- Konu Sahibi mutluluk_06
-
- #6.361
Yok be canım daha bizim de öyle rahatladığımız falan, ustanın da acemisi bizleriz işte. Kötü niyetten değil bizimkisi darılmayın yani sakın, eninde sonunda yapılacak bu askerlikler, gelsinler ki bir an evvel bir gün de olsa atsın şafaklar olduğu gibi açılmamış bir paket halinde duracağına
Bizim acemilik yerimiz yakındı, o sebeple teslim olacağı gün ailesi götürdü, öyle olunca tabi teslim olmadan bir yarım saat önce falan kendi telefonundan arayıp ben giricem birazdan dedi, arayamam bir süre meraklanma ilk fırsatta arıcam falan dedi kapattık öylece. Teslim oldu o gün ses çıkmadı tabi, ertesi gün oldu bir de benim doğum günümdü o gün öyle bir umutla bekledim ki arasın diye, ama arayamadı. Sonra bir ertesi gün daha oldu, o akşam arayabildi çok şükür ki öyle çok uzun konuşamadık tabi.
Yeri gelecek sesini duyamadığın günler olacak ki benim arada tek tük olan günleri göz ardı ederek söylüyorum dolu dolu 3 gün arayamadığı 2 sefer oldu. Yeri gelecek aradı diye sevineceksin ama 1 dakikayı bile doldurmayan saniyelik konuşmalarınız olacak yoğunluktan, içtimalardan dolayı. Hani merak etme diye bir sesini duyurmak için aramış olacak. Çevresinde bir ton erkek varken, canım cicim diyemediği seni seviyorum diyerek telefonu kapatamadığı günler olacak sen bunu kafaya takacaksın, ne oluyor ya diyeceksin. Ağlayarak konuşacaksın telefonda, özellikle de ilk zamanlar. Ama ona belli etmeyeceksin, hastayım ondan sesim kötü diyeceksin çoğu zaman. Daha da uzar gider bunlar, yazarım da daha kendim ağlamaya başladım, ilk zamanlar daha bir ağırdı çünkü. Hee şimdi de çok mu rahat günler, sevdiğim uzağımda benim nasıl olsun ? Sadece durumu kabul etmeye başladık, konuşamadığı günlerin yoğunluktan olduğunu, seni seviyorum diye telefonu kapatmadığı günlerde de sevmekten vazgeçmediğini idrak ediyoruz artık.
Ve sana son bir tavsiye yanında ne yaparsın nasıl yaparsın bilmiyorum ama sakın ola ki önünde ağlama, erkekler odundur deriz ama askerlik döneminde hiç biri öyle değil, ağladığım zamanlar aklına gelip de her gece yat emrinden sonra yatakhanede usul usul ağlıyormuş benim sevdiğim, dağıtım iznine geldiğinde bir arkadaşından duydum bunu ve daha da yıkıldım
yemin edrim ağlttn şu an beni dün bütn gün berbrdk cnm zor tuttum kndmi ama 5 dkka anca ağlmşmdr oda eve gtçgmz zamn . baktm oda ağlcak gözleri doldu sustum hmn güldüm güldrmeye çalştım. dedklerne kendmi hazrlamaya başldım yani hazrlmaya çalsyrum dün anneme sarlıp ağladım nasl dayancaz dye artk öyle teselli olcaz napalım o iyi olsnda varsın 2 günde bir duyayım sesini
çaglaa kuzum neler yazmışın öle yaa ayy çok kötü oldum kendi geçmişimi gördümm yaa
kızlar acemilkte yüzüğünü götrsnmü takmsna izin verrler mii ???
