Abartıyor Muş'um, böyle eğlence olmaz olsun Muş :( çok kötüyüm kızlar :'(

Çok haklısın bende dişlerimi çıkarttığım için zaten bi sessizleşti benim fikrim ailesi dolduruyor ama ben amlayışsız bu olsun şu olsun diyen birisi değilim. İstediklerim var ve olacak bu Benin düşüncem..

Sadece aile doldurması değil kendileride düşünüyorlar ama aile etkenide var tabi. Mesela " bak bak gelim me yapıyor" demiyorlarda "ah oğluuum böyle böyle biz napıcaz ayy" diyorlar nişanlında diyor ki bu sefer " şu hale bak sedefpare böyle istiyor diye annem üzülüyor sıkıntı yapıyor ne gerek var" deyip üzerine geliyor. Böyle böyle zaten fişekleniyor. Söylesen kötü niyet yok der pabucuma anlatsınlar.

Erkekler maddi açıdan zora girince bi huysuzlaniyor. Şimdi cebinden nişan için para çıkmasa da süreç içinde standart hayatına göre daha fazla harcama yapmıştır. Nisanın büyüklüğünü görünce düğün konusunda kompleks yapmıştır. Sana yetememe endişesi vardır. Benim nisanim çok uyduruk olmuştu. Hala içimdedir. En güzelinden yap. Bir kere oluyor böyle şeyler

Nisan bence de abartilmamali. Bana da gormemislik gibi gelir hep. Esinizin dedigi gibi hele o pasta yedirme olayi yok mu .. adam hakli beyler...

Benim de eşim büyük nişan istese istemezdim sanırım.
Nişan için abartıyı ben de pek sevmiyorum.
Siz sevebilirsiniz ama o da sevmeyebilir. Ama hatanız danışmamanız olmuş. Ona da fikrini sormalıydınız babanız bile yapsa onun da nişanı netice de.
Düğünü babam ödüyor dese ve size sormasa mekanı babası seçse ne hissedersiniz? Şu an nişanlınıza bunu yapmışsınız, haklı bence de.
O büyük nişandan utanıyorsa sormadan hatta zorla yapmamalısınız, orta bir yol bulmalısınız.

masraftan korkuyorlar. nişanda böyle olunca düğün dahada gösterışlı olmasını gerektıgıni düşünüyor

herkes düğün sevmek zorunda değil ki, bence gerçekten onu saymamışsın, adam haklı, daha bunun kınası düğünü falanı filanı, adam sevmiyorsa sadece düğün yap, böylece orta yolda buluşmuş olursunuz, bence de birbirine pasta yedirmek falan pek klas değil artık bu devirde, aslında nişanda değil

benım nişanda yemeklı salonda oldu. tam 430 kişi vardi pasta kestırmedım düğünde yapşılsın dıye . erkek tarafı baklava getırdı cokta güzel bir nişan oldu. içinden nasıl gelıyorsa öyle yap

masraftan korkuyorlar. nişanda böyle olunca düğün dahada gösterışlı olmasını gerektıgıni düşünüyor
Herkes düğün, gösteriş sevmez ki.
Ben mesela kayınvalidem istediği halde kına gecesi yapmadım.Ki baya büyük bir kına istiyordu çok hevesliydi. Nefret ederim kınadan çok banal çok ortadoğulu bir gelenek gibi gelir. O elbiseler tefler, hele o kötü kötü kokan kına... Nefret ederim. Annesi çok ısrar etti aman gelenek kızım diye eşim de ısrar etse soğurdum ondan.
Nişanlık denen o kocaman şeyleri de hiç ama hiç sevmem büyük abartılı nişanları da. Yapmadım ondan devasa şeyler evde ufak bir törenle geçiştirdik eğlencesini de arkadaşlarımızla kendimiz dışarda yaptık gayet sade geçiştirdik yine maddi anlamda annemin durumu gayet yerindedir üstelik.
Yani parayla alakası yok. Bazı insanlar sade, zarif şeyleri severler gösteriş sevmezler. İlla ki büyük şeyi sevmek zorunda değil.İki kişinin evliliğiyse iki kişinin ortak zevklerine uygun bir şeyler olmalı.

Bencede nişan bu kadar yemekli vs vs olmamalı. Durumunuz olabilir ama millet düğünü yemekli yapıyor. Sadece pasta tatlı çerez tamam bence. Pasta yedirmezmiş ne varmış bunda. Her genç kız hayal eder birlikte pasta kesmeyi. Bizim nişanımda salonda oldu. Pasta kısmını biz die düşünemedik. Tatlı kesilirdi bizde. Kayınvalidem dedi pastasız olmaz. Hem tatlı hem pasta kesip dağıttık. Ve nişanlımda çok sevindi pasta kesmemize. Hatta espri bile yaptık düğünün provası oldu vs diye. Yani bana biraz saçma geldi nişanlınızın tavırları. Yemek konusunda haklı buluyorum.

Erkekler genelde böyle tiatral merasimlerden hoşlanmazlar ,hele pasta yedirme olayı erkekler arasında ne kadar abartılıp alay konusu edildiğine şahit olmuşluğum vardır,ama kimiside düğünde nişanda gelinden daha hevesli dans şov döktürüyor ,anlamadım yapı meselesi birazda sanırım nişanlınızı pek tanıyamamışsınız

Her insan pasta kesmek ister falan bunlar da nerden çıkıyor. Mesela ben nefret ederim o tarz saçmalıklardan. Nişanlıniz da sadelikten yana belli ki.. Ve artık o adamla hayat kuruyorsunuz ikinizin ortak kararı olmalı hersey ve adam çok haklı tavrın da..
Bir de ararsa telefonu acmayacagim demişsiniz ya neyin kafasindaniz çözemedim.

Açıkçası gelin olunca tek kendimiz nisanlaniyor kendimiz evleniyor gibi davranmamak gerekiyor.
Bir mekan tutulacaksa da, bir program düzenlenecekse de birlikte konusulmalı istisare edilmeli.
Bende ne nisanimda ne de düğünümde milletin ortasinda kalkip pasta falan yedirmek istemezdim.
Ki hakikaten nisan düğün değildir bunu idrak edemeyen bir cok insan var maalesef.

önceden tamam diyip sonradan cıvıdıysa şu ihtimal var bence; gördükçe yapılan hazırlıkları ,düğünde bu kadar yükün altından kalkamaz gibi gelmiştir.hani kız tarafı böyle nişan yaptıysa düğünde fazlası beklenir erkek tarafından diye..
siz nişan için hazırlandıkça fark etmiştir organizasyonun büyüklüğünü...

Zaten haberi vardı pasta yedirmek olmayacak sadece kesilecek o kadar. Hani evdede insanlar pasta keser ya o tarz düşünülsün.. abartılan bir şey yok bence ortada

Bende öyle düşünüyorum ama otelde yapacakmış düğünü denize karşı bunu kendisi nişandan önce söyledi..

Ya anlatamıyorum pastayı ağza koymak gibi bir şey Yok zaten sadece pasta kesilecek.. Evde nişan yapıldığında da kesilmiyor mu Allah aşkına ya. Cidden abartılması saçmalık.

Bende öyle düşünüyorum ama otelde yapacakmış düğünü denize karşı bunu kendisi nişandan önce söyledi..
maliyet hesabı yaptıysa anlamıştır bence:) ya da gidip görüşüp fiyat falan aldıysa..
denize karşı otelde düğün yapmak da epey masraflı olur var mı o kadar maddi gücü?
bana gereksiz abartı geliyor bu işler ,o parayı 3 saate için vereceğine,yeni evine harcarsın balayına harcarsın dha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…