Yani abartmışsın biraz demekki eşin seninle bas basa vakıt gecırmek ıstedı belkı arada bi böyle seyler yapabılırsınız böyle seyler ıcın tartışmaya gerek yok bazen de iyi tarafından bakmak lazım olaylaraMerhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.
Eşimin iş yerinde bir arkadaşı var. Dün konuşurken arkadaşı eşime demiş ki; biz haftada 1,2 bizim oğlanı (2 yaşında çocuğu varmış) annemlere yatılı bırakıyoruz. Hanımla geziyoruz, dinleniyoruz demiş. Eşim de bana biz de yapsak demeye getirdi. Ben de her çocuk farklı bizimkiyle o iş olmaz dedim. 3 yaşında kızımız var ve bize düşkündür. Eşim de sen böyle yetiştirdiğin için gibi bir laf etti ben de bozuldum. Sanki kendisinin çocuk üzerinde hiç etkisi yok gibi. Neyse sonra eşim özür diledi. Sen haklısın bi an güzel olur gibi geldi falan dedi konuyu kapattık. Bizde ayda bir iki babaaneye anneanneye bırakıyoruz ama yatılı değil.
Bugün durup bir düşündüm acaba ben mi abartıyorum diye, sizce?
Yaaa ne kadar şanslı çocuklarbenimkilerin ne anneannesi var ne teyzeleri... annemi kaybettim kardeşim yok.
Baba tarafı desen hiç alakaları yok.
Hasta falan olduğumda bile çocuklarla ilgilenecek hiç kimse yok bi kere hastanede yatmam gerekti, doktora reçete yazdırıp çıktım o derece bir yalnızlık.
Keşke gündüz birkaç saat götürebileceğim bir anneanneleri,teyzesi, halası olsaydı..
Çok hoşuma gidiyor çok imreniyorum böyle büyük ailelerde ilgiyle büyüyen çocuklara ne güzel
Bu da benim iç döküşüm oldu biraz ama kusura bakmayın konu sahibi
Çok teşekkür ederimOy icim yandı öyle diyince
Valla komşum olsanız koşardım inşallah bir kız kardeş karşınıza çıkar
Maşallah büyük gerçekten akıllıymışBenim 2 yeğenimde defalarca gece gündüz bende annemde ve babaanne de kaldı. Babaanne ztn 2. Evi gibi, annemde çatı katında odası var benim ev supriz evi. Çok keyifli vakit geçiriyoruz ztn büyük olan çok zeki ve alfa herkese nabza göre davranıyor. Benden motorcudan lahmacun istiyor annemden krep babaanneden taze fasulye veya yeşil mercimek
Küçük olan çok küçükken durmuyordu bizde onun evinde bakmaya başladık şimdi oda alıştı gezmeye mecbur20 günlükken karavan kampına gitmişti ona soran mı var sanki
Bu haftaici bir macera bizi bekliyor 3 gün anne baba yok ve aşırı yoğunuz hayırlısı diyorumhiçbiri de ertelenebilir şeyler değil bir şekilde hallolacak artik
EstağfurullahYaaa ne kadar şanslı çocuklarbenimkilerin ne anneannesi var ne teyzeleri... annemi kaybettim kardeşim yok.
Baba tarafı desen hiç alakaları yok.
Hasta falan olduğumda bile çocuklarla ilgilenecek hiç kimse yok bi kere hastanede yatmam gerekti, doktora reçete yazdırıp çıktım o derece bir yalnızlık.
Keşke gündüz birkaç saat götürebileceğim bir anneanneleri,teyzesi, halası olsaydı..
Çok hoşuma gidiyor çok imreniyorum böyle büyük ailelerde ilgiyle büyüyen çocuklara ne güzel
Bu da benim iç döküşüm oldu biraz ama kusura bakmayın konu sahibi
Yani evet iyi tarafı da bu. Ben galiba hep önce çocuk diye şartladım kendimi.Yani abartmışsın biraz demekki eşin seninle bas basa vakıt gecırmek ıstedı belkı arada bi böyle seyler yapabılırsınız böyle seyler ıcın tartışmaya gerek yok bazen de iyi tarafından bakmak lazım olaylara
Ya reels videolarında bile bebekler nerdeyse 2 yaş öyle kendilerine güvenli konuşuyor ki yürüyüp işlerini yapıyorlar ki şok oluyorum.Benimkine süt koyacağım küçücük bardak getiriyor okulda çalışkan ama hayat tecrübe yok dış dünyaya kapalı algılarıValla benim ablam beş yaşında çocuğunu tiyatroya götürmeme, çıkışta gezdirmeme daha bu sene izin verdi. Birkaç saat bile emanet edemez kimseye, değil ki yatılı bırakmak.
