900 lira maas yeterli olurmu?

cnm bende izmitte yaşıyorum burasıda küçük bir yer ama merkezde kiralar 500 den başlıyor.ben merkeze 10 dakika uzaklıkta ıturuyorum evim 2 artı 1 350 lira kiram.eşimde bin yüz lira alıyor.bende çalışıyorum 800 de ben alıyorum.çok şükür şimdilik iyiyiz.bu birazda geçinmeye bağlı yani çok pahalı değilde orta şekerli yaşıyoruz carrfaourdan değilde bimden alışveriş yapıyoruz falan filan aile desteğide önemli bence ben bebek düşündüğüm zaman kayınvalem bakacak bu şekil devam edicez.mutluyumda çok şükür iki kişi çalışınca herşey olur zamanla

alıntı yaparak satasmak yasak demek istedim umarım acıklayıcı olmustur hanım efendi

ben genelleyerek konustum orda kızın uzerine giden dalga gecenleri kast ederek...

siz hiç bana saldırmadınız şimdi değil mi?

gercekten yazdıklarınıza göre hareket ediyormuşsunuz... yaş grubu falan filan diyerek de bana hakaret ediyorsunuz üstü kapalı

tartışmak istemiyorum sizinle açıklamamı da yaptım ne çıkarırsanız çıkarın artık sizin yaptıgınızı yapıp süslü cümlelerimle insanları yaftalama boyutuna gecmek istemiyorum

son kez iyi günler

allah mutlu mesut etsin sizi cnm insallah istediginiz gibi bir hayatiniz olur.

bende aynen sizin gibi yasamayi hayal ediyorum.

standart yaşam yerine daha mütevazi bir hayat yaşamak zorunda kalırsınız ve ömrünüz şurdan şunu kısayım ile geçer. herşeyin en ucuzunu ve az miktarda almak faturaların damla damla hesabını yapmak zorunda kalırsınız. çok aşıksan böyle hayata da katlanırsın ama zorlanacağınız kesin.

ben zorlanmicam demiyorum zaten.
hangi yeni evli cift zorlanmiyor ki?

amin cnm çok sağol.darısı senin başına inş..

sagol güzelimm amin

Bak canım ,ben küçük bir şehirde yaşıyorum,

Eşimin yanında çalışan sevdiğim bir abinin maaşı tam olarak 1500 lira.

20 senedir çalışıyor adam hala kirada oturuyor,

Çocukları zar zor okuttu ,liseden sonra büyük çocuğu üniversiteye gönderemedi,

18 yaşında oğlanda çalışmaya başladı ailesine destek olmak için çünkü okumaya çalışan 2 kardeşi daha var.

Yani hayat şuan gördüğünüz gibi tozpembe değil malesef.

evlenmeden önce herşeyi hallederim diye düşünüyorsun, ama ben şahsen bıktım stüdyo dairelerde başkalarının eşyalarıyla yaşamaktan.

tesekkür ederim cnm

biz böyle düsünmüstük hayatimizi. tabiki evdeki hesap carsiya uymuyor.
sevgilim 2 iste calisacak bende calisacagim. diyelim eve 2000 lira maas girdi en azindan konusmus olursak.
cocugum oldugu zaman kv bakicak ben ve sevgilim deavm calisacagiz o parayla er yada gec borclarimizi ödekdikten sonra kenara bi miktar para atip ev almayi düsünüyoruz. tabiki sevgilimin babasi yardimci olacak bu konuda bize.
gec olsa bile kendimize bir ev almak istiyoruz.
ev alsak bile kira gibi her ay öderiz evi diye düsündük.

umarim anlatabildim. tabiki herkes kaderinde ne yaziyorsa onu yasar.

ozman ne yapalım paramız yoksa ve karşımızdakı adamın evi yoksa ailesi yoksa evlenmeyelim,yada sevmedıgımız bırıyle rahat içinde ama huzursuz mutsuz yaşayalım öylemi???
:2::2::2:bu kadar da kötümnser tablolar çizmeyin.herkes kaderini yaşar bi yerden sonra.hıçkımseye anasından babsından kalmıyor herkes 2kişi çalışarak ediniyor birşeyleri,moral bozmak ne kolay ya!!!!

bende 1,5 yıllık evliyim.başlarda zor tabi herkes gibi(durumu iyi olanlar hariç).ama 3 çocuk yerine 1 tane doğrurum bende çok çocuk şart mı.ben mutluluğuma bakarım iki kişi el ele verince herşey olur,evim olsada olmasada farketmez benim için ölünce mezara mı götürücem.allah sağlık versin bana yeter.herşey maddiyat değil bu hayatta

evet cnm bende onu diyorum annemiz babamizla evlendiginde ev sahibimiydi arabasi varmiydi ki? onlar nasil sifirdan basladiysa bizde baslicaz mecbur. ailemiz herzaman yanimizda olmicak malesef. hem kendi ayaklarimizin üstünde durmayi ögremeliyiz.

en güzel yorum..aynen katılıyorum sizee

Sigara ve diğer luzumsuz ihtiyaçlarınız yoksa dikkat ederek kira ve faturalar dahil olmak üzere bu maaş yeter fakat zorlanırsınız.
Karşılıklı çalışarak hayatınızı çok rahat olmasada mutlu bir şekilde devam ettirirsiniz.Mutluluk kısmı size bağlı. :)

arkadasım ama yaptıklarınla yazdıkların örtüşmüyor,madem yoruldun ozman çocuk niye düşündün diye sormazlarmı insana!!!

mesajınızı tekrar okuyup saçmalığının farkına varmanız için size iade ediyorum.

Son düzenleme:
Allah yardım eder. inan en dar en zor zamanda bile bi çare bulunuyor. Nerede ne ucuz herşeyi zamanla öğrenirsin zaten. Hiç moralini bozma... İnşallah bi süre sonra ev sahibide olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…