Abim evlenmemi istemiyor

Anne babanız da abinizden korkuyor olabilir mi? Aslında sorun anne babanızda. Onlar da sırf erkek diye abinize sesini çıkarmıyorlar belli.
Aslında annem ve babam erkek kız ayrımı yapmıyor, aksine abime göre beni el üstünde tutuyorlar. Büyük bir kıskançlığı var. Ama ondan çekindikleri büyük bir gerçek

babamın üzerinde bile bir otorite kurmuş durumda anlatsam neler neler

İşte otoriteyi görmezden gelen babanız. Abin 40 50 yaşında değil. Daha 29 yaşında ve yıllardır bu haldeymiş. Bugün 40ında olsa yıllar içinde böyle bir hal aldı dersin. Ama nerde görülmüş daha 20lerinde evin oğlunun terör estirdiği.

Hem babanla annenin bu durumu kabullenmesi sana çok büyük kötülük. Koysunlar kapının önüne oğullarını gerekirse. Sana yazık değil mi? Senin planların, hayallerin, gençliğin ne olacak? Baban ses çıkaramıyor diye mi böyle olacaksın hep?

Senin için bu ortam doğup büyüdüğün ortam olduğu için normal gelebilir. Ama normal kabul edilebilir halde değil.

Abinizin cekindigi biri yok mu? Öyle kafasına göre şiddete meyilli hareketler sergileyebiliyor mu? Abiniz anne babasından cekinecegine, siz ailece abinizden çekiniyorsunuz. Bu işte bir terslik yok mu? Ayrica saldirmasini gerektirecek bir durum yok namusunuzla evleniyorsunuz takıldığı nokta ne? Abinize birinin haddini bildirmesi gerekiyor, ileride evlenecegi kızın başını da yakacak gibi gozukuyor. Sanırsın baş sadrazam
Kesinlikle aynı düşüncedeyim bu yüzden hayatına girecek insanlara hiçbir şekilde karışmadım karışmam da, kimsenin başını yakmasına sebep olmak istemiyorum. Çok büyük bir terslik var ve bu konuma nasıl geldiler bilmiyorum. Sanırım ondan önce evlenecek olmamı problem yapıyor

Tanıdığım vardı ablasının tanışmasında, sözünde nişanında hepsinde olay çıkarttı. Şimdi evlerinden çıkmıyor o derece gezip tozuyolar .
Ablasının özel günlerini zehir ettiğiyle kaldı

Bende abimle anlaşamam, hiç öyle abi kardeş ilşkimiz yok. Sanırım 2. Olarak doğduğum için küçüklük bana gösterilen ilgiden sonra kıskandı vee beni hiç benimseyemedi. Kiii erkek diye gözünün içine bakarlardı onaaa ben hiç ses etmedim. 3. Kardeşim oldu. Onuda en. Başta karşı çıktı ama bana göre daha çok benimsedi sevdi ..

Oyuzden hiç bi zaman ona karıştırtmadım kendimi annem babam onay veriyorsa onu ilgilendirmez

Siz ilk tanışmayı dışarda yapın aranızds. Eş adayında abini ailesine çıtlatsın ki nişan sözde bişi yaparsa yanlış anlamasınlar ki sanmıyorum anca hava civa bişi yapamaz.. tehdit et seninde ilerde özel günü olursa burnundan getiririm diye😂😂😂
Bü tür abilerin sorunu kıskanclık sanırım, bende her şeyin altında yatan sorunun kıskanclık olduğunu düşünüyorum. Çünkü beni daha çok sevdiklerini düşünüyor. Bu saatten sonra özel gününde beni bulamaz zaten

E ama bir şekilde bu bozuk düzene birilerinin müdahale etmesi gerekiyor. Anne baba kendi evladına ayar veremiyorsa kim verecek o ayarı.
Erkek tarafı geleceği zamanlarda abiniz evden gider siz de rahat rahat takılırsınız.
Bizim komşu öyle yapıyordu. Dünürleri geleceği zaman oğlunu akrabalarına gönderiyordu ya da kendileri dünürlerine gidecekleri zaman oğlanı evde bırakıyorlardı ha oğlan evde sinirden cam çerçeve indiriyordu ama bir şekilde gitmeler gelmeler hallediliyordu.
Bizimkini evden de gönderemeyiz ki :(

İşte otoriteyi görmezden gelen babanız. Abin 40 50 yaşında değil. Daha 29 yaşında ve yıllardır bu haldeymiş. Bugün 40ında olsa yıllar içinde böyle bir hal aldı dersin. Ama nerde görülmüş daha 20lerinde evin oğlunun terör estirdiği.

Hem babanla annenin bu durumu kabullenmesi sana çok büyük kötülük. Koysunlar kapının önüne oğullarını gerekirse. Sana yazık değil mi? Senin planların, hayallerin, gençliğin ne olacak? Baban ses çıkaramıyor diye mi böyle olacaksın hep?

