900 lira maas yeterli olurmu?

2. is olarak garsonluk düsünüyor cay ocaginda, parkta falan.

ınsanın yapısına, karakterıne baglı kımısı kırar dızını oturur evınde, yuvam olsunda der kımısıde ask ıstıyom ben tutku ıstıyom ben der ceker gıder

arkdaslar farzedelim ki ben türkiyye gitmekten vazgectim zorluk cekicem diye. sevgilimde almanyaya gelmek istemiyor is bulamaz diye yada herhangi bi durumdan dolayi.

ne olucak bizim halimiz?
ayrilmalimiyiz ki?

900 lira bir para yaşanılacak şehire ve kira verip vermeyeceğinize borcunuzun olup olmayacağına bağlı olarak değişir..

İstanbul'da yaşıyoruz eşim 2.500 ben 950 alıyorum çocuk kreş masrafı,ev kira, faturalar ıvır zıvır, yeme-içme hafta sonları dışarı çıkarsak yaptığımız cuzi miktardaki harcamalar derken sadece ve sadece 700 lira para atabiliyoruz kenara işte öyle canım senin de çalışman şart..Yoksa zor gibi.

sizin fedakarlığınız parayla doğru orantılı mı merak ettim açıkçası

tamam her istedikleri olamaz belki ama maaşı 900 diye ayrılsın mı şimdi

aynen canim 900 liradan asagiya maas alanlar var onlar nasil ev gecindiriyor? insan istedimi gecindirebilir tabi.
idareli biriyim zaten. insallah bakalim arkadasin dedigi gibi ev kurana evlenene rabbim yardimci oluyor.

İstanbul gibi biryerde 900 lira maaşdan daha az alanlar ev geçindiremiyor canım bildiğin sürünüyor..

Ninemin bir lafı vardır der ki ; '' Yoksulluk kapıdan girdimi aşk bacadan ucar ''

Vallahi iş meslek sahibi olma kiçin yıllarca uğraşan didinen emek veren hemen evlenmeyen dişini sıkan kendini zorlayan insanlar aşık değil(miş)
Onlar mantık evliliği yapıyormuş.
Aşk evliliği kıt -kanaat geçinmekle oluyormuş.
900 liraya eyvallah diyip kocanın gece gündüz çalışması gerçek aşkmış.
Bu aşkı yaşatmaz aşkı öldürür.
Bekarlara birşey demiyorum da mesai yapmış bir erkek bile eve gelince heyheyleri üstünde olur.
Hem aşığım hem iyi yaşamak isterim.
Millet kattan yattan bahsetmiş hayatımda yata binmedim.Villası olan birine oturmaya bile gitmedim :)
Ama 900 liraya da geçinmek istemem.
Makul bir bütçeyle geçinmek isterim,parasızlık yuvayı vursun gece kafamı yastığa koyduğum borcum olsun istemem.
Bunun için illa mantık evliliği yapmak ya da yat villa sahibi olmak gerekiyor galiba.
Ne garip bir örüntü ?
Konu sahibi arkadaşım şimdi 31 yaşında olmasına takılacaksınız demiş ama üzgünüm takılınmayacak gibi değil.
Sevgilin muhtemelen üniversite okumadı.
20 yaşında iş hayatı başlasa 11 yılda kasiyer olarak girsen mağaza müdürü olursun ?
Cümlelerimi aşk yuvanıza saldırı olarak algılıyorsun ama ben seni koruyorum.
31 yaşında adam gerekirse senin için garsonluk yaparım edebiyatına gireceğine 11 yılda kendine kariyer edinirdi.
Evleneceğin adamın mantalitesinden bahsediyorum?
Keşke makul şekilde tartışıyor olabilseydik.. Keşke..

arkdaslar farzedelim ki ben türkiyye gitmekten vazgectim zorluk cekicem diye. sevgilimde almanyaya gelmek istemiyor is bulamaz diye yada herhangi bi durumdan dolayi.

ne olucak bizim halimiz?
ayrilmalimiyiz ki?

hayatım darılma bana ama sanırım sen cok emın degılsın onunla hayatı paylasmaya?

ne olucak bizim halimiz?
ayrilmalimiyiz ki?

korkarım kı sonunuz ayrılık olacak böyle olursa :18:

kendi cevrenden yokmu evlılıge sıcak bakan??

Ninemin bir lafı vardır der ki ; '' Yoksulluk kapıdan girdimi aşk bacadan ucar ''

ben bu lafa katılıyorum yürekten. gerçekten birbirini seven deli gibi iki insan olsa da o geçim sıkıntısı içinde oldugunuzdan kavgalar aşkı söndürür gibi geliyor. bilmiyorum tecrübem yok evlilik konusunda ama yeter ki o olsun soğan ekmek yer geçinirim diyenleri de çok samimi bulmuyorum. maddiyat da önemli ya:26: realist düşünmek lazım

2. is olarak garsonluk düsünüyor cay ocaginda, parkta falan.

Acele etmeyin derim canım nişanlının çalışma saatleri tahminen sabah 8 akşam 7 gibiyse siz gün içinde birbirinizi nasıl göreceksiniz ?

İnan dışarıdan bakması çok kolay..Lütfen bir birikim yapın ya da ne bileyim daha farklı şeyleri deneyin.

Belirttğin şartlarda geçinmeniz imkansız. Geçinmekten kastın kuru ekmek, az yemek, hep aynı kıyafetle dolaşmaksa zor olsada geçinirsin. 900 TL yi 400-450 Euro gibi düşün. Sizin türkiye şartlarında en az 2000-2500 tl kazanmanız lazımki, kira borç ödeyebilesiniz. Tatili bu paraya sahipken bile unutun derim.

ben size bisey demiyorum zaten kizmadim da yorumlara acik olmasam zaten konu acmazdim fakat ben bi soru sordum siz ve diger arkdaslar acikladiniz önüme neler gelecegini.
parasi olan illa mantik evliligi yapiyor demedim ben parasi olsun asik olsun evlensinler ne mutlu onlara
fakat bende yanlis bir karar vermek istemiyorum o ülkede yapamadim bu ülkeye tasinalim demek istemiyorum anlatabiliyormuyum?
900 lira diyoruz konunun basligi öyle oldugu icindir kesin fakat bende calisicam diyelim benim calistigim maasi kiraya ve suya versek diger faturalari ve evin ihtiyaclarini sevgilim ödese bize yetmezmi i para? bunu bilmek istiyorum ben.
medeni insan gibi konusmak istiyorum burada. fikir almak istiyorum

artık erkek annelerinin bile zengin kız aradıklarını varsayarsak ben "hayır" diyorum...

ille de istiyorsanız o halde yurtdışına gelsin yanınıza..

ama hayat standartlarınızın altına düştüğünüzde yapamazsınız...

bir yandan gurbet el,bir yandan maddi sıkıntı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…