Abartıyor muyum?

Benimki konuşmuyor ama ayak diriyor biraz daha vakit geçirmek için.
Annemlerin ikisi de sütünü bırakınca gel sana sarılıp uyuruz diyorlar.
Ay sizinki bırakınca kesin kalır bence bizimkine de sütü bıraksın seni de bırakır ilgisi azalır diyorlardı ama hiç öyle olmadı ya

Yaa yok öyle bende güvenemem. Yaşları da çok büyük değilmiş hepsine göz kulak olması zor gerçekten

Evet hastalık falan Allah korusun olursa nolur bilmiyorum.

Kızıma sorup belki tepkisine göre hareket edebilirim bakalım. Teşekkürler
Aileye bağlı yasamissa olumlu bir tepki beklemeyin. Alıştıra alıştıra çözersiniz bu durumu. Yada şöyle bir şey yapabilirsiniz ; daha sık anneanne ve babaanneye bırakın. Çocuk alışsın oradaki ortamlara. Sizi daha az arar. Yada ödül koyabilirsiniz. İşte gece orda kalırsan kahvaltıda sana şunu getireceğim vs. Çocuğum yok ama çevreden duyduklarım bu yöndeydi.

Çoğu kişi eşime hak verdi valla şaşırdım aslında evet belki de düşünüyordu söyleyemiyordu arkadaşıda söyleyince açtı konuyu. Bakalım biraz daha geçsin denerim belki

Yaa yok öyle bende güvenemem. Yaşları da çok büyük değilmiş hepsine göz kulak olması zor gerçekten
Evet onun içinde zor ötekiler çok hareketli ve laf dinlemiyorlar.
Ben ordayken bile bazen diyor ki bebeği öteki odaya bırak ses gelirse bakarsın evde çocuklar oluyor bu esnada. Bende ben varken böyle diyor ben yokken ya tek bırakırsa diye kuruyorum kafamda

Evet bize çok bağlı özellikle de bana. Zaten pandemide doğdu o yüzden uzun zaman kimseyi görmedi. Dediğiniz gibi ancak süre uzatılarak olabilir zamana yayarak.

Oo yok siz bırakmamakta haklıymışsınız ya öyle olsa benim aklım kalır

Bizim öyle bir şansımız yok. 22 aylık gece beslenmesini yeni kesiyoruz. Anneme hayatı dar eder ama imkanımız olsa -yani aynı şehirde yaşasaydık- arada bir bırakıp nefes almak isterdim. Annneanne babanne dedeyle olmak çocuklara da güzel geliyor. İyi bakacaklarına içimin sinmesi şart tabi.annem bakar da babanneye güvenemezdim.

Evet bize çok bağlı özellikle de bana. Zaten pandemide doğdu o yüzden uzun zaman kimseyi görmedi. Dediğiniz gibi ancak süre uzatılarak olabilir zamana yayarak.
Bir öneride daha bulunayım. Çocuğun anneanne ve babaannede daha çok durabilmesi için ilgisini çekebilecek şeyler yapabilirler. Örneğin oralarda park varsa parka gotururler. Yada sadece ona özel olan oyunlar oynayabilirler. 3 yaşında bebeğiniz etkinlikler yapabilirler. Yani siz önceden hazirlayip kimde kalacaksa ona gizliden verip anlatırsınız. Çocuğa bu şekilde yanastiklarinda dikkatini çekecek ve bir daha oraya gitmek isteyecektir. Bunu bir yakinimizda denedik ve olumlu sonuclar aldık. Size de tavsiye edebilirim.

Ana yüreği eminim ayrı kalsanız bile aklınız orda olacak ama sizin aile sağlığınız ve çocuğunuzun gelişimi için böyle bir kararda fayda var.

