Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

herkese merhaba :3::3::3: perşembe günü regl oldum o yüzden tartılmaya cesaret edemedim artık bu cuma bende kilo paylaşımı yaparım.bu arada listede ilk 3 e giren arkadaşları canı gönülden tebrik ederim yer açın cuma günü bende geliyim:23::23::23: yanınıza.haftasonu malesef fazla kaçamak yaptım:27::27::27: ne biliyim engelleyemedim aslında çok ta sayılmaz:14::14: hemen bu günlük menümü yazıyım:
sabah:2 bar su 2 kayısı 1 kase nesfit
ara: 1 bar şekersiz nescafe
öğle: 1 ayran 1 elma 5 adet küçük grisini
ara:1 küçük kase keten tohumlu yoğurt
akşam: 1 tabak menemen (yağsız-yumurtasız) 1 dilim ekmek toplamda 2.5 litre suyu geçmiştir yatana kadar 3.5 olur birazdan da yürüyüşe çıkıcam hepimize kolay gelsin:46::46::46::46:

Yena öncelikle teşekkür ederim cevabın için.Bundan sonra daha az sürede kaynatmayı düşünüyorum.Dediğin gibi bi de Umut a danışayım da.Benim yoğurdum çok çok az sulanıyor o konuda sıkıntım yok ama içerisindeki yararlı bakterileri öldürmek istemiyorum fazla kaynatıp.Bende 5 dk kaynatayım o zaman.Sütü eşimin arkadaşının annesinden alıyorum bende.Bazen gidiyorum iş dönüşü gözümün önünde sağıyor temiz titiz gayet iyi yani içim rahat o konuda.Kaymağı falan süper sapsarı tereyağı yapıyorum kendim...

Gelelim senin sorunun cevabına :)
Aynı toprağı kullanabilirsin tabi canım ama açık alan olmayıp saksıda kısıtlı toprak olduğundan besin elementleri zamanla azalabilir.Bitki çeker topraktan haliyle.Ektiklerin hiç çıkmaz diyemem ama en azından istediğin verimi alamayabilirsin.Mesela yeşil yapraklı bitkilerin en çok ihtiyaç duyduğu element azot.Extradan besin elementi veya organik gübre verebilirsin daha iyi sonuç için.Soğan sarımsak yumrulu bitkiler olduğu için daha çok potasyuma ihtiyaç duyuyor.Biberse bol su sever.Elementler yıkanıp gider zamanla topraktan.
Şöyle bi tavsiyedede bulunabilirim yeni bir çiçek toprağı alıp (biz torf diyoruz kendinden besinli) eski topraklarınla harman yapıp saksılara paylaştırıp fesleğen dikimlerini yapabilirsin.Hem yeni besin elementi sağlanmış olur.Hemde eski toprakların değerlenmiş olur :34:

Kususra bakma benim bu konularda çenem düşüyor.Alışkanlık işte :) Daha anlatasım var ama çok başını ve gözünü ağrıtmayım diyorum...

Çok teşekkür edeerim bilgiler için..
Rica ederim ne kusuru bu konuda ehil kişi olduğun için yazdıklarını pek bir merakla okudum.:)

Son düzenleme:
Hadi iyi hasret gidermeler...
KEstane şekerini sadece 1 adet yersen sen olmuşsun artık tartışmaya bile gerek yok..:)

Yok Yenacım yaaa ne bitanesi kutunun yarısını ben yedim :25: 7-8 tane kesin yani :50:

HAFTANIN 1.si _________ - 1.6 kg. ______ Tombulkelebekim :65: :65: :nazar: :24: :46: :8: :32: :71:

HAFTANIN 2.si _________ - 1.3 kg. __________ zeynep957 :65: :nazar: :118:::21: :81: :71:

HAFTANIN 3.sü ________ - 1.1 kg. ____________ Semiran :65: :nazar: :46: :122: :46: :71:

