900 lira maas yeterli olurmu?

Yorumların hepsini okuyamadım.
derinns in yazdıkları dikkatimi çekti.
Ben de katılıyorum,31 yaşına kadar,tezgahtar olarak bile girse mağaza müdürü olurdu.
Deneyimli elemanları,diğer elemanların başına getiriyorlar çünkü yeni girenler hep deneyimsiz ve çoğu ilk kez çalışıyor.

Bir de burada hep görüyorum,maaş şu kadar,kira bu kadar diye hesap yapılıyor.
Ama büyüklerimiz güzel söylemişler,evdeki hesap çarşıya uymuyor.
Bir kere sabit giderler asla kirayla sınırlı kalmıyor.Telefon,elektrik,aidat,su,doğalgaz,tüpgaz vs...Cep telefonları,internet cabası.
Ayrıca her ay beklenmedik bir masraf çıkabiliyor.Birşey bozuluyor tamirci çağırıyorsun veya apartmanda tadilat-onarım yapılıyor bir sürü ek masraf çıkıyor.
Yani öyle ucu ucuna hesap yapıp,artan cebimize kalır diye düşünmemek lazım.

cnm eğitim durumun nedir ayrıca bu durumun türkiyedeki karşılığı ne olur yani lise mezunumu üniversite mezunumu olur bunu bilmek isterim. türkçen yeterlimi yabancı dil seviyen nasıl yurtdışında iş deneyimin varmı türkiyeye gelsen ne tür bir işte çalışmak istersinn. kişisel yapıun hangi durumlara uyar. sessiz sakin birimisin, enerji dolu neşelimisin utangaçmısın..

arkadaslar sunu belirtmek istiyorum

bende calisacagim para kazanacgim 900 lira sadece sevgilimin aldigi maas bunun üstüne benim aldigim maasida düsünün lütfen.

ıyıde bıtanem senın alacagın en fazla 500-700 arası dedı kızlar ?? yanı bırısının maas sırf kıra ve faturalara gıdıyor sanırım bırısının maasıylada gecım derdı eh daha ne olsun??

Canım sen diyorsun ki hangi iş var iyi para getiren. inan sendeki imkan bende olsa dönmezdim sanırım. burda okuyoruz okumak için zaten bir sürü masraf yapıyoruz. hadi üniversite bitti rahat olcaz, işimiz olcak diye seviniyoruz. 10 12 saat çalıştığına mı üzül,karşılığının az olduğuna mı üzül,sizin orda nasıl bilmiyorum ama buradaki özel sektör şartları malesef kötü.
çoğunluğumuz evli olduğu halde 12 saat çalısıyor,eve git yemek yap,dinlenmeye vakit bile bulamadan sabah erkenden yine işe gidiyorlar. inan bizim burda yaşam şartları zor.
bence nişanlını ikna et yanına al. çok çalısıyoruz dersiniz belki ama en azından hakettiğinizi alırsınız.

ben burada meslek yapiyorum cnm türkcesini tam olarak bilmiyorum ama cogunluk muhasebede calisiyorum resepsiyonda calisiyorum. isyerinde telefonlara bakyiorum, faturalari yaziyorum vs.
yapi olarak genelde sakin biriyim utanmam cok girginim hemen arkadaslik kurabiliyorum.
neseliyimde herzaman gülerim gülümserim.
yabanci dil almanca ve ingilizcem var türkcemi de görüyorsunuz zaten yazmamdan.

ben zorlanmicam demiyorum zaten.
hangi yeni evli cift zorlanmiyor ki?

Canım seni anlıyorum hep sıkıntı yaşamış kişileri düşünerek moral buluyorsun ama dediğin gibi herkes de evliliğe hayata sıkıntıyla başlamıyor. Sürekli bunu baz alarak düşünme bence. Evlilik dediğin şey bir ömür, iyi günü var, kötü günü var, hastalığı var, sıkıntısı var sen bu şekilde bıkmadan usanmadan hep azla yetinebilirim diyorsan, kendinden gerekirse de olacak çocuklarının bazı ihtiyaçlarından fedakarlık edebilirim diyorsan Allah yardımcınız olsun inşallah. Ama nişanlın keşke evliliği düşünerek eğitiminde ilerleseydi keşke sen de onu zamanında zorlasaydın. En azından senin işini garanti ettikten sonra evlenin küçük şehirde iş bulmak da zor.

Son düzenleme:

11 yılda müdür olunuyor.
Ceo olunuyor demedim ama hangiişe girerseniz girin 11 yılda bir noktadan diğer noktaya gelirsiniz.
Uzaylı değilim ama sanırım sizden daha hakimim sosyo ekonomik hayata yani sizin kadar zengin olmadım hiç
O yüzden emin olun bu tip kariyer planlarına daha hakimim çünkü para kazanmak zorundayım.
Dayım var mesela lise mezunu bile değil mağaza müdürü kapısından bile girip bir ürün alamayacağım bir markada
18 yaşından beri çalışıyor 31 yaşında o da,sizce katlarda yatlarada hizmetçilerle takılanlar mı uzaylı ben mi?

benim demek istediklerimi siz demissiniz tesekkür ederim
ben evde oturmayi sevmeyen biriyim izinli olam bile yapicak biseyler ariyorum.
zaten hayat müsterek ben bütün evin sorumlulugunu esimin üstüne atamam erkek diye.

buraya kesinlikle gelmek istemiyor. 31 yasinda oldugu icin is bulmasi zor "ben karimin eline bakamam/bakmam "diyor.