Senin için bu ortam doğup büyüdüğün ortam olduğu için normal gelebilir. Ama normal kabul edilebilir halde değil.
Kesinlikle değil hiçte normal görmedim zaten, onun vahşi bir insan olduğunun farkındaydım. Bu yüzden hep iletişimimi minimumda tuttum. Konuşmadığımız bu 9 ay benim için çok rahattı. Tabii beni bu şekilde etkilemese ve hiç konuşmasak çok daha güzel olurdu. Bir yerlerde benden uzak iyi olduğunu bilsem yeterli

Tanıdığım vardı ablasının tanışmasında, sözünde nişanında hepsinde olay çıkarttı. Şimdi evlerinden çıkmıyor o derece gezip tozuyolar .
Ablasının özel günlerini zehir ettiğiyle kaldı
Bu seviyeye gelemeyeceğim kadar problemli bir abiye sahibim diye düşünüyorum umarım yanılıyorumdur.

Kesinlikle aynı düşüncedeyim bu yüzden hayatına girecek insanlara hiçbir şekilde karışmadım karışmam da, kimsenin başını yakmasına sebep olmak istemiyorum. Çok büyük bir terslik var ve bu konuma nasıl geldiler bilmiyorum. Sanırım ondan önce evlenecek olmamı problem yapıyor
İnsan kardesinin mutlu olmasini ister aslında normali budur. Çocukluğunuzda kiyaslandiniz mi abinizle? Onu negatif sizi pozitif yönde birbirinize karşı kıyas haline sokmuş olabilirler farkında olmadan

Arkadaşlar merhaba, 2 yıllık çok güzel giden bir ilişkim var, annem ve babamın da onayladığı bir ilişki. Fakat çocukluğumdan beri bana hep problem yaratan bir türlü abi-kardeş statüsüne erişemediğimiz sadece kan bağım olan bir abim var. Kendisi evli değil, çalışıyor ve muhtemelen bol bol borcu var(öyle tahmin ediyorum). O 29 yaşında ben 24 yaşındayım Ağustos 2022’de karşıma alıp hayatımda biri olduğunu ve tanıştırmak istediğimi söyledim. Hatta söylemeden önce eğer senin hayatında biri varsa beklerim öncelik senin fakat yoksa ben bir adım atmak istiyorum diye de belirttim. Gel gelelim o günden bu güne yaklaşık 9 aydır tek kelime konuşmuyoruz. Normalde şiddete de inanılmaz meyilli bir insan. 9 aydır evlenmemi kabul etmiyor ve biz paşa gönlü olsun diye bekliyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım onu görmezden gelip söz nişan için adım atmak istiyorum fakat dediğim gibi şiddete meyilli sağı solu belli olmaz acaba bir şey yapar mı diye düşünüp duruyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Normalde kimseye demem ama kaçın gitsin be, ama hemen çocuk yapmaya kalkmayın, sümsük oğluna höst diyemeyen anne baba bunu hak ediyor. Yalnız beslesinler altın büllüklülerini. Kurursunuz o evde anlıyor musunuz kurursunuz.

İnsan kardesinin mutlu olmasini ister aslında normali budur. Çocukluğunuzda kiyaslandiniz mi abinizle? Onu negatif sizi pozitif yönde birbirinize karşı kıyas haline sokmuş olabilirler farkında olmadan
Bu bir ihtimal olabilir çünkü o çok yaramazken ben çok usluydum, ben okudum öğretmen oldum iş hayatına atıldım, o liseyi bile okumadı. Şimdi inanın en basitinden “onun odası benimkinden güzel” gibi bir çok kıyaslama yapmaya devam ediyor. Yardım almaya ihtiyacı var ama yardım almayı bile kabul etmeyecek kadar cahil

Bu bir ihtimal olabilir çünkü o çok yaramazken ben çok usluydum, ben okudum öğretmen oldum iş hayatına atıldım, o liseyi bile okumadı. Şimdi inanın en basitinden “onun odası benimkinden güzel” gibi bir çok kıyaslama yapmaya devam ediyor. Yardım almaya ihtiyacı var ama yardım almayı bile kabul etmeyecek kadar cahil

Çalışıyor mu? Bir geliri var mı? Yoksa arkasını babanız mı toparlıyor?

Sizin muhatabımız anne, babaniz. Onlarla yeniden, abinizin paşa gönlünü beklemek istemediğiniz şeklinde konusun. Varsa bir suclu onlar bu arada.
Defalarca konuştum, annem çok çabalıyor ama aynı derecede çabayı babamdan göremiyorum maalesef bir tık geride duruyor gibi

Çalışıyor mu? Bir geliri var mı? Yoksa arkasını babanız mı toparlıyor?
Evet çalışıyor, zamanında arkasını topladırlar ama son yıllarda istikrarlı çalışıyor fakat bir borç batağında olduğundan eminim belkide bu yüzden kendisi evlenemiyor beni de engellemeye çalışıyor. Çoğunu kendi paramla aldığım çeyizlere kadar kıskanıyor. Annemin hediye aldığı küçük ev aletine bile çıldırdı

Aslında problem çıkarmayacağını bilsem asla bu zamana kadar beklemezdim, asla söz hakkı olsun istemiyorum sadece beni rezil etmesinden erkek arkadaşımla kavga etmesinden zarar vermesinden korkuyorum

anneniz babanız neden müdahele etmiyor bu duruma. kimin evinde kimle kavga edecekmiş.
kendi evinde yaşadığı zaman karışır kim gidecek kim gelecek

Back
X