- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çoluk çocuğun etkisi,bir de karşı tarafın da artık seni aileden biri görmesi,kabullenmesi,sevmesi yada...
Senin de canım hayırlı bir işin ve bebişin olur inşallah çok hakediyorsun çünkü...
Ve tüm isteyenlerin.
çok uykum gelmişti duramadım yenacım yattım ama sonra uykum kaçtı kalktım azcık kitap okudum derken benim de uyumam 2yi geçti
sabah da 6.15 de kalktım
birazdan kızları uyandıracağım onları gönderince uyurum belki biraz yoksa akşam olmaz herhalde
aslında sabah yürümekti niyetim ama bakalım ayarlarız
yürüyüşlerim azalmıştı haklısın canım ama eski tempoyu yakaladım gibi inşallah sen de fırsatın olsa yürürdün eminim![]()
ÇAğrı merkezi değil canım...2 vardiya çalışan taze gıda fabrikası..
Tamamen tesadüf ..eşimin okuldan arkadaşlarıyla bir gün bir araya geldiğimiz de bu konu açıldı vesile oldu..
Biriken insan kaynakları, personel işleri varmış..Hafifletmek amacıyla yeni biri alınmasın çalışırmısın dediler.??
Ben de evet dedim..İşin akşam saatini seçtim çocuklar ve ev için...
Çok yoruluyorum ama bana çok iyi geldi baharcığım...
Nuhancim ozel diyet demeyilimde , kisiye uygun ozel diyet uyguluyorum evet , diyetetisyenim bana menu uygulamadan , hangi tatlari sevdigimi sordu ; misal , kahvaltida sekerlimi yoksa tuzlumu seviyorum ? etlerden hangisini dolaba sokuyorum vesayre..Sabahlari ekmek yemeden yapamam dedim , ogle ve aksam o kadar aramam dedim oda 3 dilim ekmek izini verdi sabahlari ,; Hani 5 veya 10 kilon fazlan olurda kendini tutarsin ve bazi seyleri yememeye calisirsin , ama ben 44kilo vermeliyim yani nereye kadar dayanicam ekmeksiz tuzsuz vesayre..hem diyetetisyenim bunu bir diyet degilde yeme aliskanligim hep bu sekil olmasini umit ediyor kilolarimdan kurtuldugum andan sonrada hep aliskanlik olasi diye, buda zamanla olusacak seyler .Sen hangi tur diyet sekli uyguluyorsun ? cok kati davranma midene vucuduna .
En sağlıklı en doğru yol..Yeme alışkanlığımızı değiştirmedikten sonra boşa kürek çekiyoruz..
KEndimden biliyorum çünkü...
sürekli kilo alıp veriyorum..bir şekil de kilo veriliyor dikkat ediyorsun,spor yapıyorsun ama sonuç önemlii,asıl olan verileni korumak,geri almamak....
Günaydınnn
İşe gidicem sanırım ya rapor almaktan vazgeçtim dişimi de çarşamba günü çektirmeyi düşünüyorum. Perşembe-Cuma izin günlerim çarşambada rapor alırsam 3 gün yatarım hem doktora gidip tahlilleride rahat rahat işe geç kalıcam derdi olmadan yaptırırım. Hemde o 3 günde rejim için vücudumu hazırlar doğru beslenmeye geçmeye çalışırım. Evdeyken dikkat etmek daha kolay.
Bende neden böyle görüyorum diyorum gözlüğümü takmayı unutmuşumburaya gelmediğim dönemde 4göz oldum ben :) miyop astigmatım 1.75 olmuş her iki gözümde artık sürekli gözlük kullanıyorum. Onurla şartları eşitledik hem şişko hem 4gözüz ikimizde
selamun aleyküm
canım biz pastacı olsak durumumuz daha vahim olurdu Allah korusun ama bizim ustalar çıbık kraker gibiler (Cecoşumun dediği gibi)yapıyorlar yemiyorlar...sadece geçen yıl bir yaş pasta ustamız vardı boyu çok uzundu ama 130-140 kg arası vardı pasta yaparken mesela fıstıklımı yapıyor 3 avuç pastaya 1 avuç ağzına atıyordu.bu fıstıklarda çikolata kaplı draje yani...Şekerin vücudumuza zarardan başka bir getirisi yok...
..
hamilemisin yoksammm..![]()
[ı]hepinize;çok mutlu,sağlıklı,huzurlu bir yıl diliyorum....
Tüm sevdiklerinizle beraber güzel günler temennisi ile çooookkkkk öpüyorum....
