Ben bunu anlayabilirim,ama böyle hassas bi dönemde uygun bi dil kullanmak gerekir. Şimdi annem babam gitse ne olacak,ben gitsem ne olacak,veya hep birlikte gitmiş olsak ne olacak.bi anlamı varmı?Tamam da ablası evlenmişse ayrıysa evi davet etmeden gelmemeli eşimin tarafında da var cümbür cemaat biyere gitmek hoş değil bence ya
Yok gitmiyoruz,annemlere fln söylemedimVe sen hiç bir şey olmamış gibi aileni de alıp gidecek misin?
Bu laftan sonra gitmem. Soran herkese de söylerim.
Annemle babam dünürlerle tanışmaya biz kardeşler olmadan gitse çok büyük kavga kopardı. Ablam evlendiğinde ben ve erkek kardeşim de gittik tanışmaya. Ben evlendiğimde kardeşimle ablam ve KOCASI da geldi. Şimdi erkek kardeşim ileride evlenince annemin ve babamın yanında BİZ VE KOCALARIMIZ da gideceğiz.
Bu lafı söylerse gelin, kardeşime derim ki evleneceksen evime ne kendin gel ne karını getir der yüzüne bakmam. Bu ne edepsizlik.
Ya nişanlını kendin daha iyi tanırsın ben sevmiyorum böyle şeyleriBen bunu anlayabilirim,ama böyle hassas bi dönemde uygun bi dil kullanmak gerekir. Şimdi annem babam gitse ne olacak,ben gitsem ne olacak,veya hep birlikte gitmiş olsak ne olacak.bi anlamı varmı?
ben bu adam için ailemi,dostlarımı kilometrelerce ötede bırakıcam. Evlendiğimde bu tarz konuşmalar yapması içinmi ?
Farklı açıdan bakmamı sağlıyosunuz şuanda.teşekkür ederim:) hayırlısı olsun hakkımızda ne deyim,çok kırıldım,çok üzüldümYa nişanlını kendin daha iyi tanırsın ben sevmiyorum böyle şeyleri
Yarın evlendiğinde ailene gitmen veya ailenin sana gelmesi problem olucak.. bırak bu terbiyesizleri.. yol yakınken dön.. yoksa evlilik sonrasını düşünemiyorum bile.. burdaki ablalarının tavsiyelerini dinle çoğu evli ve tecrübeli.. çok önemli bi sinyal vermişler gözardı etme derimMrb. Nişanlıyım ve nişandan sonraki Bikaç ay nişanlımın ailesi ve benim ailem görüşmediler.çünkü ailemi aramadı kp ve kv
Bende çok sorun edip,nişanlımın canını sıkmamak için uzun süre bekledim,zaten o dönemde çok fazla sorun yaşadık
Ama nişanlıma durumdan ve duruma duyduğum rahatsızlıktan bahsettim
Nikah yapıcaz,şehir değiştircem ve hala ailemin yaşayacağım yeri görmemesi,bu kadar yok sayılmak çok canımı sıkmıştı,
Neyse ailesiyle konuştu nişanlım ve bisüre sonra babası babamı aradı,davet etti.
Haftasonu gidecektik,eniştem sizi götüreyim demiş
Nişanlıma bahsettim durumdan, eniştem ablam annem babam olacak dedim
Ve kurduğu cümle
"Annem babam sadece annen babanı davet etmemiş miydi?"
Annemle babam dünürlerle tanışmaya biz kardeşler olmadan gitse çok büyük kavga kopardı. Ablam evlendiğinde ben ve erkek kardeşim de gittik tanışmaya. Ben evlendiğimde kardeşimle ablam ve KOCASI da geldi. Şimdi erkek kardeşim ileride evlenince annemin ve babamın yanında BİZ VE KOCALARIMIZ da gideceğiz.
Bu lafı söylerse gelin, kardeşime derim ki evleneceksen evime ne kendin gel ne karını getir der yüzüne bakmam. Bu ne edepsizlik.
