım, gözünüz aydın. Emir de ilaçlarını içip daha çabuk iyileşir inşallah. Tekrar konuşursan sen de selam söyle Ayşe'ye..

:1:

Geçmiş olsun. Yorulduysa, uykusuz kaldıysa etkilemiştir belki. Ya da bir şeye kafası takıldıysa? Büyük teyzem çocuklarının bir sorununa kafasını taksa çok daha unutkan oluyor. Dilerim yaştan kaynaklı geçici bir durumdur. :71:

Sağol canım...

Ben de yaşlılıktan kaynaklanmış olmasını şiddetle umud ediyorum...

Hiç aklıma gelmemişti kafasına bir şeyler takılmış olacağı.Sanırım moralim bozuk mantıklı düşünemiyorum...

Bu gece bir ara yüzü çok asıldı;bu ifade uzun süre devam etti ve sonrasında pankreatid olduğunda ateşten gördüğü kabusları ve unutkanlıklarını anlattı.Bazı üzücü şeyler hatırlamış olabilir...

Hayranim cnm senin bu anlattiklarina ciddi söylüyrum. Masallah diyeyim ben sende totonu kasi dilini isir falan yani :9:Nazar boncugumuda kondurayim hemencecik :nazar::nazar::nazar:
Sahsen ben ekmek almaya bile üsenirken mayasina varana kadar emek harciyorsun. Bravo sana valla :46::46::46:

Sağol canım güzel sözlerin için. Ama hamileliklerimde ve çocuklarımda bazı sağlık sorunları yaşadığım için doğal yaşam ve beslenme konusuna fena kafayı takmıştım, sonra da hobim haline geldi bir nevi. Yoksa tembel yaradılışlı biriyimdir, keşke öyle tez canlı olsam :)
Ayrıca sen de haksızlık etme kendine, iki dakikada misafirlere hazırladığın ikramları gördük, o tuzlu kurabiyeler neydi öyle, ordu doyar onlarla, üşenmemiş hazırlamışsın :)

Umut canım gerçekten maşallah diyorum sana çok beceriklisin canım keşke yakın yerlerde oturuyor olsaydık senden çok şey öğrenebilirdim.

Canım çok geçmiş olsun...
Bende bugün bir su bardağı birde çok sevdiğim kahve fincanın tekini kırdım takımı bozuldu diye nasıl üzüldüm..

Oooh harika...:46::46:

Banucuğum afiyet olsun diyeyim..:1::1:

Beyzuşum canım benim,üzülme lütfen diyeceğim ama elinde değil sonuçta annen onu öyle görmek çok fena...:43:
Allah yardımcısı olsun inşallah ilerlemez onun için dua edelim..
Ama benim bildiğim ilaçları var ilerlememesi için yanlışmı biliyorum acaba...

Benim rahmetli teyzem erken yaşta alzheimer olmuştu geçmişi çok net, cam gibi hatırlıyordu.. fakat yakın zamanı karıştırıyordu dediğin gibi..
Yüksek tansiyona bağlmaıştı dr. ne kadar doğru bilemiyorum...

Canım iyi çıkar sonuçları yüreğini ferah tut...

Ben de inşallah ilerlemez diye dua ediyorum...

İlaçla yavaşlatıyorlar diye biliyorum.Kesin iyileşme değil de en azından ilerlemesini yavaşlatır...

ya anlayamadım ben 70 kilosun öğle değil mi 50 kilo olunca mı zayıf olacaksın. Allah ım ben 110 kilodan 86 indim yine 94 çıtım. 7 li kilolar da heralde manken oldum diye streç elbise giyerim

ama yaş ortalamasını göz önünde bulundurduğumda moralim bozuluyo. çevremde şimdiye kadar hep kilo almak isteynler oldu ve halada var. foto çekilirken bile aynı kadraja girmek istemiyorum. eğer geçen sene ki halimi atabilirsem pc ye göstereyim.

