Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su'dur.

Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer?

Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99'unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar. Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su.

Peki sıcak su bizim için neden iyi?

İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor.

Midemiz vücudumuzun için bir nevi "fırın" işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor.

Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor. Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda
yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir.
Sıcak su sistemimizi temizler.

SICAK SUYUN Faydaları :
1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 – ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.
3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 – Kabızlığı giderir.
6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.
7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.

NE KADAR İÇMELİ? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı
Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.

Denemeye ne dersiniz?

Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin.

Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa

İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz. Afiyet olsun.

ALINTIDIR

günayydınnnnn kızlarrrrrrrrrr yılın son gününde bütün negatif enerjimizi dökelim yeni yıla yeni yepyeni enerjik bir şekilde girelim inşallah

günaydınlarr herkesee yeni bir hafta 2012 nin son günü 2013 ün ilk haftası herkese bol şans getirsin bol bol kilo veririz inşallahhhh ben malesef çok yoğunum geçmişe daha bakamadım

günaydın tombik kuzular :)

hepinize mutlu, sağlıklı, huzurlu bir yıl diliyorum. inşallah içimizde kalan, aklımıza geldikçe yüzümüzü solduran ne varsa başarırız bu yıl. şu kiloları bir daha gelmemek üzere defederiz :16:

Çoluk çocuğun etkisi,bir de karşı tarafın da artık seni aileden biri görmesi,kabullenmesi,sevmesi yada...

Senin de canım hayırlı bir işin ve bebişin olur inşallah çok hakediyorsun çünkü...
Ve tüm isteyenlerin.

Teşekkür ederim Yenacım, çok mutlu oldum senden bunu duyunca :) inşallah gönlümüzde ne varsa hayırlısıyla çıkar bu yıl karşımıza.

çok uykum gelmişti duramadım yenacım yattım ama sonra uykum kaçtı kalktım azcık kitap okudum derken benim de uyumam 2yi geçti
sabah da 6.15 de kalktım
birazdan kızları uyandıracağım onları gönderince uyurum belki biraz yoksa akşam olmaz herhalde
aslında sabah yürümekti niyetim ama bakalım ayarlarız
yürüyüşlerim azalmıştı haklısın canım ama eski tempoyu yakaladım gibi inşallah sen de fırsatın olsa yürürdün eminim :34:

Sen de geç uyumuşsun canım...Bazen oluyor öyle uyku bir kaçıyor yakalayanıcaya kadar epey zaman geçiyor.:)
Asucuğum yürüyüşü seviyorum ben ama inan hiiç vaktim olmuyor...

Kızım bugün okula gitmedi,istemedi...
Oğluma gitme bak ben evdeyim diyorum oda illa gitmek istiyor :) Sen beni alacaksın ama diiimii yapıyor...

Bugün evdeyim ben...Önce ev işi yapıp sonra yiyeceklerimizi hazırlarmayı düşünüyorum..
Dün akşam sarma yaptım uzuuuun zamandır pişirmemiştim vakitsizlikten..O cepte :)
Sonrasın da ana yemekte köfte,patates çocuklu olunca onlara göre hazırlıyorsun bir nevi :)
Şakşuka ve yanına salatalar dip sos bir kaç çeşit o kadar..
Normal günden pek farkı olmayacak,evdeyiz...Bir yere gitmeyi,kalabalığı istemedik...

Sevgili yoldaşlar :)

Dilerim bu son çok kilolu olduğumuz senedir zira biz obezlerin kısa sürede kiloları gitmeyeceği için çoğu gider temennisiyle...
2013 bize her açıdan sağlık,mutluluk,hayırlı para,huzur ve hafif gelsin...

Hepinizi seviyorum ve öpüyorum şapşup.. iyi ki buraya üye olmuşuz ve bu atmosferi yakalamışız..
Neredeyse iyiki şişmanız diyeceğim :)

Özetle MUTLU SENELER arkadaşlarım benim :) :71::71:

