900 lira maas yeterli olurmu?

11 yılda kimse müdür olamıyor.tr de değilde uzaydamı yaşıyosunuz bilemedimmm:53
üniversite okumakla ev sahıbıde olunmuyor araba sahıbıde ne yazıkki...
herkes kendi fikrini beyan eder tabi..kimse kimseye sürün demiyor elbette..sadece özgün fikirlerimizi sunuyoruz..
çok yıkıcı olmamaya özen göstersek daha iyi olmazmı????
yatlar katlar mutluluk getirmiyor dedim yaşadım çünkü..

yok canim neden kizayim.
cevremde yok evlilige sicak bakan bana göre. hepsi afedersin it kopuk.

bence en ıyısı kendı cevrenden bırısı olurdu ama ozaman da onun boynu bükük kalacak..

bırde cok ıyı anlasıyormusnuz cünkü arada kültür farkı oluyor, yurt dısı ve yurt ıcı büyüyenler, yetısenler arasında ..??

bu zamana kdar yazdığınz bütün cümlelere katılıyorum. evli değilim ama adayım daha işn içine girmeden bile anlıyo insan. ve eveet yaşı sevgilisinin oldukça geçmiş ve garsonluk yaparım yine bakarım durumu lise yıllarında oluyo. cümlesi cümlesine katılıyorum.
ve konu sahibi arkadaşım emin ol sana saldırmak için değil iyiliğin için yazılmış cümleler bunlar. sen şu anda istiyosun ki destek olalım arkanda duralım ama sana gerçekleri söylemessek burda konu açmanın ne anlamı kalır.
gerçekleri ölç biç tart...
uzun olucak ama ablam zamanında 4 sene briyle görüştü biz orta halli bir aileyiz. çocuk ne iş bulsa yapan cinsten muavinlikten boyacılığa (küçümsemiyorum asla) annem hep diyodu ki kızım yapamazsın onu nasıl alıcan bilmemne ablam uğruna ölürdü emin ol o cocuğun gelinlik bile istemiyorum demişti çok iyi hatırlıyorum. nemi oldu ayrıldı....
ve şimdi ne diyo biliyomusun iyiki ayrılmışım insan kör olup göremiyo insan gelinlik istemezmi evine çamaşır mak yada ben birebir yaşadım kimse vazgeçilmez değil. ama hayatından vazgeçiyosun sen resmen...
ama illa sıkıntı içinde yaşarım samanlık bana seyran olur 31 yaşına gelmiş eş adayın elle tutulur bir işi yok ve olma ihtimalide yok hayatım böyle süregitsin yeterki o olsun ailemden binlerce km onun için gelir sıkıntısınıda çekerim dersen meydan senin zaten biz bişey yapamayız ama çooook üzüldüm emin ol

arkadaşım ne güzel yazmışsın inan çok beğendim. bir nevi içimden geçenleri söylemek istesem hissleri,m bunlar olurdu ama bu kadar güzel ifade edecek söz bulamazdım. tekrardan teşekkürler.

bu arada konu sahibi arkadşım. bence hayat sadece aşktan ibaret değil işin içine GEÇİM denilen olgu giriyorsa herşeyi ince eleyip sık dokumalıyız. karın tokluguyla ancak ve ancak köyde yaşarsın. (bu arada kimse benim köyü ve köylüyü küçüğmsediğimi düşünmesin lütfen. benim görev yerimde bir köy oraları az çok bildiğim için yazdım. orada kira olmaz imkanlar inanılmaz derecede kısıtlı olduğundan para harcamaya yer olmaz ekmeinide tarla bahçe derken kazanırsın) öyle büyük şehirlede şehir merkezinde olmaz. belki buradaki bayanlar bana çok kızacak ama benimde görüştüğüm erkek arkadaşımla aynı konlarda zaman zaman sorun yaşıyurz. hemde onun evi olmasına, benim ayda 2,000 onun 850 - 900 klazanmasına ve eğerki evlilik olursa eşyaların büyük bir kısmını onun ailesinin alacak olmasına rağmen....sende aç gözlüsün diyebilirsiniz ama öyle değil ben bir kere erkeğin kazancının ve işinin garanti olmasına takıyorum. sonra erkek arkadaşımın arabası var taksidini annesi ödüyor geçen gün ağzından birşey kaçırdı evlenince biz öderiz diye al işte beklemeden ne tür masraflar çıkıyo daha nelerde çıkacak o yüzden maddi konularda biraz mantıklı olmak lazım...