:52: 1. olmuşum 1. olmuşum :46: :46: :46:

tebriklerrrr kızzlllaarr :46::46::46::46::46::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

BAHAAARRR bunu devamını istiyoruz haaa :16::16::16::16::16::16:

Valla canım inşallaaah :1:

Merhabalar kızlar

Bu hafta 1. olmuşum çok sevindim :21: :46:

Dünyaya geri döndüm :1: Aşkımı yolcu ettim geldim şimdi uçağa binmek üzere :25:

Çoooooooook güzel bi 3 gün geçirdim barıştık sorunlarımızı hallettik inşallah :nazar: Boool bolll gezdik ama çok olmasada yedim yani umarım + olmamıştır.Yarın tekrar dikkat etmeye başlıyorum inşallah + olmaz cuma diyicem ama regl dönemim yakın + çıkma ihtimalim yüksek... Neyse hayırlısı olsun. Geçmişin tamamını okuyamadım mühim birşey varsa özet geçiniz lütfen :1:

Arkadaşlar merhaba, geçmişi okudum asayiş berkemal gibi ;) Yaz yaklaştıkça kaçamaklar azaldı, dikkat maksimumda.. Ya da bana öyle geldi :)

Aynur geçmiş olsun, senin kadar olmasa da bende de hafif bir nezle durumu var. Artmaz umarım :(

Mutlu, gözün aydın, tahliller iyi çıkmış ;) Yıllar önce aynı senin yazdığın gibi bir espri yapmıştı bana ilk gittiğim diyetisyen. Ben ona ilk görüşmede "metabolizma hızım da düşük sanırım" gibilerinden anlamsız bir laf etmiştim, sonraki hafta listeye tam uyup verdiğim kiloya ve yağ kaybına bakınca, "metabolizma hızınız gayet iyi, sizinki bildiğimiz oburluk" gibilerinden bir şey söylemişti. Kibar ve sevimli bir üslupla söyledi ama dediği şey buydu yani :)
Oh sevindim, seni yavaşlatacak insülin direnci vb. bir durum yok, o zaman tam gaz devam ;)

Ben de çok ufak sapmalar dışında listeme harfiyen uydum bu hafta. Kaçamaklarımı yazmaya da gelmedim, çünküüüü kaçamağım yoktu ;) Yani Cumartesi sabah kahvaltıda incecik 1 dilim sucuk yemiştim, onu saymazsam. Onu da eşimi şüphlendirmemek içinyedim ama gene de anladı diyetisyene gittiğimi. Biraz da bozuldu, ne gerek var benden saklıyorsun diye ;) Sadece ona değil annemlere filan da hiçkimseye söylememiştim halbuki, 1-2 hafta sonra söylemeyi düşünüyordum... Neyse açığa çıktı işte :)
....
Umutt bu konuda daha bilgili gelince söyler muhakak bildiğini ve uyguladığını..
....

Yenacığım bu konuda farklı uzmanlar farklı -hatta taban tabana zıt- görüşler ileri sürdükleri için net bir şey söylemek zor. Herkes kişisel tercihini, içinin en rahat ettiği şekli uyguluyor sanırım. Ben tüm görüşler arasından sütün (ideal olan mera ineği sütünün) çiğ tüketilmesi ve çiğ işlenmesi (mayalanması vb.) görüşünü benimsiyorum. Ancak bunu uygulayacak durumum yok :(

