Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Küçükken daha da zor oluyor, laf geçmiyor, mantık işlemiyor çocuklara. Ama geçiyor zamanla, biz epeyce atlattık çok şükür, darısı size :) Benim kız 3 yaşındaydı kardeşi doğduğunda, ilk aylarda aşırı sevme çabası vardı. Sarılıp sarılıp ağzını yüzünü öpüyordu minicik şeyin, "bakın ben onu seviyorum, siz de beni sevin" mesajı veriyormuş. Alakasız şeylerden sinir krizleri, takıntılar (1 seneye yakın hiçbir düğmeli kıyafet giymedi örneğin, "onda düğme var giymem" dedi mi mümkün olmuyordu giydirmek) hepsini anırla atlattık. Şimdi şımarıklık, kapris, mızmızlık başgöterdi, bakalım bunlar geçince ne başlayacak :)))
sorma canım sorma çok inat biz geç bulduğumuz için birazda aşırı şımarttık onu ,şimdi toparlayalım diyoruz babası ile beraber yok yok yine söz dinlemiyor...geçen gün babası benim kapımı açtı diye(arabada)yırttı kendini ağlamaktan kriz geçirdi resmen hangini anlatayım, inşallah geçicek .teyzemin torunu var derin onu çok seviyor 6 yaşında hep onu taklit ediyor derinin sineklere karşı alerjisi var yazın bize geldiklerinde sinek ısırmış sürekli krem sürüyordu ki naz daha o zaman 2 yaşındaydı o günden beri günde kaç kez krem istiyor benden sinek ısırmışonu, derin herşeyin pembesini ister uda başladı şimdi pembe olacak herşey kıyamet kopuyorçoraptan bardağa kadar ..gerçi bene çok kez pembe alırım....
derinciğim iyi günlerde kullan baskülünü ve bu son olur inşallah..
kaçıncı oldu değimi.?

sorma canım sorma ,kaçıncı faciam bu allahtan bu sefer çok fazla çıkmadım...

Ben ilk duyduğumda gebermiştim ağlamaktan birde yengem telefonla arayıp söylediğinde hastaneden eve yeni girmiştik düşün artık kafamın güzelliğini..
doktor bu hastalığın bir çok çeşidi var demiş öyle işte...

PAzıyı çocuklar ağzına koymaz ben klasik kavurmasını severim bol soğanlı..eşimde ıspanak gibi pirinçli yemeğini sever..
Aldığımda çocuklara ayrı yemek pazıyıda iki çeşit yemek yapıyorum...:))

Kavurunca bir arkadaşımdan duymuştum. bende uyguladım haşlanmış mısır ekleyince kavurduktan sonra değişik bir tat oluyor...
Fakat mısır kullanımını bu dönemde nasıl karşılarsın bilmiyorum..

Hımm, evde mısır olmadığı için bu seçenek safdışı kaldı :) Pastırmalı yapsam absürd olur mu acaba, madımak yapmıştım daha önce, gayet güzeldi. Hormondan, hileden bunalınca otlara vurdum kendimi, dağlardan toplananlar daha doğaldır en azından diyerek :))

iyi akşamlar kızlarrr nazar değdim kendime eşimle çıkmaya başladığımız gündü tabi çıktık dışarı yemeğe hadi dedim dürüm falan yemeyeyim 2 lahmacun yedim eve geldim eşim ciizkek almış bimden yedim 1 dlm adet yaklaştı canım tatlı cekiyodu zaten pişmanım başım ağrıyooo off yaniiiiiiiiiii eksiye gidiyodum ne güzel gene şaşırttım

kociş ayakkabı aldı bana bugünde ye diye gaza getirdi aman yemmemm bidaha töbeeee :2:
bu arada ecceee o karışımdan kaynattım sabah 1 bardak akşam 1 bardak içtim hoş yedikleriimin yanında neye yarıyacaksaaaaaaa
güle güle kullan olur arada verirsin

canım ben çocuksuzken 5 ay eşim askerde kaldı.o zaman hamilede kaldım ve yanımda annem olmasına rağmen hayat bana o kadar zor geldiki...oysa hamilelik dışında hiçbir sıkıntımızda yoktu.sen hem çocuğunla hemde her iki tarafın büyükleriyle hemde evinin işleriyle tek başına uğraşıyorsun.bunu kolayla kimse kaldıramaz.Allah sana güç versin sağ salim kocacığında gelsin inşallah

teşekkürler canım ya 12 aydır nerdeyse olamadım içim sıkılmıştı iyi oldu çok sevindim.seninde olur inşallah.insülin direncin ve pko varmıydy banu???

canım çörek otunu 3 ay tam kullandım sonra ara verdim daha başlamadım ama faydalarına çok inanıyorum tekrardan başlamayı düşünüyorum.çörek otu yutarken yağını da boynumdaki et benlerinwe sürmüştüm çok küçüldüler. onada devam etmeyi düşünüyorum.bu karışımın çörekotuyla alakası yok .top karabiber(öğütülmemiş) kullan mutlaka toz olmasın onu dedim sadece.

canım ben evde mutlaka çiğ badem ve leblebi bulunduruyorum.kayısı arasına badem koyup yiyebilirsin.leblebide tok tutuyor çok su içilmesini sağlıoyr.leblebinin kalorisi de çok düşük bildiğim kadarıyla.öekinmeden ye bence böyle aç hissedeceğine.
evet canım haklısı zor geldi artık bitiyor

Bu hafta başlayacağım canım yapımına, kullandığın malzemenin kalitesine, ortamın (evin) sıcaklığına göre 4 günle 1 hafta arasında sürüyor sanırım mayanın kıvamına gelmesi. Yaptıktan sonra daha sağlıklı bilgi verebilirim. Şimdiki bilgilerim internette yazılanlarla aynı :)

Daha önce hazır -kuru- maya ve eski hamur ile ekmek yapıyordum. Eski hamurla yaptığım ekmek mayasından portakal kadar ayırıp ertesi gün ya da sonraki gün ekstra maya
katmadan bu ayırdığım parça ile yoğurarak yapıyordum. Köy ekmeği gibi çok güzel oluyor ancak toplam mayalanma süresi 6-7 saati buluyor, benim gibi uçtum akıllı için diğeri daha pratik geliyordu. Ama hazır mayalardaki sentetik içerik de içime sinmiyor hiç.
Doğal beslenme platformlarındaki arkadaşlarımdan ve internetten tarifler okudum, tam buğday unu ve kuru üzüm ile yapmaya karar verdim. Mayayı beslemesi filan ince ayar istiyor, tohumdan bitki yetiştirmek gibi özenli bir iş :)) Ama prensipte basit bir işlem :)

Çok geçmiş olsun, bağışıklığın mı zayıfladı acaba? Üst üste geldi bu ara :( Kısa sürede temelli iyileşirsin umarım.