Sağol canım güzel sözlerin için. Ama hamileliklerimde ve çocuklarımda bazı sağlık sorunları yaşadığım için doğal yaşam ve beslenme konusuna fena kafayı takmıştım, sonra da hobim haline geldi bir nevi. Yoksa tembel yaradılışlı biriyimdir, keşke öyle tez canlı olsam :)
Ayrıca sen de haksızlık etme kendine, iki dakikada misafirlere hazırladığın ikramları gördük, o tuzlu kurabiyeler neydi öyle, ordu doyar onlarla, üşenmemiş hazırlamışsın :)

Yok cnm senin yaptiklarinin yaninda benimkilerin lafi bile olmaz :34::34::34:
Kurabiyeleride kizimla yaptik coktandir yapalim yapalim diye basimin etini yiyordu. cok göründügüne bakma . O kadar cabuk hallettikki sasirirsin :9:
Bende biseyi kafaya koyarsam yaparim ama nedense bunu diyet konusunda basaramiyorum. Bugün dr gittim bakalim haftaya liste vericek. Esimde belki dr diyince yaparsin dedi. bende patlattim kahkahayai :9::9::9:

Sağol canım...

Ben de yaşlılıktan kaynaklanmış olmasını şiddetle umud ediyorum...

Hiç aklıma gelmemişti kafasına bir şeyler takılmış olacağı.Sanırım moralim bozuk mantıklı düşünemiyorum...

Bu gece bir ara yüzü çok asıldı;bu ifade uzun süre devam etti ve sonrasında pankreatid olduğunda ateşten gördüğü kabusları ve unutkanlıklarını anlattı.Bazı üzücü şeyler hatırlamış olabilir...

Annem bile canı sıkkınken bir anlattığını bir daha anlattığı, sık sık bir şeyleri unuttuğu için (ailesel diyabet var onda da) benim ilk aklıma bu geldi. Tekrar diliyorum, önemli bir şeyi yoktur inşallah.

Güvendiği bir uzman var mı acaba? Varsa ikna için "geçen gün TV'de falanca hoca söyledi, xxx yaş üzerindekilerin yılda 2 defa dahiliye kontrolü yapmaları iyi olur" gibilerndne bir yaklaşım etkili olur mu acaba? Belli yaşın üzerindekileri ikna gerçekten çok zor... Umarım ikna edip güzel sonuçlar alırsınız.

Beyzuş ablacım çok zor bilirim çünkü annanem 11 yıldır alzhaimer teyzem bakıyor bakımıda zor ama aslında en zor olanı hiç bir şekilde artık ne sen ne o sana ulaşamıyor buda insana acı veriyor mesala ben artık oraya gitmek istemiyorum ondan sıkıldığımdan değil asla ama onu öyle gördükce içim çok acıyor ben onun dinç hallerini bildiğimden inşallah annendeki yaşlılıkla ilgilidir ama tabi doktora götürmek çok önemli nizde annanemi zor götürmüştük daha sonra kandırdık dahiliye diye zaten ordaki doktorlar hastalara bişey belli etmeden muayenelerini yapıyolar bizim gitmemiz çok iyi olmuştu alzhaimerin hızı en azından kesilmişti tabi bunda teyzeminde payı çok büyük hala yürümede çok zorlansada teyzem onu en azından evde yürütüyor altını bezlesede tuvalete götürüyor masya alıyo yemek için hiç yatırmadı çünkü gerçekten yatarsa kalkamaz durumda teyzemin sabrı ve ilaçlarında desteğiyle yaşamaya çalışıyor benim annanem 85 yaşında senin annen kaç yaşında.Çok geçmiş olsun....

Banucuğum;

Annem 87 yaşında..:nazar:Çoğu işini kendi görüyor.Banyosuna biz yardım ediyoruz ama inan ayaklarını bile bize yıkatmıyor.Kendi sabunlamaya çalışıyor...Hayata çok bağlı ve işe yaramak istiyor.Yıkanan çamaşırları evin içinde kurutulanları asıyor,topluyor,katlıyor...Beceremese de yün örmeye çalışıyor.Hep gezmeye gitmek istiyor.Hele restorana gitmeye bayılıyor...Bütün bunları görünce yaşlılık kaynaklıdır inşallah diyorum..