Aynen öyle canım, o zaten biliyor senin ağladığını, ama görmesin bari, hani giderken de elinden geldiğince gül, öyle hatırlasın yüzünü. Ben yapamadım, bizden sonrakiler yani en azından buradakiler yapabilsin diye sorana anlatıyorum. Çünkü dayanamıyor onlar da başlıyorlar bu sefer ağlamaya ve kendinden nefret ediyorsun o an ağlattığın için. İlk gidişinde dayanamadı sevgilim, yüzünü buruşturdu böyle ve ben ölsem gitsem o yüz ifadesini unutamam. Gittiği gece gözlerimi kapatıyorum direk yüzü o şekilde geliyor gözümün önüne. Ondan diyorum gitsin bağır çağır yerlere at istiyorsan kendini ama önünde mümkün olduğunca yapma. İnsanız sonuçta gözlerin illa ki dolar ona engel olamazsın ama en azından göz yaşlarının indiğini görmesin
Şimdi canım şu zaman düzene girer bu zaman düzene girer konuşmalarınız pek diyemicem ben, çünkü acemilikte bile düşünüyorum düzenli konuşmalarımız pek olamadı bizim . Yani şöyle ki mesela başlarda aradı aradı her gün, sonra bir anda 3 gün arayamadığı oldu ve benim için şoktu o bildiğin. Arada bir gün arayıp bir gün arayamadığı oldu, ama genel olarak aradı haberini verdi sağ olsun. Yemin töreni haftası ve dağıtım iznine geleceği hafta yoğun geçer yalnız onu söyleyeyim de sen de benim gibi meraktan sancı çekme.Ustalıkta çok daha rahat konuşmalar diyor üst devreler fakat biz o rahatlığa henüz erişemedik, 1 aya telefon kullanmaya başlarım diyor benimki ama bakalım hayırlısı
Daha neler neler yazardım da ağlamaya başlayınca kendim de kısa kestim :2:
Selamm kızllaar izin kullanmak zorunlu falan demişsinizz anlayamadımm mevburen izin mi kullanıcaklaaarrrr
merk etmyn kzlar bnm askerim gelyo 93/4 .çarşmba gönderyrum onu bzm daha acemlk yeni başlyo siz rahtlcksnz ama bizim rahtlamamza daha çoook var. olsun şafak saymaya başlyruz en azndan . nasıldı başta çok zorlndnz mı bn çok ağlyrum yaa araybldler mi hmn acemilkte
öncelikle allah kavuştursun daha yeni gidiyo askerin allahm sabırlar versin hepimizee canım...yüzük meselesi bnce götürmesn izin vermezler hadi verdiler desen de başına bi iş gelir çalınır filan özel bişi sonuçta orda kmseye güven olmuyo ben kendimden biliyorum...gerekrse ordan ucuz bişi alıp taksn ama kendi yüzünü asla götürmesn bnm fikrimmm....
anladım cnm sağl tavsiyelern içn en son salı günü akşam görcem işte. hem çalştğm için hmde dayanam diye havaalanına yolcu etmye gitmcem bn akşmdan görcem. gülerek göndermye çalscam nasl olcaksa buAllahım bi an evvel onları bze kavstrsun . bu arda izmirn neresndesn sn canm bnde izmrdeym balçovadan
mecburmuş kullanmak. asker açığı olmasın diye. (kullanmayıp erken terhis olurlarsa asker açığı mı ne oluyomuş)
Merhaba tuğbaa....
3 gün kalmış ya..
ahhh 15 ağustosta gönderdim ben de.
önceki 2-3 gece hiç uyuyamamıştık.
eşim acemiliği hatayda yaptı.
kendi başına gitti.
telefonunu da almamıştı tabi.
ankesörlüden arıyordu.
4-5 tane kart alsın yanına, orada bulmak bazen sıkıntılı oluyormuş.
acemilik nispeten rahat :)
eşim beni günde 3 kere falan arıyordu bazı günler.
