Abim Evleniyor Kendini Ateşe Atıyor

A’dan z’ye gelininiz haklı.Ben olsam o isteklerin arasına sizin zihniyetinizdeki görümcelerle görüşmemeyi de eklerdim.Demek ki hümanist biri ki böyle bir talebi olmamış.Ben çok beğendim gelininizi, abiniz de beğenmiş, size de şey düşüyor, hiçbirşey..

Seni burada harcarlar görümce ahsjsjs. Valla acaba önyargılı mıyım diye iki kere okudum ama size hak vereceğim tek bir nokta bile yok. Sadece abi kardeş ilişkisine müdahale edip "kardeşine para veremezsin" demesi abuk olmuş. Ancak buraya yazdığınız gibi geline muamele ediyorsanız, ben de olsam böyle bir görümceye evimden tek kuruş çıksın istemem.

Başı açık size ne? Annenize babanıza bakmak gelinin değil evlatların görevidir. Yani sizin. Abiniz almaya razı ise isterse yüz tane bilezik ister size ne? Bileziği erkeğin ailesine vermek zorunda değil. Versin vermesin bu yine sizi ilgilendirmez. Bence de abin ve ailen haklı. Sizinle aynı değildir. Lakin siz köyde o şehirde büyüdüğü için değil, evliliğin sadece iki kişi arasında gerçekleşen bir aile birliği olduğunu bildiği için.

Neden biz bakıyoruz ama eşimizin anne babasına

bakma abi. hayrına bakarsın veya bakanın çoğu da maaşını filan alıyor. size ne yani çalışan kadın işten gelip bir de kayınvalide kayınpeder mi bakacak? zamanı mı olur ya biraz mantık. aile içi dinamik değişebilir tabi ama evdeyseniz bakarsınız yani. kendi seçtiğiniz hayatın faturasını başkasına kesmeyin şimdi.

Abiniz istediği kişiyle evlenir, istediği şartlarda evliliğini sürdürür.
Size hayatını danışma gibi bı zorunluluğu yok.
Gelinlerin kp ve kv'ye bakma gibi bı zorunluluğu yok.
Köy hayatına ayak uydurmak zorunda değil, abiniz istese köy hayatına uygun anne ve babasına bakacak birini arardı. İşte o zamanda o evlilik olmaz kadrolu hizmetli olur.
Gelinlere takılan takılar geri alınmaz (Kanuni haktır), isteyen maddi imkanı doğrultusunda istediği kadar takı takar. Bunun lafını etmek bile ayıp.
Siz neden bu konuya bu kadar müdahil olmak istiyorsunuz.
Ayrıca kızın güzelliği var diye bile laf ediyorsunuz. Çok ayıp.

Tam fesat görümcesin yeminle kız gayet normal seyler istemiş normal seyler söylemiş sana mı kaldı karışmak sen mi kazanıp alcan ?ne hazimsiz insanlar var arkadaş

Yok bence kiskanc görümce degilsin, kiskancliktan cildirmak üzere Olan bir görümcesin.

Sanane aylik giderlerinden? Sanane bilezigi geri Vermerk istememesinden? Sende vermeseydin!
Abini tebrik ediyorum! Sen kendi annene bakicimi ariyorsun? Yoksa abinimi evlendiriyorsun?

Lütfen uzak dur insanlarin evliliginden!!!

Hep ezilen ,haksızlığa uğrayanların sorunlarını okurken ilk defa haksızlık yapanın yazdiklarini okudum bu sitede. Vay be . Evlenen insana niye karışıyorsunuz. Abiniz para vermeyecek tabii size. Çünkü geciktirmesi gereken bi ailesi olacak. ayrıca gelin niye sizin ananıza babanıza bakacakmış ki.niye köyde dursun. Okumuş meslek sahibi olmuş. Ayyy kendini korumaya sakın geçme yaptığın çok çok çok ayıp.

Evet sizin kendi bakmadığınız ananıza babanıza yaşlandıklarında bakmak için evlenmiyoruz, evet eşşek gibi senelerimizi verip kazandığımız öğretmenlik maaşlarımızı kocamızın ailesi diye onlara yedirmek zorunda değiliz, evet masrafımız sizin gibi 150 tl değil, evet kendimize değer veriyoruz, evet kendimizi sizin gibi kıskanç insan kılıklılara ezdirmiyoruz, siz kimsiniz de kadının açıklığına laf ediyorsunuz siz mi yargılayacaksınız onu, siz dört dörtlük müslümanmısınız da kız kapalı değil diye yargılıyorsunuz. Size varya ohhhhh iyi olmuş.

“Bu kız köyde kalmaz anneme babama bakmaz dedim...”

Bu nasıl bir kafa ya
İnsanlar bir yuva kurmak için evlenirler.
Gittiği kişinin köyüne yerleşip işe yapmak ve annesine babasına bakmak için değil. Ha bakarsa vicdanından bakar. Eşini çok sever bakar. Kendi ister bakar. Ama bir insan köyde kalmaz anneme babama bakmaz diye de kötü olmaz.
Çok kötü kalpli ve bencilsiniz

Gelin değil de köle almaya çalışmışsınız ama istediğiniz “şartlar” sağlanmamış gelin adayınız tarafından,

İlk cümlenizde kendinizi tanımladığınız gibisiniz ...

Neden biz bakıyoruz ama eşimizin anne babasına

Ahahaha siz ciddi misiniz? Gerçekten insanları kışkırtmak için bu konuyu açtığınızı düşünmeye başladım. Bakma yahu. İstemiyorsan bakma. Sen bakıyorsun diye o bakmak zorunda mı? Üstteki cevabımda da belirttim. Ne gelin ne de damat eşinin ailesine bakmak zorunda değil.

O belirtmelere doyamadığınız muhafazakarlık ve kapalılık açısından da söyleyeyim. İslam dininde, gelin veya damat eşin ailesine bakmak zorunda değildir. Bakarsa sevap olur lakin bakmazsa günahı yoktur. Lakin evlat, anne babasına bakmak zorundadır. İnandığınız dinin içeriği ile ilgili bilginiz yok sanırım. Sizin fikirleriniz bağnazlıktan arınamamış törelerin yansıması sadece.

Canım balım tatlım daha yeni banlandım o yüzden sana birşey diyemeyeceğim. Çok özür dilerim o güzel yorumlarımdan mahrum kalacaksın

Abinin ellerinden öpüyorum o ne mübarek abi ki sizin gibilere prim vermemiş.
Şehir kızıyla bir olamazsınız güzelim onun gezip gördüğü hayat sizin hayallerinizde göreceğiniz hayattır.
Anne babanı cok düsünüyorsan evine al hem dinen bakmakla yükümlü olan kendi evlatları gelini degil. Öpüyorum annem kendine cici bak.

He bir de oku! Geniş kapsamlı oku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…