Ben kırklareliliyim kırklarelinde yaşam kolay merkezden biraz uzak sobalı evler 250 tl falan oranın bir pazarı var maşallah çok ucuzzz pazardan giyinebiliyorsunn o derece sende girersin bi işe geçinir gidersinizzz ama yok ben herşeyi isterimm yetinemem diyosan biraz zor :/

Yazılanlara göre türkiyede 11 yılda en dipten en üste çıkabiliyor bir insan. peki benim merak ettiğim yıllardır asgari ücretle çalışanlar afedersiniz ama salak mı? onlar kariyer yapmayı bilmiyor mu? yıllarca aynı ücretle çalışan bir kademe bile yükselemeyen o kadar çok insan var ki konu sahibini incitmeyecek şekilde yorum,eleştiri yapsak ne güzel olacak...

herkes aynı olmaz,fakirlikten ayrılanda var sevgisizlikten de,aldatmadan yada dayaktanda
para olsun olmasın yani farketmiyor..2kişide bitiyor iş..

Derinscim, söylediklerine kendi penceremden % 100 katılmakla beraber şunu da göz önüne al: Herkes kariyer denen şeyi yapamıyor. Yapsa da hayalindeki parayı kazanıp hayalindeki işte çalışamıyor...
7 sene boyunca konu sahibesinin de böyle bir istemi olmamış karşılıklı bu konuda anlaşmışlar...
İkisi de çalışırlarsa ama az ama iyi geçinirler.
Tabii elleri hiçbir zaman rahatta olmaz ama 7 sene boyunca çalışmış çabalamışlar ilişkileri için, bu bakımdan neden olmasın diyorum...
Onların penceresinden bakmalı az da olsa.

sana katılıyorum özge...öyle kimsede 11 yılda genel müdür olamıyor o firmanın ne yazıkki!!!
benım gibi üniv.okuyup 900 tl alanlarda var...

birde şunu söylemek isterim. sen yurtdışında yaşayan birisin ister istemez buraya gelince adaptasyon sorunu yaşarsın. bu yüzden de gözüne maddi konularda büyük sorun olarakta görünür. sana tavsiyem şu olabilir arlkadaşım. hayat müşterektir bunu unutma erkek arkadaşının bir işi,nin olması ve makul oranda kazancını olması çok güzel ama sende ona destek olmalısın yani onun kadar maaş alacağın bir işe muhakkak girmelisin. o zaman inan bana maddi analamda ve ruhen rahatlarsın. geçim derdini tek başına o gence yüklemek büyük bir haksızlık olur. belliki erkek arkadaşın arsız tutarsız ve çevreden birşey bekleyen biri değil öyle olsa senin peşinden almanyaya gider orada yaşamaya bakardı biliyorsun türkiyedeki, erkeklerin çoğu bu yolla evlenerek yurtdışına gidiyorlar. sonra erkek arkadaşının ailesi size destek olsun güzel ama sizin ailenizde destek olmalı. maddi anlamda yaşadığınız ülkede daha çok kazanıyorsunuz. birazda size göndersinler evlenirken yardım etsinler. bu evlilik konusunda aileler geri plana çekilmese iyi olur tabi imkanları varsa.. yoksa sözümde yok

kendimizi toparlayana kadar biyer olsa güzel olur illa merkezden olmasi gerekmiyor yakin olsun yeter.
herseyde gözüm yok benim. annem babam herzaman söylerler"kizim bisey almak istediginde 3 defa olmadi 5 defa düsün. sen alirsin ama yarin öbürgün yine sen üzülürsün zor durumda kaldiginda".

sana katılıyorum özge...öyle kimsede 11 yılda genel müdür olamıyor o firmanın ne yazıkki!!!
benım gibi üniv.okuyup 900 tl alanlarda var...

