- 11 Kasım 2024
- 165
- 72
- 13
- 26
- Konu Sahibi hayalimsenn
-
Cahillği işte. Duymamış hiç hayatında bu yaştaki bebeğin apandistinin patladığını. O da dersini almıştır umarım çünkü bi daha aynı şekilde olursa herşey daha farklı olur.Bebeğiniz karın ağrısından yerinde duramazken eşiniz uykusu bölündüğü için sinirlendi ve siz de eşinizin bebeğinize karşı bu kadar vicdansız ve umursamaz oluşunu değil de sizin tavrınızın abartı olup olmadığını mı soruyorsunuz?
Evet abartmışsınız. Eşinizden özür dileyip gönlünü alın bari. Yazık adamın hem uykusu bölünmüş hem de trip yemiş üstüne. Apandisit mesai saatleri dışında patlamaz, doğru söylüyor eşiniz.
Allah akıl fikir, biraz da merhamet versin. El kadar bebek ya. Nasıl üzüldüm.
Ne olmuş olabilir kiiBen size köyümden bir olay anlatayım.Koyumuzden birinin çocuğu küçükken karın agrsi yaşıyor.Ama doktora götürmüyorlar.Gec kalıyorlar.Sobrasinda çocuk 2 sene İzmir'de kaldı.Bagirsaklari kesildi ve mamayla beslendi.8 yaşındayken vefat etti.Diyeceklerim bu kadar
Kocama yapacağımı yaptım emin olun. Ehliyetim de var. Yabancı ülkedeyim burda araba alıp kullanmam söz konusu değil. Şuan öyle bi durumumuz yok.Burdaki uyelere yaptiginiz eyyorlanmayi keske o super baba kocaya da yapsaydiniz.
Bayiliyorum budaki uyelere, kocaya gelince kocam kocam diye oluyorlar, ses cikaramiyorlar, burda kaplan kesiliyorlar. Burda tanidigim ennnnnnn ezik kesimi bu kocakoylu kadinlar bence.
Konuya gelince yorumum yok, kusan cocuguna sirtini donup yatan adamdan ne baba olur, ne koca. Acilen bir ehliyet kursuna yazilin her isi kendiniz halledin ille de bununla evli kalicam diyorsaniz.
Zaten ishali vardı. İshal ilacını verdim doktor vermişti. Eğer rahatlamasaydı götürcektim.Bu mu ilgili baba?
Sizin aklınız başınızda mı hanımefendi
Siz niye götürmediniz yavrucağı bir hastaneye
Ben bu yazıyı eşimle kavga ettikten sonra ağlarken yazdım. hüzünlü bi animda yazdığım için duygusallıkla yazmışım. Herkesin eksikleri olur. Kimin kocası mükemmel ki. Önemli olan hatasından ders çıkarması. Ben zaten bi baba olarak eşimin bu hareketine acayip sinirlendim böyle yapması çok zoruma gitti çocuğu o şekilde hastayken. Bu kadar zoruma gittiğinden buraya konu açtım. Kocanız iğrenç bi adam vs gibi gelen yorumları hadsiz buluyorum. Yaptığı çok kötü bişeydi evet ama böyle bi yorum yapmak kimsenin haddine de değil. Burda en çok üstünde durulması gereken bu babaya hatasını bildirmek pişman etmek olmalıydı. Ama herkes şahsına, benim de anneliğime hakaret etmiş. Hatasını anladığını umuyorum. Rahatlamasaydı doktora götürecektim zaten.Yahu konu sahibi her yazılana bol bol cevaplar vermişsiniz..
Konunuzu tekrar bir okumanızı tavsiye ederim.
Ponçik kocanızın marifetlerini yazıp sonra gelen cevaplara göre güzellemeler yaparak kocanızı övmüşsünüz .
Size ne yazmamizı isterdiniz? Onlarıda yazsaydınız ona göre yorum yapsaydık.