Bu çocukların ne yapacağı belli olmuyor gerçekten, neyse sağ sağlim olsunlar da... Bizim banyo kapısında kendiliğinden kilit var, çelik kapılarda bulunan tipte. Onu çevirmişti kızım, tekrar açamadı sonra. (bebekleri ile sohbet edecekmiş tuvaletini yaparken) Tornavida ile dışarıdan açmıştık biz de.
Balkon macerasını da ucuz atlatmışsınız. Tek teselli, daha dikkatli olmayı öğretiyor böyle olaylar. Kızım artık hiç bir kapıyı (arabadakiler dahil) sormadan açıp kapatmıyor.

Çok sevindim, maşallah teyzemize. :nazar::nazar::nazar:

Canım, bence çok iyisin sen, sanırım topiğimizin boy/kilo oranına göre ideal kiloya en yakın üyesi sensin :) Toksin de var, 60'lardaki tek temsilcimiz ama beden kitle indeksi mi denir, boy/kilo oranı mı denir, ona göre sen ilk sıradasın galiba. Yanlış hatırlamıyorum değil mi, 1.80'e yakın boyun vardı? 72 ideal olur bence de, 3 çocuk doğurmuş olmak, o boyda o kiloda olmak harika olmalı. Nazar boncuğumuzu da koyalım, nazar değmesin :nazar::nazar::nazar:
Tahlilllerine de sevindim, gözün aydın insülin direnci kalmamış. D vitaminini bir ampülle kolayca takviye edersin ve değerin hemen düzelir, zaten doktorun bilgi verecektir :)

Asuman süpersin, darısı başıma diyeceğim, bir dizi nazar boncuğu da sana :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: Karın keyfini benim için de çıkar, seyretmeyi çok severim ama burada bir gün bile dayanmadı.
yapınca banada bildir bende yapmak istiyorum canım

tebessum77 Allah evladini korumus cocuk iste ne yapacaklari cidden belli olmuyor demekki..

iyi akşamlar kızlarrr nazar değdim kendime eşimle çıkmaya başladığımız gündü tabi çıktık dışarı yemeğe hadi dedim dürüm falan yemeyeyim 2 lahmacun yedim eve geldim eşim ciizkek almış bimden yedim 1 dlm adet yaklaştı canım tatlı cekiyodu zaten pişmanım başım ağrıyooo off yaniiiiiiiiiii eksiye gidiyodum ne güzel gene şaşırttım
kociş ayakkabı aldı bana bugünde ye diye gaza getirdi aman yemmemm bidaha töbeeee :2:
bu arada ecceee o karışımdan kaynattım sabah 1 bardak akşam 1 bardak içtim hoş yedikleriimin yanında neye yarıyacaksaaaaaaa[/QUOTE ]

arada bir kendini simartmakta güzeldir nursena, fazla takma kafana
yarin öbür gün dengelersin insallah

Asumanzeynep 78 görmek müthis güzel bir duygu olmali,ben hayal bile edemiyorum nerdeyse senin iki katini geliyorum..gercekten masallah dilerim Rabbimden bir ömür boyu verdigin kilolari tutarsin insallah.

afiyet olsun bal seker olsun :)

Bana söyle yapmak iyi geliyor belki sanada iyi gelir,diete baslamadan bir gün önce,gün boyu 1,5 kilo haslanmis patates yiyorsun ,insulinin baya bir düsüyor cok daha rahat kilo verebiliyorsun ,sürekli yemegi istegide gidiyor,yani en azindan bende öyle oluyor.

Bu antidepresanlar sanirim uyku yapiyor ondanmi acaba kilo verilemiyor,bir ark. da kullaniyordu
Hic kimildamak istemiyorum sürekli yatiyorum diyordu sonar onu yüzmeye tesvik ettik elhamdülillah ayda 3 kilo vererek güzel zayiflamisti.

Aminnnnnnnnnn insallah insallah insallah 
Ece senin bir elmalili karisimindan bahsediyor ama gecmise baktim göremedim tekrar yazabilirsin tarifini zahmet olmassa
sağol canım
kızlar konu dışı ama çokkk canım sıkkın büyük kızım çokk bunalımda ders çalıştıramıyorum işi gücü evi dağıtma çantalarımı kıyafetlerimi topuklu AYAKKAILARIMI GİYME delircem kızıyorum dayanamıyorum bende küçükken giyerdim diyorum ellemiyorum ama sonu gelmiyo doğudayız öğretmene sorarsan iyi öğrenciler arasında diyo gel görki 1 dönemdir alfabeyi söktüler matematiğe yeni başladılar sabahtan beri babası ben 10 ar 10 ar saydırıyoruuz 30 la 90 ni karıştırıyo kızım 30 diyorum baştan başlıyo 10-20-90 yokk ağladım hırsımdan mutfaga girip yemek yememek içiin attım kendimi buraya ders çalışırken el illa ağzında kardeşi doğdu doğalı kıskançlık geçmed artıyo allah artıyo her dediği yapılıyo burda zor şartlarda mahrum hiç sosyal aktive yok ama mecburuz babamız burda evi memlekete götürsem daha kötü olacak anane babane yanında şimdiye kadar tek torun tek çocuktu kendimde hata arıyorum habire ama yetiştiremiyorum bende buanaldım artık dikkat eksikliği var sanırım netten araştırayım zaten oda olmasa yandım ben neyse kusura bakmayın hiç yapmadığım şeyi yaptım başınızı ağrıttım millette ne dertler var benimkii dert deil işte sabır sabırrr saıırr biraz sanırımmm
daha çok yeni
ama dikkat çekmek içinde yapıyor olabilir özlemin önerileri süper dene bakalım

