- 27 Aralık 2011
- 5.593
- 4.468
- 373
- Konu Sahibi prensess05
-
bilmiyormusun gibi konusma kizz
ben 23 o 31
simdi yine tartisma cikar o yasa kadar neden ev almamis diye ahanda burya yaziyom
nerden bılcem, bılmedıgım ıcın soruyorum saten
yasınız gayet yerındeymıs, ınsallah allahım hayırlısını nasıp etsın hakkınızda
Allah yardım eder. inan en dar en zor zamanda bile bi çare bulunuyor. Nerede ne ucuz herşeyi zamanla öğrenirsin zaten. Hiç moralini bozma... İnşallah bi süre sonra ev sahibide olursunuz.
tesekkür ederim bende zaten zorluk cekmicem demiyorum söylemeleri cok güzel akil veriyorlar ama sert bi sekilde sinirlenipte neden yazdiklarini bilmiyorum. ben böyle bir adim ilk defa aticam önüme neler gelecegini bilmiyorum. danismak istedim.Aslında polemik gerektiren bir durum yok , yani buradaki ev geçindiren kadınlar sizi her şeye hazırlıklı olmanız için uyarıyor. Elbette hepimiz dileriz mutlu , geçim derdi çekmediğiniz bir yaşam sürmenizi. Zaten siz de bu konuyu fikir almak için açmışsınız , ne güzel.
Elbette parası olmayan evlenmesin de diyemeyiz. Ancak gerçekten insanın aklına hiç gelmeyen masraflar çıkıyor , sıkıntı çekebilirsiniz. Hayal kırıklığına uğramamanız için hazırlıklı olmanız , tutumlu davranmanız çok önemli. Zaten aileleriniz de destek olacaktır.
Mutluluklar dilerim size. Allah kolaylık versin.
benim annem ve babam 1989 da 32 yaşlarındayken bulgaristandan türkiyeye zorunlu olarak göç ettikleri için,herşeylerini yıllarca yaşadıkları o ülkede öylece bırakmak zorunda kaldılar,annem hamileydi üstelik..2gün sonrada doğum yaptı,hiç bişeyimiz yoktu,1araba ve 4valizle geldik bu ülkeye..
ama şimdi annem 48 babam 50 yaşında..evleri var,arabaları var,arsaları var,yazlıkları var,annem babam emekli..bırde büfe açtılar kendi yağlarında kavruluyorlar çok şükür...
ve 2evlat okuttular,ben üniv okudum öyle kuytu köşede de değil ha istanbulda okudum ama hiç kimseye muhtaç etmediler çok şükür...kardeşim 23yaşında hala okuyor...
demekki neymiş..2kişi isteyince..birbirine sıkı sıkıya tutunup azmedince oluyormuş..ben yaşadım ..ötesi boş..kimse bana ötesini anlatmasın...
acıkcası ben senın kadar fedakar olamam gıbıme gelıyor :26: ne kadar sevsemde ıcten ıce hem ona hemde kendıme kızarım gıbıme gelıyor yanı neden herseyı kısmak zorundayız, neden her ıstedıgımız alamıyoruz, calısıyoruz o kadar ve nasıl tatıle gıdemıyoruz neden neden dıye hem kendımı o hem onu yerım heraldeemın mısın sen gercektenn ben olsam 1000 kere düsünürüm ve sanırım sonuc olumsuz olur ..
acıkcası ben senın kadar fedakar olamam gıbıme gelıyor :26: ne kadar sevsemde ıcten ıce hem ona hemde kendıme kızarım gıbıme gelıyor yanı neden herseyı kısmak zorundayız, neden her ıstedıgımız alamıyoruz, calısıyoruz o kadar ve nasıl tatıle gıdemıyoruz neden neden dıye hem kendımı o hem onu yerım heraldeemın mısın sen gercektenn ben olsam 1000 kere düsünürüm ve sanırım sonuc olumsuz olur ..
bende genc yasta sIkInti cekerim yaslandigimda rahatima bakarim. bak annen baban sIkInti cekmisler evlerini almislar hatta büfe acmislar kimseye muhtac degiller rahat rahat yasiyorlar.
benim anneannemde öyle gencliginde zorluklar cekmis simdi okadar rahat ki istedigi gibi istedigi herseyi aliyor masallah.
ben senin ne demek istedigini anladim cnm
tamam hayatta basımıza ne gelecegı bellı degıl ama suankı durumum gayet oldugu ıcın düsük standart bır hayatta bocalarım .. senın durumunda benım gıbı sanıyorum yanı maddı acıdan suankı durumunbocalarsın dıye süphem var canım :S
para mutlu olmaya yetmiyor her zman..ben 1kez denedim olmuyor yani..jipler,kanlıcada yalılar,tekneler..ama yok yapamdım inan bana denedim çok para mutlu eder dedim ama olmadı..mantık evlılığını herkesın bunyesı kaldırmaz..
