Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Arkadaşlar merhaba, geçmişi okudum asayiş berkemal gibi ;) Yaz yaklaştıkça kaçamaklar azaldı, dikkat maksimumda.. Ya da bana öyle geldi :)

Aynur geçmiş olsun, senin kadar olmasa da bende de hafif bir nezle durumu var. Artmaz umarım :(

Mutlu, gözün aydın, tahliller iyi çıkmış ;) Yıllar önce aynı senin yazdığın gibi bir espri yapmıştı bana ilk gittiğim diyetisyen. Ben ona ilk görüşmede "metabolizma hızım da düşük sanırım" gibilerinden anlamsız bir laf etmiştim, sonraki hafta listeye tam uyup verdiğim kiloya ve yağ kaybına bakınca, "metabolizma hızınız gayet iyi, sizinki bildiğimiz oburluk" gibilerinden bir şey söylemişti. Kibar ve sevimli bir üslupla söyledi ama dediği şey buydu yani :)
Oh sevindim, seni yavaşlatacak insülin direnci vb. bir durum yok, o zaman tam gaz devam ;)

Ben de çok ufak sapmalar dışında listeme harfiyen uydum bu hafta. Kaçamaklarımı yazmaya da gelmedim, çünküüüü kaçamağım yoktu ;) Yani Cumartesi sabah kahvaltıda incecik 1 dilim sucuk yemiştim, onu saymazsam. Onu da eşimi şüphlendirmemek içinyedim ama gene de anladı diyetisyene gittiğimi. Biraz da bozuldu, ne gerek var benden saklıyorsun diye ;) Sadece ona değil annemlere filan da hiçkimseye söylememiştim halbuki, 1-2 hafta sonra söylemeyi düşünüyordum... Neyse açığa çıktı işte :)

Yenacığım bu konuda farklı uzmanlar farklı -hatta taban tabana zıt- görüşler ileri sürdükleri için net bir şey söylemek zor. Herkes kişisel tercihini, içinin en rahat ettiği şekli uyguluyor sanırım. Ben tüm görüşler arasından sütün (ideal olan mera ineği sütünün) çiğ tüketilmesi ve çiğ işlenmesi (mayalanması vb.) görüşünü benimsiyorum. Ancak bunu uygulayacak durumum yok :(

Aldığım süt hastalıklardan ari sertifikasına sahip, çok aşamalı kontrollerden geçiyor ve el değmeden sağılıyor, meme ve makine sterilize edildikten sonra sağım makina ile yapılıyor ve süt direk soğutma kazanına alınıyor. Aslında ben bunların hiçbirini onaylamıyorum, hayalimde inek dediğin merada dolaşacak, insan eliyle sağılacak, farklı ineklerin sütleri karışmayacak tek inekten süt alınacak vb. Ama şu anda en iyi alternatifim bu. İdealimdeki tarzda olmasa da hastalıklar konusunda içim oldukça rahat o nedenle ben sadece 2-3 dakika kaynatıyorum, besin değerinin kaçmasını istemiyorum. Aynı sütü alan arkadaşlar arasında 15 dk kaynatan da var, hiç kaynatmadan tüketen de.. Mesela Beyza da pastorize ederek tüketiyor bildiğim kadarıyla, sütü 65 derecede 30 dakika tutarak evde pastörüze etmek de mümkün. Ben bu yöntemi çok araştırmadım ama netten pek çok bilgi var, alternatifi de var sanırım, 120 derece üstünde kısa bir süre tutarak da pastörize ediliyor.

İşte böyleyken böyle ;) Şimdilerde ben keçi sütü arıyorum, piyasa işi olmayan. Yoğurda da peynire de keçi ya da koyun sütü katıştırarak yapmak bizim kültürümüze, geleneksel tariflerimize daha uygun. Hem de daha faydalı. Koyun sütü daha zor ama keçi bulabileceğim sanırım ;)

sanırım erken sevinmişim açlık kan sekerim 105 çıktı 70-110 olamalı yazıyor değerde. ama ablamın eşi diyabet yeni saptandı diyabet hastanesinde 90 uzeri değerler tehlikeli şeker başlangıcı olabilir demiş dr. özetle insülün direncimm olabilir. nette 1-2 yerde 100 ustu insüln toleransı başlangıcı falan gibi bişi yazıyor.