İyi de bibi, keyfi bir gitme söz konusu değil ki. Uzak bir yerde yaşıyorlar ve enişte ben arabayla götüreyim, demiş. Böyle bir durumda uygun bir dille kalacak yer sıkıntısı dile getirilir zaten aklı başında kimse de yük olmak istemez.Tamam da ablası evlenmişse ayrıysa evi davet etmeden gelmemeli eşimin tarafında da var cümbür cemaat biyere gitmek hoş değil bence ya
İyi bakmaya çalışıyorum. İyi niyetli olduğunu düşünmeye çalışıyorum ama üzücü
Ben bunu anlayabilirim,ama böyle hassas bi dönemde uygun bi dil kullanmak gerekir. Şimdi annem babam gitse ne olacak,ben gitsem ne olacak,veya hep birlikte gitmiş olsak ne olacak.bi anlamı varmı?
ben bu adam için ailemi,dostlarımı kilometrelerce ötede bırakıcam. Evlendiğimde bu tarz konuşmalar yapması içinmi ?
İyi niyet nerde burda kör olma lütfenİyi bakmaya çalışıyorum. İyi niyetli olduğunu düşünmeye çalışıyorum ama üzücü
Ya bu gitme gelmeler hiç bana göre değil beşkide ondan bizimkiler aynı şehirde en fazla 5 kere görüşmüşlerdir küslük falanda yok sıkıntı benim tarafımda yapımız böyleİyi de bibi, keyfi bir gitme söz konusu değil ki. Uzak bir yerde yaşıyorlar ve enişte ben arabayla götüreyim, demiş. Böyle bir durumda uygun bir dille kalacak yer sıkıntısı dile getirilir zaten aklı başında kimse de yük olmak istemez.
Kaldı ki ben bir ablanın böyle bir durumda davet edilmemesini de hoş görmem, açıkçası.
Hem kızı tarafı için hem de erkek tarafı için, usul olan zaten en azından çekirdek aileyi davet etmektir.
Biz gitmiyoruz, iptal oldu. Nişanlımın gayri ihtiyari o cümleyi kurduğunu düşünüyorumBu davranisin neresi iyi niyetli olabilir ki? Kiz Kuzenimin bir esi var. Baskasinin evine gelmeyi cok sever kahkahalar girla. Ama biz onlara gttigimiz zaman surat bes karis. Seninkide bunlardan bence. Gelmeye iyiler ama gelen insanin sayisini bilirler. Cok kirici ve cok kaba bir davranis. Ablaniz ve enisteniz aileden sayilmiyor mu ki cagirilmiyor? Ayrica kv kp sadece anne ve babanizi cagiriyor nisanlinizin mudahele etmesi gerekirdi bence. Ablaniza ne diyeceksiniz simdi siz gitmiyorsunuz mu?
Yani bu ailelerin ortak tavrı olabilir, ama henüz burada evlenmiş bir çift yok. Aile bir şekilde gidecek, değil mi?Ya bu gitme gelmeler hiç bana göre değil beşkide ondan bizimkiler aynı şehirde en fazla 5 kere görüşmüşlerdir küslük falanda yok sıkıntı benim tarafımda yapımız böyle
Bunun neresini iyi dusunuyosun cnm boyle birseyden rahatsiz bile olunsa sana bunu bu sekilde soylemesi cok yanlis ve saygisizca ayrica uzak akraba arkadas falanda diil yani ablan ve enisten zaten gidebilirler aile ici sayilir ki zaten cok saygisiz bir aileymis gercekten hem zorla arayip caarsinlar nisanlinin konusmasiyla hemde sadece anneni babani davet etmemismiyfik desin kustah bir nisanliymis kusura bakma ama cnmİyi bakmaya çalışıyorum. İyi niyetli olduğunu düşünmeye çalışıyorum ama üzücü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?