Günaydıııınnnn Değerli Arkadaşlarım ,
Acı, tatlı anıları ile geride bırakmakta olduğumuz 2012 yılında olduğu gibi, 2013 yılında da;
Kahkahalar, yeni heyecanlar, bebekler, düğünler, halaylar, horonlar, zeybekler, Ankara misket, Ata barı, Ordu karşılaması, damat oyunları ve güzel sürprizler olsun...
Buluşmalar olsun, kavuşmalar olsun..
Kayıplar, depremler, afetler, yoksulluk, hastalıklar ve kazalar olmasın...
Kırgınlıklar, anlaşmazlıklar, ayrılıklar, yalanlar olmasın...şifa bekleyenler şifa bulsun...
Gurbette geçici görevde olanlara sabır ve selam olsun...
"Biz" olsun; "ben" olmasın... Hayatın içinde Biz de Varız’lar olsun...
Mutluluk parayla, eğlence zoraki olmasın...
Bütün kapılar iyiliğe güzelliğe açılsın...
Tüm yollar doğru olsun..
Saçı olmayanların saçı çıksın :)) şişmanlar zayıflasın.. zayıflar zayıf kalsın :))
Göbek, göbek atmak için olsun...
Kolesterol olmasın...
Tansiyonlar fırlamasın...
Hele stres herkesten uzak olsun, yok olsunnnn...
Hep güneş açsın yaz olsun :))
Yaşamak güzel olsun...
Umut olsun hayal olsun ...
Gerçek olsun...
Bir kere söylensin ve yeter olsun...
Yalan olmasın...
En önemlisi sevgi olsun...
Aşk olsun, dostluk olsun.. dostlar olsunnnn :)
Umut ve beklentilerinizin gerçekleşeceği, dertsiz, tasasız, mutlu, sağlıklı, başarı dolu bir yıl diliyorum....
Yeni yılınız kutlu olsun...

Günaydınnn :32:

İşe gidicem sanırım ya rapor almaktan vazgeçtim dişimi de çarşamba günü çektirmeyi düşünüyorum. Perşembe-Cuma izin günlerim çarşambada rapor alırsam 3 gün yatarım hem doktora gidip tahlilleride rahat rahat işe geç kalıcam derdi olmadan yaptırırım. Hemde o 3 günde rejim için vücudumu hazırlar doğru beslenmeye geçmeye çalışırım. Evdeyken dikkat etmek daha kolay.

Bende neden böyle görüyorum diyorum gözlüğümü takmayı unutmuşum :1: buraya gelmediğim dönemde 4göz oldum ben :) miyop astigmatım 1.75 olmuş her iki gözümde artık sürekli gözlük kullanıyorum. Onurla şartları eşitledik hem şişko hem 4gözüz ikimizde :1:

herkeslere tünaydın:)

ehhh 2013 yılı hepimiz için hayırlı huzurlu mutlu sağlıklı neşeli umutlu geçer inşaallah.....
AMİN
herkesleri öperim:))):16::16::16:
sevgiler....

ÇAğrı merkezi değil canım...2 vardiya çalışan taze gıda fabrikası..
Tamamen tesadüf ..eşimin okuldan arkadaşlarıyla bir gün bir araya geldiğimiz de bu konu açıldı vesile oldu..
Biriken insan kaynakları, personel işleri varmış..Hafifletmek amacıyla yeni biri alınmasın çalışırmısın dediler.??
Ben de evet dedim..İşin akşam saatini seçtim çocuklar ve ev için...
Çok yoruluyorum ama bana çok iyi geldi baharcığım...

Yenacıgım, seni kutluyorum. Ev çocuklar ve iş. Çalışan kadın ışıldar..:28: Maşallah...

Tombik kelebekim, yeni cicislerini güle güle giy, LWC iyiki varsın. Başka mağazalarda en büyük beden 44 oluyor...:1::1: benim var olon 3-5 bişeyim mecruben LCW
Dişin içinde geçmiş olsun. bende de bi 20lik diş durumu var ama hiç dişçiye gidesim yok.

Nuhancim ozel diyet demeyilimde , kisiye uygun ozel diyet uyguluyorum evet , diyetetisyenim bana menu uygulamadan , hangi tatlari sevdigimi sordu ; misal , kahvaltida sekerlimi yoksa tuzlumu seviyorum ? etlerden hangisini dolaba sokuyorum vesayre..Sabahlari ekmek yemeden yapamam dedim , ogle ve aksam o kadar aramam dedim oda 3 dilim ekmek izini verdi sabahlari ,; Hani 5 veya 10 kilon fazlan olurda kendini tutarsin ve bazi seyleri yememeye calisirsin , ama ben 44kilo vermeliyim yani nereye kadar dayanicam ekmeksiz tuzsuz vesayre..hem diyetetisyenim bunu bir diyet degilde yeme aliskanligim hep bu sekil olmasini umit ediyor kilolarimdan kurtuldugum andan sonrada hep aliskanlik olasi diye, buda zamanla olusacak seyler .Sen hangi tur diyet sekli uyguluyorsun ? cok kati davranma midene vucuduna .