canım ya neden öğretmeni matematiği hiç vermemiş öyle şey mi olur ? beraber ilerlemesi gerekir tamam öncelik okumayı öğrenmesidir ama yarım dönemde buna harcanmaz ki.
ritmik sayma çocukların diğer işlemleri zihinden yapabilmesine yardımcı olur bu nedenle önemlidir. sende bunu eğlenceli hale getirmeye oyunlar yapmaya çalış ,ben sana 1-2 örnek vereyim sen kafana göre çoğaltabilirsin ;
1) sayıları minik kağıtlara yaz ve bunları sırasıyla bir eldivene dik ve ona giydir ,ellerini kapasın her söylediğinde ellerini açsın doğruysa devam etsin yanlışsa en baştan başlasın yani 10-20-30 dedi ardından 50 dedi en baştan başlat
2) renkli ve büyük kartonlara yaz sek sek oynar gibi zıplaya zıplaya öğrensin
3) yine renkli kartonlara yalnız bu kez kibrit kutusu büyüklüğünde yeter yaz ve bir poşete koy o çektik sıra sıraya koysun
4)bol bol yazmasını sağla
5)sizde oyuna katılın herkes sırayla söylesin bilemeyen ceza alsın (şarkı söylemek vb)
örneği:
anne:10
baba:20
abla:30
bıcırık:40 gibi
bazen bilerek yanlış yapın bakalım fark ediyor mu?
hatta bunu birbirinize top atarakta yapabilirsiniz.
6)fasülye ya da nohutu plastik tabaklara 10ar koyun ve saydırın ,plastik bardakta olur
7)sayma çubuklarını lastikle 10ar bağlayın ve saydırın
8) masal şekline getirerek anlatın
aslında çok yöntem var ama şimdilik aklıma gelenler bunlar
ritmik saymayı oturtan çocuk çarpım tablosunu kolay ezberler ve doğal olarak bölmeyide kolay öğrenir ,bu yöntemleri diğer saymalardada yapabilirsin hatta bir kartona yaz ve eve as odasına girip çıktıkça baksın.... ama fazla bekletme sınıf ortamı gibi olmasın :) yoksa daha ok sıkılır.

yaaaaaaa hemde ne bayram valla:1:
süper bunlar aklımda kalsın lazım olur ilerde

slm ben 25 yaşında ve 106 kiloyum:(. diyetisyene gittim 25 gün oldu ancak tartılmıyorum bir hafta sonra tekrar randevum var bakalım kaç kilo vermişim çok heyecenlıyım.. eğer işe yaradıysa diyet listemi sizlerle paylaşıcam ayrıca böyle bi grup olması çok iyi olmuş sonuçta 50 kg olan insanlarla bizim yediklerimiz aynı olamaz dimi ama??
hoşgeldin

bugün avmde doğum drumu gördüm 'torunum nasıl 'diye yanımıza geldi ve bana maşallah sen ne kadar zayıflamışsın dedi ki beni sürekli uyarırdı sakın alma diye :) 25e yakın deyince helal olsun dedi gözlerini açıp şaşırarak nasıl mutlu oldum ya :):34:

bugün gittiğimiz yerdede sağolsun arkadaşım hemen fark etti görüşmyeli sen yine vermişsin dedi :) en son 80 kiloydum seninle görüştüğümde şimdi 75 dedim ,yaaa irade işte dedi :) ve ben yine çok mutlu oldum:34:

ha mutlu oldumda ne oldu yedimde yedim ya ama cumaya söz eksili bildirim yapacağım allahın izniyle:nazar:
ayy süper insan nasılda mutlu oluyor

Nescafe banada çok iyi geliyor canım sakarin kullanıyosan muhakkak koy şeker yerine daha iyi olur.

Hangisini kullanıyosun fadime bende kullanıyorum lus..l.

Hadi az kalmış tamamenmi dönüyor gidicekmi tekrar.

Afiyet olsun arad kaçamakta lazım nursena.

Özlem ne oluyor bize yaaa sende bende dağıttık valla.

Olurmu nursena hepimiz dertlerimizi paylaşıyoruz bizler gerçekteki arkadaşlarımızdan daha çok görüşüyoruz daha çok dertlerimizi kimsenin bilmediği sırlarımızı dahi burda paylaşıyoruz keşke hepimiz birbirmize yardım edebilsek inşallah en kısa zamanda düzelir daha çok küçük sevgi ve anlayış herşeyi çözer.

Dimi ya bende ne sevinirdim tatil olunca...
geleince beraber gidecez orada yaşıyacaz birkaç yıl

Kızlar benim içime kocaman bir obur fil kaçtı ne güzel iştahsızdım ne oldu anlamadım valla.
ayşenin durumu seni strese soktu o zaman başladı farkındasın dimi

günaydınnnnnnnn kızlarrrrrrr...:3::3::3::16::16::16:

hayırlı haftalar olsun herkese...

pazartesi sendromu üstüne hastalık birde regl eklenince varın halimi siz düşünün....

megakentimiz istanbulda cumartesi günü o soğukta lapa lapa yağan karda elektriksiz ve susuz kaldık...:47::47::47:gidecek sobalı evi olan akrabalarda evde olmayınca mecburen günü ve geceyi battaniye altında geçirdim...

sonuç şiş bademcikler nefes aldırmayan bir öksürük ve halsizlik:2::2::2:
geçmiş olsun baya uzun sürmüş kesinti

günaydın dünya güzelleri,

oğlanı kreşe gönderdim acaip heyecanlandım. adam olduda kreşe gitti(haftanın 3 günü 9-13 arası kalacak orada) şimdi oturdum çalışıyorum. ömpüyorum herkesi herkese harika bir hafta dilerimmmmmm
hayırlı olsun bağışıklığını kuvvetlendirici birşeylerde ver ekstradan içinde çinko olan ve c vitamini olan şurup çabuk hastalanmasını önler

Tünaydınlar herkese
öncelikle geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ediyorum
çok zor günlerdi vallahi allah beterinden saklasın
40,6 lara kadar çıktı ateşi yatırcaktık vazgeçtik sonra
en son c.tesi ateşlendi gece dün iyi idi daha
bugünde kreşe gitmedi kayınvalidemler geldi onlar bakıcak bugun de biraz toparlanır yarn gidecek kreşe

yenacım ve beyzuşum sorumsuzca davrandım bildirim içn hbr veremedim malesef nete girme imkanım olmadı çok özür diliyorum :17:

diyet miyet hakgetire tabi bu arada bide yrn regl olucam iştahı sormayın az yedim ama hep zararlı aburcuburlar yedim :(
bugün toparlanıcam allah nasip ederse
yrn diyetisyen günüm bir fırça daha yiyecem
geçmiş olsun sevindim daha iyi olmasına

