Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Canım bunu dürekli değilde duraklama dönemlerinde veriyordu. Ben 2 haftada bir gittiğim için haftanın ilk 3 günü bunu yap diyordu. Diğer günler normal devam ediyorsun. Normal dediğim bir öğün etse bir öğün sebze şeklinde. Ben de seçenek çok da uygulayan olsa:9::9: Bu aralar iştahım açık

bebek geliyo olmasın :9: bu arada sen folik asit alıyo musun canım? sanırım 3 ay önce başlamak gerekiyor.

herkseslere selamlaaar
yorum yazan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, iyiki varsınız.....
sizi çok seviyorum.....

öğlen gidip test aldım yaptım, sonuç negatif....
heveslenmiştimde....
ama hala gelen gidende yok:)
hayırlısı bakalım herşeyin....
yine size gelişmeyi yazarım....

geçmiş olsun...

çok haklısın gerçekten....
Rabbim hayırlısı ile tüm isteyenelere versin inşaallah.....
AMİN

ayyy ne güzel....
birde buraya yağsa:31::31:
şöyle lapa lapa yağsa.....

bu kediler çok akıllı yaaa:)))
ben bi veterinerden dinledim; kediler nankör değildir dedi, nankör olmadıkları gibi karakter sahibi hayvanlardır dedi.....
özgürlüklerine düşkünlerdir dedi.
karakter sahibi olup, özgürlüklerinede düşkün oldukları içinde kısıtlanmalarda ufak tırmalamalarla cevap verebiliyorlar dedi...
bende sonuna kadar katılıyorum bu veterinere...

nuhan ablacım annemin kediside çok siyasetçidir....
bazen annemi bişey istiyor gibi ayağa kaldırır hareketleriyle, sonrada direk balkon kapısına koşar dışarı çıkıcam diye....
anneme kızdığı zaman bile bile istediğini yaptırmak için halıya tırnaklarını takar, normalde yaptığı bişey değildir....
suçlu olduğu zamanlardada sanki o suçlu değilmiş gibi yerde olmayan bişeyle oynuyormuş gibi yapar dikkat dağıtmak için....
umursamıyormuş gibi davranır yani:)))

gerçekten bir kedin olduğu içinde çok şanslısın......

bi arada tarçının fotosunu paylaşırsan sevinirim bi sakıncası yoksa tabi....
tarçın hanımla tanışmak isterim yeni:)):54:

çok teşekkür ederim canım....

:16::16:

saolasın canım...

:46::46::46:

çok geçmiş olsun cecoşum, iyi bakın kendinize....

çok teşekkür ederim canım tavsiyelerin için, hepsini kulağıma küpe ettim.....
çok çok çok öpüyorum seni:))):16::16::16::16::16:

Meyracım belki gözükmüyordur henüz idrar testinde. sen haftaya tekrarla bakalım bi :34:

bebek geliyo olmasın :9: bu arada sen folik asit alıyo musun canım? sanırım 3 ay önce başlamak gerekiyor.

Kız daha 15 kasımda adet oldum. Hadi diyelim bebek geliyo ama bu kadar çabuk iştah kabartmaz sanırım. Tamamen benim pisboğazlı olmamdan kaynaklı bence:9::9:

Folik asit 2 aydır kullanıyorum canım. Yogurt, peynir, balık, hindi meyve bol yemeye çalışıyorum.

Kız daha 15 kasımda adet oldum. Hadi diyelim bebek geliyo ama bu kadar çabuk iştah kabartmaz sanırım. Tamamen benim pisboğazlı olmamdan kaynaklı bence:9::9:

Folik asit 2 aydır kullanıyorum canım. Yogurt, peynir, balık, hindi meyve bol yemeye çalışıyorum.

oh oh maşallah. her an bebek gelecekmiş gibi bak kendine tabi.

olabilir gibi gelmişti bana iştah açıklığı ama tabi sen kendini daha iyi bilirsin :) hamilelik için uğraşırken birkaç kg kaybetmek yumurtlamayı olumlu etkiliyor diye duymuştum. hatta yumurtlama diyeti diye bir yazı okumuştum. bulursam ekleyeyim.

