Terapiyi bazen ben de düşünüyorum ama çoğu erkek gibi bu tarz şeylere uzak o da. Erkekler malesef o annelik içgüdüsünü anlayamıyor. Anlatsam kendini acindirmaya çalışıyor gibi duracak. Ancak o çocuk doğup baba derse onunda içi eriyecek ama o zamana kadar neler olur neler.Tatlım kurmuyorsun seni anlamıyor eşin. Ben de bebek tedavisi görüyorum bilirim o duyguyu insanı mahveder yorulursun memur olmasam inan bırakır dinleniridm. Ama evliliği nde belli sorunlar var ben de yaşadım eşimle bunları tamamen geçmedi ama daha iyi durumda . Aile Terapisi aldık ve bize iyi geldi. .o da maddiyat tabi ama 2 seans bile yetti. Eşim de anlayışlı biridir. Gel gelelim jer dönem olur böyle şeyler evlilikte kendini rahatlat eşinin söylediklerini unut bir süre
Erken evlenmedim. Doğru bir seçim yaptığıma inanıyorum. Ama bazen böyle tikaniyoruz. Ona sorsan o da çok çaba gösteriyor da ben anlamıyorum.cocugunun babasinin o adam olmasini istediginden emin misin
Strese girmesin diye hep yumurtlama gunlerime gore ilişki yaşamaya gayret gösterdim. Ama artık yaşımız geçiyor. Mümkünse biraz o da strese gitsin. Sadece bir tane çocuk istiyorum ondan. Bu da benim en büyük hakkım.Cinsellik içinse bebek konusunu ertelendi erkekler stresli ise bir de zorunluluk için yapmazlar ben de yapmam şahsen iyi hissetmem kendimi bir kez denedim hem de aşılama iğnesi olurken bile zorla istemedim yapmak
Bende bazen hayırlısı böyle mı diye düşünüyorum ama çaba göstermeyince hayırlısı da hayırsizi da olmuyor. Aramızda sorun denilebilecek bir şey yok aslında. O istiyor ki her şey dört dörtlük olsun. Onu beklersek belki ömür boyu olmaz.Bazen çocuk olmuyorsa da vardır bir hayır diye düşünüyorum. Aranızdaki sorunları tam halletmeden, bazı şeyleri oturtmadan çocuk yapmayın isterseniz. Belki sorunlar düzelince o da kendiliğinden geliverir kimbilir, vaktini bekliyordur belki
3 yıldır o cinsel hayatı bi düzeltemedik. Artık umudum yok. Bazen bir bebeğim olsun sonra eli elime değmese de olur diyorum.Bebek için biraz zaman tanıyın kendinize önce kendi sorunlarınız çözün sonra cinsel hayatınızı renklerdirin bebek odaklı olmasın yani.İş konusuna gelince illaki çalışmak zorunda değilsiniz bu sizin kararınız olmalı.
3 yıldır anladığım kadarıyla bizim düzenimiz böyle olacak. Ayda 2 kere maksimum 3 kere olunca ne iyi diyorum. İş hayatı onun düzenli. Sadece terfi bekliyor. Benim de iş hayatım devam edebilirdi ama ben bıraktım. Yıpranmanın yanı sıra ben çalışan bir annenin çocuğu oldum. Eve hep kendi anahtarımla girdim. Kek kokan evlere hep hasret duydum. Istedim ki benim de evim kek koksun, çocuğuma ben açayım kapıyı. Ama iki türlüsünü de yapamadım.Daha cinselligi bile oturtamadigin, is haytinin karsilikli duzene gormedigi bir evlilikte bence de cocuk fikri biraz zamana birakilmasi. Once guzel bir kari koca olmak gerekmiyor mu?
Adamın iyi yaşantı beklentisi var hayattan. Ben işi bırakınca konforu azaldı ve panik yaptı. Bu paniği benim üzerimde o fark etmese bile üzerimde baskı oluşturuyor ama bunun yanında evine bağlı, iyi bir adam. Çocuk yapmam için ne tür özellikte bir adam bulmalıyım onu da bilmiyorum.bu adamdan çocuk yapmaya çalışmaktaki ısrar neden?
Adamın iyi yaşantı beklentisi var hayattan. Ben işi bırakınca konforu azaldı ve panik yaptı. Bu paniği benim üzerimde o fark etmese bile üzerimde baskı oluşturuyor ama bunun yanında evine bağlı, iyi bir adam. Çocuk yapmam için ne tür özellikte bir adam bulmalıyım onu da bilmiyorum.
Canim bu bahsettin annelik,annelik ic güdüsel olarak bayanlarda var ama babalik sonradan olusuyor genel olarak erkeklerde yani bebegi kucagina alip onun varligini hissettiginde oluyor,Hani bazen görüyoruz kocam dövüyor diye konu açarlar sonra konu ilerledikçe kocasını savunmaya başlarlar. Onlar gibi olmak istemiyorum. Belki ben eksik ya da yanlış anlatıyorum. Ama eşim işe giderken beni uyusam bile mutlaka öpüp gider. Eve gelmeden bir şey lazım mı diye her gün arar. Özel günleri unutmaz. Aileme karşı çok saygılıdır. Diğer yandan kayinvalidemler bize karışmaz. Aklıma gelmeyen bir çok aranılan tipte bir evliliğim var. Tabii ki eksileri var. Birincisi söylediğim gibi düzenli bir cinsel hayatımızın olmayışı. Ama yüzdeye vurursak kaç kişinin düzenli o da ayrı mesele. Bu saatten sonra düzeleceğini sanmam. Kör topal böyle gider gibi. Ikincisi çocuk konusunda benim kadar hassas olmaması. ben bir bebek gördüğümde içim gidiyor ama muhtemelen o, orada bir bebek olduğunu bile farketmiyor. Bunları topladığında gerçekten boşanmaya sebebiyet verecek hale mı gelir bilemiyorum. Her aile dört dörtlük de bizim ki çok mu sorunlu kaldı? Laf sokmak için değil gerçekten soruyorum bu soruyu.