Ben dukan diyeti yapiyorum. bugun 41 günüm. Suana kadar hiç aç kalmadım. Sadece ekonomik olarak biraz zorlayan bir diyet. Daha önceleri bi diyetisyen, birde endoskopi dr.'nun verdigi diyetleri denedim. Yarım kibrit kutusu kadar peynir ile başlayan o diyetlerde başarılı olmadım. :5::5::5:
Eşine ve çoçocuklarına yemek yapıp kendine diyet yemeği yapan bütün kadınları senin nezninde kutluyorum. Çok zor birşey diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin. İnşallah bir an önce 44 kilo puf diye uçar gider.

En sağlıklı en doğru yol..Yeme alışkanlığımızı değiştirmedikten sonra boşa kürek çekiyoruz..
KEndimden biliyorum çünkü...
sürekli kilo alıp veriyorum..bir şekil de kilo veriliyor dikkat ediyorsun,spor yapıyorsun ama sonuç önemlii,asıl olan verileni korumak,geri almamak....

Yena çok haklısın. Bu işin sabit kuralları var. Başka çaremiz yok. Diyetin biçimi tarzı hiç önemli değil ben bunu anladım. Birde iraden sağlam olacak. Dışarıda yemek yemecesin..kendi yemeğinin alişverişini kendin yapıp kendin pişireceksin.
1- karbonhidrat yok yada çok çok az olacak.
2- şeker hiç yok. milim bile yok.
3- tuz çok az.
4- hatfada en az 210dak. spor yapacaksın.
5- yeşil çay içeceksin.
6- sadece çok az zeytin yağ kullanacaksın. Nadiren saf tereyağ olabilir.
birde extralar var.
Sarımsak, limon ve orjinal elma sirkesi gibi şeylerle mutlu mesut yaşacaksın. İşlenmiş gıda yemeyeceksin.
Günaydınnn :32:

İşe gidicem sanırım ya rapor almaktan vazgeçtim dişimi de çarşamba günü çektirmeyi düşünüyorum. Perşembe-Cuma izin günlerim çarşambada rapor alırsam 3 gün yatarım hem doktora gidip tahlilleride rahat rahat işe geç kalıcam derdi olmadan yaptırırım. Hemde o 3 günde rejim için vücudumu hazırlar doğru beslenmeye geçmeye çalışırım. Evdeyken dikkat etmek daha kolay.

Bende neden böyle görüyorum diyorum gözlüğümü takmayı unutmuşum :1: buraya gelmediğim dönemde 4göz oldum ben :) miyop astigmatım 1.75 olmuş her iki gözümde artık sürekli gözlük kullanıyorum. Onurla şartları eşitledik hem şişko hem 4gözüz ikimizde :1:

a sizden geri kalamam benim de gözlüklerim var. Hemde ilk takdigimda 7 yaşında minik bir kızdım. 10 yıl kadar önce lazer olmuştum. Fakat bu yil miyobum geri hortladı. Gecen ay yeni gözüklerimi aldım. tam 2,50 numorooo..yakını göremiyeceğim günleri iple çekiyorum:14::14:

ve gelelim kiloma... ben tuhaf bir insan oldum. sabah uyanınıca tuvalete kosup, elimi yüzümü yıkadıktan sonra pijamalarımı çıkartıp tartıya zıplıyorum.:33: pijamalar 1kilo çünkü...
ve mutlu an. yilin son günü 85.7yi tartida gördüm. flaş flaş.....
ve ikinci flaş, annem telefon etti... bana geliyor...:18::18::18::18::18::18::18:

ve ve ve ve...
hepcinize, zapzayip yeni bir yıl diliyorum....
sevgiler

Son düzenleme:
selamün aleykümm....

bende kızımı okula gönderdim küçüğümünde karnını doyurdum ve kendime koca bir tas salata yaptım...bi yandan geçmişi okurken bi yandan salatamı götürüyorum..her gidip gelmemin ardından en az üç sayfa geçmiş oluyo:27:

herkesin yeni yılını kutluyorum...rabbim herkesin gönlüne göre versin inş.

selamun aleyküm

canım biz pastacı olsak durumumuz daha vahim olurdu Allah korusun ama bizim ustalar çıbık kraker gibiler (Cecoşumun dediği gibi):52::52:yapıyorlar yemiyorlar...sadece geçen yıl bir yaş pasta ustamız vardı boyu çok uzundu ama 130-140 kg arası vardı pasta yaparken mesela fıstıklımı yapıyor 3 avuç pastaya 1 avuç ağzına atıyordu.bu fıstıklarda çikolata kaplı draje yani...Şekerin vücudumuza zarardan başka bir getirisi yok...