merhabalar hepinize kucak dolusu sevgiler ve bu topicte bulunma kararı alarak kilo verme kararını alabildiğiniz için tebrikler.Nereden başlasam bilemiyorum ben hep tombiş oldum hiç çok zayıf olmadım en zayıf göründüğümde 40 beden giyerken 75 kiloydum küçük yaşta evlilik zamanla sorumlulkların artması hayat şartları vs..derken her boşluğumu yemekle doldurmaya başladım ve baş alınamaz hale geldim diyetleri çok denedim istedikçe de verdim.Nemi oldu beyinde bitiyor kilo vermek bunu öğrendim çünkü her diyetim yarıda bölündü ya sıkıldım düzenli yemeklerden yada güzel bir yüze sahip olduğum için ay sen bölede çok tatlısın sana kilo yakışıyor gibi cümlelerin arkasına sığındım .2010 şubat ayında bu topicle tamda şuan bulunduğum kiloda 118 le tanıştım kilo vermek istedim heveslendim başarı hikayelerini okudukça bende yapabilirim dedim ve paylaşımlarında verdiği keyifle başladım kilo vermeye sağlıklı beslenip aç kalmadan 4 ayda 106 düştüm 2 beden küçülmüştüm sonra nemi oldu?
O yaz karneler alınınca memlekete kayın validemlere gittim evet yine eskisi gibi çok yemiyordum ama aç kalıyordum çünkü kendi evimin rahatlığı yoktu yemek bana uygun olmayıncada açkalıyordum dengem şaştı şaştıkçada kilo almaya tartıda alınan kiloları gördükçede umudum kırıldı netede giremiyordum.sonra verilen kilolar bir ikiderken geri geldi ...
evet yine aynı kilodayım ama aynı halley değilim kimin ne düşündüğünü umarsamıyorum sadece kendi sağlığım ve psikolojim için zayıflamak istiyorum ...ben zamanında istedim yaptım yine yapıcam bu güne kadar yediklerim bana ne kazandırdıki bunu biliyorum ve yardımlarınıza ihtiyacım var.benide aranıza alırmısınız biliyorumki burada paylaşımların çok etkisi var kilo vermede.

:118:
tekrar hoşgeldin

Aklıma geldi, yazmayı unutmuşum; Mutlu'ya BGK demiştim, onu açıklamayı. Gerçi çok daha güzel açıklamalar bulduk ama, az önce Mayıs'a kadar kilo vemrek bahsi geçince ben de anlatayım dedim. Önce arkadaşımla aramızdaki diyaloğu anlatayım, YGK'nın ne olduğunu; oradan anlaşılacaktır zaten :))

Yıllar önce çok yakın bir arkadaşımla buluştuk. Surat bir karış içeri girdi: "Üfff bu ne kızım ya, beni ne diye çağırdınız bilmiyor musunuz ben YGK'yım" dedi.
Ben - YGK'mı, o da ne? Dur dur söyleme biz tahmin edelim.
Arkadaşım - İyi hadi bakalım.
Biz (diğer arkadaşlar) - Yüksek Gürültü Kurumu
A - Pöfff daha neler.
B - Yolunacak Güzel Kaz
A - Geçinizz.
B - Yüzümüze Geğiren Kadın
A - Yuh. İyice geyiğe sardınız, bilemezsiniz zaten. Söyleyeyim; YGK; Yazla Gelen Kadın. Yaz benim mevsimim, yazla neşelenirim, kendimi iyi hissederim. Böyle soğuk günlerde bir yere çağırmayın beni. (Hikayenin başına dönersek, kapıdan girince kendine neden YGK dediği anlaşılıyor :)

O günden beri sık sık aramızda kullanırız bu kısaltmaları, eşim YGA'dır örneğin, ben KGK :) Mutlu bence de sen BGK'sın. Baharla Gelen kadın. Moralin ve motivasyonun yükseliyor,enerji doluyorsun, mücadele ruhun geliyor vb. Ama bahara da 2 ay var, kilolarla savaş için baharı beklemeyelim ama baharda tam atağa kalkacağına eminim :)
güzelmiş valla

Size bahsetmiştim bir ara görüşmediğim eski bir arkadaşımın oğlu lösemiydi diye...
Dün haberleştim onlarla oğlanın durumu iyiye gidiyormuş nakile gerek yokmuş henüz çok başında oldukları için tedaviye fevkalede cevap veriyormuş...
Çoook şanslılarmış doktorların söylediğine göre kesin iyileşirmiş bu gidişle...:nazar:
Çok sevindim ben paylaşmak istedim sizinlede....
çok iyi haber sevindim yavrucağa

:34: Ama kışın da kuluçkaya yatmak yokkk. Şimdiden yola koyulalım biz, havalar ısındıkça daha hızlı moda geçeriz :)

Çook sevindim. Sen yazdığında içime doğmuştu aslında, lösemi tedavisinde çok yol alındı ve erken de teşhis edilince şans çok artıyor diye yazacaktım hatta, üzücü bir konu olduğu için fazla yorum yapmak istemedim sonradan. Vallahi neşem yerine geldi :9:

Senin keyifler nasıl Yenacığım, bu aralar denk gelemedik? Bir de sana güzel bir pazı tarifin var mı diye sorayım. Bizim evde fazla pişmez, ıspanak tarzı yemeği ve dolması dışında bir versiyonunu da yapmadım ben. Bugün pişireyim diyorum, var mı bir önerin?
pazı yı mücver yapabilrsin
ben pazı pırasa varsa biraz kabağı fırında mücver yapıyorum üstünede susam süper oluyor
Takıntı benim kızımdada çok olmuştu..Deliriyordum artık..
Dün sabah ikisi uyanmış oyun oynuyorlar bağıra bağıra bilgisayarda,bizde uyuyoruz güya.:)
Sonra yanımıza geldiler..Kızım kocaman tabii aramıza aldık ikisinide.:1:
Oğlum sıkıldı hemen indi.. kızım zaten ezelden beri sever benimle uyumayı...

Sen dedim annem 1. sınıfa başlayıncaya kadar sık sık yanımıza gelirdin gece...

Ondan sonra diyorki anne yatağımın altında öcü var diye düşünrüdüm. ki biz asla öcü vb.korkutmadık,yanında asla öyle şeyler konuşmadık konuşturmadım hiç..
Kafama çekerdim yorganı içimden sayardım öcüler gitti diye..ondan sonra koşarak yanınıza gelirdim diyor..
Bende annemiyim dedim sonra kızın öcülerinden bile haberim olmamış.
ŞAka bir yana söylediklerini dikkate almak lazım hep,kaç yaşında olurlarsa olsunlar...
Biz basit korku diyorduk rehberlik tek çocuk ilgi çekmek içindir demişti...

--------------

Tebessüm canım geçmiş olsun bizde salon kapısında yaşadık aynı olayı...
Çok korkunç..

sağol canım
ay öcü nerden duymuş ama biliyor çocuklar birinden duymuştur işte

Takıntı benim kızımdada çok olmuştu..Deliriyordum artık..
Dün sabah ikisi uyanmış oyun oynuyorlar bağıra bağıra bilgisayarda,bizde uyuyoruz güya.:)
Sonra yanımıza geldiler..Kızım kocaman tabii aramıza aldık ikisinide.:1:
Oğlum sıkıldı hemen indi.. kızım zaten ezelden beri sever benimle uyumayı...