Ilk işi bıraktığımda evet biraz ayarsız konuştu ama sonrasında öyle bir ayıbı olmadı. Ama o bu ayı zor kapattık gibi şeyler dediğinde hep benim yüzümden olmuş gibi sorumluluk hissediyorum.size saygı duyan bir adam mesela..
en ufacık lafı yakaladığında içindeki bütün nefreti kusmayan içinde biriktirdiği endişe kaygı vs her ne ise kendine saklamasını bilip ağzını ayarı olan biri..
konforlu yaşamı herkes ister ancak bazen şartlar istediğimiz gibi gitmez ve bu tekleme bizden kaynaklanıyorsa eğer bunu tolöre edip bulduğu ilk fırsatta başımıza kakmayacak adamları hak ettiğimizi düşünüyorum..
son olarak eşin çocuk istemiyor.. sen nasıl anne olmak hakkım diyorsan onunda baba olmayı istememe hakkı var.. şimdi iş bulsan bile sen zaten çocuğuna kendin bakmak kek kokan bir ev istiyorsun.. hayattan beklentileriniz farklı .. eşin bunu istemiyor . çocuk olsa bile çalışmanı istiyor ki zaten masraf artacak istediği konforu bulamayacak..
Ayy beni nasıl anlamışsınCanim bu bahsettin annelik,annelik ic güdüsel olarak bayanlarda var ama babalik sonradan olusuyor genel olarak erkeklerde yani bebegi kucagina alip onun varligini hissettiginde oluyor,
Hassas dönemindesin ama gececek ins. Bir arkadadimiz cok uzun zamandir cocugu olmuyor hamile bile kalamiyor ve tedavisi yok.baska bir arkadasimizda düşuk yapiyor uzuluyor tabi agliyor vs. Cocugu olmayan arkadasimiz onu tesselli ediyor "buda gececek cok sukur sen hamile kalabildigini gördün cocugun olna ihtimali var "dior yani demem o ki beterin beteri var.
Sende cok sukur ki hamile kalabiliyorsun yine kalirsin ins. Belki baktirmissindir ama tavsiyem kan pihtisi olabilir mi diye tetkiklerini yaptir dusuk yapan arkadasim 2 dusukten sonra anladi bu rahatsizligini tedavisini oldu ve hamile kaldi cocugu oldu.
Eşin ise sanirim bocaliyor dünya hali geçinme korkusu var. Cocuk oluncada nasil gecinebiliriz diye korkuyor olabilir sen yapacaksin bunu konuasarak anlatarak malesef ki evlilikte kadinin durumu hep idare etmek.Rabbim agzinizin tadini bozmasin ins tez zamandada bebegini kucagina alirsin.
Evet eşimin gelecek korkusu var. Ev almak istiyor ama ben çalışsam bile çok zor. Benim de böyle bir korkum yok çünkü ailemin zaten bana bir ev alma planı var. Sadece paranın gelmesi 1 seneyi falan bulabilir. Beni hep parayla mutlu edeceğini sanıyor. Mesela benim için dışarı çıkmak güzel bir yürüyüşten ibaretken onun için şık bir yemek demek. Yapamayınca da üzülüyor.Bunalmıştır , hayali iki kişilik bütçe ile konfor sağlamaktır v.s
Siz işi bırakınca bocalamıştır , anlamaya çalışın eşinizi.
Ki bunu ben bir kadın çalışmak zorunda değil diye düşünmeme rağmen söylüyorum.
Hayat artık gerçekten çok zor. Bebeğe kadar en azında çalışmak gerekiyor.
Eşinizin bebek istememesi de büyük ihtimal gelecek korkusundandir.
Eşinizin ve yuvanizin artı yönleri çoksa tekrar oturup konuşun. Özür dilediyse , geri adım attıysa pişman olmuştur.
Sizde bu arada iş arayışınıza devam edersiniz.
Ne olacağı belli olmaz ileride.
Galiba yanlış tasvir ettim. Bana asla nereye para harcadigimi sormaz aksine kendine bir şeyler al der hep. Sadece ilk zamanlar tek maaşa düşünce panik yaptı. Şimdi de istediği hayata ulaşamadığı için geriliyor. Galiba para için beni itip kakan ve hakaret eden bir adam portresi çizdim. Sizin gibi düşününce evet haklısınız öyle bir evde bırakın bebeği durulmaz bile. Ama genel olarak huzurlu bir evliliğimiz var. Ama o babalık bilincine ulaşamadıAdam ,para yuzinden ileri geri konusuyor ,siz hala bebek diyorsunuz ,
Allahim akil fikir ver ,hamilelik vs derken 3 sene gecer ,
Bu adam bebek olsa bike burnunuzdan getirir ,masraflar artikca ,
Zaten aranizda guzel bir kari koca iliskiside yok,neyi zorluyorsunuz mutlu musunuz siz
Evet eşimin gelecek korkusu var. Ev almak istiyor ama ben çalışsam bile çok zor. Benim de böyle bir korkum yok çünkü ailemin zaten bana bir ev alma planı var. Sadece paranın gelmesi 1 seneyi falan bulabilir. Beni hep parayla mutlu edeceğini sanıyor. Mesela benim için dışarı çıkmak güzel bir yürüyüşten ibaretken onun için şık bir yemek demek. Yapamayınca da üzülüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?