..

yapıp yememekte büyük başarı gerçekten yaaa:))))
geçen seneki yılbaşı ustanızda tam benmiş:27::27::27:
bende öyleyim, bişey yaparım bi yandanda fazla fazla yerim yaparkende.....

o güzel pastaları, tatlıları, çikolataları yemekten ziyade bi pastacı olup yapabilmek isterdim şahsen:)))
ama pastacılık bana göre değil, çünkü; sabır ister galiba, o da bende az:):1:
neyse sağlık olsun....

kolay gelsin tatlım sana işlerin, öpüyoruuum:16:

hamilemisin yoksammm..:1::1::1:

yok yok değilim:)):16:

[ı]hepinize;çok mutlu,sağlıklı,huzurlu bir yıl diliyorum....

Tüm sevdiklerinizle beraber güzel günler temennisi ile çooookkkkk öpüyorum....

Feci kilo aldım;utancım biraz geçsin aranızdayım inşallah...:54::54::54::54::54::54::54:
[/ı]

teşekkürler beyzuş ablam....
BİZ SENİ ÇOOOOK ÖZLEDİİİİK......
bende seni çooook öpüyoruuum:16::16::16::16:

geri dönmeni bekliyoruuuzzz........

Deyiptin baharda görüşelim
Bahar geldi geçti sen gelmez oldun
Yaradan eşkine ne olur dön
Kuşlar kondu göçtü sen gelmez oldun..............

bugünde burası pek sessiz......
dün gece tepindiniz, yediniz, içtiniz ondan uyuyonuz demiii:1:
hadi gelin ben yine çay koydum yeni:))):1::1:
birlikte olsun:))
efeeeeem bacım seni gördüm, gel birlikte olsun:)

amanin,

1 gün bakmasam sayfalarca yazı yazmış oluyorsunuz arkadaşlar, maşallah hızlı gonzalesler sizi.. ben nasıl yetişirim bu hıza, kilolar da hızla çıksın hayatımızdan....RAbbim sağlıklı kilo vermeyi nasip etsin.

bugünlerde patates kızartması istiyor canım, azcık yiyorum nefsim körelsin diye, regl var bir de o da gitse biraz şişim iner sanırım. evde harekete başladım. henüz zaman yazmak için erken gibi, ama düzenli olunca yazarım. leslie 21 dk ile işe başlayayım, beni ne zaman yormazsa o zaman 30 dk olana geçerim. faydası oluyor. :54:

Bu sevgili mevzusunda sanırım bende çok sanslıyım. Bende birkez olsun kilolarımla ilgili hiç bir şikayet duymadım. Hem benimkisi zayıf. Üstüne üstlük spor yapan atlatik bir adam ve çevresinde hep profesyonel sporcular var. Sağolsun benden hiç utanmadı hiç rahatsız olmadı. Kendi çevresiyle beni hep tanıştırdı. Sıkı sıkı elimi tuttu. Ne diyim allah razı olsun. O mutlu olsun. Şimdi ben kilo vermeye başladım ya sadece sevindiğini görüyorum. Ay ağlıcam ya... o gerçekten güzel bir insan. Sanırım çok geç buldum allah yüzüme güldü diye düşünüyorum. Böyle çay içtiği bardağı bile yıkar kapatır. :16::16::16::16::16::16:

maşaallah:nazar::nazar::nazar:

çok sevindim bu cümlelerini okuyunca nuhan ablacım...

Atalarımızın dediği gibi; geç olsun, güç olmasın...

kuzum herifim gelince zaten 1 hafta burdayız , o ara unutun beni , sonrada 2 hafta memleketteyiz , o zamanda yokum , toplamda 3 hafta Aynur kaçarr , beni özleyin anacııımmm :34::34::34:

o zamanda süpürgeyle dalarsınız geri gel Aynur diyee :9::9:

Esoşumm çook güldüm bebelere yaaa , gece gece iyi geldii :32::32::32:

bizi 3hafta bırakıyonmu kııııı:5::5:
özlicez seni anacım.......