Ben çocuğunuza odaklanmanız gerektiğini, gerekirse Doktora tek başınıza da götürebileceğinizi yazdım. Hala da böyle düşünüyorum.
Haklisiniz. Normalde hastanelere götürür. Gece yarısı böyle davranması zaten beni sinirlendirdiErkekler herseyi erteler sen yüz verirsen. Onemsememis hastalığını ama çocuk neden acı çeksin. Kavga da etseniz işini halletigine bak çocuğunu hastaneye götür. Zamanla goturdukce alışacak o sorumluluğu almaya. Ve olaylara çok duygusal bakma üzülürsün. İşini hallettigine bak seni ve çocuğunu sen dusunmezsen kimse düşünmez.
Kusura bakmayın görmemişim. Tenezzül etmediğimden değil herkese tek tek cevap vermeye çalışıyorum. Şuan daha iyi durumu ishali geçti. Hastaneye gittik ishal şurubu verdi bi nevi bakteri öldürüyormuş. Yanında da sindirim rahatlatıcı şeyler verdi. Aslına bakarsanız sindirimproblemi hep var karın ağrısı ara ara tekrarlar ama buraya konu açtığım şekilde şiddetli ilk defa oldu. Doktora götürüyorum sürekli. Hemde özel doktorlara inanın dışkı tahlili bile vermiyorlar. Gerek yokmuş! İlaç veriyorlar gönderiyorlar. İalçları kullanırken iyi kullanmayınca da kabızlık çekiyor. Bende anlamadım türkiyeye geldiğimde ayrıntılı komtrollerini yaptıracağım. Yorumunuz için teşekkürlerDikkatimi cektide sadece elestirilere yanit veriyorsunuz hanimefendi, ne bu tahammulsuzluk, ornegin ben cocugunuzun nesi olabilecegine dair yiginla soru sordum ama cevap vermeye dahi tenezzul etmediniz, hadi gormediniz varsayiyorum ama rota olabilir mi cocugunuz?
Zira ishal ve karin agrisi apandisitten daha cok rotayi çağrıştırıyor, yavrucak su an ne durumda?
Ishal surubu dediginiz nedir? Turkiye'de asla ve kat'a ishal durduran yiyecek ve ilaclar onerilmiyor, bilginiz var mi bu konuda? Cocuk hastaneye gitti mi?
Kadın kadına böyle yaparsa erkekler neler yapmaz ki! Diyecek bişeyim yok. Yanlış yere dert anlatmışımKendini bilmez dediğiniz insanlara bir şey danışmayın o zaman. Hadi gidin kocişinize yemek yapın, işinizi aksatıp, kadınlık görevinizi unutmayın. (!)
gerekeni yaptım merak etmeyin. Herkese ayrı ayrı aynı şeyi yazdım. Ağrısı geçmeseydi şuruptan sonra zaten götürecektim. Öncesinde doktoragötürmüştüm zaten ishali vardı.Ağrıdan kıvranan öz çocuğuna kanser olmuştur! diyen adama değil bizlere mi yazıklar olsun? Ya verdiğiniz ilaç işe yaramasaydı, ya ağrının sebebi başka olsaydı veya ağrıdan bilinç kaybı yaşasaydı? Çocuk ağlayarak, siz de hastaneye mi götürsek diyerek gürültü etmiş adamın rahatını bozmuşsunuz. Kocanıza da bir anneyi böyle üzmekten utan dediniz mi? Demediniz değil mi, çünkü o sizin paşanız. Merhameti olan, çocuğunu düşünen adam sizin demenizi beklemeden alır götürür çocuğunu. Ben de yurt dışında yaşıyorum, buralarda da çocuklar gece yarısı hastaneye götürülüyor bilginiz olsun.