Aldığım süt hastalıklardan ari sertifikasına sahip, çok aşamalı kontrollerden geçiyor ve el değmeden sağılıyor, meme ve makine sterilize edildikten sonra sağım makina ile yapılıyor ve süt direk soğutma kazanına alınıyor. Aslında ben bunların hiçbirini onaylamıyorum, hayalimde inek dediğin merada dolaşacak, insan eliyle sağılacak, farklı ineklerin sütleri karışmayacak tek inekten süt alınacak vb. Ama şu anda en iyi alternatifim bu. İdealimdeki tarzda olmasa da hastalıklar konusunda içim oldukça rahat o nedenle ben sadece 2-3 dakika kaynatıyorum, besin değerinin kaçmasını istemiyorum. Aynı sütü alan arkadaşlar arasında 15 dk kaynatan da var, hiç kaynatmadan tüketen de.. Mesela Beyza da pastorize ederek tüketiyor bildiğim kadarıyla, sütü 65 derecede 30 dakika tutarak evde pastörüze etmek de mümkün. Ben bu yöntemi çok araştırmadım ama netten pek çok bilgi var, alternatifi de var sanırım, 120 derece üstünde kısa bir süre tutarak da pastörize ediliyor.

İşte böyleyken böyle ;) Şimdilerde ben keçi sütü arıyorum, piyasa işi olmayan. Yoğurda da peynire de keçi ya da koyun sütü katıştırarak yapmak bizim kültürümüze, geleneksel tariflerimize daha uygun. Hem de daha faydalı. Koyun sütü daha zor ama keçi bulabileceğim sanırım ;)

Yediklerim
sabah
2 dilim çavdar ekmeği50gr
10Zeytin
2Ligt peynir dilimi
1fincan kahve

Ara
1Tabak badem erik caglasi
Öglen
1Buçuk tabak bakla
50Gr çavdar ekmeği
Ara
2Avuç leblebi
1Elma
Akşam
1Tabak bakla
3Kasık yoğurt
50Gr çavdar ekmeği

2L su. 1Bardak yeşilçay

Akşam saat 21-22arası 1 bardak tarcinli süt iccem
spor yok tramlolin eşim daha kurmadi. Ama cumartesi zipladim Diyemi ne sırt kol kaslarim hamlanmis

Umut ozledim seni naber? Ugrayamadin da pek.. Diyetin nasil? Ben kendimce hergun az cozutmali yapiyorum;)

Ben de özledim canım, bu hafta görüşelim yahu. Önceki mesajda ayrıntılı yazdım, ilk hafta ve uzun zamandan beri ilk diyetisyen teşebbüsü olduğundan bu hafta ben de pek titiz gittim. Sadece ara öğünü kaçırırsam çok acıkıyorum onun dışında zorlanmadım da... Bakalım meraklıyım; Çarşamba nasıl çıkacağım.

Beyza, böyle cozutmadan gidelim de şu yazı hafiflemiş geçirelim canım ya. Zaten çoluk çocuk peşinde sağımız ayrı yöne, solumuz ayrı yöne gidiyor. Bari kilodan yana hafiflemiş olalım ;) Benim oğlanın da vurmaları çook azaldı ama yaramazlık dozu gene arttı son hafta. Şimdi de ayrı şımarma teknikleri geliştirdi, gene abla ile saç baş yolduruyorlar ;)

Sen bisküvi tarzı şeyler seviyorsun ya, diyet bisküvi neden almıyorsun? Diyetisyenler onların yarım paketini ara öğün olarak veriyorlar sanırım, seninkine sor istersen. Form'un "karışık meyveli" bir ürünü çıkmış, ben yıllardır hiç almadığım için yeni gördüm belki de. Çok nefismiş. Bana da ikindide meyve yerine yarım paket diyet bisküvi olabilir demişti diyetisyen, ben de "ben paketlenmiş gıda almıyorum bik bik bik" diye ukalalık yapmıştım. Kendi üretimlerimden yemek istedim, kız da "bu hafta kendi yaptıklarınızdan da yemeyin, bu ürünler kadar ince yapmak zor" filan diyerek dışarıda olur, mecbur kalırsanız denersiniz dedi. Aynı dediği durumda kaldım, dışarıda ve çok acelem olan bir durumdaydım, tesadüf önüme çıktı tükürdüğümü yalayarak aldım tabii. denemediysen tavsiye edilir özetle ;)

