Abim Evleniyor Kendini Ateşe Atıyor

Bence kız kendini ateşe atıyor böyle görümceli eve giderek ayyy numarasını verin de kurtaralım kızı!

Kız başına buyruk değil. Akıllı kendini bilen bir insan. Siz çok eziksiniz.
Niye ona takılan bilezikleri kocasına versin ki?
Niye köye gelsin annenize babanıza baksın?
Başı açık kısmına değinmek istemiyorum kırıcı olurum.
Ayrica ablalarınız ve siz gibi görümceleri olacağı için kız kendini ateşe atıyor abiniz değil.

Abin sizin gibi tiplere prim vermemiş, çok da iyi etmiş. Kimsenin senin anana babana bakma zorunluluğu yok, herkes kendi anasından babasından sorumlu. Kendi annenize babanıza oturup da bir zahmet sen ve kardeşlerin bakacaksınız, gelininiz değil. Gelin kendi ailesine bakar.

O başı açık-kapalı gibi rezil yakıştırmalarınız yüzünden dahasını da söylerdim de senin gibiler yüzünden banlanmak istemiyorum. Abin hakkınızdan geliyor zaten.

Su kizin telini versene bana
Kendini atese atan abin degil o kiz

Acilen kizi uyarip sizin gibi bir aileye gelin gelmemesi gerektigi konusunda uyarilmali kiz
Annesi, babası memnun, görümce sıkıntılı. Gelin hanim, görümce sıkıntısı yaşayan kadınlar adina da haddinizi bildirdiginde burda paylaştığınız yazı haricinde tekrar boş boş konusamazsiniz. Abinize de kocaman bir helal olsun.

Hanimlar bence konu sahibi kendi evliliğine bakmis bi bir de abisinin nişanlısının akilli tutumlarına yedirememis herhalde.
Konu sahibi kendi hep ezilince herkesi ezmek istiyor bana gore.. ndn mi bunu yazdim bizim de bi gelinimiz var masallah fakat bir de teyze kizimiz var (kardes gibu buyuduk ablam sayilir)yani bizim gelini hicccc cekemez .. bana da anlatir içindekileri ayni o konuya dönüşmüş

Bide anasina babasina baktircakmis
Kole pazarindan kole aliyor sanki
Akla bak , mantiga bak
Vah zavalli milletim yaa

Baktirir tabii...
Kendisi kocasina yemek yapıyor (ne doymayan kocaysa) tüm gün temizlik yapiyor (ne pis evse) vakti nerden bulacak kendi anasi babasına bakmaya...
Sarışın gelin bakar :)

Neden biz bakıyoruz ama eşimizin anne babasına

Siz geline takılan bilezikleride alamazsınız. Takılan takı gelinin mehri dır. O mehirleri alanın beli doğrulmaz. Kadınlık hakkıdır.
Trabzon rize izmir bölge bölge değişmez bu kurallar kafaniza gore kural koyamazsınız.
Kv kp ye çocukları bakar. Ayrıca eli ayağı tutan insanda kendine illa baktırmak için baktırmaz. Abine maşallah sizlere geçmiş olsun.

Baktirir tabii...
Kendisi kocasina yemek yapıyor (ne doymayan kocaysa) tüm gün temizlik yapiyor (ne pis evse) vakti nerden bulacak kendi anasi babasına bakmaya...
Sarışın gelin bakar :)

Bunun güney versiyonu da bizim başımızda var. Böyle insanlar troll filan degil gerçekler.
Kendi de zamanında kocası icin mecbur yapmış. Siz de yapacaksınız diye cemkirirdi bize. En sonunda attan düşmüşe döndü

Bak kardeşim ben de Sürmene doğumluyum aslen Rizeliyim. Lazım.
Şu ana kadar gördüğüm en muhafazakar insan benim -ki bunu arkadaşlarım da söyler- ve sürpriz ben kapalı değilim..
Şu ana kadar yine hiç sevgilim olmadı. Güzel bakımli bir kızımdir. Muhafazakar olduğum için evleneceğim kişinin tek sevgilim olmasını istiyorum. Görücü usulü ya da tanıştırma usulü evlilik dusunuyorum ama bu da kısmet.
Ve bir şey söyleyeyim mi, çok kapalı arkadaşım var ve hepsinin bir erkekle hikayesi var. Benden daha tutucusu yok bu konularda.
Şimdi sizin hesapla ben kötü kız oluyorum. Kapalı olan kız kapalı ya o kesin iyidir ama değil mi?
Dönün düşünce yapinizdan hemşehrim, bilemezsin insanların içini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…