Abim ve eşi

nessin

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
236
122
303
37
İstanbul
Merhaba kızlar benim bir derdim var. abim henüz 8 aylık evli, gelinimiz nişanlıyken aileme karşı çok iyidi çünkü annem babam aracı oldular birşekilde abimin evliliğine gerçekten çok seviyorlardı gelinimizi.
Kız kötü bir insan değil yalnız çok cahil, örneğin büyüklerimizin yanında bacak bacak üstüne atıyor, kahkahalarla gülüyor, yakası açıksa orası burası gözüküyor. Evet bunları dert etmesi gereken kişi abim o da uyarıyor ama dinletemiyorum diyor. annemi de büyükler uyarıyor ayıptır biraz dikkat etsin vs. sonra annemi hiç arayıp sormaz, annem birkeresinde kızım haftasonu bir planınız var mı dedi, o da kocamla plan yapıcaz biz kimseye göre kendimizi ayarlamıyoruz neden sordun ki dedi annem bütün gece ağladı abime de birşey söyleyemedi.
Bunun gibi birsürü şey oluyor ki ailem diye söylemiyorum hiç birşeylerine karışmazlar yeterki onlar mutlu olsun. en önemlisi zaten kendileri aracı oldular kendileri sorun yaratmak istemezler. abimle karısı geçen günlerde kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklardan dolayı ayrılmaya karar verdi. benim ailem de engel oldu yapmayın biraz sabredin evlilikte problemler olur gibi akıllar verdi.
geçen gün gelinimiz annemle babamın mesajlarını okumuş, babam yurt dışında çalışıyor anneme hal hatır sorarken gelinin geliyormu hiç yazmış o da yok ondan bize hayır yok nasıl bir şeye sebep olduk belli değil inşallah oğlumuz mutlu olur ben durumlarına çok üzülüyorum ama bu kızın düzeleceği yok gibi şeyler yazmış. gelin bu mesajları okuyunca abime söylemiş abim de sakın kimseye bahsetme demiş, ama kız annesine babasına tüm mesajların fotoğraflarını gönderince annesi annemi aramış ben sizi çok sevgi dolu hanım bir insan sandım ayıp değilmi alıcaz kızımızı vs.
şimdi 55 yaşında annem babam vicdan azabı duyuyor, ne yapacaklarını bilmiyorlar bana danışıyorlar. ben de evliyim başıma böyle birşey gelse kesinlikle aileme söyleyemezdim huzurları kaçar belkide durum ayrılığa giderdi diye.
ne akıl vericem bilmiyorum onların dertleriyle ben de dertleniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
yengeniz kaç yaşında? aklı başında biri zaten böyle cahillikler yapmaz :26:

o kızın gelinin biraz burnu sürtülmeli ..ne edepsiz miş yahu :44:

Ben kv min telefonunu karistirmaktan cekinirim sahsen isterse kufurlesmis bile olalim amaaa olduda boyle birsey okudum kv nin dilinden dokulen evliligim iyi gidiyorsa aileme soylermiydim orasini tam kestiremiyorum suan ama ayrilik karari aldiysam sayet yengenizle abiniz gibi ben aileme bunu soylerdim ve evliligim devam etse bile kendimi geri ceker kv ye anca meraba meraba okadar.

Kaç yaşında bu kız? Valla abiniz biraz erkek olacak, iş onda biter.

.

gelininiz kaç yaşında?
aileniz ve kardeşiniz söz ve nişan dönemlerinde hiç bu yanını görmediler mi?
eğer durum kötü boyutlara gelirse gelinin ailesine söylesin kardeşiniz yaptığı ayıpları. belki gelininizin ailesi size hak verir kendi kızlarını uyarırlar.

tamam gelininiz çok doğru şeyler yapmamış ama ailenizin yaptığı ne kadar doğru?

hem size gelip gitmiyor diye, evliliklerini bu derece eleştirme hakkını vermiyor değil mi?

belli ki gelin mesafe koymaya çalışmış kendince ama becerememiş...

onun kadar anne,babanız da hatalı...

anneniz 55 yaşında daha çok tecrübeli ve yapıcı olmalıydı babanıza gelini şikayet ederken yıkıcı değil !

Ben boyle bir msj okusam ki asla kv nin telefonunu karistirmak haddim degil kendime ceki duzen verirdim bu hanim kizda herkese yaymis

Bu evlilige anne babaniz sebep olduysa yengenizi mutlaka görüp tanimis olmalari gerekir yani az cok nasil bir kisilige sahip oldugunu biliyolardi,sanirim evlenince biz onu Adam ederiz gibi dusundulerki abinizle evlendirdiler.Kötü biri degil cok cahil demissiniz kusura bakmayin ortam nasildir bilemem ama gulmek bi cahillik yada terbiyasizlik degildir gayet dogal olagan bir davranistir.Ama sizin bu tur kriterleriniz varsa keske abinize ona gore bi es secseydiniz ,sanirim yengeniz rahat yetismis bir insan.Annenizzin telefonunu karistirmasi hic hos degil ama bence anne babanizinda yengeniz hakkinda Boyle konusmalarida pek hos olmamis yani sizin sandiginiz gibi yengenizi pekte sevmiyolar ki ondan hayir yok falan gibi cumleler kurulmus bence bu yengenizin gulmesinden yakasinin acilmasindan daha ayip kacmis.

aynen.....

