Anneanne babaanne bakabiliyorsa bırakın tabiki gayette büyümüş abartiyorsunuz. Eşiniz sizinle başbaşa vakit gecirecegini dusunup heycanlanmis. İlk cocugumu eşimde 3yasinda babaannesine bırakmayı teklif etti Bir akşam yatılı kalsın başbaşa olalım gezelim eve dönelim takılalım falan asla bırakmak istemiyordm ama tamam dedim aklım çocukta tabi ama kızım hiç sorun çıkarmadı. Ogün bugundur ara ara çocukları birakirz süper oluyor tavsiye ederimMerhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.
Eşimin iş yerinde bir arkadaşı var. Dün konuşurken arkadaşı eşime demiş ki; biz haftada 1,2 bizim oğlanı (2 yaşında çocuğu varmış) annemlere yatılı bırakıyoruz. Hanımla geziyoruz, dinleniyoruz demiş. Eşim de bana biz de yapsak demeye getirdi. Ben de her çocuk farklı bizimkiyle o iş olmaz dedim. 3 yaşında kızımız var ve bize düşkündür. Eşim de sen böyle yetiştirdiğin için gibi bir laf etti ben de bozuldum. Sanki kendisinin çocuk üzerinde hiç etkisi yok gibi. Neyse sonra eşim özür diledi. Sen haklısın bi an güzel olur gibi geldi falan dedi konuyu kapattık. Bizde ayda bir iki babaaneye anneanneye bırakıyoruz ama yatılı değil.
Bugün durup bir düşündüm acaba ben mi abartıyorum diye, sizce?
Farklı şehirde mi kaldı çocuklar niye göremedi ki? Farklı şehir bile olsa polisten izin alıp almaya gidebilirdi çocukları.Hiç belli olmaz ki ne olacağı. Gorumcemin bir çocuğu kv diğer çocuğu annesindeydi pandemi bir patladı yasaklar geldi 1 ay göremedi çocuklarını.
Hahha doğru valla eşim de diyor napsam yaranamıyorum sana diyeKizzzz bu adamlar ne yapsa suç ne guzel iste ufaklığı atalım anane babanne bin başına bizde gezelim tadını çıkaralım biraz demiş ne var ne güzel. Ne demişler evlenirken ben bu adamla yaslanirim diyorsanız evlenin demişler çocuk için katlanirim diyorsanız evlenmeyin çocuklar eninde sonunda sizi bırakıp gidecekvalla bekarım ama ilerde evlenir ve çocuğum olursa sanırım sevmeye uğrarım anneme arada hsgshsgjshshshs
Ya kararsız kaldım düşününce güzel geliyor ama heveslenip kızım durmazsa gelin alın derlerse düşünemiyorumAnneanne babaanne bakabiliyorsa bırakın tabiki gayette büyümüş abartiyorsunuz. Eşiniz sizinle başbaşa vakit gecirecegini dusunup heycanlanmis. İlk cocugumu eşimde 3yasinda babaannesine bırakmayı teklif etti Bir akşam yatılı kalsın başbaşa olalım gezelim eve dönelim takılalım falan asla bırakmak istemiyordm ama tamam dedim aklım çocukta tabi ama kızım hiç sorun çıkarmadı. Ogün bugundur ara ara çocukları birakirz süper oluyor tavsiye ederimiyiki var canm kaynanam
Merhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.
Eşimin iş yerinde bir arkadaşı var. Dün konuşurken arkadaşı eşime demiş ki; biz haftada 1,2 bizim oğlanı (2 yaşında çocuğu varmış) annemlere yatılı bırakıyoruz. Hanımla geziyoruz, dinleniyoruz demiş. Eşim de bana biz de yapsak demeye getirdi. Ben de her çocuk farklı bizimkiyle o iş olmaz dedim. 3 yaşında kızımız var ve bize düşkündür. Eşim de sen böyle yetiştirdiğin için gibi bir laf etti ben de bozuldum. Sanki kendisinin çocuk üzerinde hiç etkisi yok gibi. Neyse sonra eşim özür diledi. Sen haklısın bi an güzel olur gibi geldi falan dedi konuyu kapattık. Bizde ayda bir iki babaaneye anneanneye bırakıyoruz ama yatılı değil.