Sen dedim annem 1. sınıfa başlayıncaya kadar sık sık yanımıza gelirdin gece...

Ondan sonra diyorki anne yatağımın altında öcü var diye düşünrüdüm. ki biz asla öcü vb.korkutmadık,yanında asla öyle şeyler konuşmadık konuşturmadım hiç..
Kafama çekerdim yorganı içimden sayardım öcüler gitti diye..ondan sonra koşarak yanınıza gelirdim diyor..
Bende annemiyim dedim sonra kızın öcülerinden bile haberim olmamış.
ŞAka bir yana söylediklerini dikkate almak lazım hep,kaç yaşında olurlarsa olsunlar...
Biz basit korku diyorduk rehberlik tek çocuk ilgi çekmek içindir demişti...

--------------

Tebessüm canım geçmiş olsun bizde salon kapısında yaşadık aynı olayı...
Çok korkunç..

Bize de kreşdeki pedagog bazı önerilerde bulunmuştu, üzerine gitmeyin diye. Basit bir şey ama gündelik hayatta çok etkiliyor, hiç bir şey giyinmez, sadece düğme değil bazılarının renkleri, bazılarının aksesuarları (kurdele vb.) bir yere gitmek işkence olmuştu. "Onun derdi giyecekler değil, evdeki başka bir şeylere tepki veriyor bu takıntıları ile" demişti pedagog. Örneğin eve geldik bir şeyden, asansöre bindik, düğmeye bastık, vay anammm siz nasıl basarsınız, "ben basıcaktıııııım" diye kendini yerden yere atmalar, öyle bir krize giriyordu ki, laf anlatmak mümkün değil :) Aşağı geri inip, tekrar arabaya binip, bir daha inip asanöre gidene kadar rahat bırakmazdı bizi. Bu sefer kendi basardı tabii düğmeye. Okula başladı, ardından kardeş geldi vb. diye yumuşak yaklaştık biz de 3-4 ay sonra bazı kurallar koyduk ama, dediklerini yapmayınca sakinleşti bizimki zamanla. Bir de kadın bize mutlaka her gün sadece ona ayırdığınız (ödev vb. olmayan) yarım saat olsun, sizin ayrı babanın ayrı demişti. Bu çok işe yaramıştı, zaten ilgileniyorduk ama belli saati olması bambaşka.

Biz söylemesek de, başka bir yerden en basiti başka bir çocuktan duyduğu bir şey etkileyebiliyor çocukları. Belki bir arkadaşı söylemiştir, kızına, karanlıkta öcü gelir diye?? Ben de düşünmüştüm belki bir arkadaşı "bunlar düğme değil böcek" gibi bir şey demiş olabilir, çocukların iç dünyasını anlamak zor.

Kızlarda mı daha çok oluyor acaba, ya da daha duygusal yapısı olduğundan mı, oğlumda çok daha az bu hareketler :)

...yapınca banada bildir bende yapmak istiyorum canım
...pazı yı mücver yapabilrsin
ben pazı pırasa varsa biraz kabağı fırında mücver yapıyorum üstünede susam süper oluyor

Olur canım bildiririm tabii. Mücveri hiç aklıma gelmemişti, malzemem de vardı halbuki. Ama ocağa attım artık yemeği, bir demetten bir avuç yemek olacak gibi. Şimdide yanına ne yapsam diye düşünüyorum, maydonozum çok az olmaa kısır yapacaktım... Gidip dolabı eşeleyeyim biraz :)

Olur canım bildiririm tabii. Mücveri hiç aklıma gelmemişti, malzemem de vardı halbuki. Ama ocağa attım artık yemeği, bir demetten bir avuç yemek olacak gibi. Şimdide yanına ne yapsam diye düşünüyorum, maydonozum çok az olmaa kısır yapacaktım... Gidip dolabı eşeleyeyim biraz :)

ben tüm sebzelerden yapıyorum mücveri
ıspanank havuç pazı kabak fırında susamda mükemmel gidiyor
kızım sebze yemeğinden daha çok seviyor mücveri bende birazda ondan evde ne vars karıştırıyorum

Cherry ve halley hoşgeldiniz yeniden...:71:

ayşeciğim geçmiş olsun.. Emir'in düzelmesine sevindim..ateş boğaz enfeksiyonudanmı kaynaklanıyormuş...Bayağıda yükselmiş nasıl panik olmuşsundur..

----------

Yağmurgözlü geçmiş olsun sanada,kızgın gördüm seni çok..:))
dün senin memleketden misir uni geldi bana, birde böğürtlen marmelatı pek solgunum yaa yeyip dirençlenmem için hahaha..:))

bu iyi halim sen cumartesi görecektin:1::1::1:afiyet olsun canım benim...:16:mısır unu dedinde yaa annem booolllll soğanlı bir mısır ekmeği yapar parmaklarımızı zor kurtarıyoruz...geçenlerde misafire yapmış kalan bir dilimi bana ayırmış ben işten eve gidene kadar gelin hnm yemiş :47::47::47:
böğürtlen marmelatı hiç yapmadım reçelini yaparız biz ama ben en çok toplamasını severim bu sene gittiğimde yılan görene kadar topladım 2 yoğurt kovası :1::1::1:yılanı gördüğüm an bitti :53::53::53:hiçbişeyden korkmam ondan çekindiğim kadar gördüğüm yerden bir daha asla geçemem sanki orda beni bekliyor:47::47::47:

Tünaydınlar herkese
bugünde kreşe gitmedi kayınvalidemler geldi onlar bakıcak bugun de biraz toparlanır yarn gidecek kreşe

yenacım ve beyzuşum sorumsuzca davrandım bildirim içn hbr veremedim malesef nete girme imkanım olmadı çok özür diliyorum :17:

diyet miyet hakgetire tabi bu arada bide yrn regl olucam iştahı sormayın az yedim ama hep zararlı aburcuburlar yedim :(

Tekrar geçmiş olsun Ayşeciğim....Allah bir daha göstermesin inşallah...

Ne demek ''sorumsuzca davrandım'' canım...Evladın hasta iken ve sen üzüntüden perişanken(yavrun için tabii);kilo bildirmemek sorumsuzluğundur diye seni yargılamak taş yürekliliktir..

Sen canını sıkma böyle bir şey için.Evladın iyi olsun;sen ve eşin huzurlu sağlıklı olun yeter.....