Herkes zorlukla büyütüyor çocuğunu, 24 saat annelik yapıyor, açma kapama düğmeleri yok. Babası yardım edip destek olsaydı belki bu kadar zorlanmazdınız. Adamın stress topu olmuşsunuz, her dediğini söylediğini alttan almışsınız bari çocuğunuza sahip çıkın ezdirmeyin. Çocuk gece yarısı kötüleşirse komşularınıza söyleyin götürsünler hastaneye. Boş beleş bencil adamı rahatsız etmeyin.
İşe bak, kendi de çocuğu da değer görmüyor ezikleniyor ama bizlere kükrüyor. Çocuk ağrıdan yatakta zıplayacak, babası hastaneye götürmeyecek, arkasını dönüp uyku numarası yapacak, kanser olmuştur diyecek ve o adama kocam denecek. Bence de abartmışsınız. Böyle bir şahsiyetle beraber olduğunuz için çok şanslısınız, sakın bırakmayın olur mu?
Kusura bakmayın görmemişim. Tenezzül etmediğimden değil herkese tek tek cevap vermeye çalışıyorum. Şuan daha iyi durumu ishali geçti. Hastaneye gittik ishal şurubu verdi bi nevi bakteri öldürüyormuş. Yanında da sindirim rahatlatıcı şeyler verdi. Aslına bakarsanız sindirimproblemi hep var karın ağrısı ara ara tekrarlar ama buraya konu açtığım şekilde şiddetli ilk defa oldu. Doktora götürüyorum sürekli. Hemde özel doktorlara inanın dışkı tahlili bile vermiyorlar. Gerek yokmuş! İlaç veriyorlar gönderiyorlar. İalçları kullanırken iyi kullanmayınca da kabızlık çekiyor. Bende anlamadım türkiyeye geldiğimde ayrıntılı komtrollerini yaptıracağım. Yorumunuz için teşekkürler
Evet zaten alerjik bi bebekti. 2 sene emzirdim. Süt süt ürünleri yasaktı. İlk 6 ay ishal olurdu gündede 2tane falan bezi kirlenirdi. Kusmazdı hiç.
Dogdugundan beri mi boyle?
Anne sutu alirken nasildi? Cocugunuzda laktoz ile alakali bir sorun olabilir. Mesela ilk 6 ay ishal oluyor muydu? Gunde kac kakali bez aliyordunuz? Bagirsak sesleri disaridan duyuluyor muydu? Cok kusar miydi?
Ne yaptiniz Allah askina esinize? Hasta cocuk varken yapmamissiniz is isten gectikten sonra ne yapmis olabilirsiniz hic inandirici degil.Ben eşime yapacağımı yaptım merak etmeyin. Bi anneyi böyle suçlayıp anneliğine dil uzatınca mutlu mu oluyorsunuz. Kadın kadına böyle mi destek olur
Gereken neydi ve ne yaptınız? Kanser olmuştur lafına ne dediniz? Bence yine yıllardır yaptığınız gibi alttan aldınız olay büyümesin aranız bozulmasın diye pısıp oturdunuz. İnsan düşmanının evladına böyle hainlik yapmaz. Ağrıdan kıvranan çocuğun başına bile gelip bakmamış arkasını dönüp yatmış. Bu yaşta apandist olmazmış. Bebekler anne karnında bile hastalığa yakalanıyor ameliyat ediliyorlar. Cahil adama bir iki kitap alın da okusun. Çocuğu da yalnız bırakmayın bununla. Neyse yabancı ülkedesiniz, ebeveyn kaynaklı ihmalde alıverirler çocuğu elinizden. Size de ya kocan ya çocuğun derler. Onlara sayıklarsınız eşime öyle diyemezsiniz böyle diyemezsiniz diye. Bugün haberlerde gördüm 2 yaşındaki bebeği annesi varken darp etmiş hayvanın biri. Erkekte merhamet yoksa öz üvey hiç fark etmiyor. Hala ağrısı geçmeseydi götürecektim yazıyorsunuz, baba kılıklı adam fosur fosur yatsın siz götürün. Sonra da kocam kocam diye gezin ortada.gerekeni yaptım merak etmeyin. Herkese ayrı ayrı aynı şeyi yazdım. Ağrısı geçmeseydi şuruptan sonra zaten götürecektim. Öncesinde doktoragötürmüştüm zaten ishali vardı.