Sizin aranızda farklı bir bağ varmış gerçekten 32 gün düşünemedim bile biz 1 gün için acaba mı derkenYeğenim 2 yaşındayken ablamlarla aynı şehirde yaşıyorduk. Sınavları filan vardı şehir dışına çıkıyordu ve ara ara bizde kalıyordu minnoşum 1 gece 2 gece gibi. Sonra taşındılar bu kez gidip ben alıyordum 10-20 gün kalabiliyordu. Birlikte tatile kampa bile gittik 5 yaşındayken. Rekorumuz 32 gündü annesiz babasız. Şimdi 11 yaşında ve bugün annesinden mesaj attı teyzecim müsait misin görüntülü arayalım diye. Aramizda sayısızca güzel anı ve bağ var. Ağustos için plan yapmaya çalışıyoruz evlendiğimden beri evimde uzun uzun kalamadı. İkimiz de bunun hasretini çekiyoruz.
Çocuğun anane, teyze gibi kişilerde kalması güvenildiği sürece tabii ki sorun olmamalı diye düşünüyorum. Dünyada ölüm var arkadaşlar. Çocukları bu kadar bağımlı yapmamak gerekiyor diye düşünüyorum üzülerek.
Emin olun çok iyi gelecek.Sizin aranızda farklı bir bağ varmış gerçekten 32 gün düşünemedim bile biz 1 gün için acaba mı derkeneğlenceli bir teyzesiniz belli ben de gündüz bırakma saatini uzatarak belki biraz daha zaman geçince deneyebilirim duruma göre bakalım.
Kesinlikle deneyin. Durmazsa dediğiniz gibi gider alırsınız zaten. İnsan o ilk bıraktığı gün bir boşluğa düşüyor ama ikincide bı oh ne diyor yani sizde dinlenmiş olursunuz eşinle ikinize iyi gelirYa kararsız kaldım düşününce güzel geliyor ama heveslenip kızım durmazsa gelin alın derlerse düşünemiyorumama bıraktığımız saati uzatarak başlangıç yapabilirim
Gündüz veya akşam bıraktığımı söyledim zaten illa yatılı mı bırakmak gerekiyor? Siz bırakabilirsiniz istediğiniz kadar ha çocuğunuz varsa tabi. Ben 5,6 yaşından sonra kendi isteğiyle kalmasını daha uygun buluyorum. Özel hayatımızda gayet var çocuk var diye bütün hayatımızı kaldırıp atmıyoruz heralde. Baş başa da vakit geçiriyoruz gayet. Eşim sadece daha fazlasını talep etti bu kadar.Sizin yetiştireceğiniz çocukların çevresine Allah sabırlar versin daha şimdiden çocuğu bir yere yatılı bırakmaya korkuyorsunuz ki babannesi yani yabancı değil ha güvenmiyorsanız orası ayrı. Bugün olmazsa ne zaman yapacaksınız? Eşiniz haklı kendinize yapışık çocuk mu büyür? Anlaşılan çocuğunuzu yetiştirirken babasının hiç söz hakkı yokmuş gibi aşırı tepki verdiğinizde göre okulda da sıra arkadaşı siz olacaksınız. Şimdi olmaz küçük yarın okula başladı gidemeyiz öbür gün evleneceği adamıda iç güveyi alın tamam olsun. Şimdiden ayrı kalmaya alıştırmazsanız daha sonra hiç yapamazsınız zaten gittiği yeri de sizin başınıza yıkar. Tamam evlat ama yanınızdaki de eşiniz çocuk varken nasıl bir özel hayatınız olacak ki? Biraz ileri dönük düşünün.
Biraz zaman geçsin kendimi hazır hissedince kızımla konuşup deneyeceğim galiba bakalımKesinlikle deneyin. Durmazsa dediğiniz gibi gider alırsınız zaten. İnsan o ilk bıraktığı gün bir boşluğa düşüyor ama ikincide bı oh ne diyor yani sizde dinlenmiş olursunuz eşinle ikinize iyi gelir
AmiiinEmin olun çok iyi gelecek.onlardan ayrılmak onlari sevmemek ya da güvensiz ortama salmak değil de onların geleceği, özgüveni, kendi başına da yaşayabileceğini, siz uzakta olsanız bile onu hep seveceğinizi hissetmesi... Sayısız güzelliği var. Özlemle ilgili de güzel bir sözümüz vardı;
Özlemek sevgimizi güçlendiriyor. Sakın üzülme ❤
Tüm annelere hayırlı anne, teyze, kayınvalide, hala diliyorum
Maalesef ki çocuklar başka yerde yatılı kalma konusunda çok fazla problem yaşıyorlar 2 tane de bende var ilkinde yaptığım hatayı şükür ki ikincisinde yapmadım şimdi ise kendilerini gayet iyi idame ettirebiliyorlar. 5 6 yaşında değil hiçbir zaman kendi istekleriyle çocuklar başka yerde tek başlarına kalmak istemez ya sizi de isterler yada gecenin bir yarısı almaya gidersiniz. Eşinizle baş başa vakit geçiriyoruz yazmışsınız ama eşiniz böyle bir şeyi talep ettiğine göre sadece siz böyle düşünüyorsunuz gibime geldi.Gündüz veya akşam bıraktığımı söyledim zaten illa yatılı mı bırakmak gerekiyor? Siz bırakabilirsiniz istediğiniz kadar ha çocuğunuz varsa tabi. Ben 5,6 yaşından sonra kendi isteğiyle kalmasını daha uygun buluyorum. Özel hayatımızda gayet var çocuk var diye bütün hayatımızı kaldırıp atmıyoruz heralde. Baş başa da vakit geçiriyoruz gayet. Eşim sadece daha fazlasını talep etti bu kadar.
