Bir abla olarak kardeşinin yaşayacağı yeri görmek onun da hakkı doğal olarak, yine haksız bence.Canım bunlar zaten nişanlı yani tanışma faslı çoktan olmuş bitmiş.
Kız istemede filan misafir sayısı bilinmez,en yakınlar toplanır gider zaten.
Ama burada bir davet durumu var.Kim davet edildiyse o gider.
Katılıyorum, ablasını eniştesini çağırır, çocuklarını götürseler ''Ben sadece ablanla enişteni davet ettim'' der.nişanlın körü körüne aileci biri bence ayrıca tabii terbiyesiz. nişanı at bence daha şimdiden böyleyse evlenince ohooo
Hala Nışanlımısınız[/QUOTE
kalma konusu konuşulmadı bile,eniştemin akrabası var orada.ama bunu söylememe sıra gelmeden cevabımı aldımGitseydiniz kayınvalidenlerde mi kalacaktınız ?
Ya bu gitme gelmeler hiç bana göre değil beşkide ondan bizimkiler aynı şehirde en fazla 5 kere görüşmüşlerdir küslük falanda yok sıkıntı benim tarafımda yapımız böyle
Bunda iyi bi taraf yok canım zorla davet ettirdim diyosun..sonra yanında dış kapının mandalı değil ablanı götürüyosun ama tepkiye bak.. evleri uygun değilse bile insan gibi söyleseydi.. besbelli istemiyolar.. ailenin tepkisi ne oldu? Bunlarla olmaz demediler mi sizeBam telime bastın,artık tolere etmiyorum dedim. Aslında biçok şey dedim,bana söylediği biçok şeyi hazmedebilirim ama bunu hazmedemiyorum
Ben onun bulunduğu şehre yerleşcem,evlenınce neden ablan geliyo mu diyecek!
Şuan hiç iyi bakamıyorum,iyi düşünemiyorum
Varsa iyi biyanı
Lütfen görmeme yardımcı olun
İlk kez gidecekti benim ailem,nişandan sonra dört ay geçtiBizde de öyledir.Davete,sonrasında teşekküre,iade-i ziyarete filan önem verilir.
Burada bazen okuyoruz kayınvalidemleri yemeğe çağırdım eltimlerle görümcemleri takıp getirmiş diye şikayet ediyorlar.
Aslında hoş karşılanmayan bir durum ama bu konuda nedense herkes çok tepki gösterdi.
söylemedim annemlere. Ben ayarlıcam filan dedim. Sonra zaten bi aksilik çıktı,gidemiyoruz. Zaten gitmekte çok anlamsızlaşmıştıBunda iyi bi taraf yok canım zorla davet ettirdim diyosun..sonra yanında dış kapının mandalı değil ablanı götürüyosun ama tepkiye bak.. evleri uygun değilse bile insan gibi söyleseydi.. besbelli istemiyolar.. ailenin tepkisi ne oldu? Bunlarla olmaz demediler mi size
Hata ediyosun söylemelisin..Yok gitmiyoruz,annemlere fln söylemedim
Ama gitmicez
İyi bakmaya çalışıyorum. İyi niyetli olduğunu düşünmeye çalışıyorum ama üzücü
Katılıyorum, ablasını eniştesini çağırır, çocuklarını götürseler ''Ben sadece ablanla enişteni davet ettim'' der.
Bir abla olarak kardeşinin yaşayacağı yeri görmek onun da hakkı doğal olarak, yine haksız bence.
Ama bir abla kardeşinin yaşayacağı yeri elbet görmek ister. Belli ki eniştede araba durumu falan var diye o götürmek istemiş aileyi. Ya da bir yardımım dokunur demiştir, eşi de abla olarak gitmek isteyince.Canım bunlar zaten nişanlı yani tanışma faslı çoktan olmuş bitmiş.
Kız istemede filan misafir sayısı bilinmez,en yakınlar toplanır gider zaten.
Ama burada bir davet durumu var.Kim davet edildiyse o gider.
Gerçektenmi:/söylememem gerektiğini düşünmüştümHata ediyosun söylemelisin..
