- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.526
- 798
Aslında mantıken doğru ama insan hele de kızını nasıl başkasının evine tek başına yollar? Onlar düşüncesiz ama konu sahibi kendini böyle bir riske atmaz bence..Bence siz de kızınızı onlara yollayın.
Biraz da onlara düşsün bu görev.
Kreşe döndürmüşler orayı.
Haklısınız sinirlenmekte.
Aslında mantıken doğru ama insan hele de kızını nasıl başkasının evine tek başına yollar? Onlar düşüncesiz ama konu sahibi kendini böyle bir riske atmaz bence..
Gündemdeki olaylardan hepsi pekala haberdarlar..Hepsi muhtesem hatta facede paylasim pesindeler cocuklarinizi sokaga salmayin diye ama isin asli oylemi tabiki degil..Kimse duydugundan gordugunden ders cikarmiyor bence..Ben cocuklari cok seviyorum anne olmayi cok seviyorum ama olay bir saat oynasinlardan insan kullanmaya gectiginde sabrim tasiyor..Komşularınıza gündemdeki olayların konusu açın. Bu yüzden çocuğunuzun sokakta oynama sıklığını azaltacağınızı söyleyin. Birden fazla çocuğa bakma sorumluluğuna girerek yanlış yaptığınızı, bir anlık dikkatsizlik sonucu başlarına bir şey gelmesinden korktuğunuzu belirtin. Bir çocuğun evi dışındaki yerlere annesiz girme alışkanlığı edinmesi sapıklara fırsat oluşturur deyin. Hem kibarca hem de bilinçlendirerek komşularınızın tutumlarını değiştirebilirsiniz.
Kızınıza gelince yanlış büyütmüşsünüz ama hala düzeltme şansınız var. Artık sorumluluğunun farkında olmalı. 1. sınıfa yaklaşmış çocuk. Onu yavaş yavaş eve çekmelisiniz ki okula başladığında zorlanmayın. Hep sokak oyunları değil ev içi etkinlikleri olsun. Sizinle evde oyunlar oynasın. Çok çocuk gürültüsünden iyidir kızınızla vakit geçirmek. Yarım gün ana sınıfına gidiyor sanırım. İşiniz öğretmen desteğiyle daha rahat olur.
Her istediğini yapmayın. Belli bir kuralınız düzeniniz olsun. Tabi başlangıçta ağlayacak. Sizden nefret ettiğini söyleyecek. Yumuşamanız için türlü tiyatrolar çevirecek. Ama fikrinizin değişmediğini görünce alışacak. Ve o kurallar doğrultusunda büyüyecek. Yoksa çok şımarık bir çocuk olur. İleride daha çok sıkıntılar oluşur. Önleminizi başta alın bence.
Ben gonderemem aklimi yerimm..Annem desen kendinden 3-4 yaş buyuk erkek cocuklarla oynamasina karsi.Bence siz de kızınızı onlara yollayın.
Biraz da onlara düşsün bu görev.
Kreşe döndürmüşler orayı.
Haklısınız sinirlenmekte.
Herkes gün gün dolasirken ben calistim evde oldugum an kizima yogunlastim.Millet o gezme senin bu kahvalti benim pesindeyken ben kizima verimli olmaya onunla zaman gecirmeye ugrastim..Tabiki hatalarim olduu bende 10 numara olamadim belki ama cocugum oyun oynasin istedim iyi niyetimin suistimal edilecegi bi derece sömürülecegi aklima gelmedi..Aslında mantıken doğru ama insan hele de kızını nasıl başkasının evine tek başına yollar? Onlar düşüncesiz ama konu sahibi kendini böyle bir riske atmaz bence..
Kizinizi karsiniza alin ve ben senin annenim ve ben senin arkadaslarinin gelmesinden rahatsiz olmuyorum ama gercekten bende cok yoruluyorum demelisiniz . sadece hafta sonlari gelseler bence yeterli yani biraz anneleride abartmis .. Size nasil guvenipte birakiyorlar evlatlarini.anlamiyorum ya kotu biri olsaniz . surekli yirtiniyorum evlatlarinizi kimseye birakmayin diye. Yok yok bizim millet akillanmaz valla pes artik yaGercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledisimdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana.napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............
Bakın ortam kötü o çocuklardan birinin başına bir şey gelse zan altında kalırsınız.. lütfen ailelere aynen böyle söyleyip bundan sonra bu sorumluluğu alamayacağınızi belirtin...Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledisimdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana.napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............
Kimsenin hicbirseyden ders aldigi yok ciddi soyluyorum..irmak bebegin olayini alintilatip facede paylasmiş bir arkadas mahalleden lutfen cocuklarinizi sokaga salmayin diye yaziyor altinda ama cocugu aksama kadar benin kapimin onunde bazen aksama kadar benim evimde madem bu kadar duyarlisin neden izin veriyorsun..Belki ben katil ruhlu bir psikopatim yani kimseyi bilemezsin burda dayim taciz etti diye konu acan bir arkadas oldu aklima geldikce tuylerim diken diken...can bunu yapan eller ne yapmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?