90 kilo zirveden yokuş aşağı 55'e

3 4 kez diyettisyene basladım 10 yıldır diyet yapıyorum sözde hiç 1 ayı geçmedi hep bıraktıum 3 çocuk annesiyim 14 yıllık evliyim 3 çocuktan sonra tammamen almış durumdayım o bayanı severek dinlerim programlara cıkınca serninle cok ortak istegim var beraber verecegime hemen başlayalım bu yola

canım sona yazdıgın ne 2 tahıl felan

gecen yıl 80 kiloidim ne oldu ise şu kış gireli 89 gördüm tutamıyom kendimi hiç ye ye duramıyom git gide içede kapanmaya başladım susup susup yemekten alıyom hırsımı

günaydın öncelikle kendini sakın yanlız zannetme çünkü aynı şeyleri bende yaşadım.ama işte insanın bir yerden başlaması gerekiyor.bu kilolar biz kaderimiz olamaz inan bana sana şimdi kilo vermek zor geliyor vermeye başladığında bu kilolarla yaşamak daha da zor gelecek.bence kimseyi dinlemeden hemen başla uyguladığın bir diyet varmı?ben ayça kayanın tavsiyelerini takip ederek yapıyorum.

hiç zor degil hedef olmadan başarı olmaz gecen hafta başladım bu hafta başı sarsıldı biraz ama seni görünce şu dakika yazıyom ve başlıyom beni kabul edersen gidip tartılıyom hemen
başlangç:89
istenilen( eşim)70 ben 60 olmak istiyom
şimdiki:88.3 taze taze
giden aslındadaha fazla idi gecen hafta bitiğminde ama olsun buda iyi geri cok gelmeniş 2 günde

ayça hanımı dinlemişsin biraz bilgi sahibisindir.yediklerimizi 4 gruba ayırıyoruz.tahıl,et,süt,meyve ve yağ gibi tahıl grubu ekmek,pilav,makarna,kurubaklagiller gibi..et grubuda kırmızı et,balık,tavuk,yumurta,peynir,kurubaklagiller gibi...süt grubu ayran, kefir,yoğurt,süt gibi...meyve zaten belli yağ grubuda 1tatlı kaşığı zeytin yağ,2 ceviz,10 çiğ fındık gibi...bunları porsiyon usulu kendin ayarlıyorsun aslında ayça kayanın kitabını alırsan daha iyi anlarsın sormak istediğin birşey olursa buradayım...

nerden aldın sen almaya calıırım azmine hayranım bak şimdi her sabah mı tartılıcan aksam mı bende akşamı kaç kiloile bitirdigime bakarım hep hemen kahvaltı edip dönücem şu kahvaltıyı söyle diyo ya diyetisyen 2 dilim ekmek domates salata 5 zeytin bir kaşık BAL bilmem kç gr peynir bundan nefret geldi artık yahu

kitapçıların hepsinde vardır kitap.kahvaltı ve yemeklerini sen belirleyeceksin artık.mesela 2 dilim ekmek 2 tahıl demek geriye 3 hakkın kalıyor.bu kalan 3 tahılı gün içine bölüştürücen biliyorum biraz karışık gibi ama değil alışınca çok kolay buarada 1 kepçe çorbada 1 tahıl demek.kilo bildirimleri en doğrusu sabah aç karnına ve tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra akşam tartıda fazla çıkarsın.

o kitabı arıyacam güzelmiş o zaman her sabah burda buluşup yaarız kiloları mesüde akşam fırsat bulursam

Kahvatim soyle idi bir lavas domates peynir 2incecik salam kivircik bir yaprak cooook mu nasil ayca hanima gore ne kadar tahil ne kadar et yazarmisin ayse

:26:i

Cook heveslendim kitaba ama oglun kucuk carsiya inmem zzor soguk bugun ruzgarli burasi e aara ogun varmi meyva az anlatsana oglen pizza istedi kizlar okuldan gelecek ben yememelimiyim yoksa varmi bir cozumu ayse nerdesin

Cook heveslendim kitaba ama oglun kucuk carsiya inmem zzor soguk bugun ruzgarli burasi e aara ogun varmi meyva az anlatsana oglen pizza istedi kizlar okuldan gelecek ben yememelimiyim yoksa varmi bir cozumu ayse nerdesin

lavaş yerime tam buğday ekmeği yemelisin 1 dilim peynir 1 et,2dilim salam 2 et demek bugünkü et hakkını doldurdun.bir de diyete yeni başlamışsın sakın pizza türü şeyler yeme bence bırak onu kızlar yesin sen çorba iç sebza ye ve salata günde 3 meyve hakkın var.1 elma,portakal,greyfurt gibi büyük meyveler 2 meyve demek buna göre ayarla kendini