iyi akşamlar
bugün 1 saat yürüdüm ama beslenmem kötüydü sanırım hafta sonunu iyi geçirmeme rağmen artıya geçmemden oldu neyse şu an itibarıyle yemek olayını kapattım bugün yatana kadar sadece çay su vs içerim
yarın sabah ve öğleden sonra yürümeyi planlıyorum işlerim var onları halletmek için çıkacağım evden gidip gelirken yürürüm artık sonuç olarak bugün yediklerimi göndermeyi umuyorum

yediklerimi hesapladım 1350 kalori etti çok kötü değil ama yarısını akşam yemişim neyse durum çok fena değil galiba

Selam kızlarr :16::16::16::16:

bugün okula gittim ama çook kötüydüm maleseff , okuldan sonra acile gittim , serum taktılar , ilaç verdi doktor ,ilacı içtim , şuan hem ateşim var hem üşüyorum hemde şakır şakır terliyorumm , nolcaksa böyle anlamadım gitti
:25::25::25::25::25:

slm kızlar bugün psikyatıra gittim dr bana karatay diyetini önerdi kitabını al dedi ,bende dedim zaten başladım .omega 3 kilo aldırır dedi gerçektenmi kilo aldırır kafamı karıştırdı
sabah 1 kupa limonlu ılık su
kahvaltı peyni,r domates, salatalık, maydonoz, nane ,,ekşi elma 2 omega, 3 türk kahvesi
ögle pancar kavurma ,3 kaşık kısır,1 kase semizotlu yogurt ,1 ekşi elma2 omega 3
ara 1 küçük paket süt
akşam,tavuk haşlama,1 b ayran,pancar kavurma, 3 kaşık kısır,1 saat yürüyüş,3 lt su
1 yeşil çay içicem birazdan

bugün yediklerim:
sabah:gözleme yaptım bi güzel de yedim sonra da pişmanlıktan öldüm :43: :43:
ara öğün:5 badem
öğle yok acıkmadım da zaten
ara öğün:küçük küçük domateslerden yedim 5-6 tane
akşam:4-5 yk ıspanak
1 dilim kepekli ekmek
3 yk light yoğurt
ara öğün:1 bardak süt

spor:100 dk spor salonu

bugün okula gittim ama çook kötüydüm maleseff , okuldan sonra acile gittim , serum taktılar , ilaç verdi doktor ,ilacı içtim , şuan hem ateşim var hem üşüyorum hemde şakır şakır terliyorumm , nolcaksa böyle anlamadım gitti

geçmiş olsun canım bir salgın var ortalıkta benim ikzler anca iyleştiler 10 igneden sonra

cnm tabiki uyarcan cnm bende sakasiina takıldım bu aralar eroinman gibi guatr ilaclarimi istiyorum bana sinir yapıyor ve sonu yemek oluyor. 1Ay gecsede pofffff poffffff

yenacim cnm profile yapamıyorum telden laptopunda sarjindada problem var
tamam canım uyarırım bundan sonra bol bol :)
selam kızlarrrr, herkese çoook güzel bir pazar günü diliyorum
havaların azizliği üstümüzde ama, enberjilerimiz yüksek hissedebiliyorum
buarada dün gece rüyamdaki topikteki kızları gördüm daha doğrusu resmi olanları
hepimiz zayıflamış parti veriyoruz, yena da tahtanın üstüne bir pano yaptırmış, ilk başlangıç kilolarımız ile son kilolarımızı yazmıştır
tüm kilolar 60-55 arası idi süper bir rüyaydı, zayıfken hepimiz daha güzeldik kızlar, süper bir rüyaydı :16::16::16:
ayyyy ne güzel rüya ,gerçek olması dileğiyle :)))
Benım memleketıme gıdıyosun demek canım. Benım için de gezzz
aaa sen malatyalı mısın? benim eşimde hemşehrin sayılır o da elazığlı :)
günaydınn kızlaarrr , nasılsınız??:16::16::16:

ben çoook hastayım
:53::53::53::53:

dün adet oldum Malatyadayken , sanırım biraz üşüttüm onun üstünede , şimdi boğazlarım top top olmuş bi şekilde bütün kemiklerim sızlıyor , yerimden bile kalkmak istemiyorumm ,oooff oooffff
:43::43::43::43::43::43:
geçmiş olsun canım, çok mu gezdin yoksa :)
Merhabalar...