özetle 1 teste tokluk kan sekerime yaptıracağım. çarşamba veririm yine kan. şeker yukleme testi yapılacak. daha önce 8 aylık hamile iken bile açlık kan sekerim 102 falan dı. pufffff....

sanırım erken sevinmişim açlık kan sekerim 105 çıktı 70-110 olamalı yazıyor değerde. ama ablamın eşi diyabet yeni saptandı diyabet hastanesinde 90 uzeri değerler tehlikeli şeker başlangıcı olabilir demiş dr. özetle insülün direncimm olabilir. nette 1-2 yerde 100 ustu insüln toleransı başlangıcı falan gibi bişi yazıyor.

özetle 1 teste tokluk kan sekerime yaptıracağım. çarşamba veririm yine kan. şeker yukleme testi yapılacak. daha önce 8 aylık hamile iken bile açlık kan sekerim 102 falan dı. pufffff....

canım tokluk şekerinede baktır bakalım

doktor yorumlasın

insülin bakıldımı peki yaptırdığın testlerde?

bendede insülin direnci vardı , doktor ilaç bile vermişti bunun için

ama ben düzenli kullanmadım ilacı( hatta 1 -2 seferden sonra bıraktım )

fakat kilo verince kan değerlerim normale dönmüştü...

Son düzenleme:
canım tokluk şekerinede baktır bakalım

doktor yorumlasın

insülin bakıldımı peki yaptırdığın testlerde?

bendede insülin direnci vardı , doktor ilaç bile vermişti bunun için

ama ben düzenli kullanmadım ilacı( hatta 1 -2 seferden sonra bıraktım )

fakat kilo verince kan değerlerim normale dönmüştü...

istemedi benim diyetisyen troid lere birde açlık şekerine baktırdı. çarşamba danışmanlık verdiğim hastane de oluyorum 9-5 o ara da yaptıracağım. diyetisyen var ona da kontrol ettiririm. inşallah bişi çıkmaz ama çıkarsa da bakıcaz

inşallah canım yaaaa

senin yürüyüş azmin birazda bana geçsin

yarın denizliye gidicem orada dolanıp dururum akşama kadar

çarşamba 4 uçağı gelirse yapamam çünkü uyurum....

perşembe bir aksilik olmazsa

yine o müthiş yürüyüş parkurunda bir 10 km daha yapıcam inşallah....

ama bugün müthişti

yürüyüş parkuru dediğime bakma tarlaların yanında, eski bir köy yolu...

oradan geldim duşumu aldım kahvaltımı yaptım

sonra müthiş uyku bastırdı...

arkadaş demişti oradan gelince acayip uykun geliyor diye

ama doğal temiz havada yürümek insanın uykusunu getiriyor...

maşallah hadi azimli gördüm seni
ne güzel temiz havada yürümek biz egsoz gazları eşliğinde yürüyoruz işte
mutlu baktır bakalım bir de tokluk şekerine o zaman netleşir durum

istemedi benim diyetisyen troid lere birde açlık şekerine baktırdı. çarşamba danışmanlık verdiğim hastane de oluyorum 9-5 o ara da yaptıracağım. diyetisyen var ona da kontrol ettiririm. inşallah bişi çıkmaz ama çıkarsa da bakıcaz

inşallah çıkmaz canım

ama çıkarsada çok takılma

doktor ilaç veriyor ve o ilacı hasta olmadığı halde kilo vermek için kullanan insanlar bile var ( çok yanlış ama var )

kaldı ki ben kullanmadan sırf kilo vererek atlattım

sendede bu azim varken hiç kafana takmaya bile değmez....

ama mutlaka baktır....

maşallah hadi azimli gördüm seni
ne güzel temiz havada yürümek biz egsoz gazları eşliğinde yürüyoruz işte
mutlu baktır bakalım bir de tokluk şekerine o zaman netleşir durum

egzos gazlı yolda yürüyünce uykun gelmiyor ama

ben öğleden sonra iki saat uyumuşum

sonrada kalktım haldır haldır yemek yap, ye, işe git.....