Size bahsetmiştim bir ara görüşmediğim eski bir arkadaşımın oğlu lösemiydi diye...
Dün haberleştim onlarla oğlanın durumu iyiye gidiyormuş nakile gerek yokmuş henüz çok başında oldukları için tedaviye fevkalede cevap veriyormuş...
Çoook şanslılarmış doktorların söylediğine göre kesin iyileşirmiş bu gidişle...:nazar:

Rabbimize binlerce şükür...

Ne kadar sevindim anlatamam tatlım.Allah kuzucuğun yüzüne güldü hamdolsun...

Senin de gözün aydın Nilüferim;ne kadar üzüldüğünü biliyorum...Ne güzel haber akşam akşam içim neşe doldu...

iyi akşamlar nasılsınız hanımlar
bu gün sarımsaklı bulgur köftesi yaptım birtabağı afiyetle yedim
yanınada başka hiç bişey yemedim ekmek dahil inşallah kalarisi çok yüksek değildir bulgur sonuçta nekadar zararlı olabilir ki:17:

Son düzenleme:

pazartesi sendromu üstüne hastalık birde regl eklenince varın halimi siz düşünün....

megakentimiz istanbulda cumartesi günü o soğukta lapa lapa yağan karda elektriksiz ve susuz kaldık...:47::47::47:gidecek sobalı evi olan akrabalarda evde olmayınca mecburen günü ve geceyi battaniye altında geçirdim...

Çok geçmiş olsun yağmurgözlü bende geçen sene çok çektim bademciklerden.
Günaydın ve yeniden merhabalar herkese kızlar :)

yeniden diyet çabalarıyla karşınızdayım :50: fazla söze gerek yok utancımı aşağıdaki çizelgeye yansıttım :14: geçen sene ramazanda 90 kiloyu görmüş biri olarak başımı nerelere vurmalıyım bilemiyorum ama olan oldu. Özledim hepinizi :17:

sonuç olarak işte geldim burdayım ben bu işte ustayım...:9:
Hoşgeldin canım özlemiştik senin hoş mesajlarını:)
Tünaydınlar herkese

Canım çookkk geçmiş olsun şükür iyi şimdi.
Çok sevindim yenacım Allah inşallah biran önce tamamen iyileşmesini nasip etsin küçük yavrunun çok duygulandım valla.
cherypie ve halley hoşgeldiniz tekrardan...

yenacım arkadaşının oğluna sevindim inş çok daha iyi olur...

umut aynen canım bende şu anda nazın kısaknçlıklarıyal başedemiyorum babasını paylaşamıyor yanyana oturtmuyor yatarken bile anneme doğru gitme bana doğru yanaş baba diyor..anneannesiniç.ok kıskanıyor, benden herkezi kıskanıyor görümcemin kızı geçen gün yenge diyor bana o senin yengen değil yenge deme ona diye yırtındı bütün gün.anne ona süt verme yemek verme diyede beni engelledi daha ilkokul bire gidiyor, ..

dün baskül aldım bir tane daha ödüm kopuyordu çok fazla çıkarım diye allahtan çok iyi rakam gördüm bugün hafta sonu kaçamklarına rağmen vermişim azda olsa....iki gün spor yapamadım bugün 1 saat yapmayı düşünüyorum artık
Güle güle kullan inşallah bu sağlam çıkar.
güle güle kullan olur arada verirsin

evet canım haklısı zor geldi artık bitiyor

yapınca banada bildir bende yapmak istiyorum canım

tebessum77 Allah evladini korumus cocuk iste ne yapacaklari cidden belli olmuyor demekki..

sağol canım

daha çok yeni
ama dikkat çekmek içinde yapıyor olabilir özlemin önerileri süper dene bakalım

süper bunlar aklımda kalsın lazım olur ilerde

hoşgeldin

ayy süper insan nasılda mutlu oluyor

geleince beraber gidecez orada yaşıyacaz birkaç yıl

ayşenin durumu seni strese soktu o zaman başladı farkındasın dimi

geçmiş olsun baya uzun sürmüş kesinti

hayırlı olsun bağışıklığını kuvvetlendirici birşeylerde ver ekstradan içinde çinko olan ve c vitamini olan şurup çabuk hastalanmasını önler

geçmiş olsun sevindim daha iyi olmasına

tekrar hoşgeldin

güzelmiş valla

çok iyi haber sevindim yavrucağa

pazı yı mücver yapabilrsin

sağol canım
ay öcü nerden duymuş ama biliyor çocuklar birinden duymuştur işte
Evet canım ayşenin olayı strese soktu beni inşallah salı itibari ile çok güzel başlıyorum dietime inşallah.

Kızlar bugün hastahanede tahlilleri tekrarladı ayşenin sadece yine ldh yüksek çıktı ötekiler güzel birde yarın bir tahlil var ayşe doktora göstermiş enfeksiyon demiş inşallah yarınkide çıksında bakalım kendi doktorumuzada göstericez inşallah önemli bişey değildir Allahım tüm yavruları korusun.

Kızlar bugün hastahanede tahlilleri tekrarladı ayşenin sadece yine ldh yüksek çıktı ötekiler güzel birde yarın bir tahlil var ayşe doktora göstermiş enfeksiyon demiş inşallah yarınkide çıksında bakalım kendi doktorumuzada göstericez inşallah önemli bişey değildir Allahım tüm yavruları korusun.

allah şifa versin
inşallah önemli bişey değildir

sağol canım geldi bakalım inşallah çok hasta olmaz, okula ilk başlama zamanı kesin hasta oluyorlar ama bakalım. zorunda kaldım biraz. ama itiraf edeyim işim biran önce bitsin de spora falan yazılayımm hayalleri kurmaya başladım. ama sabah böyle bir boşluk arada unutup bir arandım.
inşallah hasta olmaz korkma canım.valla bende bir iyileşeyim ilk işim o olucak ertelediğim herseyı yapıcam allahın ızniyle...

hadi geçmiş olsun tekrardan.inşallah önemli bir şey değildir...

[
Evet canım doğru hatırlamışsın hem insülin direnci hemde pko var bende de :26:
Bende 5 ay evvel öğrendim ama testlerimi tekrarlatmadım. 15 tatili bekliyorum artık çocuklarıda alır büyük ihtimalle ayşenin yanına giderim :34: hem görüşmüş oluruz hemde bir baktırmış olurum nasıl değerler diye.