Kasiyerlik benim için en dip nokta değil !
Lise mezunu çalışkan bir insan 11 yıldır kasiyer olarak kalmaz.
Hele de aşıksa ,7 yıldır flört ettiği bir kız var ise herşeyini koyar ortaya.
Asgari ücret ile çalışanlar kendi yeterliliklerinde iş yapıyorlar.
Yani bir dükkanda aşçısın diyelim,30 yıl o dükkanda asgari ücretle aşçılık mı yapıyorsun..
Kolunda bileziğin var ise illa üniversite mezunu olmaya gerek yok bir şekilde kurtarıyor insan kendini.
Emeğimize,yeterliliğimize göre iş buluyor,çalışıyor ona göre para kazanıyoruz.
Eşim x lira maaş alıyor ben onun dörtte biri maaş alıyorum ?
Neden iyi bir üniden mezun değilim orta halli bir üniden orta halli bir mezunum vakti zamanında ders çalışmadım yattım.
Eee durum ortada işte ?
Daha açılayıcı olamam herhalde..

Konuya mantıklı ve gerçekçi yaklaştığınız ve duygularımı belki de benden daha nazik anlattığınız için teşekkür ederim.

sana katılıyorum özge...öyle kimsede 11 yılda genel müdür olamıyor o firmanın ne yazıkki!!!
benım gibi üniv.okuyup 900 tl alanlarda var...

O senin hatan arkadaşım.
Üniversiten hangi üniversiteydi bölümün neydi yeterliliklerin ne ?
Sınıf arkadaşım şu an da kaymakam ,şimdi ben mi çok şansızım o mu çok şanslı!
Sadece çalıştı ve başardı.

sevgilim avukat asistani 900 lira maasi az mi? kücük bir yer oldugu icin kirklareli fazla alamiyor. evlendikten sonra 1000 lira alicakmis maas.

Son düzenleme:

Canım kardeşim.
Şimdi sen bana aşıklar bunlar , didiniler zorlanırlar ama geçinirler diyorsun.
Anlıyorum çok da tatlı geliyor bunları düşünmek böyle hayal etmek.
Ben kimsenin hayallerini yıkmak istemiyorum ama karşıdaki 31 yaşında bir erkekse bence söylenecke sözler bitiyor.
Aşık bir insan kendinin üstünde performans sergiler.
Ayrılsınlar 900 lira maaş alanlar hayatlarının sonuna kadar evlenmesinler zenginler evlensin demiyor ki?
900 lira kafii bir tutar değil 31 yaşında adam bunu bugüne kadar nasıl düşünmemiş.
Benim 7 yıldır flört ettiğim biri var neden dememiş.
900 lira değilde 1800 lira başlasalar hayata aşklarındna taviz mi vermiş olurlar.
900 liraya değilde 1800 liraya şükür etseler,ayda bir kere dışarda yemek yeseler yazın şöyle bir tatil beldesine gitseler.
çocuklarına çocuk odası dizseler ,hanım kızımız vitrinde gördüğü bir bluzu ayda bir kere de olsa alabilse daha güzel olmaz mı?
Bahsettiğim şeyler standart hayat şartları değil mi?

aynen öyle bana da en yakın örnek abim. altı üstü işletme mezunu bir bankada 10 senedir çalışıyor satışçı olarak girdiği bankada şu anda bölge müdürü. demekki neymiş imkansız değilmiş. ama benim abim üniv evlendi kız kaçırdı yengem hamileydi belirli bir amacı ve hırsı vardı konu sahibinin sevgiliside bu kadar hıslı olsaydı bence bi yerlerde kariyer yapmış olurdu.

küçük bir yerde iş bulman sorun canım iş bulsan da iyi para getiren iş bekleme. özel sektör 12 saat çalıştırır 600 700 tl para verir. büyük şehirde olsanız imkanlarınız daha gelişir tabiki.
kafan karıştı bu iyi bişşey en azından körü körüne yaklaşmıyorsun. imkansız değil tabiki ama zor Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin
sordum ama cvp vermedin fabrikalara falan girme şansı yokmu sevgilinin en azından farklı bir iş arama girişimi falan yokmu?

Son düzenleme:
sevgilim avukat asistani 900 lira maasi az mi? kücük bir yer oldugu icin kirklareli fazla alamiyor. evlendikten sonra 1000 lira alicakmis maas.

Belki sorun yaptığı iştedir.
Avukat asistanı,ne uzar ne kısalır.
Avukat ne kadar uygun görürse o kadar zam alır.

Sevgilin daha önce hangi işleri yapmış ?
Avukat asıstanı olmayı rahat mı buluyor acaba ?
Bazen bütün gün ofiste tek başına,bazen dışarı işlere gidip hava almak gibi ?

valla bu sizin nasıl harcayacagınıza bağlı..
kimisi asgeri ücretle bile geçiniyo...
kira yoksa fln belki geçinirsiniz....
fazla dışarı çıkamazsınız alışveriş yaparken canınız sıkılır herşeyden kısmak zorunda kalırsınız o ayrı....
gerçekçi bakmak lazım...

10 yılda müdür olunmaz diyorlardı ama bankada bölge müdürü olunmuş.Erkek yapar,gecesini gündüzüne katar yapar.
Birçok erkek arkadaşım var dınişanlılardı evlenemiyorlar o gazla ders çalıştılar uzman olarak atandılar.
Dürten birşey olmasaydı yapamayacaklardı,erkekleri harekete geçirren bu oluyor genelde.

daha önce da avukat asistanligi yapmisti sonra özel korumalik yapti simdi yine avukat asistanligina basladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…