Selam kızlarrrrrrrrrrrr

Baya geç oldu ama az da olsa sizlere bakayım dedim :34:
Bugün hesapta evde dinlenecektim hatta ufaklığa ufak ufak tuvalet eğitimi için ön hazırlık yapacaktım ( ara ara nasılsa havalar ısındı bezle dolaştırıp lağızımlığa oturtacaktım ) hani daha erken ama maşallah cadının bilmediği şey yok onuda çabuk öğreneceğe benziyor diye ama hiçte düşündüğüm gibi olmadı :26:
Tam öğlende işler bitti çocukla ilgileneyim derken eşimin halaları çağırdı ille gel kahve içmeye diye :1: hadi atladık arabaya gittik oradanda akşam maç izlemek için eşimin amcasına geçtik derken benim totoş yine yer görmedi :60:
Yengesi elli kere otur dediysede cinsim illede o mutfağı halledip öyle oturacağım :1:
Nikahtan sonra gelen gidende çok olduğu için tabi ona göre bulaşık cıktı ama evvelallah halletim :32::32:
Artık inşallah yarın rahat olurumda az dinlenirim kendime ve beslenmeme odaklanırım :34:

günaydınn kızlaarrr , nasılsınız??:16::16::16:

ben çoook hastayım
:53::53::53::53:

dün adet oldum Malatyadayken , sanırım biraz üşüttüm onun üstünede , şimdi boğazlarım top top olmuş bi şekilde bütün kemiklerim sızlıyor , yerimden bile kalkmak istemiyorumm ,oooff oooffff
:43::43::43::43::43::43:

canım çok geçmiş olsun inşallah şuanda çok daha iyisindir :34: Serumlar iyi gelmiştirde bir an önce toparlarsın kendini :71:

selamlarrr ben geldim özledinizmi beniii???

Özlemez olurmuyuz canım yaa deng de gelemiyoruz inşallah bundan sonra :34:
Özletme sende kendini fazla :34:

Benim kız Havalarda uçuyor neymis foto cekcekmis. ....... Hiç susmuyor anlatıyor bana

Rabbim herşeyi gönlüne göre versin inşallah ... İnşallah çok güzel bir tatil geçirirsinizde kızda sende biraz daha enerji toplarsın :34:

Geceniz hayirli olsun güzeller..
nasilsiniz insallah
yogun bir hafta sonu gecirdik akrabamizin dügünü vardi
ama elhamdülillah diete ordada devam ettim
ve bu sabah 131 kiloyu gördüm :)

inşallah çıkmaz canım

ama çıkarsada çok takılma

doktor ilaç veriyor ve o ilacı hasta olmadığı halde kilo vermek için kullanan insanlar bile var ( çok yanlış ama var )

kaldı ki ben kullanmadan sırf kilo vererek atlattım

sendede bu azim varken hiç kafana takmaya bile değmez....

ama mutlaka baktır....

ya tabi varsa bir sorun mudahale etmek lazım. 2. bir bebek de istediğim için bu 3-4 ay kendime maximum dikkat etmem şart. hayırlısı Allah beterinden sakınsın hepimizi...

Anladım canım, açlık değeri anladığım kadarıyla sınırda çıkmış. Tokluk değeri umarım iyi çıkar, her durumda baktırman çok iyi oldu. İnsülin direnci olsa dahi ona göre beslenmeni düzenler, gerekirse ilacını alır, kilolarından daha seri kurtulursun. Senin de annende diyabet var mıydı, yanlış mı hatırlıyorum? Benim annem de tip 2 diyabet hastası, rahmetli anneannem, teyzelerim de öyle. Bu durumda direk risk gurubunda oluyoruz zaten...

Çarşamba günü ben de randevu sonucuna göre tahlil yaptıracağım. yaklaşık 1.5 sene önce yaptırmıştım, yenilemek iyi olabilir.

ben menümü paylasayim ,birde kizlar biz ani bir karar ile tasinmaya karar verdik
yarin baslicaz hemen esyalari tasimaya
netim bir kac hafta olmayacak

buraya nasil gircem cuma günleri kime nasil haber verebilirim bilemiyorum

menülerimide yazayim unutmadan:

Sabah esimle bir cafe de kahvalti yaptik
Pek diete uygun cesit yoktu
2 dilim kepekli ekmek
Biri balli
Digerine yumurta dilimleyip yedim
1 fincan da sade kahve ictim