Arkadaşın yazdıklarına bakılırsa affedecek bu durumu sineye çekecek ve evlendikten sonra kafasında havai fişekler patlıycak.. evlendikten sonra ailemi ziyarete göndermiyolar.. ailemin gelmesini istemiyolar.. doğumumda bile annemi istemediler bla bla bla bi dünya sorunlu konu açar diye düşünüyorum.. perşembenin gelişi çarlambadan belli fakat kızımız yaşayıp gördükçe arada bağlantı kurucak ve çok pişman olucak.. bizde geçtik o yollardan.. konu sahibi senin en büyük hatan ailene bu durumu anlatmaman seni tanıyo olsam iyilik edip ben söylüycem ailene durumu o vaziyetteyim..Tamam insanların imkanı olmayabilir, ağırlayacak yerleri olmayabilir ama bu böyle söylenmez. Konunun da irdelenmesi lazım. Neden öyle dedin diye sorsan, o derse ki yatılı geleceksiniz, çok isteriz ama ağırlayabileceğimiz yer sıkıntımız var, ablanlar bir dahakine gelsin, vs vs... O zaman bu niyeti çok sorgulamayabilirsin ama bunda bile başta söylemesi ve bunu söylerken eğilip bükülmesi, kalp kırmamak için kıvranması lazımdı. Yani ben birine gelmesinler diyecek olsam imkanlar vs yüzünden, kahrolurdum söyleyene kadar.
Konuşmadınız mı bu meseleyi? Sen bunun üstünü kapatırsan, niyetini sorgulamazsan bunlar aynı evin içine girince mutlaka sorgulanacak, kimbilir daha nasıl şeyler gündeme gelecek. Ama girdiğin evden kolay çıkamayacağından alttan alacaksın belki de hep. Hele ki başka şehirde.
Bir düşün bunları derim. Sıkıntı var bu işte
Çok düşünüyorum çok sorguluyorum. Eve gelen misafir istenmese dahi hürmet edilir,ben böyle gördüm,böyle büyüdümTamam insanların imkanı olmayabilir, ağırlayacak yerleri olmayabilir ama bu böyle söylenmez. Konunun da irdelenmesi lazım. Neden öyle dedin diye sorsan, o derse ki yatılı geleceksiniz, çok isteriz ama ağırlayabileceğimiz yer sıkıntımız var, ablanlar bir dahakine gelsin, vs vs... O zaman bu niyeti çok sorgulamayabilirsin ama bunda bile başta söylemesi ve bunu söylerken eğilip bükülmesi, kalp kırmamak için kıvranması lazımdı. Yani ben birine gelmesinler diyecek olsam imkanlar vs yüzünden, kahrolurdum söyleyene kadar.
Konuşmadınız mı bu meseleyi? Sen bunun üstünü kapatırsan, niyetini sorgulamazsan bunlar aynı evin içine girince mutlaka sorgulanacak, kimbilir daha nasıl şeyler gündeme gelecek. Ama girdiğin evden kolay çıkamayacağından alttan alacaksın belki de hep. Hele ki başka şehirde.
Bir düşün bunları derim. Sıkıntı var bu işte
Kesinlikle söylemelisin.. nişanlıyken böyle durumlar aileye anlatılır ki ailen sana yol göstersin.. evlendikten sonra basit sorunlar yaşadığında anlatılmaz eşinden soğumasınlar diye.. babanı ve anneni al karşına güzelce ve sakince izah et durumu.. ailen senin için en doğru yolu gösterir.. ana babanızı dinleyin asla pişman olmazsınız.Gerçektenmi:/söylememem gerektiğini düşünmüştüm
-Çok düşünüyorum çok sorguluyorum. Eve gelen misafir istenmese dahi hürmet edilir,ben böyle gördüm,böyle büyüdüm
Şimdi çok ağır geldi, neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum
Sorguluyorum tabiki ama tatmin olmadım cevaplarla.
Konuşma şeklinden dolayı özür diledi ama benim için yeterli değil bu
Kaçıncısını yaşıycamki böyle böyle
kacincisi himm fazla sorun var sanirim sunuda soyleyim bizde nisanli kizin evi ve ailesi arada gidilir gelinir kiz tarafida gider gorur. ozellikle erkek tarafi kiz tarafina daha itina gosterir ben oyle tecrube ettim..Çok düşünüyorum çok sorguluyorum. Eve gelen misafir istenmese dahi hürmet edilir,ben böyle gördüm,böyle büyüdüm
Şimdi çok ağır geldi, neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum
Sorguluyorum tabiki ama tatmin olmadım cevaplarla.
Konuşma şeklinden dolayı özür diledi ama benim için yeterli değil bu
Kaçıncısını yaşıycamki böyle böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?