900 lira maas yeterli olurmu?

zenginliği eski eşimde gördüm bende yorumun ilk sayfalarını okursanız zengin olmadıgımı görebilir objektif ve daha dogru yorum yapabilirsiniz sanırım

yani eve nekadar girerse girsin yinede acaba düsüncesi oluyor demek.

insanız ne olacağımız belli değil..
tamam bebek olduğunda kayınvalidemiz bakıcak..
ama ya zor hamilelik geçirir ve çalaşamayıp evde dinlenmemiz gerekirse..
yada doğumdan sonra olduda hemen başlayamadık..
bunların hepsini düşünüyoruz

Bizim ülkemizde işsizlik yok biliyor musunuz; iş beğenmeyen gencler var. Nankör patronlar haricinde kariyerine sıfırdan başlayıp yükselen bir sürü tanıdığım var.

babam bir işveren..arada inşaat işleri oluyor ve usta bulamıyoruz resmen..işi olmayan tüm erkekler kahvelerde akşama kadar oturuyorlar...

Bizim ülkemizde işsizlik yok biliyor musunuz; iş beğenmeyen gencler var. Nankör patronlar haricinde kariyerine sıfırdan başlayıp yükselen bir sürü tanıdığım var.

Herkes 8-16 çalışacak,masa başı olacak,klimalı ofis olacak,kurumsal firma olacak mümkünse öğle tatili 1,5 saat olacak,servis olacak,yemek fişi olacak.
Yoksa iş yok tabii,herkes aç herkes kıt kanaat geçiniyor
.

zenginliği eski eşimde gördüm bende yorumun ilk sayfalarını okursanız zengin olmadıgımı görebilir objektif ve daha dogru yorum yapabilirsiniz sanırım

Ne kadar şanslınız en azından yatlı-katlı zenginliği görmüşsünüz.
Biz onu da göremedik ama yine hayata karşı çalışırsak didinirsek çabalarsak "olur,başarırız" mantığımız var.
Buna da şükür...

babam bir işveren..arada inşaat işleri oluyor ve usta bulamıyoruz resmen..işi olmayan tüm erkekler kahvelerde akşama kadar oturuyorlar...

Kısmen onları da anlıyorum, zamanında bu kesimi sömüren patronlar yüzünden bu haldeler. Simdi de sımarıklık yapıyorlar.

Özel sektörde calısırken personel ihtiyacı icin ilana cıktığımızda her gelen burun kıvırırdı. Hani işsizlik? Hani her işi yaparımcılar?

:) aynen öyle daha güzel anlatılamazdı.

sevgilin 10 yildir calisiyor, annesi babasida calisiyor , bari size bir ev alacak para biriktirselerdi simdiye kadar:26:
birde evin tek cocugu hani kardes okuttu filan bahaneside olamaz

gel vazgec sen bu ailede var bi gariplik

Kesinlikle, bunu hep söylerim, insanlara iş beğendirmek çok zor. Şirketlerin işe alım süreciyle ilgileniyoruz daha telefonla mülakatta aranılan yarıdan çoğu türlü bahanelerle gelmeyeceğini belirtiyor, bir diğer yarısı da sözlü mülakata dahi gelmiyor ki işe alınabilsin. İşe başlayacakları yerlerde büyük şirketler, özel bankalar vs.

prenses gel biz seni benim kardeşime alalım
hem evi de var arabası da işi de askerliğinide yaptı:))
23 yaşındaaa

Son düzenleme:
heee ayricada kimsenin ipiyle kuyuya inmeye calisma, yani bugün o canim cicim diyen kv ve kp yarin en ufak tartismada sirtini döner
esin 12 saat isinde caliscak, sonra bide ek is icin garsonluk yapcak , nezaman uyucak dinlencek senle söyle bi cay bahcesinde gezcek, süperman filanmi anneni babani dinle adam 31 yasina gelmis elde var sifir nada niyente ziro

esinizi yurtdisinda yasamaya ikna edin bence.geldiginde hemen bir dil kursuna gitsin.is bulma konusuna gelince yurtdisinda bir sürü firma kiralik firmalar üzerinden isciler calistiriyolar .en az 700 euro alir.kendim calistigimdan biliyorum.seninde meslegin varmis zaten.ev konusuna gelincede 3 oda yerine 2 odali bir eve cikarsiniz ,bu süre icinde de para biriktirmis olursunuz.avrupada yasamis bir kisi inanki 900 tl cok zor gecinir .sana yardim vadinde bulunanlar inan bana en kücük huzursuzlukta sana sirtini dönecekler.biraz gercekci olmak lazim .