Öglen
1 porsiyon esmer makarna
1 porsiyon taze fasulye
1 porsiyon corba
1 elma

Aksam
Salata ,1 porsiyon yogurt

bugun ki menum,

sabah 2 dilim ekmek(kepek light) bol yeşillik domates 30 gr peynir
ara elma-200 ml yağsız sut
öğle 1 buyuk kıvırcık salata 1 kase domates çorbası-30 gr peynir 1 dilim ekmek
ara 2 galeta 1 bardak ayran 1 portakal
akşam(biraz geçiktim) kabak yemeği(beyzanın tarifi) yarım dilim ekmek 1 kase yoğurt.

buyuk yeşil çay, 2 form çay, 2.5 litre su
1 saat yuruyus

kim tutar bu kızıııııı

Anladım canım, açlık değeri anladığım kadarıyla sınırda çıkmış. Tokluk değeri umarım iyi çıkar, her durumda baktırman çok iyi oldu. İnsülin direnci olsa dahi ona göre beslenmeni düzenler, gerekirse ilacını alır, kilolarından daha seri kurtulursun. Senin de annende diyabet var mıydı, yanlış mı hatırlıyorum? Benim annem de tip 2 diyabet hastası, rahmetli anneannem, teyzelerim de öyle. Bu durumda direk risk gurubunda oluyoruz zaten...

Çarşamba günü ben de randevu sonucuna göre tahlil yaptıracağım. yaklaşık 1.5 sene önce yaptırmıştım, yenilemek iyi olabilir.
benim aile de bildiğim kadarı ile yok diyabet. ablamda gebelikte olmuş ben de o da yoktu ama yukselmiş...

iyi geceler hanımlar
sabah 1 kase yogurt ve meyve salatası yedim
öglen yayla corbası 1 dilim ekmek
arada 2 grissini
akşam menemen yedim (etsiz )gunduz bunu yiyecegim diye az yedim evdeki sebzelerden bozulmaya yakın olanlarından yaptığım için içine ne bulsam attım domates biber patates
sporum 80 dakika
su 3 bardak :(

iyi geceler hanımlar
sabah 1 kase yogurt ve meyve salatası yedim
öglen yayla corbası 1 dilim ekmek
arada 2 grissini
akşam menemen yedim (etsiz )gunduz bunu yiyecegim diye az yedim evdeki sebzelerden bozulmaya yakın olanlarından yaptığım için içine ne bulsam attım domates biber patates
sporum 80 dakika
su 3 bardak :(

suyu ihmal etme çooooook önemli 3lt iç mutlaka

benim aile de bildiğim kadarı ile yok diyabet. ablamda gebelikte olmuş ben de o da yoktu ama yukselmiş...

Yanlış hatırlamışım ben demek :) Risk grubunda da değilsin o zaman, kilolar gidince bomba olacağız :)

....

Bugün eski bir kıyafetim geçti elime, belini ölçtüm 64 cm geldi ;) Geçen hafta bir bacağımı basen hizasından ölçtüğümde 66 cm gelmişti. Yani bacağım kadar belim varmış eskiden, daha bile ince. Bu da 80 kiloluk halim, geçen sene neydi acaba durum.

"Ne yemişim ben böyle ya, nasıl yemişim" diye düşündüm. Yirmi senelik çok yakın arkadaşıma mail atıyordum, bundan da bahsettim, bana cevabında yazmış; "kızım bugün 20sene önceki durumu düşünüp hayıflanmanın hiçbir anlamı yok, yoksa 20 yıl sonra bugünü düşünür, bugüne hayıflanırsın" diye. Ne gerekiyorsa onu yapmak, bir an önce yapmak ve bugünün güzelliklerini görmek lazım gerçekten. Gece herkes yatınca, loş ortamda romantikleştim ben galiba ;) Güzellik müzellik diye girdim konuya, derinleştirmeden çıkayım :))

....

Herkese iyi geceler, güzel uykular, ben bugün ayağımı sürüyerek yaptım her işi, yarın daha enerjik olurum umarım. :))

kizlar tasinma esnasinda netim kesilince
bu forumda reelden tanidigim seymacim nikli bacidan öte bir arkadasim var
o bu basliga kilomu bildirse olurmu acaba?

herkese günaydın :16::16::16:
bugün güneşli bir gün birazdan küçük kızım da gidince doğru nişantaşı pazarına yollanacağım yokuşlar beni bekler:66:
yarın kızkardeşimin perşembe de küçük kızımın doğum günü var hediye bakmam lazım bizim doğumgünü sezonu açıldı:1:

Back
X