Ama ben anne olunca öyle yetiştirmek istemem. Çocuğun da özel alanı olsun. Kuzenleriyle mesela pijema partisi yapsın,bir onda bir bizde. Ananesine tatile gitsin, arasıra gece kalsın. Benden ayrı bir dünyası olsun.
Hem çocuk için iyi olur, değişiklik olur. Hem de ben kocamla sevgililik günleri gibi takılırım. Tabii ki haftada iki kadar bir oran değil ama ayda bir olsa hiç fena olmaz. Ne zarar var yani ananesinde, teyzesinde kalmasında.
Benim sevgilim 3-4 yaş kreş öğretmeniydi. Onların okulda geleneksel olarak pijema partileri olurmuş. Tüm çocuklar gelirmis, bahçede ateş falan yakarlarmis, hikaye anlatirlarmis, gitar çalar, şarkı söyler,oyun oynarlarmis. Tüm çocukların hevesle bekledikleri,olduktan sonra da haftalarca konuştukları bir etkinlik olurmusEki Görüntüle 3262489
(Şu kitabı okurken konusu açılmıştı, ben karakterin adini elif verdiklerini ama Türkiye'de asla böyle eventler yapılmayacagini söylemiştim, o da kitabın aslının Almanca oldugunu, kitapta yazanın birebir aynısının onların kreşte de olduğunu söylemişti)
Sonuç olarak Alamanların 18 olur olmaz kendi evine çıkan, dag tepe aşan çocukları var, bziim 30 yaşında bile ailesinden onay alma peşinde olan yetiskinlerimiz var.
Ben böyle düşünüyorum.
Gündüz veya akşam üç dört saatliğine bırakıyoruz sıkıldığımız zaman genelde ayda 1,2 oluyor bu. Sizinkinin yaşında isterse seve seve yollarım bende vallaÜcretsiz içindeyken gündüz bırakıp çıktığımız oldu. Ama gece bırakmadık hiç. Eşime teklif ettim ama o istemedi. Şimdi 7 yaşında, akşam yemeğine yada hafta sonu gündüz larada anneanneye kaçıyor.. bize iyi geliyor de dedesine pek iyi gelmiyoryatılı istemezseniz gündüz gezebilirsiniz...
Aslında birkaç çocuk psikiyatristi 6 yaşına kadar çocuğu gece bırakmayı önermiyo...Gündüz veya akşam üç dört saatliğine bırakıyoruz sıkıldığımız zaman genelde ayda 1,2 oluyor bu. Sizinkinin yaşında isterse seve seve yollarım bende vallaşimdi küçük geliyor sanki..
Maşallah büyük gerçekten akıllıymışben daha bu yaşımda kampa gitmedim kolay gelsin diyorum şimdiden ya aslında böyle okuyunca çok keyifli geldi çocuklar açısından
Aa pardon ya ben önceki mesajda 7 yaşında kendi isteğiyle gidiyor falan diye okurken direkt kalıyor diye düşünmüşümAslında birkaç çocuk psikiyatristi 6 yaşına kadar çocuğu gece bırakmayı önermiyo...
Benim oğlan 7 yaşında ama gece yatmaya gitmek istemiyor. Bende gitsin istemiyorum... eşimde aynı fikirde...
Gelip gidiyor bu düşünce ya arada kaldım bakalım eşime tekrar konuyu açınca ne der.Hemen eşinizim gönlünü alın ve bu planın uygulanabilir olduğunu söyleyin bence bu durum ayda bir kez veya iki ayda bir kez şeklinde olduğu sürece kimseye zararı olmaz hem siz birbirinizle vakit geçirmiş olursunuz hemde bir nefes almış olursunuz
Yalnız sizin aile bayağı eğlenceli benim bile gelesim geldi şu anEvet o yüzden yazdım ztn.