Meyracım belki gözükmüyordur henüz idrar testinde. sen haftaya tekrarla bakalım bi :34:

bilmem belkide:))
eğer biraz daha gelmezse rglm tekrar edicem zaten:))
hayırlısı bakalım....

senin keyifler nasıl canım??
annen daha iyi inşaallah?? annen nasıl??

olaya ne kadar gerçekçi yaklaştın maşaallah...:nazar:
senin burcun ne??:)
büyük ihtimal oğlağa benziyorsun:))
ama genelde oldukça gerçekçi yaklaşanlar başaklar olurlar...
bende kendi çapımda astrolog oldum çıktım haaa:))
bizim aile derki; bizim ailenin astroloğuda sensin:)):9:

Harvard Nurses’ Health Study, 1976′dan beri varolan, kadın sağlığını etkileyen faktörleri saptayabilmek için, hemşirelerin gözlemlerini, deneyimlerini birleştirip analiz eden bir çalışma. Tabii ki ilk hedefleri kanserle ilgili bulgular saptamak, ama kalp ve damar hastalıkları, diyabet gibi durumlar için de bazı sonuçlar elde etmişler. Başta Harvard Medical School olmak üzere, çalışmaya katılan önemli kuruluşlar var. Doğurganlık ve doğurganlığı etkileyen faktörleri ise, The Fertility Diet adlı kitapta toplamışlar. Amerika’da, her 7 çiftten biri, genellikle sebebi belirlenemeyen bir kısırlık sorunuyla karşı karşıya. Çalışma sonuçları, ucuz ve basit bir diyet planının, doğurganlığa olumlu etkisi olabileceğini göstermiş; ki yazımızın konusu bu.Kitap, demir gibi alınması gereken besinler ve trans yağ gibi uzak durulması gereken besinlerin bir listesini vermiş. Bu listeye uyulduğunda hamile kalma şansının arttığını savunmuş. Peki olasılık ne kadar artıyor? Bunun cevabını ver(e)memişler, çünkü topladıkları sonuçlar, sadece kısır kadınlar üzerinde yapılmamış. Dolayısıyla, önerilen diyet planı sayesinde, kadınların kesin hamile kalacağını söyleyemiyorlar. Kitabın yazarlarından biri, aynı zamanda Harvard Tıp Fakültesi araştırmacısı olan Jorge Chavarro ile yapılan sohbet şu şekilde:Besinlerin yumurtlamayı etkilediğini nereden biliyorsunuz?Bunu, kesin olarak bilmiyoruz, ama elimizdeki bunca veriden bu sonucu çıkarabiliyoruz. Araştırmayı hamile kalmaya çalışan 19.000 kadın hemşire üzerinde gerçekleştirdik. Çok ilginç bazı istatistiksel bağlar gördük. Örneğin, içinde folik asit bulunan multivitamin kullanan hemşirelerin, daha kolay hamile kaldığı görüldü. Aynı zamanda, yüksek oranda demir alanların (ama bu demirin kırmızı etten değil, meyve, sebze ve bakliyatlardan gelecek) hamile kalmasının daha rahat olduğunu farkettik. Pastane mamüllerindeki, margarindeki ve diğer işlenmiş ürünlerdeki trans yağların ise, doğurganlık üzerinde olumsuz etkiler yarattığı saptadık.Yapılan diyetin doğurganlığı neden etkileyeceği konusunda bir teoriniz var mı? Biz bu etkiyi insülin hormonuna ve yumurtalıkların çalışma prensiplerine bağladık. Düzgün insülin seviyesine sahip kadınların, normal olarak yumurta üretebileceklerini gördük. Ancak, insülin direnci veya diyabeti olan kadınların yumurtlaması daha düzensiz oluyor. Ayrıca, hem bizim çalışmalarımız, hem de yapılan başka çalışmalar gösterdi ki, her gün ortalama 30 dakika egzersiz yapan kadınlarda, yapmayanlara göre yumurta üretimine bağlı kısırlığın daha az görüldüğünü saptadık. Ve biliyoruz ki, egzersizin insülin seviyesini düzgün tutmaya faydası vardır. Dolayısıyla, hafif