Ayrıca en nefret ettiğim şeydir övmek ama benim kızım gayet akıllı kendini düzgün ifade edebilen uyumlu bir çocuk. Bence sizin Allah çevrenizdekilere sabır versin zira bu üslupla zor.
Düzgün bir dille eleştiri yapsaydınız daha güzel cevap verirdim ben de. Burda benimle aynı fikirde olmayan ama gayet güzel dile getiren insanlar oldu. Onlarla güzel bir dille yorumlaştık ama sizin üslubunuz bana göre değil kusura bakmayın eleştiri yapmak karşısındakine saygısızca sallamak değildir.Maalesef ki çocuklar başka yerde yatılı kalma konusunda çok fazla problem yaşıyorlar 2 tane de bende var ilkinde yaptığım hatayı şükür ki ikincisinde yapmadım şimdi ise kendilerini gayet iyi idame ettirebiliyorlar. 5 6 yaşında değil hiçbir zaman kendi istekleriyle çocuklar başka yerde tek başlarına kalmak istemez ya sizi de isterler yada gecenin bir yarısı almaya gidersiniz. Eşinizle baş başa vakit geçiriyoruz yazmışsınız ama eşiniz böyle bir şeyi talep ettiğine göre sadece siz böyle düşünüyorsunuz gibime geldi.
Gelelim çocuğunuza Allah bağışlasın kimse çocuğunun kötü olduğunu söylemez herkesin çocuğu bir tanecik gayet uyumlu sakin pırlanta gibi... Peki bu markette sokakta avazı çıktığı kadar bağıran kendini yere atan annesine babasına vurmaktan çekinmeyen çocuklar kimin? Kimse yoğurdum ekşi demez (öyle olduğunu iddia etmiyorum asla). Ama bunu bence çevrenize sorun.
Son olarak üslubuma herkese açık bir platformda soru sormuşsunuz elbette iyi yorumlar kadar kötü yorumlarında gelmesi gayet doğal ancak önemli olan bu yorumlardan gelen eleştiriyi alıp bunu düzeltmek gerekir.
Teşekkür ederim. Bizimki de çok düşkün bana. Evet biraz daha zaman geçsin denerim belki ayda bir hem ona hem bize iyi gelebilir. Tabi kabul ederseBenimkiler büyüdüler artık biri on beş diğeri on iki yaşında. Büyük her yerde kalırdı uyumlu bir çocuktu ama küçük fena anneci babacıydı. Çocuğun yapısına göre bu durum değerlendirilir. Anneanne,babanne hangisine daha düşkün ise olabilir. Ama haftada bir çok belki ayda bir. Size de iyi gelir.
Ben olsam bırakırım ama yatılı da emin olamadım sanırım bebeğim durmazdı belki 2 3 saat olabilirMerhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.
4 saate kadar bıraktık bizde ara ara ama evet yatılıya bende emin olamıyorum.Ben olsam bırakırım ama yatılı da emin olamadım sanırım bebeğim durmazdı belki 2 3 saat olabilir
Abo ben utanırım ajsjc yani annemlere bırakıp bu gece sizde kalsın desem. Hemen pis bir gülüş atarlar heraldeBiz bırakmayı düşünüyoruz açıkçası biraz daha büyüdüklerinde (18 ay) mesela 2 hafta da bir, ayda 1 romantik, başbaşa bir gece geçirmek çok iyi gelirdi. Tabii bakabileceklerini konusunda emin olduğumuz için.
Zor bi lohusalık yaşamıştım, çocukların doğum gününde annemlere bırakmıştık. Biz de eşimle yakında bir otele gitmiştik 1 gece. O kadar iyi geldi ki anlatamam. Tv açıp uyumuştuk akşamüstü, 1,5 yıldır uyuduğum en tatlı ve en sessiz uykumdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?