Hem çocuk kendi yolunu çiziyor hemde bizim icin keyifli
Annemin balkonunda kizkiza çay partisi yapıp kendilerine yıldız seçiyorlar - birebir kendi ifadesi
Büyük çok kolay bir çocuktu ama bir gün annemde cam kapak eline alıyor. Daha bırak derken çamaşır makinesi sesinden korkup koşuyor düşüp elini kesti 10 aylık flndi kendi yürüyordu annem aradı nasil ağlıyor hemen götürdük dikis atildi en zor olay oydu. Ama kardeşim ztn guveniyordu bizi biliyordu. Sonra aylarca parmağını gösterip duygu sömürüsü yaptı
Plastik kano aldılar beni zorla kanoya bindirdi çok eğlenceli teyze diye diye
Bizim açımızdan hep öncelik onlar ama, herhangi bir işin önemli olması söz konusu olamaz
Küçük olan ile çok ilgilenemedim uzun bir hastalık sürecim oldu ona rağmen o kdr bağlı ki anne babadan önce teyze dedi, buzdolabinda fotoğrafımı gosterirmis
İnanın çok güzel zaman geçiriyoruz aileniz istekli ise kabullenmiş ise hiç korkmayın biz uykusuz kalmayı yada herhangi bir şeyi onemsemiyoruz
Yalnız sizin aile bayağı eğlenceli benim bile gelesim geldi şu anbizimkiler hiç teklif etmedi gece için heralde kızım ağlarsa diye korkuyorlar çok yaygaracı bebekliğinden beri
Belki bir gün bizimde düsüncemiz deyisir…Ben de git gel yaşıyorum arada ama sonra bırakmamak ağır basıyor
Yaa evet ağlar durmaz pandemiydi virüstü bi yandan derken eve kapanıp kaldık. İlk yaşı öyle geçti insanlara çok zor alıştı doğal olarak anneanneye babaanneye bile. Şuan telafi etmeye çalışıyoruz tabi ama belki o günlerinde etkisi kaldı.Buyurun gelin belki bizim evde size de bir supriz vardır
Anne baba ne kdr rahatsa çocuk o kdr keyifli ve mutlu büyüyor evet mizaç önemli ama küçük daha evcildi asla durmaz uyumazdi ama ona uymadilar şimdi bambaşka çocuk alıştı gezmeye rahatlıkla annesiz kalıyor ay huysuz ay evde rahat dese şimdi iyice eve hapisti şubat ayında sezaryen doğum ile 20 günde kamp yapmış insan benim kardesim
En zor dönem 3 7 ay arası ne anneden başkasına alışık ne kendini ifade edebiliyor
Ama onun dışında bizim açımızdan bir sorun yok olabilir çocuktur günü kötü geçmiştir çok kesfetmistir beyni yorgundur 1 gece uyumasak ölmeyiz
Evet bizde iki sene istemedik sonra da tedavi falan derken iki sene de öyle geçti dört sene sonra oldu bence bunun da etkisi var dediğiniz gibi. Ben kendimden ziyade çocuğumu düşünüyorum yine üzülmeyeceğini mutlu olacağını bilsem belki bırakırım nadir de olsa. Kendimi alıştırmaya çalışırım bu düşünceye.Belki bir gün bizimde düsüncemiz deyisir…
Bende bazen yigenlerimi aliyorum bende kaliyorlar ama ben birakamiyorum sanki bir yarim eksik kalicak mis gibi oluyorum. Ama yapilmasi güzel aslinda eslerinde kendine ayiricak vakitleri oluyor.
Ama iste biz 7 sene cocuk yapmayinca bol bol vakit gecirdik esimle, galiba bununla alakali. Birde cok cabuk büyüyorlar. Bazen kendime diyorum her anin keyfini cikar dolu dolu gecir, yarin birgün büyüyünce zaten onlar kendi hayatlarini yasayinca sende esinle kalicaksin, istedende heran yaninda olmicaklar. Yanindayken dolu dolu gecir zamani diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?