egzersizin de besinler kadar doğurganlık diyetine olumlu etkileri vardır.Trans yağlardan uzak durmak da, en önemli şeylerden biri. Bizim tavsiyemiz, günlük diyette trans yağları günde 2 gramla sınırlandırmak veya hepten kaldırmak. İşlenmiş ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzelerle yer değiştirip, insülin seviyenizin daha düzgün, daha sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki sağlıklı insülin seviyesi, sağlıklı yumurtlama demek.Hamile kalamayan bir kadının yapması gereken en önemli şey nedir? Öncelikle, hem erkek hem kadın incelenerek, kısırlığa sebep olan bir neden var mı diye tetkik edilmelidir (ör: Tıkalı fallop tüpleri, düşük sperm sayısı). Bundan sonra bir kadının yapacağı en önemli şey, vücut ağırlığını sağlıklı bir seviyeye getirmek. Vücut kitle indeksi 20-24 arası olan kadınlar, hamile kalma şansı en yüksek olan kadınlardır. Çok düşük veya çok fazla kiloda olan kadınlar kısırlığa daha yakındır. Ama bu demek değildir ki, obez kadınlar mücadele etmesin. Bir çok çalışma gösterdi ki, ağırlıklarının sadece %5-10′unu kaybeden kadınların bile, yumurtlama seviyelerinde ciddi artışlar görülüyor. Bu yüzden, doğurganlık diyetinde, obez kadınların kilolarının ortalama %7.5′unu kaybetmeleri öneriliyor.Küçük bir kase tam yağlı dondurma yemek, gerçekten de yumurtlamamızı arttırabilir mi?The Nurses’ Health araştırması, her gün alınacak bir porsiyon tam yağlı süt ürününün (tam yağlı süt, kaşar peyniri, vs.) hamile kalma şansını arttırdığını gördük. Tabii ki, bu demek değil ki, gönül rahatlığıyla oturup yarım kiloluk çikolatalı dondurma yiyeceksiniz:) Örneğin, bir haftada yenilen toplam bir su bardağının olumlu etkisi görülmüş. Bu da günde sadece bir kaşık demek. Çalışmada, tam yağlı süt ürünlerini yağsız süt ürünleriyle değiştiren kadınlar da gördüm. Yağlı yoğurt yerine, yağsız yiyen veya tahıl gevreklerine yağsız süt ekleyen. Ve açıkçası, ben bu konuda hala şüpheliyim. Bizim kendi çalışmamızda bulduğumuz tam yağlı süt ürünleriyle doğurganlığın artması bağlantısında. Çünkü, farklı bir çalışmada, tam yağlı süt ürünlerinin, insülin seviyesini bozduğu gösterildi. Benim tavsiyem, bu konuda sınırlı olmak. Doğurganlık diyetine, az miktarda tam yağlı süt ürünü ekleyebilirler; ama kesinlikle abartmalılar.———Bunlar dışında doğurganlık diyetiyle ilgili satır başları şöyle:- Günde %30 ve üzeri protein yiyen kadınlarda (yüksek protein diyeti yapanlar), normal beslenenlere kıyasla dört kat fazla ammonium görülmüş. Doğurganlığı arttırmak için, protein alımını %20 civarında tutmak gerekiyor. Ayrıca, çok fazla hayvansal proteinle, az doğurganlık arası bir ilişki olduğu da gösterilmiş.- Ekmekleri tam tahıllı seçmek, alacağınız lifi arttırır. Ayrıca tam tahıllar, genel vücut sağlığınız açısından da gayet iyidir. Son yapılan çalışmalar, düşük glisemik indekslibir diyetin, doğurganlık bakımından son derece iyi sonuçlar verdiğini göstermiştir. Diyetinizden işlenmiş karbonhidratları çıkardığınızda (beyaz ekmek, beyaz makarna, beyaz pirinç ve beyaz unlu besinler), zaten kilo vermeniz kolaylaşıyor ve insülin seviyeniz sağlıklı seviyelerde olduğundan, doğurganlığınız da otomatikman olumlu etkileniyor.