herkes ayni degil iste. belki gün gelicek bende kizicam bende sinirlenicem bilemiyorum fakat senin dedigin gibi calismak zorundayiz ele ele verip yasamaliyiz.
ama sunuda söyliyim cnm ben nekadar fedakarlik yapiyorsam en o da benim kadar fedakar olmasi lazim.
ben 1kez evlenip ayrıldım..8yaşında bir oglum var..ben yaşdım prenses,sevgi yoksa o büyük evler arabalar üstüne üstüne geliyor insanın...
düşünsene;paran var cebınde ,kredi kartların limitsiz ama kocan işten eve gelemiyor..evde zaten her işi hizmetçiler yapıyor...havuz vardı inan
ben 1kez girdim sadece,yani yaşama sebebin olmayınca..hayat boş..
ben 1kez evlenip ayrıldım..8yaşında bir oglum var..ben yaşdım prenses,sevgi yoksa o büyük evler arabalar üstüne üstüne geliyor insanın...
düşünsene;paran var cebınde ,kredi kartların limitsiz ama kocan işten eve gelemiyor..evde zaten her işi hizmetçiler yapıyor...havuz vardı inan
ben 1kez girdim sadece,yani yaşama sebebin olmayınca..hayat boş..
ailemden uzak bağımsız bir yaşamım var ,
kiradayım çok rahat geçinemiyorum ama daha 1yıl oldu,düzen oturtmak kolay değil,zmanla daha iyi olucak inş.
en azından kendi ayaklarım üstünde durucam,zorluklarda yaşıycam evet biliyorum...
yaşadım da yalan değil hani...aç yattıgım geceler oldu,ama ne annemden ne babamdan 1kuruş borç almadım,mademki bir yola çıktım
acısı tatlısı hepsi bana tecrübedir dedim yıkılmadım..ayaktayımmm
basta gözlerin boyanıyor ama sonra ılgını cekmıyor degılmı
canım bende izmitteyim neresinde oturuyosunuz acaba bizde ev bakıyoruz da 350 ye nerdeee ev yokcnm bende izmitte yaşıyorum burasıda küçük bir yer ama merkezde kiralar 500 den başlıyor.ben merkeze 10 dakika uzaklıkta ıturuyorum evim 2 artı 1 350 lira kiram.eşimde bin yüz lira alıyor.bende çalışıyorum 800 de ben alıyorum.çok şükür şimdilik iyiyiz.bu birazda geçinmeye bağlı yani çok pahalı değilde orta şekerli yaşıyoruz carrfaourdan değilde bimden alışveriş yapıyoruz falan filan aile desteğide önemli bence ben bebek düşündüğüm zaman kayınvalem bakacak bu şekil devam edicez.mutluyumda çok şükür iki kişi çalışınca herşey olur zamanla
herkes kaderinde ne yazılıysa onu yaşamıyo bence canım herkes aklı kadar yaşıyo...tesekkür ederim cnm
biz böyle düsünmüstük hayatimizi. tabiki evdeki hesap carsiya uymuyor.
sevgilim 2 iste calisacak bende calisacagim. diyelim eve 2000 lira maas girdi en azindan konusmus olursak.
cocugum oldugu zaman kv bakicak ben ve sevgilim deavm calisacagiz o parayla er yada gec borclarimizi ödekdikten sonra kenara bi miktar para atip ev almayi düsünüyoruz. tabiki sevgilimin babasi yardimci olacak bu konuda bize.
gec olsa bile kendimize bir ev almak istiyoruz.
ev alsak bile kira gibi her ay öderiz evi diye düsündük.
umarim anlatabildim. tabiki herkes kaderinde ne yaziyorsa onu yasar.
aynen öyle bak ne güzel kendinde biliyosun 31 yaşından sonra nasıl olucak iş güç mesela 2. iş ne yapmayı düşünüyo?bilmiyormusun gibi konusma kizz
ben 23 o 31
simdi yine tartisma cikar o yasa kadar neden ev almamis diye ahanda burya yaziyom
benim annem ve babam 1989 da 32 yaşlarındayken bulgaristandan türkiyeye zorunlu olarak göç ettikleri için,herşeylerini yıllarca yaşadıkları o ülkede öylece bırakmak zorunda kaldılar,annem hamileydi üstelik..2gün sonrada doğum yaptı,hiç bişeyimiz yoktu,1araba ve 4valizle geldik bu ülkeye..
ama şimdi annem 48 babam 50 yaşında..evleri var,arabaları var,arsaları var,yazlıkları var,annem babam emekli..bırde büfe açtılar kendi yağlarında kavruluyorlar çok şükür...
ve 2evlat okuttular,ben üniv okudum öyle kuytu köşede de değil ha istanbulda okudum ama hiç kimseye muhtaç etmediler çok şükür...kardeşim 23yaşında hala okuyor...
demekki neymiş..2kişi isteyince..birbirine sıkı sıkıya tutunup azmedince oluyormuş..ben yaşadım ..ötesi boş..kimse bana ötesini anlatmasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?