merhabalar :)
yeni geldim ben buralara ve esasen şu anda 90+ değilim ancak zayıflamaya başladığımda 94 (aslında daha fazla ama tırstığım için 94 sonra çıkmadım tartıya.

) olduğum için buraya geldim.
Sabah tartıldım ve yaklaşık 2 yıl aradan sonra tartıda tekrar 88 gördüm. :) Mutluyum huzurluyum.
Diyet yapmıyorum sadece yediklerime dikkat etmeye gayret ediyorum. Zira ben zaten çok yemek yemem. :) ama abur cuburu abarttığım ve totomu yerinden kaldırmaya üşendiğim için duba gibi yaşıyorum yıllardır.
Dediğim gibi yediğimden kesmiyorum. Ama en son ne zaman cips ve 10 lu halley paketini bir kupa çayla TV karşısında erittiğimi de hatırlamıyorum.
3 hafta kadar önce spora başladım ve etkisini görüyorum. Haftada 3-4 gitmeye gayret ediyorum. :)
Etrafımda bir anda zayıflayıp ideal kilosuna inen ve sporu diyeti bırakmasıyla 3-4 ay içerisinde eski haline dönen çok insan var. İş bu sebepten sabah kibrit kutusu kadar peynir, iki dilim kepekli ekmek yemiyorum.
Aslanlar gibi kahvaltımı yapıyorum. En büyük boy bardakta suyu masamdan hiç eksik etmiyorum gün boyu. Meşgulken bir yanda bir şeyler içmeyi severim ve eskiden ice-tea kullanıyordum artık su. :)) Öğlen 3/4 porsiyon yemek yiyorum (ekmeksiz) artık ne çıkıyorsa o gün. Akşam yemeği biraz sıkıntılı oluyor. İkinci öğretim öğrencisi olduğum için akşam yemeği saatinde okulda oluyorum. Dolayısıyla akşam yemeğiyle ilgili bir düzenim yok malesef. :S Bazen okulda yiyorum, yiyemezsem eve gelince çok geç olduğu için meyveyle idare ediyorum çok sıkıntı olmuyor.
Ara öğün pek yemiyorum, çok acıkırsam meyve, 1-2 bisküvi, bir avuç mısır gevreği çerez niyetine ya da 1 bardak ayran vs.
Abur cuburu azalttım ama elbette sıfıra indirmek namümkün.

en azından gün aşırı ara vermek üzere bir dondurma ya da tercihen evde yapılmış sütlü tatlı tüketiyorum. :)
Esasen totalde "Acıkmadan yemeyin, doymadan kalkın." Hadis-i Şerifine uymaya gayret ediyorum. :)) Zaten diyetlerin baz aldığı noktada bu. Acıkmaya başladığında nefsini bastıracak kadar yemek yemek. :))
Mevcut yemek alışkanlığımı tamamen değiştirmediğim için tekrar kilo alacağımı düşünmüyorum. Ayrıca ideal kiloma indikten sonra da spora aynen devam etmeyi planlıyorum. Bu sayede çok sevdiğim halleylerime ve cipslerime kavuştuğumda verdiğim kiloları muhafaza edebileceğim.
İlk günden toplayamadım çenemi amma yazmışım arkadaş.

Neyse bugünlük bu kadar benden.. :))