HAFİFTARİF.COMdan alıntıdır.

hayırlısı bakalım....

Daha iyi Meyracım. çok sağolasın.

bak bebek yoksa sen de spor ve diyete başla bir an önce. daha bebişlerimiz gelecek. kurtulalım şu kilolardan.

oh oh maşallah. her an bebek gelecekmiş gibi bak kendine tabi.

olabilir gibi gelmişti bana iştah açıklığı ama tabi sen kendini daha iyi bilirsin :) hamilelik için uğraşırken birkaç kg kaybetmek yumurtlamayı olumlu etkiliyor diye duymuştum. hatta yumurtlama diyeti diye bir yazı okumuştum. bulursam ekleyeyim.

Canım valla bu ay olur mu olmaz mı bilmiyorum. Eşim tez aşamasındaydı pek görüşemedik bu aralar:9::9::9: Ay çok güldüm kendime yaa. Ben bu süreç 1 yıl da sürse sağlıklı beslenicem. Zaten hamilelik öncesi vucudu hazırlamak gerekiyor. Psikilojik mi bilmiyorum ama 2 aydır canım daha çok yoğurt, peynir istiyor. Market tavuğu almıyorum onun yerine hindi ve organik pazara gitmeye fırsat olursa organik tavuk alıyorum. Yumurta da pazardan alıyorum organik olandan. Bu süreçte dediğin gibi biraz daha kilo vermem lazım. Birazdan yürüyüş bandında yürüycem. Dün kötü bişey yaptım aslında. Kayısı çelirdekli, havuçlu kek yaptım. Karşı komşum olan teyze gelmişti o yüzden yapayım dedim. Şeker 1 su bardağı, 1 küçük çay bardağı da sızma zeytinyağı koydum. Beyaz un ve tam tahıllı unla yaptım. Umarım löp löp et olmaz:9::9:

hayırlısı bakalım....

Bilemedin canım akrepp

Canım valla bu ay olur mu olmaz mı bilmiyorum. Eşim tez aşamasındaydı pek görüşemedik bu aralar:9::9::9: Ay çok güldüm kendime yaa. Ben bu süreç 1 yıl da sürse sağlıklı beslenicem. Zaten hamilelik öncesi vucudu hazırlamak gerekiyor. Psikilojik mi bilmiyorum ama 2 aydır canım daha çok yoğurt, peynir istiyor. Market tavuğu almıyorum onun yerine hindi ve organik pazara gitmeye fırsat olursa organik tavuk alıyorum. Yumurta da pazardan alıyorum organik olandan. Bu süreçte dediğin gibi biraz daha kilo vermem lazım. Birazdan yürüyüş bandında yürüycem. Dün kötü bişey yaptım aslında. Kayısı çelirdekli, havuçlu kek yaptım. Karşı komşum olan teyze gelmişti o yüzden yapayım dedim. Şeker 1 su bardağı, 1 küçük çay bardağı da sızma zeytinyağı koydum. Beyaz un ve tam tahıllı unla yaptım. Umarım löp löp et olmaz:9::9:

arada kendini motive etmek için yap öyle şeyler, ev yapımı olanlar daha masum hem.

alemsin, ben de çok güldüm :)

büyük ihtimalle yarın görümcemle oğlunu doktora götürcez, çok sık hasta oluyormuş bu 3aydır, çok antibiyotik kullanmış 3aydır,
bu sene anasınıfına başladı, tam teşekküllü incelensin istemiş, sende gelirmisin benimle dedi, olur dedim...
belli değil ama gidip gitmicemiz henüz....

YENAAA nerelerdesiiin???:16::16:

DUKAN DİYETİ YAPAN ARKADAŞLARIM;
şimdi dukan diyeti genelde hayvansal protein üzerine değilmi yanılmıyorsam??
o yüzden şunu size yazmak istedim; ogün tvde izledim yanlış hatırlamıyorsam; karbonhidrat ve hayvansal protein tüketimi
kanser hücresinin oluşmasında etkenmiş....
bunu bir araştırın canlarım, ona göre beslenelim, önce sağlık....
bence hep tek yönlü beslenme iyi sağlıklı değil, ve tıp fak diyetisyen bölümlerinin tavsiyeleri en sağlıklı tavsiyeler ve diyetler diye düşünüyorum ben kendimce....
insan hayatında şu 3şey dönüm noktasıymış; aş eş iş...
hepinizi öpüyorum:16:

dukan icin soylenenleri okuyunca simdi aklim karisiyor cunku benim vermem gereken kilo cok ve 2.gunum atakta migdemi hic rahat hissetmiyorum surekli bi siskinlik yapti bende bu yulaf kepegi :50: tartiliyorum ve hep ayni cikiyorum hatta onca su icmeme ragmen wc ye bile az gitmeye basladim..

senin yolun uzun canım zamanla bıkıp da bırakırsan emeklerin boşa gider o nedenle önce dengeli ve sağlıklı beslenmeyle ve sporla kilo vermeyi denemeni öneririm ben o şekilde 30 kilo verdim
benim yaptığım dukan son zamanlardaki yayılmamı toparlamak için ve kalan kiloları göndermek amaçlı ve fazla uzun bir süreç olmayacak zaten sebzeyi bol tüketeceğim olmadı güne 1 meyve ve ceviz badem vs eklerim ve o şekilde devam ederim karbonhidratve şekerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışacağım bir de

meyracım topiğimize bir bebek daha geliyor derken testin negatif çıkmış hayırlısı olsun regl olmazsan tekrarlarsın olmadı diyetine devam edersin zamanı gelince rabbim nasip eder inşallah hayırlısıyla