İnşallah sende bir an önce sağlıklı bir şekilde hedefine ulaşırsın bizlerle. Elma sirkesini bende denedim ama bünyeye göre değişiyor herhalde bende pek fark olmadı inşallah sende olur :34:
Bu arada aramıza hoşgeldin :3:
canım senin insülin direnci nasıl tespit edildi?burada bana homa denen bi test yapmışlardı ve 4 ün üzerinde çıkmıştı.inşallah senin de azalır ve tamamn kurtuluruz
Canım, bence çok iyisin sen, sanırım topiğimizin boy/kilo oranına göre ideal kiloya en yakın üyesi sensin :) Toksin de var, 60'lardaki tek temsilcimiz ama beden kitle indeksi mi denir, boy/kilo oranı mı denir, ona göre sen ilk sıradasın galiba. Yanlış hatırlamıyorum değil mi, 1.80'e yakın boyun vardı? 72 ideal olur bence de, 3 çocuk doğurmuş olmak, o boyda o kiloda olmak harika olmalı. Nazar boncuğumuzu da koyalım, nazar değmesin :nazar::nazar::nazar:
Tahlilllerine de sevindim, gözün aydın insülin direnci kalmamış. D vitaminini bir ampülle kolayca takviye edersin ve değerin hemen düzelir, zaten doktorun bilgi verecektir :)
.
çok kibarsın canım teşekkür ederim:16::16::16: ama oğlumun doğumundan 3 yıl sonra 78 e kadar düşmüştüm ve 1-2 ay içinde karnım da düzleşmişti.ama sonra kızıma hamiş kalıp verdiğim kiloları aldım malesef.sonra kızım 13 aylıkkne diyete girdim ve 14-15 aylıkkne 79 a düşmüştüm ve sadece 1-2 aylık yürüyüş vs gibi basit sporlarla (günde 1 saat hergün) karnım gene dümdüz olmuştu ve sonrasında gene hamiş kaldım şimdi daha aşağılardayım ama karnım baya göbekili herhalde daha toparlanamadım 3 gebelik geçirdim 5,5 yıl içinde.şuan karnım bunca lesliye rağmen hem şiş,hemyumuşak,hem midem göbişim büyüyor baya zaman zaman artıyor hatta

bu arada ecceee o karışımdan kaynattım sabah 1 bardak akşam 1 bardak içtim hoş yedikleriimin yanında neye yarıyacaksaaaaaaa[/QUOTE ]
en azından kilo almazsın :)))

selammmmmmmmmmmmm:34:
malesef misafirlikten gururla dönemedim çünkü yedim:1: hemde 2 tane tatlı ve 1 dilim börek
evde balık vardı sınırsız balık ve yarım ekmek yine sınırsız soğan salata :)
bugün yediklerimle 3 gün yaşarım desem yeridir:1:

eceeeeeeeeee canım senin çayı yaptım gerçekten güzel oldu ya akşam yemeğinden sonra içtim birde az önce ama sen büyük bardak demiştin ben 2 fincan kadar içtim az mı olmuş?

hadi bakalımmmm inşallah olumlu sonuç gleir yoksa beni dövecen bu gidiişle :1::1:karışımagüvenip güvenip yedin çünkü:1::1::1: bazı yerlerde yemek öncesi 1 fincan içenler ve düzenli kullanıp iyi kullananlar var.ben başarı öykülerinde trendy nin açtığı bi yerde görmüştüm 1 ayda 8 kg verelim gibi bişeydi.ordaki kızlar yemek sornası 2 bardak içiyorlardı ama yeşil elma kullanıyorlarıd.ben kırmızı elma ve 1,5 bardak denedim .her türlü işe yarıyor sanırım

kızlar konu dışı ama çokkk canım sıkkın büyük kızım çokk bunalımda ders çalıştıramıyorum işi gücü evi dağıtma çantalarımı kıyafetlerimi topuklu AYAKKAILARIMI GİYME delircem kızıyorum dayanamıyorum bende küçükken giyerdim diyorum ellemiyorum ama sonu gelmiyo doğudayız öğretmene sorarsan iyi öğrenciler arasında diyo gel görki 1 dönemdir alfabeyi söktüler matematiğe yeni başladılar sabahtan beri babası ben 10 ar 10 ar saydırıyoruuz 30 la 90 ni karıştırıyo kızım 30 diyorum baştan başlıyo 10-20-90 yokk ağladım hırsımdan mutfaga girip yemek yememek içiin attım kendimi buraya ders çalışırken el illa ağzında kardeşi doğdu doğalı kıskançlık geçmed artıyo allah artıyo her dediği yapılıyo burda zor şartlarda mahrum hiç sosyal aktive yok ama mecburuz babamız burda evi memlekete götürsem daha kötü olacak anane babane yanında şimdiye kadar tek torun tek çocuktu kendimde hata arıyorum habire ama yetiştiremiyorum bende buanaldım artık dikkat eksikliği var sanırım netten araştırayım zaten oda olmasa yandım ben neyse kusura bakmayın hiç yapmadığım şeyi yaptım başınızı ağrıttım millette ne dertler var benimkii dert deil işte sabır sabırrr saıırr biraz sanırımmm

canım biz burda herşeyi paylaşıyoruz elimizden geldiğince bak özlem ne güzel çözüm yoları da söylemiş gurbettesin zaten...benim oğlumda 1 .sınıf ve özel okulda.bayadır matematik yapıyorlar geri geri sayma, 2 şer 5 er 10 ar sayma,takvimi öğrendiler,tam saatleri öğrendiler(ben okula gitmeden saatleri öğretmiştim hepsini),toplama yapıyorlar ,toplama problemleri yaptılar en son.fikrin olsun diye söyledim.15 tatil için internette veya kırtasiyede kitap bakabilirsin canım.bi de bazı çocuklar ebeveynle çalışmak istemz inat eder.çalıştırabilecek bir arkadaşınız veya bir genç fln olsa dikkat çekmek için mi yapıyor yoksa dikkat dağınıklığımı var anlayabilirsiniz gibi geldi bana
bugün avmde doğum drumu gördüm 'torunum nasıl 'diye yanımıza geldi ve bana maşallah sen ne kadar zayıflamışsın dedi ki beni sürekli uyarırdı sakın alma diye :) 25e yakın deyince helal olsun dedi gözlerini açıp şaşırarak nasıl mutlu oldum ya :):34:

bugün gittiğimiz yerdede sağolsun arkadaşım hemen fark etti görüşmyeli sen yine vermişsin dedi :) en son 80 kiloydum seninle görüştüğümde şimdi 75 dedim ,yaaa irade işte dedi :) ve ben yine çok mutlu oldum:34:

ha mutlu oldumda ne oldu yedimde yedim ya ama cumaya söz eksili bildirim yapacağım allahın izniyle:nazar:

oy :nazar::nazar::nazar: beni de gören yok okula gideceğim en sonunda kendimi göstermeye:1::1::1:en son geldiklerinde benden büyük olan arkadaşım aynı halama benzemişsin demişti çok bozulmuştum:37::37::37: sonra halasının da kendisiyle yaşıt olduğunu anlattı ama ben hala kendimi toplayamadım:37::37::37:

Ya Özlem canım sen bir ara onun tadı güzel oldu demiştin :1: acaba ben yaptığımda bir yerde bir yanlışmı yaptım tadı benimkinde iğrençti :1: zar zor içmiştim bir iki bardak sonra dayanamayıp dökmüştüm :1: yoksa fazlamı kaynadı da acıdı :44:

toz karabiber fln katmadın dimi öyle çok acı olmuştu.ben lahana suyu,soğan suyu bile denediğim içni eskilerden bu karışım bana şerbet gibi geliyor:1::1::1:
Geçmiş birikmiş okudum geldim Ankara'da hala kar yağıyor okullar tatil olacak mı diye bekliyorum büyük kızım okula gidiyor yatana kadar tatil haberi bekledi o yattı ben bekliyorum çocukluğumu hatırladım geç saatlere kadar tatil haberi beklerdim
ben çocukları yollmadım ankaradayım.3 üyle uğraştım sabahtan beri hepsi küçük

haklısında öğlenci benim kız zaman yok 11 de çıkıyo 5 buöukta geliyo belki birazda yorgunluktan yapıyo huysuzlluk
yemedim valla hemen yattım yoksa dolapta bekleyen cizkeek vardıı oturur yerdim aman hep kandimize yapmıyomuyuz zaten adama kız ye kaynanaya kkız ye cocuklara kız ye ne hale geldik

daha 1 hafta oldu matemetiğe başlayalı çokkk saol eşimede okudum çok yardımcı oldun hemen karton falan alayım dedi teşşekkür ederim

maşşşallahhh darısı bizeeeee
inşallah desteğiniz için saolun

sabır evlat doğurmak doğum acısı falan hiç bişey valla

yemekten önce içiyorum bende yemekten sonramı içilecek kaçırmışım orayı

ibatuma yazdım yukarıda alıntı yapıp oraya bak istersen

çok geçmiş olsunnn

Bende onu diyecektim nasıl gidiyor özlüyormusun diye.:))
alışmışmı peki ne diyorlar..

konuşamıyor hiç. kendinden bişi anlamadım. yorulmuş ama. getiren kız sorun çıkarmadığını söyledi. ilk gün belli olmaz fikrimce sonradan istemeyebilir. haftanın3 günü yarım gün oynasın bakalım.

ben özledim tabiiii. kapı çalsın dedim durdum gelmesine yakın.

Son düzenleme:
Bize de kreşdeki pedagog bazı önerilerde bulunmuştu, üzerine gitmeyin diye. Basit bir şey ama gündelik hayatta çok etkiliyor, hiç bir şey giyinmez, sadece düğme değil bazılarının renkleri, bazılarının aksesuarları (kurdele vb.) bir yere gitmek işkence olmuştu. "Onun derdi giyecekler değil, evdeki başka bir şeylere tepki veriyor bu takıntıları ile" demişti pedagog. Örneğin eve geldik bir şeyden, asansöre bindik, düğmeye bastık, vay anammm siz nasıl basarsınız, "ben basıcaktıııııım" diye kendini yerden yere atmalar, öyle bir krize giriyordu ki, laf anlatmak mümkün değil :) Aşağı geri inip, tekrar arabaya binip, bir daha inip asanöre gidene kadar rahat bırakmazdı bizi. Bu sefer kendi basardı tabii düğmeye. Okula başladı, ardından kardeş geldi vb. diye yumuşak yaklaştık biz de 3-4 ay sonra bazı kurallar koyduk ama, dediklerini yapmayınca sakinleşti bizimki zamanla. Bir de kadın bize mutlaka her gün sadece ona ayırdığınız (ödev vb. olmayan) yarım saat olsun, sizin ayrı babanın ayrı demişti. Bu çok işe yaramıştı, zaten ilgileniyorduk ama belli saati olması bambaşka.

Biz söylemesek de, başka bir yerden en basiti başka bir çocuktan duyduğu bir şey etkileyebiliyor çocukları. Belki bir arkadaşı söylemiştir, kızına, karanlıkta öcü gelir diye?? Ben de düşünmüştüm belki bir arkadaşı "bunlar düğme değil böcek" gibi bir şey demiş olabilir, çocukların iç dünyasını anlamak zor.

Kızlarda mı daha çok oluyor acaba, ya da daha duygusal yapısı olduğundan mı, oğlumda çok daha az bu hareketler :)

sanırım kız değilde ilk çocuklarda daha fazla macera oluyor. ablamın ilk oğlan neredeyse tüm sülaleyi hizaya sokmuştu. sabaha kadar uyumuyor kucakta sallatıyor yemek resmen işkence oluyor, hele kreşe başladığında 3 yaşındaydı tüm okulu sarsmıştı. ağlama krizleri falan. annem bakarken sabah ablam çıktığından eve girene kadar yaklaşık 10 saat boyunca kapının etrafından ayrılmıyor aralarda yaslanıp yaslanıp ağlıyordu. şimdi 12 yaşında dünyanın en sakin çocuğu 5 yaşında kardeşi oldu zamanla sakinleşti.

Tünaydınlar herkese

geçmiş olsun çocuklara bişey olunca hayat duruyooo dyette tabbiii
Bazen çok bunaltıyorlar insanı değil mi? Ben de kızımın kaprislerinden, şımarıklıklarından bıktım. Her dönem başka bir şey baş gösteriyor, 2 yaş civarı inatçılık başroldeydi bizde, sonra kıskançlık; bunları aştık şimdi kapris :))
Öğretmeni daha yeni başladıysa kızının da matematiğe ısınmamış olması normal bence, sizlerin ilgisiyle kısa sürede öğrenir eminim. Sosyal aktivitelere de üzülme derim, bu yaşta iki ihtiyacı var; biri ailesinin ilgisi diğeri oyun. Eğer sevdiği ve düzenli görüştüğü oyun arkadaşları varsa yeter de artar bile :)

:))
bakalım daha fazla ilgilenicez eşimlee

çokk sevindim allah yardımcıları olsunnn

,inşallah iyi çıkar meraklanma kendini strese sokup yeme şu mis giibii kokan böreklerle kekler ne olduuuuu acep bahsetmed,in:)))))))))

Back
X