93/3 asker yolu bekleyenler

93/4 lerın hepsı benım has torunlarım mesela .) alt devreye denmıyor torun.kendınden tam 1 yıl sonra gelen devreye deniyror.mesela 93/4 un torunu 94/4 olucak gıbı

evet canım 359 yazıcaktım telefondaydım yanlış yazmışım o sıra şimdi benim şafağım 359 mu yaniiii 1 güncük bile nasılda mutlu ettiiii

off offf ayne sorun bizdede var oğluşu sorarken sesi titriyor.bugün baba dedi onu söyledim bi heyecanla ama dahada kötü oldu.insan ne yapacağını bilemiyor.benim yanımda annem var canım bide kayınvalide gelir gider .yinede eşin olmadan çocuk büyütmek çok zor.

canım bursadamı oturuyorsun? yemın torenı okdar kalabalık ve gurultulu oluyorkı kımse cocugun sesıne takmaz ınan .)
Evet canım bursada yaşıyoruz
abimin Düzce'de yemin yöreni oldu geçen sene
çok sessizdi,
ama bu büyük bir tören olacakmış dediğin gibi gürültülü olur galiba

p*ç torun falan var daha onları da öğretmek lazım yeni gelen arkadaşlara

engindeniz eşinin silüs tarıhı kaç :)

-poşet-

kısa dönem askerlik yapanlara, uzun dönemlerce verilen isim. bilmemne kışlasında bir kısa dönem erin botlarının boyası bozulmasın diye, sabah koşusuna galoşla çıkması yüzünden bu ismin literatüre kazandırıldığı iddia edilir.

Usta: Bir devrede gelen askerlerden iki önce gelen askerleri ifade eder. 90/2 (“doksana iki” diye okunur) devreler, 90/4 devrelerin üst devresidir. (Bu terim konusunda tam emin değilim)

P*ç dede: Bir devrede gelen askerlerden üç önce gelen askerleri ifade eder. 90/1 (“doksana bir” diye okunur) devreler, 90/4 devrelerin piç dedesidir.

Has dede: Bir devrede gelen askerlerden dört önce gelen askerleri ifade eder. 89/4 (“seksendokuza dört” diye okunur) devreler, 90/4 devrelerin piç dedesidir.

Alt devre: Bir devrede gelen askerlerden bir sonra gelen askerleri ifade eder. 90/4 devreler, 90/3 devrelerin alt devresidir. Ayrıca genel olarak bir devreden sonra gelen tüm devreleri de ifade eder.

Çömez: Bir devrede gelen askerlerden iki sonra gelen askerleri ifade eder. 91/1 devreler, 90/3 devrelerin alt devresidir.

P*ç torun: Bir devrede gelen askerlerden üç sonra gelen askerleri ifade eder. 91/2 devreler, 90/3 devrelerin alt devresidir.

Has torun: Bir devrede gelen askerlerden üç sonra gelen askerleri ifade eder. 91/2 devreler, 90/3 devrelerin alt devresidir.

P*ç Torun: Bir devrede gelen askerlerden üç sonra gelen askerleri ifade eder. 91/3 devreler, 90/3 devrelerin alt devresidir.

- ıslatmak -

askerliğinin bitmesine 100 gün kalan askerin anısına yapılan bir eğlence türü. isminden de anlaşıldığı gibi, 100 günü kalan tertip, koğuş kankaları tarafından, hortum, maşraba, sürahi, kova v.s gibi nesnelerin yardımı ile iklim, mevsim, yer farkı gözetilmeksizin ıslatılır, bir nevi sulanır. nice babayiğitin bu sulu şakalaşmadan sonra hakkari v.s gibi bölgelerde zatürre olduğu iddia edilir. (bizimkini de ıslatmıslardı )

-şafak sıkıştırıyor-

askerliğinin bitmesine çok az kalmış asker sabırsızlanır, gece uyuyamaz, oturduğu yerde rahat edemez, kıpır kıpır olur, her daim pür neşedir çünkü şafak sıkıştırıyordur.(bızımde 1 ay sonra tamda olacagımız durum ınsallahhh )

haha duymuştum öyle seyler zamanında yaa aman demeyın oyle seyler ayıp cicikk cocuklarız bızler

Son düzenleme:
engindeniz eşinin silüs tarıhı kaç :)

4 kasım cnm ya...
bende onu hesaplıyordum
çok karışık deil mi bu
izin kullanmazsan 5ay 5 gün yani 155 gün fakat izin kullanılırsan +12gün diye biliyorum ben toplamda ise 167gün öle deil mi ki

bize poşet mi dıyolar yani oradaa kötü davranıyolarmıdır kızlar yarn sorayımm untmymm

4 kasım cnm ya...
bende onu hesaplıyordum
çok karışık deil mi bu
izin kullanmazsan 5ay 5 gün yani 155 gün fakat izin kullanılırsan +12gün diye biliyorum ben toplamda ise 167gün öle deil mi ki

bende 155 değil artık dıe duydumm kızlara zahmet olmazsaa eskıler bı hesaplasalar cok ıyı olacaak bızımde silus 4 kasım :44::44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…