abartiyomuyum

orası görümcenin evise çık git şu kocana da bir yol ver artık ablasıyla ailesiyle mutlu mesut yaşasınlar orda.

Iste bu gunler bu dusuncedeyim. Yorgan gitsin kavga bitsin misali. Esim iicn kendi ailem ve cevremden vazgectim tek basimiza yasioz ama olmuyo boule

Yahu ne benim evim meselesi ablasi orasi bizim evimiz diye basladi. Ben abartiyo olsam itiraf etmez sana gelmek istemiyoruz o yuzden kardesime sana gelmek istiyoruz diye yazdik dedi. Ondan oyle dusundum.

Sizin evinize gelecek insan sadece kardeşinize değil size gelmiş olur. Sadece kardeşiyle görüşmek isteyen adam evinize gelmek istemez dışarıda buluşur. Onların artniyeti varsa yemledilerse sizde atlamışsınız maalesef.

Oooo görümce kayın sorunu değil eşinle sorunun var senin. Kaynın sana vurmaya kalktı eşinle boşanma aşamasına geldiniz ama aileni kurtarmak istedin bunlar oluyor ve sen, seni adam yerine koymadıkları için üzülüyorsun. Garip

Eşiniz ne size ne ablasına ne kardeşine ne kimseye lafını dinletemiyor. Sıkıntı burada

Esin ne dusunuyo, o onemli.. Yani onlarin evi oldugunu, senin hic hukmunde oldugunu dusunuyorsa sıkıntı.. Esin yonlendirmeli, xx'e bi sorayim uygun mu filan demeli ki hadlerini bilip evin hanimini saysinlar..
Anliyorum demek istedigini, yoksaydiklarini hissettigin icin cildiriyosun, mesele kardesine mesaj atmasi degil

Eşin gitsin görüşsün ailesiyle

eşinize atılan mesaja sizin atlamanız çok yanlış
siz onlarla görüşmek istemiyorsunuz zaten, kimse size canım cicim yapmak zorunda da değil bu yüzden sana gelmek istiyoruz yazmaları çok da anormal değil
ben 27 yaşındayım annemler 29 yıllık evli amcam bize geleceğnde annemi bizi değil babamı arar hala... halalarım geldiğinde kardeşime de uğradım der... bunu bu kadar abartmanın alemi yok....
bu ne hiddet bu ne celal....
kardeşi gelmek istemiş... istesin geliyoruz evden mi kov demişler, hemen kavga etmeye arıyorsunuz... siz kardeişinize oturmaya giderken sana geleceğiz yarın müsait misin demez misiniz?
sana demiş de size dememiş.... gerçekten aşırı abartılı
siz onlara sinir olduğunuz için her dediklerini abartıyorsunuz... onlar ne derse desin... hayır bizim ev desin desin ne olacak ? öyle deyince öyle mi oluyor? çok kızdıysanız abine geldin abin ağırlasın dersiniz olur biter ne bu kadar abartmışsınız evet söyledikleri şey çirkin bizim demeleri ama siz arayıp fitil vermişsiniz

Bence sen nasılsa evdesin eşinde evdeyken görüşelim diye mesajı ona atmış olabilir ki o onun ablası çok normal kardeşine mesaj atması sizin cevap vermeniz hoş olmamış görümcenizin orası kardeşimin evi yani benim evim demesine kızanlar olmuş ama üslup sert olsa da bence haklılık payı sanırım biraz iki tarafta birbirine karşı dolmuş kelimelerin davranışların anlamları büyütülmüş

Konu sahibini haksız görmedim ben. Sanırım eskiye dönük bir birikmiştik de var içinde. Ama kusura bakmasın hiç kimse "bizim evimiz bizim evimiz orası" diye bastıra bastıra konuşamaz benimle. Konu sahibi orası görümcenin evi değil sen ve eşinin evi. Eğer görümcen illa kardeşiyle görüşmek istiyorsa gitsin dışarda görüşsün.
Eve gelecek misafir de elbette ki evdeki kadına sorulur. Acaba hazırlığı var mı ? İkram edecek birşeyleri var mı? Evi derli toplu mu diye ?
Ayrıca bizim evimize gelecek kişi beni yok sayamaz. Yok sayıyorsa da benim evime gelemez gitsin dışarda görüşsün.