Bir de ben fazla besledim ve az tuzlu yaptım diye turşu yemesine izin verdim.Sanırım tansiyonu yükseldi.Korkmasın diye bu saatte ölçmeyeyim.Yarın kendi tansiyonumu kontrol eder gibi yapıp onunkini de ölçeceğim....Ablam duyarsa beni gebertecek ;turşu yüzünden....

Umut canım gerçekten maşallah diyorum sana çok beceriklisin canım keşke yakın yerlerde oturuyor olsaydık senden çok şey öğrenebilirdim.

Sağol canım :17: Merak olduktan sonra daha iyilerini öğrenir, daha iyilerini de yaparsın eminim. Biraz yalnız yaşamanın da etkisi olabilir, 17 yaşında üniversiteye başladım, 25 yaşında evlenene kadar -2 yılı yurtta- yalnız yaşadım. Mecbur haşır neşir oluyorsun mutfakla :)

Annem bile canı sıkkınken bir anlattığını bir daha anlattığı, sık sık bir şeyleri unuttuğu için (ailesel diyabet var onda da) benim ilk aklıma bu geldi. Tekrar diliyorum, önemli bir şeyi yoktur inşallah.

Güvendiği bir uzman var mı acaba? Varsa ikna için "geçen gün TV'de falanca hoca söyledi, xxx yaş üzerindekilerin yılda 2 defa dahiliye kontrolü yapmaları iyi olur" gibilerndne bir yaklaşım etkili olur mu acaba? Belli yaşın üzerindekileri ikna gerçekten çok zor... Umarım ikna edip güzel sonuçlar alırsınız.

İkna edebileceğimi sanıyorum Umutcuğum.Beni kırmaz ve güvenir...Kontrol diye götüreceğim...

Son ameliyatını yapan dr'u çok seviyor.O'nun arkadaşıymış gidelim bir kontrol etsin ameliyat sonrası kontrol bu falan derim...

Topikimin gece kuslari. Bu gecelik benden bu kadar. Cok uykum geldi. :34::34::34:
Allah rahatlik versin hepinize . Beyzus ablacim üzülme bu kadar. Banada dedigin gibi Hayır dile;hayır gör inşallah...:34:
iyi gecelerrr... :16::16::54::54::5::5:

İkna edebileceğimi sanıyorum Umutcuğum.Beni kırmaz ve güvenir...Kontrol diye götüreceğim...

Son ameliyatını yapan dr'u çok seviyor.O'nun arkadaşıymış gidelim bir kontrol etsin ameliyat sonrası kontrol bu falan derim...

Yaşına göre gayet kaliteli yaşıyormuş, 41 kere maşallah. :nazar::nazar::nazar:

Topikimin gece kuslari. Bu gecelik benden bu kadar. Cok uykum geldi. :34::34::34:
Allah rahatlik versin hepinize . Beyzus ablacim üzülme bu kadar. Banada dedigin gibi Hayır dile;hayır gör inşallah...:34:
iyi gecelerrr... :16::16::54::54::5::5:

Sağol canım...Haklısın ;üzülmenin kimseye faydası yok...Rabbim hepimize hayırlar bahşetsin inşallah...

İyi geceler....

Herkese iyi geceler arkadaşlar.Allah rahatlık versin....

Yenacığım, sen orada mısın? başbaşa kaldık galiba :) Sizde de herkes uyuyor mu? Benim minik prens şimdi uyudu :)

Yarın misafir geleceğini haber aldım ön hazırlık yapıyordum.:)
Baba oğul erken uyudu kızımla henüz uyumadık..Yarın ve pazar günü dersanesi olmadığından izin aldı geç uyumak için.:)
Yeni hazırlanıyor prenses yatağa girmeye.:)

İyi geceler..

Back
X