Abartıyor muyum?

papatya39000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2013
204
287
103
Giresun
Eşimle genel olarak anlaşmakla birlikte eşimin uzak tefek saçma sapan şeylerden sorun çıkarması beni geriyor. Mesela evde kahve bitmiş neden söylemiyorsun diye laf yapıyor kaldı ki fark etsem elbet söylerim. Yani olumsuz olan herşeyin senebi benim gibi davranması bunun ufak tefek şeylerden olması geriyor. Evde çoğu işi eşim yoğun çalışıyor diye ben yapıyorum bunun şımarıklığı mı bu?

Ailesinden öyle görmüştür diye düşünüyorum ben, ki normal de değil bu durum. Eşimin babası evde bir şey bitimce veya dolapta bir şey bozulunca kayınvalideme carlıyordu, eşim de aynısını bana yapmaya çalışıyor ama yemez gülüm

Yoğun iş temposundan dolayı normal karşılanıcak durumlara belki fazla gergin davranıyordur. Uyarın güzelce kendine çeki düzen verir zamanla

Bende carlasam iyi olcak

Söylediği herşeye takılıp üzülmeyin. O yoğun çalışıyo diye evin tüm yükünü üstünüze almayın. Ufak tefek şeyleri ona yaptırın. Herşey üstünüz de olunca ille bişeyler eksik kalır hangi birine yetişceksiniz. Açıkça söyleyin unutmuşum bunda bu kadar söylenecek bişey yok. Birgün kahve içmeden bişey olmaz. Yarın işten gelirken alırsın kocacım muck muck

Böyle suçlayıcı tavırlarına karşı net ve tutarlı bi tavır sergileyin, alışkanlığa dönüştürmesin iyce.
İkincisi sorumluluğu üstlenen kalıyo genelde ihale.
Bizde eşim "Ivo yumurta bitmiş niye söylemedin?" Deyince ben de ona cevaben " Ali yumurta bitmiş niye haberin yok!" Diyorum.
Yani altta kalanın canı çıksın, benim evimde senin de evin
Tabi bunu hep şakayla derim ki bastırmasına imkan vermem.
Kısacası evdeki her bitenden, her alınacaktan eşit miktarda sorumlu olduğunuza önce kendiniz inanın, sonra da sukunet ve kuullukla ona bunu işleyin

Eşimde bana evde bişey azalınca şöyle bitince değil der her seferinde he der geçerim büyütme boşver

Ben olsam güzel güzel, kahvesiz sabaha nasıl çıkacağız Hasan! şeklinde abartılı bir yorum ve kahkahayla geçirştirirdim konuyu. Sonra da abartma istersen der aşırı tepkisinin yersiz olduğunu anlamasını sağlardım. Bunlar sizin kocanızı yonta bileceğiniz konular.

Dert edindigin seye bak aman icmeyi versin kahveyide cok mu onemli gitsin alsin icsin dirdir etmesin. Biz evde pis coraplari nereye cikardigimizi bilmedimizden temizlerini kaybediyoruz bilerek cope atiyorum bu mucitler kirli sepetini sus esyasi diye mi yapmis ya birtek ben mi biliyorum bunun yolunu. Temiz corabim kalmamis neden soylemiyon diye kavga ediyoruz. Adamdaki lükse bak ne kadar lüks yasatiyorsam. kirlisini nereye cikardigini bile hatirlamaz lanet.

Kahve mi bitti mesela sen daha büyük tepki ver sanki dünyanın sonu gelmiş gibi davran. Öyle üzül öyle abart ki o seni yatıştırsın

bence evet. sen post it değilsin neticede, kahvenin bittiğini sen farketsen eşini darlamazdın. şımarmış.

ahahahahaaa

böyle ufak tefek şeylerde yönlendirmek sizin elinizde, kahveyi sorduğuna göre eşiniz de içiyor. yani onun da bitmiş olduğunu bilmesi gerekiyordu bir dahakine siz carlayın içiyorsun da farketmiyorsun diye bakalım onun tepkisi ne olacak

Evde birşey bitiyorsa ilk fark eden eksik listesine yazar alışveriş yapılınca da alınır.

Bu nasıl böyle sorun olacak duruma geldi anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…