Asgari ücretle geçinen insanlar varken 900lirayla da geçinilebilir.. Tabi biraz da harcamalara bağlı.. Ara sayfaları okumadım ama evi varsa hiç sıkıntı olmaz, evi yoksa sıkıntı olabilir ama sende çalışırsan sorun kalmaz.. İleri de bebek sahibi olmaya karar verene kadar sende çalışıp birikim yaparsın, bu sayede çocuğunuz olduğu zaman sıkıntıyı minimuma indirirsiniz..

canım sen hıç market alısverişi yapmadın herhalde
aylık ev ve mutfak masrafı 200 - 300 tl ile ancak 15 gun idare edersin et but balık dersen o bile zor :26:

canım sen hıç market alısverişi yapmadın herhalde
aylık ev ve mutfak masrafı 200 - 300 tl ile ancak 15 gun idare edersin et but balık dersen o bile zor :26:

doğru diyorsun canım market, pazar derken haftalık 200 tl gidiyor zaten. insan aşık olunca bir çok şeye olur hallederiz gözüyle bakıyor o anki aşkla. ben prensesin çok mutlu olmasını isterim ama hayat şartlarını biliyoruz burada. umarım rabbim yol gösteririr ilerisi için onlara.

kışın doğalgaz parası?
varsa aidat?
evinizde internet olmayacak mı?
telefon faturaları?
düğünden hiç mi borç olmayacak?
sen ingilzce ve almanca biliyormuşsun. iş aramada işine yarayacaktır.
sadece 900 lira olduğunda ( çocuk durumu ) geçinmek imkansıza yakın, para biriktirmek imkansız ötesi...

Canimmm.. Allah agiz tadi versin.. Huzur,mutluluk ve bereket versin kuracaginiz yuvaniza..
Sevgilinle sen hayat mucadelesindeki yola cikacaksiniz. Bu yolda ne olursa olsun,birlikte yurumek var herseyden once.
Sevmek cok guzel bir sey..
Sevgi karin doyurmuyo derler ama bence insan gercekten seviyorsa ne yapip eder bi sekilde gecimi icin elinden gelen her seyi yapar.
Ben inaniyorum ki sen de yaparsin. Bu maas size yeter ama cocuk olduktan sonra biraz zorlanirsiniz..
Onun icin sende bir iste calisip destek olabilirsin.
Allah hakkinizda hayirlisiniz versin insAllah..

Bu çok doğru bir tespit ama bazen gerçekten anlam veremediğimiz haller olabiliyor...
Çalışırsınız, emek edersiniz, nitelikleriniz- vasıflarınız iyidir gelgelelim iş hayatınızda işler umulan gibi gitmez...
İş arama bölgeniz kısıtlıdır. Fiziki özellikleriniz yetersiz görülebilir. Bazen bir ayda on görüşme yaparsanız ama yinede olmaz...
Herkes 11 sene çalışıp pozisyonunu yükseltemeyebiliyor ama en azından maaşı , şartları iyileşir daimi eleman diye..
Hep kasiyerdir diyelim ki mağazada ama 10 sene sonra yeni işe başlayan bölüm sorumlusunun imkanlarına sahip olabilir.
Çok şahit olduğumdan fikrimizi yazmadan geçemedim.

Bu beyefendinin sorunu bence birikim yapmamış olmamasından ziyade konu sahibinin affına sığınarak söylüyorum birazcık "burnundan kıl aldırmaması".
İmkanlar daha iyiyse kurmayı hayal ettiğiniz ailenin selameti için yurt dışına gelmeyi, orada çalışmayı en azından denemeli Siz burada bakın 1 lirayı nasıl değerlendiririz şeklinde kafa yoruyorsunuz. Emek etmeli erkek arkadaşınız.
Ben olsam bu kısmını sorgulardım ısrarla !
Eve giren rakamlar değil zihniyet, çalışma hayatına bakış değerlendirilmeli.
Allah gönlünüze göre versin inşallah...​

bazi arkadaslar neden cocugun Almanyaya gitmek istemedigini sorup duruyo
siz bu konuyu tam bilmediginiz icin ben soyle soyliyim prenses in ailesi cocugun Almanyaya gitmek icin prensesle evlenmek istedigini dusunuyolar
o yuzden de cocuk Almanyaya gitmek istemiyo

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…