Merhaba güzel bayanlar :) Bu aralar site sık sık bakıma alınıyor galiba ya d abana öyle denk geldi. Dün ve önceki gün iki defa girmek istedim, ikisinde de bakımdaydı. Sonra d atekrar fırsat bulamadım. İki gün girmeyince de epey birikmiş geçmiş, okudum ama çok uzun sürdü :))

umutttt inşallahhh yılbaşından sonraaaa yaza kadar boba oluruzzz

...''yıkılmadım ayaktayım dertlerimle baş başayımmm:)))
allah sağlık sıhat versin dinlen uyuda kendine gel arkadaşım
Canım inşallah ya. Ama bomba deyince zihnimde el bombası canlandı hemen ya da uçaktan atılan bombalar filan, yusyuvarlacık :)))) Şekil olarak onlara benzemeyelim de... Mecazi olarak bomba gibi olalım değil mi? İki çocuklu bombalar :1:
Günaydıınn fıstıklaarr :16::16::16::16::16:
..kötü olanı ;

internet paketimde son 800 MB kaldı , 14 aralıka kadar kullanmam gereken , bitirmemem lazım çünkü anadolu lisesi tercihleri yapacam , yazıları e-okula falan girecem , yani bir müddet biraz kopuk olacam malesefff :25::25::25::25::14::14::14::14:

iyi olanı ;

bugün 2 Aralık 2012 , geçen sene yani 2 Aralık 2011de başlamıştım diyet yapmaya , 102 kilo ile başlamış olduğum bu yolculukta bu sabah itibariyle 78 kiloyum yani 1
yıllık süreç içerisinde tamı tamına 24 kilo vermiş bulunmaktayımm ,37 olan VKİ'm 28.3e düştü , kendimi öpücüklüyor ve başarılarımın devamını diliyorumm

Aynurcum, tebrik edeirm canım seni :nazar: Nikah yıldönümünüz kutlu, tercihlerin de hayırlı olsun. Pek sık giremeyeceğim demişsin ama fazla da uzak kalmazsın sen :34:
ayy bende bırgun boyle dıyebilecekmiyim. suan 50 52 bedenim. Etrafımdakiler alısverıse n kadar duskun olduklarını soylediklerinde sessiz kalıyorum. Su an kendime birsey almayı sevmiyorum. mecburiyetten alıyorum. dikkat ettim. kızlarıma alıyorum hep, onlar icin bakınıyorum. ee onlara ne alsak yakısıyor. buyuk zayıf bile hatta. bbekken aaa n kadar zayıf derlerdi tanaımadıgım insanlar bile. iri bir anne, zayıf bebek...
Tabii dersin, yazmıştım ya: Ben yatıysam herkes yapabilir. Bir kırılma noktası gerekiyor yalnız, o eşiği geçince disiplinle, azimle devam ediyor insan. Önceki yediklerine bakıp, "nasıl yemişim ben bunları?" diyor. 3-4 beden zayıflayınca ipin ucunu salma tehlikesi var yalnız, rehavet geliyor insana (benim şimdiki halim) o da atlatılırsa hepimiz beğendiğimiz kıyafetleri gönlümüzce giyebileceğiz. Ben de yıllarca çöp almadım kendime, oğlum 2.5 yaşına gelinceye kadar hamile kıyafetleri giyiyordum; topuklu ayakkabı hiç giyemiyordum. En sevindiğim şeylerden biri şu anda topuklu ayakkabılarıma kavuşmuş olmak. Jean pantolonlar hala istediğim gibi durmuyor bende ama altına giydiğim topuklularla kendimi çok daha iyi hissediyorum :))
Ben geldimmm
...
Bugün ev dolaşma maceramızın bitiminde avcılara gittik, balık aldık, balıktan sonra yılbaşı için piyango bileti alayım dedim. Çeyrek bilet 10tlmiş:53::53: Sadece bir bilet aldım. Balık alırken eşim bana küstü. Neymiş kızartma balık istiyormuş. Ev kokuyo kusura bakma kızartma yapamam ayrıca sağlıklı da değil dedim. Gene benim dediğim oldu ve ızgaralık balık aldım:9::9:
Özlemciğim benden sana bir abla tavsiyesi. Ev bakarken şansını da sınırlarını da olabildiğince zorla; nasılsa 4-5 sene sonra değiştiririz diye idareten bir şey alma. O 4-5 sene o kadar çabuk geliyor ki inanamazsın. 1+1 ev yeni evli olsanız hadi tamam; ama bebek düşünüyorsunuz, size hiç uygun değil bence. 2+1 ev bakın canım, bak ben de aynı hataya düştüm 4-5 sene içinde değiştiririz diye; tek çocuğum var diye 2+1 ev aldım. Büyük ols agene neyse, ufacık da üstelik. Sırf site ve olanakları çok güzel diye 3+1 ev parasını verdirttirdim bu eve (hala da az miktarı var ödenecek) şimdi 2 çocukla ufacık eve tıkıldım kaldım. Ha deyince ev değiştirilmiyor. Şimdiki aklım olsa az daha bekler, az daha araştırır 3+1 alırdım.
Bebeğin uykusu, gelen giden, mahremiyet, kokular (yemek, çamaşır vb.) her şey sorun olur 1+1 dairede. Kayınbiraderim de stüdyo dairede oturuyor, bebek geliyor oradan biliyorum. Çamaşırın nerede kuruyacağı bile sorun şimdi...
Umarım gönlünüze göre bir 2+1 bulursunuz :)
kızlar benim rglm geçti 3gün oluyo....
ve 3gündürde sabahları bi bulantı oluyo bende...
hamilemiyim diye şüphe ediyorum kendimden:SSS
sabahları birde 3gündür ağız kuruluğu var....
galiba bunlar hamilelik belirtilerine giriyor....:53:...
Meyracım sonradna ayzmışsın negatif diye. Hayırlısı olsun caım. Ben de yazacaktım, uamrım gönlüne göre olur ama bu kadar erken bulantı başlamaz, muhtemelen psikolojiktir o diye. Bir tür rahatsızlık dışında (vücudun bebeği yabancı madde gibi görüp reddetmesi) bulantı Bhcg hormonunun kanda belli seviyeye ulaşmasıyla "bazı" bünyelerde görülüyor. Bhcg hormonunun da belirtilen seviyeye ulaşması 8. hafta civarında oluyor. Regl gecikmesi olduğunda ve test yapıldığında hamilelik 6. hafta civarında olur ve bu haftalarda göğüslerde aşırı hassasiyet dışında annede bir belirti olmaz pek ;) Yani bana doktorumun söyledikleri bu şekildeydi ;)