Çalışan yapar canım ,ben buna inanıyorum,

Mesela sen üniver site okumuşsun,çalışıp memur olsan alacağın maaş 1800 ,12 şef,ardından şube müdürü olup 2600 lira maaş alanlar var .

Demekki çalışan kazanıyormuş.

11 yılda çok rahat müdür olunur çünkü tanıdığım biri var öyle..abartılacak,şaşılacak bir durum değil...

para herşey için yeterli değil,ama herşey için gerekli...

kat yat olmak zorunda değil zaten...herşeyin ortası karar..900 malesef kararın altında kalıyor...

calismak istiyorum bende tabi peki bana ne tür bi is önerirsiniz iyi para getiren?
aileler tabiki destek olucak üstümüze düseni yapicaz diyorlar.

birde benim türkiyeye gitme sebebim su: ailemde temelli türkiyeye gitmeyi düsünüyor. yani sadece annem babam degil, teyzem, dayim falan hepsi. yani yine ailecek beraber olucaz.

herkes aynı olmaz,fakirlikten ayrılanda var sevgisizlikten de,aldatmadan yada dayaktanda
para olsun olmasın yani farketmiyor..2kişide bitiyor iş..

evet belki çok iyi bir işe giricek ne bilim sayısalı yakalıcak herşey olabilirrr yada kendi işini kurucak kim bilebilirkiii Allah sağlık versin yeterkii Allah göstermesin hastalık olsa o 900 tl yi bile yiyemezsinn :/

arkadaslar sunu belirtmek istiyorum

bende calisacagim para kazanacgim 900 lira sadece sevgilimin aldigi maas bunun üstüne benim aldigim maasida düsünün lütfen.

evliyim be 980 eşim 1300 alıyor izmirin merkezinde oturuyorum

kiramız da 700 benim maaşım direk kira ve faturalar gidiyor

şimdi benim bulunduğum şehire ve duruma bakarsak kocamla evlenmemem lazımdı

bu sene antalya da 1 haftalık tatilimi de yaptım

bu para geçim işi kişiye ve şehire göre değişir

bizim maaşımı Allaha şükür yetiyor ama bu bizim elimizde hergün dışarıya gezmeye gidemiyoruz belki bi ay çok açıldıysak diğer ay kısıyoruz ama mutluyuz

konu sahibi zaten çalışıcam demiş çalışmasa zaten geçinemez imkansız

çalışsa da çok lüks hayatı olmaz onun da farkında zaten

ama hayatta geçinemezsin ayrıl gitsin bu yaşa kadar bu maaş mı alınır demek de olmaz

evet hayat çok pahalı herşey para ama herkeste uçuk rakamlar alamıyor ne yazık ki

elindekiyle mutlu olabilmekte var

dediğim gibi bu maaşla geçinirsiniz ama ev almanız aileler yardım edemezse zor

yada evlendikten sonra borç olmaması gerekiyor

ona göre karar verin ben bu yüzden ayrılmazdım

eğer ki çok sorun edersem düğünü ertelerdim yada buraya gelir işimi ayarlar ondan sonra düşünürdüm

Almanya'daydınız galiba,oranın şartlarını yazıyordu arkadaşlar.
Evsiz kalamazsınız mesela diyorlardı yanlış mıyım siz daha iyi bilirsiniz .
O halde bu mantığa göre onun Almanya'ya gelmesi daha mantıklı fiziksel işler yapacak yine garsonluk gibi ?
Bunu kabul etmiyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…