Bir kere gece rahatsızlanmıstım astim atağı gecirdim doktor sabaha kadar yatış verdi annem şehir dışındaydı mecburen kayınvalideme bırakmıştık kızımı.Ama bana sabah olmak bilmemişti cocuk da uyumamış sabaha kadar aglamıs babaannesine düşkün oldugu halde rahat edememiş. Onun dısinda hic ayrı kalmadım kalamam da en azından 4 yasına gelene kadar,kendini ifade edebilecek yasa gelene kadar anneanne/babaannede yatılı kalınmamalı bence.Dün annemler geldi kızımı sevneye diye peslerinden agladı 3 saat boyunca onlarla gitmek istedi kalacağım dedi yollamadım diye bazen acaba cok mu abartıyorum diyorum ama yok benim cocugum gözümün önünde olsun gündüz zaten bakıcıda gece benimle olsun.

- Lavinia ben size çocuk yönünden yazayım. Beni bırakırlardı anneannem ve dedeme. Zaten her hafta sonu gittiğimiz için iple çekerdim. Kardeşim rahatsizmis annem bir iki günlüğüne bırakırdı tabi ben hatırlamıyorum neden bıraktıklarını. Mutlu olurdum bahçede oynardim ki yaşlı insanlardı. Ama tabi bu 24 yıl filan öncesi.
Şimdi çocuğumu anneme bırakabilirim Anneme güveniyorum sorumluluk sahibi biri dalgin değil. Ama misal kv elinden telefon hiç düşmez her gün dalgınlıktan evinde bir kaza anahtar unutma yemek yakma gibi şeyler olur . Bırakacağınız kişinin sorumluluk sahibi olması da önemli.

Çocuk dediğin kimseye yatılı birakılmaz bunu bilir bunu söylerim

Ayy biz o zamanlar yapışık ikizdik hiç bırakmıyordum ki emdiği için durmuyordu bensiz evet arada bırakmak iyi oluyor aslında anneme de k.valideme de güveniyorum ama benim güvensizliğim kızımdan yana.

Teşekkür ederim önerileriniz için eğer bırakmaya karar verirsem bunları deneyeceğim

Yani bende 3,4 saatliğine bırakıyoruz nasıl olsa yatılı bırakmayı da büyüyünce kendi isterse diye düşünmüştüm açıkçası.

Yok güvenmesem üç dört saatliğine de bırakmam. Sadece işte onlar da yaşlı insanlar sonuçta gece uyutması falan zor gelebilir ki hiç teklif etmediler zaten

Benim 2 yeğenimde defalarca gece gündüz bende annemde ve babaanne de kaldı. Babaanne ztn 2. Evi gibi, annemde çatı katında odası var benim ev supriz evi. Çok keyifli vakit geçiriyoruz ztn büyük olan çok zeki ve alfa herkese nabza göre davranıyor. Benden motorcudan lahmacun istiyor annemden krep babaanneden taze fasulye veya yeşil mercimek
Küçük olan çok küçükken durmuyordu bizde onun evinde bakmaya başladık şimdi oda alıştı gezmeye mecbur 20 günlükken karavan kampına gitmişti ona soran mı var sanki
Bu haftaici bir macera bizi bekliyor 3 gün anne baba yok ve aşırı yoğunuz hayırlısı diyorum hiçbiri de ertelenebilir şeyler değil bir şekilde hallolacak artik

Yaaa ne kadar şanslı çocuklar benimkilerin ne anneannesi var ne teyzeleri... annemi kaybettim kardeşim yok.
Baba tarafı desen hiç alakaları yok.
Hasta falan olduğumda bile çocuklarla ilgilenecek hiç kimse yok bi kere hastanede yatmam gerekti, doktora reçete yazdırıp çıktım o derece bir yalnızlık.
Keşke gündüz birkaç saat götürebileceğim bir anneanneleri,teyzesi, halası olsaydı..
Çok hoşuma gidiyor çok imreniyorum böyle büyük ailelerde ilgiyle büyüyen çocuklara ne güzel
Bu da benim iç döküşüm oldu biraz ama kusura bakmayın konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…