Hele sukur gelebildim :3:

Komsu ablam gittikten sonra ihlamur kaynattim birde kucuk cimcimeye corba pisirdim :34:
Ufaklik basi getirdi oksurerek, buyukte fena oksuruyor dun doktor faranjit demisti :26:
Bende sabahtan beri baya oksuruyorum :50:
Herhalde bu hafta yuzmeye gitmem onun yerine biraz fazla fitness yaparim diye dusunuyorum :34:
Aslinda can atiyorum yuzme icin ama zaten zor nefes aliyorum daha beter olurum hem o tempoya gripli dayanamam:26:
Neyse artik haftaya yuzmeye giderim yine nasilsa :34:

Bu arada bugun tarti gunu salonda :122: cok merak ediyorum degerlerde ne degisti sonucta kilo gitmesede yag azalmis kas cogalmistir :122:

ceco ablacım kızlarına ve sana çok geçmiş olsun dikkat edin kendinize umarım en kısa zamanda düzelirsiniz:1:

hepinize geçmiş olsun Cecoşum. dikkat edin kendinize. ben de çok merak eidyorum senin tartıdaki değişikliği. bize de haber ver olur mu :)

Canim haber ver demissin ama maalesef bugun gidemedim spora cok kotu oldugum icin :14:
Iki saat evvel bir basladim oksurmeye az daha boguluyorum sandim :25:
Esim gitmeyi aklindan bile gecirme iki gun dinlen persembe gidersin dedi bende tamam dedim mecbur. Inan her yanim agriyor umarim persembe gidebilirim de bari o gun tartilayim :34:

Gece esim bengaylarim seni yarina daha iyi olursun dedi :34:

Canim haber ver demissin ama maalesef bugun gidemedim spora cok kotu oldugum icin :14:
Iki saat evvel bir basladim oksurmeye az daha boguluyorum sandim :25:
Esim gitmeyi aklindan bile gecirme iki gun dinlen persembe gidersin dedi bende tamam dedim mecbur. Inan her yanim agriyor umarim persembe gidebilirim de bari o gun tartilayim :34:

Gece esim bengaylarim seni yarina daha iyi olursun dedi :34:

Canım geçmiş olsunn

Back
X