- Konu Sahibi prensess05
-
canım bende izmitteyim neresinde oturuyosunuz acaba bizde ev bakıyoruz da 350 ye nerdeee ev yok
herkes kaderinde ne yazılıysa onu yaşamıyo bence canım herkes aklı kadar yaşıyo...
aynen öyle bak ne güzel kendinde biliyosun 31 yaşından sonra nasıl olucak iş güç mesela 2. iş ne yapmayı düşünüyo?
canım o senin dediğin 30 sene önceydi artık ne evler o kadar ucuz ne arsalar ne arabalar ne de geçim... zamanında bizim burda arsallar kelepir giderken şimdi insanlar o arsalardan 3er 5 er ev sahibi oluyo. babamın zamanında emekli ikramiyesiyle ev alabiliyodu düşün şimdi emekli olan adam taş çatlasın 30 bin tl para alıyo.
kimse konu sahibine ayrıl demiyo öyle bir hakkı da yok zaten. bugün hrşeye katlanırım der yarın huzursuzluk çıktığında yada kvalideyle sorun yaşadığında nerde anam babam ben ne yaptım der. biz sadece fikir söyleyebilirz gerçi ne söylesekte fikri değişmicek ama yine de belki biraz daha iyi düşünür
en başta aman kızım evlen dedi annemler 19 yaşındaydım,şatafatı,lüksü de severdim(ki genelde o yaşta daha bi düşkün oluyoruz süs püse)
kapıldım gittim.nasıl oldu.ben bile anlamdım zaten.
1yıl bile sürmedi ama ne yazıkki,oyuzden dıyorumya ben yaşadım..siz yanlış yapmayın,parasız yaşam olmuyor ne yazıkki ama
sevgi yoksa para olsa da gene olmuyor,ancak zindan oluyor yani...
acıkcası ben senın kadar fedakar olamam gıbıme gelıyor :26: ne kadar sevsemde ıcten ıce hem ona hemde kendıme kızarım gıbıme gelıyor yanı neden herseyı kısmak zorundayız, neden her ıstedıgımız alamıyoruz, calısıyoruz o kadar ve nasıl tatıle gıdemıyoruz neden neden dıye hem kendımı o hem onu yerım heraldeemın mısın sen gercektenn ben olsam 1000 kere düsünürüm ve sanırım sonuc olumsuz olur ..
Ninemin bir lafı vardır der ki ; '' Yoksulluk kapıdan girdimi aşk bacadan ucar ''
aynen canim 900 liradan asagiya maas alanlar var onlar nasil ev gecindiriyor? insan istedimi gecindirebilir tabi.
idareli biriyim zaten. insallah bakalim arkadasin dedigi gibi ev kurana evlenene rabbim yardimci oluyor.
Babaannem de derdi ki; karın tuz deyince için cız der
Ninemin bir lafı vardır der ki ; '' Yoksulluk kapıdan girdimi aşk bacadan ucar ''
sizin fedakarlığınız parayla doğru orantılı mı merak ettim açıkçası
tamam her istedikleri olamaz belki ama maaşı 900 diye ayrılsın mı şimdi
İstanbul gibi biryerde 900 lira maaşdan daha az alanlar ev geçindiremiyor canım bildiğin sürünüyor..
arkdaslar farzedelim ki ben türkiyye gitmekten vazgectim zorluk cekicem diye. sevgilimde almanyaya gelmek istemiyor is bulamaz diye yada herhangi bi durumdan dolayi.
ne olucak bizim halimiz?
ayrilmalimiyiz ki?
arkdaslar farzedelim ki ben türkiyye gitmekten vazgectim zorluk cekicem diye. sevgilimde almanyaya gelmek istemiyor is bulamaz diye yada herhangi bi durumdan dolayi.
ne olucak bizim halimiz?
ayrilmalimiyiz ki?
2. is olarak garsonluk düsünüyor cay ocaginda, parkta falan.
cnm evimiz basta kira olucak ilerde kendimize ait bir ev almayi düsünüyoruz. bende calismak istiyorum tabi evde oturacak karekterde degilim ben.
daha kimin borclari ödeyecegi belli degil cnm. ama evin tek oglu oldugu icin babasi borc yapar kendisine. lüks bir hayat istemiyourz ama tabiki senede 1 defa tatile gitmek isteriz.
yok cnm kirklareli okadar pahali bir yer degil annem sormus kiralar 400 liradan basliyormus. su elektrik falan da cok tutmuyor annemler gidince oraya 1 ay kaliyorlar ondan biliyorum.
annem yurtdisinda oldugu icin cocuga bakamaz ama kv bakar cok merakli torun bakmaya
bende kesinlikle calismak istiyorum ama kafamda bi düsünce oldu annem babam öyle deyince.
mesela bende 700 lira getirsem eve yeterli olur diyorsunuz öylemi?
Vallahi iş meslek sahibi olma kiçin yıllarca uğraşan didinen emek veren hemen evlenmeyen dişini sıkan kendini zorlayan insanlar aşık değil(miş)
Onlar mantık evliliği yapıyormuş.
Aşk evliliği kıt -kanaat geçinmekle oluyormuş.
900 liraya eyvallah diyip kocanın gece gündüz çalışması gerçek aşkmış.
Bu aşkı yaşatmaz aşkı öldürür.
Bekarlara birşey demiyorum da mesai yapmış bir erkek bile eve gelince heyheyleri üstünde olur.
Hem aşığım hem iyi yaşamak isterim.
Millet kattan yattan bahsetmiş hayatımda yata binmedim.Villası olan birine oturmaya bile gitmedim :)
Ama 900 liraya da geçinmek istemem.
Makul bir bütçeyle geçinmek isterim,parasızlık yuvayı vursun gece kafamı yastığa koyduğum borcum olsun istemem.
Bunun için illa mantık evliliği yapmak ya da yat villa sahibi olmak gerekiyor galiba.
Ne garip bir örüntü ?
Konu sahibi arkadaşım şimdi 31 yaşında olmasına takılacaksınız demiş ama üzgünüm takılınmayacak gibi değil.
Sevgilin muhtemelen üniversite okumadı.
20 yaşında iş hayatı başlasa 11 yılda kasiyer olarak girsen mağaza müdürü olursun ?
Cümlelerimi aşk yuvanıza saldırı olarak algılıyorsun ama ben seni koruyorum.
31 yaşında adam gerekirse senin için garsonluk yaparım edebiyatına gireceğine 11 yılda kendine kariyer edinirdi.
Evleneceğin adamın mantalitesinden bahsediyorum?
Keşke makul şekilde tartışıyor olabilseydik.. Keşke..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?