Erkek annesiyle her şeyi konuşurken sorun yok maşallah evin içinde olan herseyden haberiniz var ama kız annesiyle paylaşınca hadsiz oluyor. Cahil oluyor oh ne ala memleket. Anneniz babanıza her şeyi yetiştirip gelini hakkında konusacagina gelinini alıp karşısına yapıcı konussaymis madem.

Evlilik onların evliliği.Ailem karışmıyor diyorsun ama oturuşundan,kahkahayla gülmesinden,giydiği kıyafetten gelip gitmesine kadar eleştiriliyor ve erkeğede bunlar söyleniyor ki o da dolduruşla geline söylüyor ve aralarında sürtüşme çıkıyor laf dinletemiyorumda dönüyor olay.

Henüz 8 aylık evli bir çiftin haftasonları gerçekten onlara aittir.Olaya tek taraflı bakmamak lazım.Bu kız iyiyken birden böyle mesafe alıp,tepkisel konuşyorsa kendince haklı tarafları vardır.Senin açından yanlış birşey yok gibi gözükür ama sana doğru gelen ona yanlış gelebilir.Bir insanın kahkaha atmasında ne kötülük olabilir.Giyimini kıyafetini abin onunla evlenirkende biliyordur.Veya bu onların problemi.Gelinin kayınvalidesinin mesajlarını okuması yanlış.Fakat kayınvalidenin de yapıcı,idare edici olmak yerine sırf bu sebepler yüzünden gelinin kayınpederine şikayet etmek ne kadar doğru ve yakışır bir hareket.Bak senin annen nasıl seninle paylaşıyorsa sorununu,kızda kendi ailesiyle paylaşmış.Sana bacak bacak üstüne atmak saygısızlık olarak gelir,başka bir ailede bu çok önemsenmez.Fazla detaylara takılıyorsunuzçHenüz 8 aylık bir evlilikte hoşgörü,alışma dönemi vardır.

zaten hep gelinler edepsiz oluyor...
büyüklerimiz 'büyük' ya kusursuz olma mertebesinde görüyorlar kendilerini...

tamam bizden daha tecrübeliler ama bu onları 'en iyi' bilen yapmıyor...

akıl yaşta değil baştadır...

gelinin kahkaha atarken sesi de yükselir, yanlışlıkla bağrı da açılır, size de gelmek istemeyebilir...

bunlar onu ' hayırsız' veya 'kötü' yapmıyor...

herkes önce zihniyetine dönüp bir bakacak...

Önceden oturmasını kalkmasını görmüyor muydunuz da şimdi sorun oldu anlamadım...

İyi ki aileniz ve siz karışmıyoruz iyi olsunlar diye düşünmüşsünüz karışsanız ne olurdu ALLAH bilir...

Sizde evliymişsiniz bakın size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapıp birde iyiliğini istiyoruz demeyin bari

Son düzenleme:
mehaba canim bence gelininizin yasi cok kücük daha olgunlasmamis gibi,am hemen asip kesmeyin aile olarak annan baban siz bilhasa abiniz .henüz yeni evlilier daha alismasi zaman ister evliligin otumasi gerek.hangimiz hemen olgun davrandiki evliligimizin ilk zamanlarinda.en önemli arkadasin dedigi gibi abiniz saglam bir köprü olmasi gerekiyo.ama her ufak seydede gelininizin hemen annesine birak göndermeyi sözünü bile etmesin iki tarafi da huzursuz etmesin

Oturup kalmasına kadar eleştirmişsiniz daha ne olacaktı ki?
Kendilerine kimseye göre ayarlayamayacaklarını söylediğinde de annenin oturup ağlamasını gerektirecek bişey yokmuş.
Sonuçta neden diye sormuş gelininiz, msj okumaları hoş olmamış kesinlikle, cesareti ayrı, gereksiz merakı ayrı bir durum..
Banane kayınvalidemin, kayınpederimin ne konuştuğundan değil mi? Özellerine girmek benim haddim olamaz!

dert etmeyin alsınlar hayırlarını görsünler..oğlunuza kız mı yok allah aşkına..

v alla bende rahat edemem ayak ayak üstüne atarım eşim uyardı kaç defa ama ne yapım tüm gün çalışıyorum zaten ayaklarım sallanıyor çok kıllanıyorsunuz bence... biraz açık giymesi nasıl cahillik dersiniz yapmayın herkesin bir tarzı var...

sonuçta anneniz ve babanız gelinin dedikodusunu yapmış bu çok yanlış...

ne kadar iyi gelin filan olsanız boş mutlaka bulurlar bir şey merak etmeyin...

sizde evliymişsiniz inanın sizinde arkanızdan neler neler söyleniyordur kimseyi memnun edemeyiz ki canım...

dert etmeyin alsınlar hayırlarını görsünler..oğlunuza kız mı yok allah aşkına..

Sizin kiziniz varmi acaba cok merak ettim?
Kizlar tabi mendil dimi bacak bacak ustune atti iki guldu diye hemen amaann ogluma kiz mi yok moduna giriliyor...
Allah verede kiziniz boyle bir kocanin eline dusmesin sonra mazallah amaann bana kari mi yok diyip kizinizi elinize tutusturuverir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…