Abartıyor muyum

Bu arada size başka bi eve taşınma hakkında hak verdim. İlla ev alınmasına gerek yok. Faizlerden çekiniyosa eşiniz zorlamayın. Herkesin evi olcak diye bişey yok bence.

İnançlı biri ise İslam tarihinde bir oturmanın yeri olmadığını hatırlatın, zaten ayrı düzen kuracak imkanı olmayan, fiziksel ve ruhsal olarak evlilik şartlarını yerine getiremeyenlerin evlilik yapmasına da Allah sıcak bakmıyor.

Öyle sabır falan dilemeyeceğim ama bir konuda siz dahil bir çok kadına ve erkeğe kızıyorum, yahu evlilik nikah masasında "eveeeet" diye haykırarak gerçekleşen bir şey değil, kişiler şahitler huzura çıkıp nikahını ilan etmeden evvel oturup maddi manevi herşeyi maddeler halinde sözleşmeye dahil edip karşılıklı bu maddeleri kabul edip öyle girer dünya evine ve aynı yatağa.

Tabi günümüzde toplumun algı oyunu yüzünden mehir istemeye bile yüzü kızaran kızlarımız bu sözleşmede ben şunu isterim benim şartım budur sınırlarım budur fedakarlığım da şu kadardır diyemez.

Ah bu toplum bize helal olanı bile haram hale getirdi, nasıl hesap verecekler merak ediyorum.

Her neyse, size önerim ailesi hakkında olumsuz konuşmalardan kaçınarak, her iki tarafın da refahı için bunu istediğinizi güzellikle ifade edin, sonuçta onların yaşam alanını işgal eden sizsiniz. Eğer frekansı tutturup sizi dinlemesini sağlarsanız şunu da ekleyin, belki çok güzel olabilecek geniş aile bağlarımız bir oturma yüzünden şeytanın gölgesinde kalıyor çünkü Allah'ın koyduğu düzene ters hareket ediyoruz, iki tarafa da huzur vermiyor, ben ailenle sorunsuz bir ilişki yaşamak herkesi güzel hatırlamak istiyorum.

Çocuğu esinize bırakın çalışmadığı günlerde.
Emziriyorsaniz sagma yapın kendime tatil verdim deyin.
Sizi anlasın empati kuramiyorsa.

Valla bu üçüncü paragrafı ilan edeni Burada bile taşlıyorlar :)

Şu eminevim gibi kurumlara bakabilirsiniz onlar sizin yerinize alıyorlar çekilişle olanı var eğer maddi durumunuz yeterse mesela yüklü bi miktar verip çekilişsiz de alabiliyormuşsunuz evi faiz bindirmeden tekrar geri ödüyorsunuz

Biraz alakasız ama hanımefendi eşiniz hangi sektörde çalışıyor mesleği ne? Maaş iyiymiş de:)

Faziler öyle aman aman düşmez ki siz biriktirene kadar ev fiyatları artar kazancağız bir durum kalmaz
200bin birikimle çok rahat alırsınız evi vadeyi 10 yıl yapmaz 6-7 yılda tutarsınız bence tamam
çıktığınız evi de kiraya verirsiniz ister siz isterseniz kv alır kirayı daha ne olsun

ben olsam evden misafiri eksik etmem esimin evde oldugu gunler,
bakalim nasıl rahat etcek o sicakta o seste o kalabalıkla misafirle nasıl ilgilenecek,
evde bisey ikram etmek icin hareket edecek alan bile kalmaz kalabalik olursa

bence kimseyi cagirmayarak esinizin isini kolaylastiriyosunuz

Sallamaz biliyor musunuz ama her şeyi mükemmel ister

Bence kira vermeden oturdugunuz icin çözümlere kapalı.
Sonuçta kiralarda az değil artik

Cebinden para çıkmıyor erkekler içinde evin ici, konumu falan pek önemli degil zaten.
Oradan çıksaniz bir masraf daha cikacak konut odemesi yada kira gibi.
Sonuçta cikinca kiraya verilir kirayi kv kp alir artik, doğru mu?

Edit: sorulana cevap yazmamisim bile:) haklısınız. Birikiminiz de gayet yeterli ev pesinati için .

Tabiki çok doğru dediniz
Biriktirecekmiş daha beyefendi bişey diyemiyorum konuşulmuyor bana saygısı yok maalesef saçma saçma cevaplar veriyor

Tabiki çok doğru dediniz
Biriktirecekmiş daha beyefendi bişey diyemiyorum konuşulmuyor bana saygısı yok maalesef saçma saçma cevaplar veriyor

Diger konunuzuda okudum.
Niye böyle saçmalıyor ki acaba

Para konusunda iyi de kazanıyor hep mi böyle cimriydi
Sinirlerını kontrol edemeyip cabuk sinirlenen hemen tepki veren biri dimi?

Alttan almayın, kufur ettiğinde söyleyin Terbiyeli ol diye . Yada bagirdiginda uyarin bagirma düzgün konuş diye
Altta kalmayin ezmesine izin vermeyin
Iki konuyu birleştirmis gibi oldum:)

Teşekkür ederim çok güzel analiz yaptınız:)

Alıyor onda sıkıntı ama sonra burnumdan getiriyor (( kendine bişey almaz zorla alır , ev alıcaz diye almıyormuş . Sanki ben istiyormuşum Evi gibi davranıyor birde. Diyorum uyarım ama sil baştan yine

Size kötü davrandigi zaman tepkinizi koyun.
Ailem arkamda yok vs diye düşünmeyin.
Calisip arabaya katki saglamissiniz.
Bosansaniz bile yine calisirsiniz nafaka vs gayet güzel yasarsiniz.
Sizinde bir tane hayatiniz var.
Ona bağımlı degilsiniz.

Hiçbir zamanda öyle hissettirmeyin. Tişört konuşuna cok acik vs laflarina aglamadan, belkide giyerim ileride benim kararim ne oluyor ne bagiriyorsun kendine gel diyin mesela
Tekrar söylüyorum sinmeyin.

Sallamaz biliyor musunuz ama her şeyi mükemmel ister

hadi ya pes eder diye dusunmustum

ama esiniz harekete gecene kadar da kredi cekmek çok manasiz bi hale gelecek sanirim

siz evi ferahlatmak icin biseyler yapsaniz

mesela yasayan duvarlar var evin icine yapilan belki ufak bi tanesi ferahlatir sizi

balkon varsa koyabildiginiz kadar saksi yesillik koyun insana cok iyi geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…