siz size derdini açan kişileri böyle mi azarlarsınız hep. Böyle mi eleştirirsiniz. Her insan hatalı olabilir evet ben olay esnasında sessiz kalarak hatamı kabul ediyorum. Elimden geleni yaptım. İlacını verdim. Zaten öncesinde doktora götürmüştük. Ağrının sebebini ona bağladım ama rahatlamasa yine götürecektim. Herlese tek tek aynı şeyi anlattım. sizin dediğinizgibi çocuğu ihmal etmedim. Eşimle sonrasında çok büyük kavga ettim. Söylediği o çirkin söz ve ilgisizliği için. Uzun süre konuşmadım. Bidaha olursa diye de uyardım. Bidaha yapmamak üzere söz verdi. Cahilliğini kabul etti bilmiyormuş bu durumun tehlikesini. Lütfen artık ben beni azarlayın diye açmadım bu konuyu.Gereken neydi ve ne yaptınız? Kanser olmuştur lafına ne dediniz? Bence yine yıllardır yaptığınız gibi alttan aldınız olay büyümesin aranız bozulmasın diye pısıp oturdunuz. İnsan düşmanının evladına böyle hainlik yapmaz. Ağrıdan kıvranan çocuğun başına bile gelip bakmamış arkasını dönüp yatmış. Bu yaşta apandist olmazmış. Bebekler anne karnında bile hastalığa yakalanıyor ameliyat ediliyorlar. Cahil adama bir iki kitap alın da okusun. Çocuğu da yalnız bırakmayın bununla. Neyse yabancı ülkedesiniz, ebeveyn kaynaklı ihmalde alıverirler çocuğu elinizden. Size de ya kocan ya çocuğun derler. Onlara sayıklarsınız eşime öyle diyemezsiniz böyle diyemezsiniz diye. Bugün haberlerde gördüm 2 yaşındaki bebeği annesi varken darp etmiş hayvanın biri. Erkekte merhamet yoksa öz üvey hiç fark etmiyor. Hala ağrısı geçmeseydi götürecektim yazıyorsunuz, baba kılıklı adam fosur fosur yatsın siz götürün. Sonra da kocam kocam diye gezin ortada.
Yorumunuz için teşekkürler.olayla ilgili yorum yapmayacağım ama kesinlikle direkt ve dürüst iletişim kurmadan ve birbirinizi gerçekten tanımadan bazı görünümlere kapılıp evlenmiş olduğunuzu düşündüm. çoğunluğun böyle evlendiğini düşünüyorum zaten. sıkıntınız iletişim yönünden. daha çok konuşabilir ve tepki gösterebilir hale gelirseniz evlilik iyi yönde ivme kazanabilir veya birbirinizi olduğu gibi görmeye ve durumu olduğu gibi kabullenmeye başladıkça tamamen bitebilir, o kadarına kimse yorum yapamaz herhalde.
bu arada çok özür dilerim ama bıktım şu cümleden de. yardım almakta sıkıntı yok ama insanlar kendi çabalarıyla da iyileşebilir, özeleştiri yapabilir, doğruyu yanlışı ayırt edebilir. her şeyde psikolojik destek alamayız. insanlar bu şekilde kendilerini gerçekleştiremezler. zaten kişinin kendi farkındalığı olmadıkça destek de bir işe yaramaz. siz eşi olarak ona bu konuda bir farkındalık katmaya çalışsanız, sizi sabırla dinleyecek veya kulak verip bu fikri değerlendirecek kadar iletişiminiz yani ilişkiniz var mı mesela? karakteri buna el veriyor mu? kendini daha iyi versiyonlarına ulaştırmaya çalışan biri mi? bunları düşündünüz mü onu seçerken? misal yani. özür dilerim sert yazmak istemedim, ana mesajım anlaşılıyor herhalde.psikolojik destek alması laızm.