Valla oyle ablaysa biraz zor yani, Allah kolaylik versin fitne fesatin gozune vurmus kadinin amaci seni bitirmek sanki umrunda degil gibi evliliginiz falan.
Simdi klasik turk kafasi orasi kardesimizin evin bizim de evimiz biz misafir degiliz.
Bunu diyen bir zihniyetle anlasmak mumkun degilki kadin kardesinin yetiskin bir adam oldugunu evlendigini evlendigi insaninda bir yetiskin oldugunuz, evlenince kendi ailesi evi hayati planlari oldugunu ve artik anne-baba-kardes ile sahip oldugu cekirdek ailesinden cikip baska bir aile kurdugunu bu ailenin varligini kabul edip sinirlarina saygi duyulmasi gerektigini bilmiyor. Kafani bunlari anlayacak kadar acik degil, anlayisi bu kadar genis degil.
Kadinin ne kardesine ne sana nede evliliginize saygisi yok bana kalirsa boyle insanlarla gorusmedigin icin hic vicdan azabi cekme. Belki sana degil kardesine gelecegiz biz demesinde bir art niyet yok ama sana bariz suratina karsi orasi kardesimin evi yani benim evim demesi seni resmen yok saymasi insan yerine bile koymamasi anlamina gelir.
Nasil duzelir nasil halledilir bilmiyorum ama bende esminin ailesinde bu tur seylerle karsilastim ve bu tur insanlarla agiz dalasina hatta tartismaya bile girmek gereksiz cunku kafalari farkli isliyor onlarin.

Alasini diyor derken? Ailedeki mentalite o. Bunu bilorum ogullari calisiyo ben yiyorum diye bakiyolar. Bu normal gelio bana onlarn kafa yapisi bu.

Eee yukarıda da sordum görümce ve Kv ne iş yapıyor

Sen ceo idin de işi mi bıraktın

Söyle yani bunu ima ederse ona direkt ya da daha basit sana ne

Ama her şey yeri ve zamanında bekle gelsin sen beni yok saydın X e gelmişin ben de dışarı çıkıyorum ya da ne bileyim ben de banyo yapacağım vs sen de onu yok say

Haklıyken haksız hale düşürme kendini

Ailelerin geneli böyle
oğullarını ararlar
benım kvalide baska sehırden kalmaya geleceği zaman kocamı arar
kocam da annem gelecekmıs der bir iki gunlugune

ben de sinir olurum en azından benı arayıp bır planınız var mı dıyebılır ya da bana soyleyebılır
sonucta gelen kişiyi ağırlayan daha cok o evın kadını olur

görumcemler de geldı ama onlar da eşime soyledıler
ben de takılırdım ama geri dönüp de muhatap olmazdım

ayrıca orası oğullarının değil ikinizin evi , bunu bi ayırt etmeleri gerekli önce

Önceki konularınızı bilmiyorum eşinizin ailesiyle ne gibi sorunlar yaşadınız ama, bana sizin arayıp misafirliğe gelcekmişsiniz ben yokum gibi davranıyosunuz gibi şeyler söylemeniz tuhaf geldi.. Görümce demekki sizi yakın görmediği için sizi aramayıp eşinizi aramış.. Aradığınızda illaki laf sokmanız gerekmez "abla bize gelicekmişsiniz ne yapayım size ne istersin" deseydiniz belki araları düzeltmek için bi adım atmış olurdunuz.. Ayrıca" misafir" dediğinizde, "biz misafirmiyiz" derken, "orası bizim de evimiz" derken kötü bişey söylemiş gibi gelmedi bana öyle bi tepkide sizin de "tabi sizin de eviniz" demeniz lazımdı bence.. Ben hiç görümce olmadım ama sizin tavırlarınız biraz sert geldi bana.. karşı taraf bu tartışmada daha masum gözüküyo öncesini bilemem tabi..

Keşke bizde de hep eşimi arasalar.
En azından Summer a sorup döneyim der.
Ben genelde misafire hayır diyemeyen bir tip olduğum için
Gelen cevaba istinaden aramak yanlış olmuş.
Geldiklerinde abla evimize hoşgeldiniz falan deyip politik olunabilirdi.
Eşinin yanında burası kardeşimin demezdi herhalde?

Ama uzatılacak bir şey değil.
Kaynınızın size vurmaya kalkması daha vahim gibi görünüyor.
Bunlar çözülse zaten her şey yoluna girebilir.

Keşke siz aramasaydınız o biraz yangına körükle gitmiş gibi olmuş,
Yani aramışsa aramış abisini ne gereği var açıpta görümceyle tartışmaya hesap sormaya
Makul olan ondan sonrası eşin dicekti ki eşim ile konuşayım musaitseniz tabi buyurun
GöRÜMCE DE hayret birşey nerden kendinin evi oluyor anlamıyorum
Banane abimin evinden ebim ve karısı dururken Allah Allah...
Hangi dünyada yaşıyor bu insanlar ....

Sen onu arayıp muatap olacağına hiç sallamasaydın önceden birire sözm vardı deseydn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…