Benim kuzenim de turkcell çağrı merkezin de çalışmıştı zamanın da.. çok yorucu,yıpratıcı olduğunu hatırlıyorum..
Onlar o dönem 6 saat çalışıyorlardı..Demekki değişmiş..
Sonrasın da kpss den iyi puan aldı ve tarım müdürlüğüne atandı..Gıda mühendisi - hem kendi mesleğini yapıyor artık...

en iyisini yapmış bence....

Nuhancim ozel diyet demeyilimde , kisiye uygun ozel diyet uyguluyorum evet , diyetetisyenim bana menu uygulamadan , hangi tatlari sevdigimi sordu ; misal , kahvaltida sekerlimi yoksa tuzlumu seviyorum ? etlerden hangisini dolaba sokuyorum vesayre..Sabahlari ekmek yemeden yapamam dedim , ogle ve aksam o kadar aramam dedim oda 3 dilim ekmek izini verdi sabahlari ,; Hani 5 veya 10 kilon fazlan olurda kendini tutarsin ve bazi seyleri yememeye calisirsin , ama ben 44kilo vermeliyim yani nereye kadar dayanicam ekmeksiz tuzsuz vesayre..hem diyetetisyenim bunu bir diyet degilde yeme aliskanligim hep bu sekil olmasini umit ediyor kilolarimdan kurtuldugum andan sonrada hep aliskanlik olasi diye, buda zamanla olusacak seyler .Sen hangi tur diyet sekli uyguluyorsun ? cok kati davranma midene vucuduna .

avatarın ne kadar tatlı öyleee:))))

Çok şükür bugünki mesaiyide bitirdim geldim. Bugün çabuk geçti herhangibir rahatsızlık hissetmeden geçti gitti çok şükür.

Dün LCWdan 2 bluz 1 hırka aldım ( bluzlarım 46 beden, hırkam 3XL :25: ) kaç aydır kendime 1 çorap almıyordum alışveriş yapmanın verdiği mutlulukla bugünü atlattım sanırım :1: cicilerimi giydim uzun süredir makyaj yapmıyordum sürdüm sürüştürdüm biraz psikolojim düzeldi :1:

cicilerini güle güle giy tatlım....

Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su'dur.

Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer?

Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99'unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar. Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su.

Peki sıcak su bizim için neden iyi?

İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor.

Midemiz vücudumuzun için bir nevi "fırın" işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor.

Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor. Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda
yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir.
Sıcak su sistemimizi temizler.

SICAK SUYUN Faydaları :
1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 – ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.
3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 – Kabızlığı giderir.
6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.
7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.

NE KADAR İÇMELİ? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı
Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.

Denemeye ne dersiniz?

Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin.

Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa

İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz. Afiyet olsun.

ALINTIDIR

teşekkürler canım paylaşım için....

gün içinde içtiğimiz normal çayımızda bu sıcak su gurubuna girer galiba.....

Bugün evdeyim ben...Önce ev işi yapıp sonra yiyeceklerimizi hazırlarmayı düşünüyorum..
Dün akşam sarma yaptım uzuuuun zamandır pişirmemiştim vakitsizlikten..O cepte :)
Sonrasın da ana yemekte köfte,patates çocuklu olunca onlara göre hazırlıyorsun bir nevi :)
Şakşuka ve yanına salatalar dip sos bir kaç çeşit o kadar..
Normal günden pek farkı olmayacak,evdeyiz...Bir yere gitmeyi,kalabalığı istemedik...

elceezlerine sağlık:))

amanin,

1 gün bakmasam sayfalarca yazı yazmış oluyorsunuz arkadaşlar, maşallah hızlı gonzalesler sizi.. ben nasıl yetişirim bu hıza, kilolar da hızla çıksın hayatımızdan....RAbbim sağlıklı kilo vermeyi nasip etsin.

bugünlerde patates kızartması istiyor canım, azcık yiyorum nefsim körelsin diye, regl var bir de o da gitse biraz şişim iner sanırım. evde harekete başladım. henüz zaman yazmak için erken gibi, ama düzenli olunca yazarım. leslie 21 dk ile işe başlayayım, beni ne zaman yormazsa o zaman 30 dk olana geçerim. faydası oluyor. :54:

"hızlı gonzalesler" sevdim bunu:27::27::27:

hoşgeldin sende aramıza canım:))

Back
X