60 gün acemilikte sadece 2 gün konuşamadığımız zaman oldu mesela.
sonra içeri telefon sokmuş birisi.
eşim de onun telefonundan çaldırıyodu ben arıyodum.
ankesörlü telefonlar da geri dönüşümlü oluyor. (bazıları)
yani 15-20 dk falan konuşabiliyorduk.
hatay bizim yaşadığımız yere çoook uzak olduğu için yemin törenine falan gidemedim ben.
dağıtım iznine geldi 10 gün kaldı
o izin süresinde tabi hemen alıştık, ayrılması çok zor geldi.
12 gün önce de ustalığa yolladım.
önce 10 gün geçici bi karakolda eğitim aldılar.
orası çoook rahattı.
telefonu full açık ve cebinde gezdiriyodu.
2 gün önce başka yerlere gönderdiler askerleri.
gittiği yer hem daha uzak hem de telefonunu verdi.
ama yine de günde 3 kere falan ankesörlüden arıyor.
ama ustalıkta da en yeni bizimkiler olduğundan pek rahat olmayacak gibi
işte sizinkiler ustalığa geçince bizimkiler de rahatlıcak
ah ah bnm askerm acemiye ankara etimesguta gidiyo arama sıklığı nasl olucak bilmyrum . telefnunu götrck ama orda kuzeni okuyo ona brakçak telini o yöndn şanslyız braz. usta birl. neresi çıkcak konutanlrı nasl davrncak kafmda okdr soru işareti varkiii??
kıyamam yaa ben bu kadar ifade edemem yaa yaşadıklarımı ne güzel yazmışınnasılsın canım askerin nasıl görüşemedk kaç gündür:..
En iyisi aslında canım biliyor musun, her seferinde otogarda içim dışıma çıkıyor çünkü benim sevgilimin otobüs harekete geçtikten sonra :2:
Amin canım hepsini sağlıcakla inşallah
Aaa öyle mi, bir İzmirli yaren daha çıktı desene o zaman
Karabağlar'da oturuyorum canım ben
Bu arada şafağın doğruysa, çarşamba gününün şafağını attırırken seni de ekleyeyim panomuza. Topiğimizin her üyesini eklemeye çalışıyoruz
ah ah bnm askerm acemiye ankara etimesguta gidiyo arama sıklığı nasl olucak bilmyrum . telefnunu götrck ama orda kuzeni okuyo ona brakçak telini o yöndn şanslyız braz. usta birl. neresi çıkcak konutanlrı nasl davrncak kafmda okdr soru işareti varkiii??
hııımmmm anldım inşallah kullanır :44: yaaa zamanla belki değişir durum yada düzene otutturulur inş olurr :)
Yazmakta iyiyim işte ben de, konuşurken tıkanır kalırım çoğu zaman
İyi gibiyim canım nasıl olayım, yarın kuiz falan var işte onunla boğuşuyorum bir yandan bölüme de devam ettiğim için.
Askerim de birkaç saat önce aradı, ekranda kendi adını görünce kısa süreli şok yaşadım. Arkadaşının telefonuna takmış 2 dk hattını, çok konuşamadık ama iyiyim, arıcam sonra dedi ama bakalım fırsatı olursa akşam arar bir daha
hmm karabağlr mı yakınız:) şafağım dgru cnm 4ü sevk tarihi işte sevk tarihi günü şafak atmaya başlyo demşlerdi ona göre ayarldım bnde :) ekle benide :)
hepsini birden düşünüp kendini üzme.
biz de 300-400 sayfa önce hep acaba neresi olacak vs. diye yazıp duruyorduk buralara
önce bi gitsin yerleşsin bakalım.
görevi ne olacak?
ona göre de değişiyor arama durumları.
Kanaryam (çağla'nın) mesela bir konuşamama problemi var malesef. ama çözülecek
Tamamdır hatta çarşambayı beklemeyeyim ben bu akşam attırırken seni de yazıvereyim bugün başladı çünkü sizin askerlik tarih bazında en azından
evt cnm bgn başladı yarn 364 :) 4 yıl birlktelğimzn sonnda şafağımz atmya başladı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?