geçmiş yorumları okumaya henüz başlamıştım neyden bahsettiğinizi bilmiyorum ama tesadüfe bakın psikolojik destekle ilgili yorum yapmışsınız gene ben de ona ithafen yazmışım. eşi olarak sizin onda yaratmak istediğiniz bir farkındalık varsa onun tepkisi de önemli. tek taraflı olmuyor. o yüzden iletişim problemi ve tanımadan evlenme diye düşünmüştüm. konuşmaya çalışın, sohbet etmeye çalışın. umudu kesmedim siz de kesmeyin ama bazen bir şeyin adı ilişki olsa da içeriği olmayabiliyor, ilişki kurulursa ne ala kurulmazsa o zaman düşünün. iletişim temel şartınız olsun kaçmayın ve susmayın..Yorumunuz için teşekkürler.
Eşimin piskolojik destek alması gerekiyor kendisi de kabul ediyor bunu yakın zamanda başlayacak
Böyle yorumlara hep açığım. Eleştirilere de. Ama uslupsuz eleştirilere hadsiz yorumlara değil.
Evet böyle birisi. Çoğu zman oturup hatalarımızı değerlendirebilirz. Kendimiz hakkında öz eleştirilerde bulunabilirz. Ben böyleyim şöyle olmalıyım aslında diye kendisini kabul eder ve değiştirdi de bazı şeylerini. Çocuk eğitimi hakkında bile kitaplar okuruz ara ara. Gelişime açık biri oyuzden de bazı yaptığı şeyler beni çok şaşırtıyor öyle durumlar var ki mesela stresini yönetmek için gerçekten profesyonel destek alması gerekiyor. Stresi yoğun yaşıyor. Ve yönetemiyor. Vücuduna da yansır hemen karnı ağrır başı ağrır. En yakın zamanda devam edecek inşallahbu arada çok özür dilerim ama bıktım şu cümleden de. yardım almakta sıkıntı yok ama insanlar kendi çabalarıyla da iyileşebilir, özeleştiri yapabilir, doğruyu yanlışı ayırt edebilir. her şeyde psikolojik destek alamayız. insanlar bu şekilde kendilerini gerçekleştiremezler. zaten kişinin kendi farkındalığı olmadıkça destek de bir işe yaramaz. siz eşi olarak ona bu konuda bir farkındalık katmaya çalışsanız, sizi sabırla dinleyecek veya kulak verip bu fikri değerlendirecek kadar iletişiminiz yani ilişkiniz var mı mesela? karakteri buna el veriyor mu? kendini daha iyi versiyonlarına ulaştırmaya çalışan biri mi? bunları düşündünüz mü onu seçerken? misal yani. özür dilerim sert yazmak istemedim, ana mesajım anlaşılıyor herhalde.
Çok Teşekkür ederimgeçmiş yorumları okumaya henüz başlamıştım neyden bahsettiğinizi bilmiyorum ama tesadüfe bakın psikolojik destekle ilgili yorum yapmışsınız gene ben de ona ithafen yazmışım. eşi olarak sizin onda yaratmak istediğiniz bir farkındalık varsa onun tepkisi de önemli. tek taraflı olmuyor. o yüzden iletişim problemi ve tanımadan evlenme diye düşünmüştüm. konuşmaya çalışın, sohbet etmeye çalışın. umudu kesmedim siz de kesmeyin ama bazen bir şeyin adı ilişki olsa da içeriği olmayabiliyor, ilişki kurulursa ne ala kurulmazsa o zaman düşünün. iletişim temel şartınız olsun kaçmayın ve susmayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?