Feci kilo aldım;utancım biraz geçsin aranızdayım inşallah...[/ı]
Bu sevgili mevzusunda sanırım bende çok sanslıyım. Bende birkez olsun kilolarımla ilgili hiç bir şikayet duymadım. Hem benimkisi zayıf. Üstüne üstlük spor yapan atlatik bir adam ve çevresinde hep profesyonel sporcular var. Sağolsun benden hiç utanmadı hiç rahatsız olmadı. Kendi çevresiyle beni hep tanıştırdı. Sıkı sıkı elimi tuttu. Ne diyim allah razı olsun. O mutlu olsun. Şimdi ben kilo vermeye başladım ya sadece sevindiğini görüyorum. Ay ağlıcam ya... o gerçekten güzel bir insan. Sanırım çok geç buldum allah yüzüme güldü diye düşünüyorum. Böyle çay içtiği bardağı bile yıkar kapatır.![]()
kuzum herifim gelince zaten 1 hafta burdayız , o ara unutun beni , sonrada 2 hafta memleketteyiz , o zamanda yokum , toplamda 3 hafta Aynur kaçarr , beni özleyin anacııımmm
o zamanda süpürgeyle dalarsınız geri gel Aynur diyee
Esoşumm çook güldüm bebelere yaaa , gece gece iyi geldii
Benim kuzenim de turkcell çağrı merkezin de çalışmıştı zamanın da.. çok yorucu,yıpratıcı olduğunu hatırlıyorum..
Onlar o dönem 6 saat çalışıyorlardı..Demekki değişmiş..
Sonrasın da kpss den iyi puan aldı ve tarım müdürlüğüne atandı..Gıda mühendisi - hem kendi mesleğini yapıyor artık...
Nuhancim ozel diyet demeyilimde , kisiye uygun ozel diyet uyguluyorum evet , diyetetisyenim bana menu uygulamadan , hangi tatlari sevdigimi sordu ; misal , kahvaltida sekerlimi yoksa tuzlumu seviyorum ? etlerden hangisini dolaba sokuyorum vesayre..Sabahlari ekmek yemeden yapamam dedim , ogle ve aksam o kadar aramam dedim oda 3 dilim ekmek izini verdi sabahlari ,; Hani 5 veya 10 kilon fazlan olurda kendini tutarsin ve bazi seyleri yememeye calisirsin , ama ben 44kilo vermeliyim yani nereye kadar dayanicam ekmeksiz tuzsuz vesayre..hem diyetetisyenim bunu bir diyet degilde yeme aliskanligim hep bu sekil olmasini umit ediyor kilolarimdan kurtuldugum andan sonrada hep aliskanlik olasi diye, buda zamanla olusacak seyler .Sen hangi tur diyet sekli uyguluyorsun ? cok kati davranma midene vucuduna .
Çok şükür bugünki mesaiyide bitirdim geldim. Bugün çabuk geçti herhangibir rahatsızlık hissetmeden geçti gitti çok şükür.
Dün LCWdan 2 bluz 1 hırka aldım ( bluzlarım 46 beden, hırkam 3XL) kaç aydır kendime 1 çorap almıyordum alışveriş yapmanın verdiği mutlulukla bugünü atlattım sanırım
cicilerimi giydim uzun süredir makyaj yapmıyordum sürdüm sürüştürdüm biraz psikolojim düzeldi
![]()
Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su'dur.
Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer?
Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99'unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar. Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su.
Peki sıcak su bizim için neden iyi?
İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor.
Midemiz vücudumuzun için bir nevi "fırın" işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor.
Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor. Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda
yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir.
Sıcak su sistemimizi temizler.
SICAK SUYUN Faydaları :
1 Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.
3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 Kabızlığı giderir.
6 Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper oksijenlenme sağlar.
7 Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.
NE KADAR İÇMELİ? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı
Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.
Denemeye ne dersiniz?
Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin.
Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa
İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz. Afiyet olsun.
ALINTIDIR
Bugün evdeyim ben...Önce ev işi yapıp sonra yiyeceklerimizi hazırlarmayı düşünüyorum..
Dün akşam sarma yaptım uzuuuun zamandır pişirmemiştim vakitsizlikten..O cepte :)
Sonrasın da ana yemekte köfte,patates çocuklu olunca onlara göre hazırlıyorsun bir nevi :)
Şakşuka ve yanına salatalar dip sos bir kaç çeşit o kadar..
Normal günden pek farkı olmayacak,evdeyiz...Bir yere gitmeyi,kalabalığı istemedik...
amanin,
1 gün bakmasam sayfalarca yazı yazmış oluyorsunuz arkadaşlar, maşallah hızlı gonzalesler sizi.. ben nasıl yetişirim bu hıza, kilolar da hızla çıksın hayatımızdan....RAbbim sağlıklı kilo vermeyi nasip etsin.
bugünlerde patates kızartması istiyor canım, azcık yiyorum nefsim körelsin diye, regl var bir de o da gitse biraz şişim iner sanırım. evde harekete başladım. henüz zaman yazmak için erken gibi, ama düzenli olunca yazarım. leslie 21 dk ile işe başlayayım, beni ne zaman yormazsa o zaman 30 dk olana geçerim. faydası oluyor.![]()