93/3 asker yolu bekleyenler

gel ya pollyannamız gidince karalar bağladık.

Evet gördüm hazal hastalanmş Çağla yine düne göre iyi masallah Sende endişelenme bence 1-2 gün bi geçsin ortamı bi görsn ztn anlaşılır ne olcagı nasıl olcagı :26:

kızlar biliyo musunuz 10 gün ustalıkta böyle rahattı ya, ben de çok rahattım.
günde kaç defa arıyodu, geceleri mesajlaşıyoduk sabahları falan onunla uyanıyodum.
ustalık böyle bişi sanmıştım.
yani en azından öyle olmalıydı.
ama malesef ki sonu çabuk geldi

hala bu devirde askerlik adı altında insanların hayatlarından çalmaları çok acı...

bedava iş gücü resmen.
cezaevine güvenlik ya da polis koysa mesela maaşlı memur olması lazım.
ama koy askeri ne de olsa 1 memurun maaşının 4 te 1'i maliyeti ancak vardır.

valla devlet işini biliyor

Valla aynı şeyi bende yaşıcam gibi be canım, hani kaçak falan gidicem diyorum da oldu da gidemedim annesi falan toptan olmasa bile babası dayanamaz mutlaka gider yanına, o da dönünce anlatır durur artık, ben de iç geçire geçire bakarım artık böyle
Migren fena oluyormuş hakikaten, allah kolaylık versn be canım ne diyeyim

Ay hoosgeldin kuzucum

Hoşbulduk Hazalcımmmm
Geçmiş olsun aynı durum annemdede var cok çekiyo oda ama burda önemli olan durum senin gösterdigin direnç olmş bence.Güçlü durmşsn annesinin yanında ki bu iyi bşy ama anlıyorm nasıl olabilcegini annesi anlattıkca :26: Brz senide düşünmesi gerekirdi bnce ama koy vermş kadın kendini demkki seni görünce :26:

Ben geldimmmmmmmmmmmmmmmm
Beni anmşsınız bol bol ama haftasonu gündüz girebilrm kursta gircem nete,akşamları yokum 2 3 gün netim baglanana kadar
Sessizlige alışın diyomşm

Ecetooooooş yapma bunuu, yani en azından daha da fazla uzamasın baaaak, topiğin sana ihtiyacı var

Yok canım ya her gittiğimde her beraber olduğumuzda anlatır. Bende üzülünce kendimi sıkınca böyle migrene bağlıyorum işte :26:

Canım ya dediginde cok haklısın ama devlet her işin kolayına kacıyo ztn :26:
Koray a bahsettim bugün cezaevinden fln cok zormş dedm.Oda dedi bnm dayımda cezaevinde yaptı askerligini cokta rahatmş ilk 1-2 aydan snra ama gittigi yere görede değişebilr dedi bilmiyorm artk bnce brzcık bekle bakalm durumlar ne göstercek :26:

Valla b kötü oluyo o durum hadi ya öylemi hmm ne güzel diye diye dinliyosun da içinde isyan ediyosun yani

Yok canım ya her gittiğimde her beraber olduğumuzda anlatır. Bende üzülünce kendimi sıkınca böyle migrene bağlıyorum işte :26:

Kıyamam ya gitsen bi dert gitmesen bi dert :26: Göze alıp gidiyosundr ztn bu durumu ama senin için daha zor cünkü annesi aglayıp rahatlıyodur sen onuda yapamıyosn o anda :26:

Hani bir de yapacaklar tabi o kadar uzun, bedava geçiniyorlar her şeyleri devletten o süreçte diyorlar ya.
Askerlere verdikleri ne var giyecekleri kıyafet demi, maşallah S beden giyen sevgilime L beden eşyaları doldurmuşlar da verdikleri içliklere atletlere kadar hepsini terzi elinden geçirtmek zorunda kaldı da bir ton para ödedi o bedava ( ! ) olan bez parçalarına.
Yedikleri yemek bedavaymış ya, stoklarda çok fazla var diye 2 ay boyunca 2 güne bir patlıcan yedirdiler adamlara, soralım bakalım bedava diye atıp tutan insanlara evde pişse iki güne bir patlıcan burun kıvırmazlarmıymış. Askeriyenin et olaylarına girmiyorum bile kaç senelik olduklarını bilen biliyor
Adamların eline ziraat kartı veriyorlar ama kışlada teb bankasının atm leri var çok akıllıca değil mi
Sigara desen en pahalı 3 marka oluyormuş kantinlerde sanırsın ki avrupa standartlarında geliri olan bir ülkeyiz
Hee unutmadan bir de devlet her ay askere harçlık yatırıyormuş ya, sevgilime yatan tutar aylık 23 lira, verelim bakalım kendi ellerine 23 lirayı ne yapabiliyorlar o parayla

Dediğin gibi ceza evinde bekleyeceklere ihtiyaç var, sonra kim temizleyecek askeriye bahçesini, kim hamallık edecek onu bunu taşımak için, sonra kim patates soyacak, komutan şoförlüğü yapacak onun bunun tuvaletini temizleyecek ?
Çok uzakta aramaya gerek yok, ailelerin biricik oğulları, kimimizin eşi, kimimizin nişanlısı, kimimizin sevgilisi, kimimizin de doğacak çocuğunun babası

Devlet bakıyor bizimkilere devleeeet ( ! )

Kıyamam ya gitsen bi dert gitmesen bi dert :26: Göze alıp gidiyosundr ztn bu durumu ama senin için daha zor cünkü annesi aglayıp rahatlıyodur sen onuda yapamıyosn o anda :26:

Onun annesiglin yanında filan ağlayamam zaten kolay kolay. Bi gitceği gün uyanır uyanmaz zırlamaya basladım evlerine gittim valizini son olarak kontrol ettik ikimiz odaya otrduk not yazdım ona falan gidince oku diye. Ay u gün geldi aklıma oturduğumuz yer filan odasınada geçince şuan bile aklıma geldikçe içim parçalanıyo

oo iyiymiş seninki wala yaa bende önceden çok arardm ama bilen olmadı tabi sen bide gidince sürekli tanıdılar ister istemez

süper konuşmussun helal olsun:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…