Hafta sonu benim diyet güm güm gümbürdedi :)
Ama çoook güzel bi hafta sonu geçirdim gözüme bile görünmedi kaçamaklar.Babacığım geldi memleketten... :16:

Cumartesi günü erken çıktım işten.Dönüştede babam aradı öylesine gibi.Konuştuk öyle erken çıktım pazara uğrayıp eve geçicem dedim.Meğerse o da otobüsteymiş :) Pazarda eşimle alışveriş yaparken gözlerimi kapattı biri arkamda.Bi dönüm babam...Sürpriiizzz dedi...Nasıl sevidim anlatamam.Göreve gelmiş,annemler ve kardeşler yoktu ama olsun.Neyse gittik eve ablamları da çağırdık.Güzel bir hafta sonu geçirdik gezdik tozduk yedik içtik...Bu sabah da gönderdik hayırlısıyla...

Menümü ve kaçamaklarımı yazmıcam daha doğrusu yazamıcam çünkü baya çok.Tek yazacağım şey beni +500 grama çıkarmış olmaları.Ama dedim ya olsun pişman değilim hiç.Cumaya kadar toparlarım ben onu... :8:
ne güzel canım çok sevindim senin adına....

kıyamammmmmm iyi bak kendine aman dikkat et, çok geçmiş olsun....

çok geçmiş olsun canım rapor verdiler mi bari yat dinlen iyice
bugün yediklerim:
sabah:gözleme yaptım bi güzel de yedim sonra da pişmanlıktan öldüm :43: :43:
ara öğün:5 badem
öğle yok acıkmadım da zaten
ara öğün:küçük küçük domateslerden yedim 5-6 tane
akşam:4-5 yk ıspanak
1 dilim kepekli ekmek
3 yk light yoğurt
ara öğün:1 bardak süt

spor:100 dk spor salonu

akşam öğünün güzel olmuş bence bir de sporun

çokk geçmiş olsun bir an önce iyileş inşallah bol bol su iç,meyve falan ye:40::40::40: :7::7:

Aynur çok geçmiş olsun....

------------------------------

Bugün çok yoruldum spor yapmadım yapmadım birden başladım

bugün eşim ve bir arkadaşla birlikte, bol miktarda yokuşu olan bir yolda yürüdük

tammmm 10 kilo metre, 110 dakika sürdü :53:

ama canım çıktı.....

düz yol olsa bu kadar yorulmazdım ......

bugünkü aldığım kalori 1666

harcadığım 866

elde 800 kalori kaldı....

Bugünkü spor 130 dakika

iyiki bir spor yaptım :27::27::27::27:

lunacım hadi şeytanın bacağını kırmışsın azmin daim olsun inşallah

inşallah canım yaaaa

senin yürüyüş azmin birazda bana geçsin

yarın denizliye gidicem orada dolanıp dururum akşama kadar

çarşamba 4 uçağı gelirse yapamam çünkü uyurum....

perşembe bir aksilik olmazsa

yine o müthiş yürüyüş parkurunda bir 10 km daha yapıcam inşallah....

ama bugün müthişti

yürüyüş parkuru dediğime bakma tarlaların yanında, eski bir köy yolu...

oradan geldim duşumu aldım kahvaltımı yaptım

sonra müthiş uyku bastırdı...

arkadaş demişti oradan gelince acayip uykun geliyor diye

ama doğal temiz havada yürümek insanın uykusunu getiriyor...

Back
X