1 tahıl : 1 dilim ekmek
1 kepçe çorba
4 yemek kaşığı kurubaklagil
2 yemek kaşığı makarna
2 yemek kaşığı pilav
1 orta patates haşlanmış
3 kestane
1 çay bardağı leblebi
1/8 yufka
1/4 simit
1 büyük galeta
2 adet tuzlu bisküvi
1 et : 3 köfte
avuç içi büyüklüğünde et(50gr.)
1 yumurta
1 dilim peynir
2-3 küçük balık
1 meyve :3 kuru kayısı
3 kuru hurma
6-8 erik
1 küçük salkım üzüm
1 mandalina
15-17 kuru üzüm
1 küçük muz
8-10 çilek
1 süt: 1 bardak süt
1 bardak kefir
1 bardak ayran
1 bardak yoğurt
1 bardak sütlü kahve
1 yağ :1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
5 zeytin
2 ceviz
10 çiğ badem
10 çiğ fındık
5 fıstık
günlük yiyeceklerimizi buradan bakıp hesaplıyabiliriz.sebze yemeklerini porsiyon hesabı yiyiyoruz.onu saymaya gerek yok.ama günde 2 porsiyon 4-5 yemek kaşığı,1 kilo sebze yemeği pişirirken 2 yemek kaşığı zeytinyağ yeterli,günde en az 2 litre su içmeliyiz.asitli içecekler ve hazır meyve suları yasak.kahvaltıda yiyeceğimiz 1 tatlı kaşığı reçelide 1 meyve olarak saycaz ve günlük meyve hakkımızdan düşcez.

herkese günaydın bügünkü listem ;
sabah :1 yumurta 1 yemek kaşığı lorla yapılan bir omlet içine kırmızı biber,nane,kekik,1 dilim ekmek,1bardak kefir 1 tahıl+2 et+1 süt
ara öğün :1 elma 2 meyve
öğlen :2 kepçe çorba,4 kaşık kereviz 2 tahıl
ikindi :2 ceviz 1 yağ
akşam :1 kepçe çorba, salata 1 tahıl
gece :1 bardak kefir 1süt

5tahıl+2et+3süt+2meyve+1yağ
kilo bildirimim ise ;
22,01,2014 82,7
23,01,2014 82,6gr.

bugün kimse yazmamış ama olsun ben her gün yazmaya devam edicem.sizin de paylaşımlarınızı bekliyorum.

Canım küçük 1 dilim yiyebilirsin o kadar da mahrum bırakma kendini sonra bi patlak verirse iştahın pişman olacağın şeyleri de yemeye başlarsın

günaydın kızlar bugünkü listem;
sabah :1 bardak kefir,2 dilim ekmek,1 kaşık lor,maydonoz (2 tahıl+1 et+1 süt)
öğlen :4 kaşık pırasa,4 kaşık makarna,2 kaşık yoğurt (2 tahıl+2 süt)
ikindi :2 ceviz,10 fındık,1 kaşık kuru vişne (2 yağ+1 meyve)
akşam :4 kaşık pırasa,1 dilim ekmek (1 tahıl)
gece :1 bardak kefir (1 süt)

5 tahıl+1 et+3 süt+1 meyve+2 yağ

bugün diyete başlayalı tam 80 gün oldu.başladığımda tam 90 kiloydum.şuan 82,600 gr. 7,400 gr. vermişim.uzaktan bakınca az gibi gelebilir ama benim gibi yemeği çok seven birinin bu kadar zamanda hemde alışkanlıklarını değiştirerek kilo vermesi bence çok iyi.itiraf ediyorum arada kaçamaklarım olmasaydı eminim daha fazla verirdim.eskiden olsa o kaçamaklardan sonra mutlaka bırakırdım.ama artık bırakmam bu bir nevi yaşam tarzım oldu.zaten o kadar alıştım ki istesem de artık fazla yiyemiyorum.bence herkesin bu kilolarda yani üzerindeki ağırlıklardan kurtulması gerek.ben merdiven çıkarken o kadar zorlanıyordum ki ama şuan bu kadar az kilo vermeme rağmen daha rahatım.hedefe varmama daha 27,600 gr. var.ama olsun pes etmek yok yola devam.

kızlar bugün çok mutlu,huzurlu,bomba gibi uyandım neyse ki bu mutluluğumun devamı da geldi.bügün tam 81.günüm ve ben tam anlamıyla kendimde 80 günde devri alem yaptım.bu kadar dayanacağımı tahmin bile edemezken şuan zayıflamaya bile başladım.önce ki verdiğim kilolarda bu kadar heyecanlanmıyordum.çünkü bırakıp geri alıyordum .ama artık bırakmak diye bir şey yok çünkü bu benim yaşam tarzım oldu.yediklerimi hergün buradan paylaştığım gibi defterimede yazıyorum.ve bu bana farkındalık kazandırıyor.ne yediğimi daha iyi anlıyorum.aralarda kaçamak yapmıyorum.bugünkü listem ;

sabah :1 bardak kefir,2 dilim ekmek,1 kaşık lor,maydonoz (2 tahıl+1et+1süt)
ara :1 elma (2 meyve)
öğlen :4 kaşık sebze,2 kepçe çorba,yoğurt(2 tahıl+1 süt)
ikindi :1 kaşık kuru vişne,2 ceviz,10 fındık(1 meyve+2 yağ)
akşam:4 kaşık sebze,1 dilim ekmek(1 tahıl)

5 tahıl+1 et+3 süt+3 meyve+2 yağ

sıra geldi kilo bildirimime;
24,01,2014 82,6
25,01,2014 82,1gr.

herkese günaydın bugünkü listem ;
sabah :2 kaşık yoğurda,4 kaşık yulaf ezmesi (2 tahıl+1 süt)
ara :1 elma (2 meyve )
öğlen :1 haşlanmış patates (baharatlarla tatlandırılmış)salata,yoğurt (1 tahıl+1 süt)
ikindi :2 ceviz,10 fındık (2 yağ)
akşam :2 kepçe çorba,salata (2 tahıl)

5 tahıl+3 süt+2 meyve+2 yağ

kilo bildirimim ise;
25,01,2014 82,1
26,01,2014 81,9gr.

varmam gereken yola 26,900gr.kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…