Merhaba kızlar benim bir derdim var. abim henüz 8 aylık evli, gelinimiz nişanlıyken aileme karşı çok iyidi çünkü annem babam aracı oldular birşekilde abimin evliliğine gerçekten çok seviyorlardı gelinimizi.
Kız kötü bir insan değil yalnız çok cahil, örneğin büyüklerimizin yanında bacak bacak üstüne atıyor, kahkahalarla gülüyor, yakası açıksa orası burası gözüküyor. Evet bunları dert etmesi gereken kişi abim o da uyarıyor ama dinletemiyorum diyor. annemi de büyükler uyarıyor ayıptır biraz dikkat etsin vs. sonra annemi hiç arayıp sormaz, annem birkeresinde kızım haftasonu bir planınız var mı dedi, o da kocamla plan yapıcaz biz kimseye göre kendimizi ayarlamıyoruz neden sordun ki dedi annem bütün gece ağladı abime de birşey söyleyemedi.
Bunun gibi birsürü şey oluyor ki ailem diye söylemiyorum hiç birşeylerine karışmazlar yeterki onlar mutlu olsun. en önemlisi zaten kendileri aracı oldular kendileri sorun yaratmak istemezler. abimle karısı geçen günlerde kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklardan dolayı ayrılmaya karar verdi. benim ailem de engel oldu yapmayın biraz sabredin evlilikte problemler olur gibi akıllar verdi.
geçen gün gelinimiz annemle babamın mesajlarını okumuş, babam yurt dışında çalışıyor anneme hal hatır sorarken gelinin geliyormu hiç yazmış o da yok ondan bize hayır yok nasıl bir şeye sebep olduk belli değil inşallah oğlumuz mutlu olur ben durumlarına çok üzülüyorum ama bu kızın düzeleceği yok gibi şeyler yazmış. gelin bu mesajları okuyunca abime söylemiş abim de sakın kimseye bahsetme demiş, ama kız annesine babasına tüm mesajların fotoğraflarını gönderince annesi annemi aramış ben sizi çok sevgi dolu hanım bir insan sandım ayıp değilmi alıcaz kızımızı vs.
şimdi 55 yaşında annem babam vicdan azabı duyuyor, ne yapacaklarını bilmiyorlar bana danışıyorlar. ben de evliyim başıma böyle birşey gelse kesinlikle aileme söyleyemezdim huzurları kaçar belkide durum ayrılığa giderdi diye.
ne akıl vericem bilmiyorumonların dertleriyle ben de dertleniyorum.
zaten hep gelinler edepsiz oluyor...
büyüklerimiz 'büyük' ya kusursuz olma mertebesinde görüyorlar kendilerini...
tamam bizden daha tecrübeliler ama bu onları 'en iyi' bilen yapmıyor...
akıl yaşta değil baştadır...
gelinin kahkaha atarken sesi de yükselir, yanlışlıkla bağrı da açılır, size de gelmek istemeyebilir...
bunlar onu ' hayırsız' veya 'kötü' yapmıyor...
herkes önce zihniyetine dönüp bir bakacak...
Aynen canim ya. Valla yorum yapmıcam diyorum ama haksızlığa susamiyorum. Gorumceler kaynana lar çekin artık o uğursuz ellerinizi yuva yikmayin . O yuvaya çomak sokmayin. Sizi ilgilendirmez yaaaa!
sinir oluyorum bende...
yok kıyafeti, yok kahkahası, yok gelmemesi...
kime ne?
bir de dedikodu yapıyorlar...
Erkek annesiyle her şeyi konuşurken sorun yok maşallah evin içinde olan herseyden haberiniz var ama kız annesiyle paylaşınca hadsiz oluyor. Cahil oluyor oh ne ala memleket. Anneniz babanıza her şeyi yetiştirip gelini hakkında konusacagina gelinini alıp karşısına yapıcı konussaymis madem.
ben gelininizde yanlış olarak sadece kv nin mesajlarını okumasını gördüm. O özeldir ayıp olmuş.
Gidip annesine anlatmayı da cahilliğine veriyorum çünkü evlilikte aileler olayları ne kadar bilirse iş o kadar kötü olur.
Mesajları okuyup bi hata etmiş keşke eşiyle konuşsaydı bu durumu ya da direkt kv ile paylaşsaydı, siz benim için böyle düşünüyorsunu ama bu düşünceye sebep olan davranışlarım nedir, sizi üzmüşüm farkında değilim diye yapıcı olabilirdi.
Bacak bacak üstüne atması kahkaha atması da sizin yanınızda rahat ettiğini samimi olduğunu gösterir. Buna sevinmelisiniz bile.
Ben de 8 aylık evliyim kv kp varken bile yorgunluktan kaykılır giderdim uzan kızım derlerdi yatıp tv izlerdim yanlarında. Bu kv nin çok hoşuna gitmiş kendi kızım gibi davranıyor bizi yabancı gibi görmüyor demiş. Bu birazda insanların bakış açısıyla ilgili demekki...
Sizin yapacağınız şeye gelince bence kızla siz konuşun. Mesajları bilerek ya da bilmeyerek okumuşsun keşke yapmasaydın ama annemler seni çok seviyorlar sadece bu bu davranışlarından dolayı kırgınlar. Ben de evliyim ama burda olanı kendi aileme, ailemle olanı da buraya taşımam çünkü bunu yaparsam olaylar büyür. Siz ne olursa olsun her şeyi kocanla halletmelisiniz şeklinde konuşabilirsiniz
Yengenizin tek kusuru başkasına ait olan mesajları okumak kızın başka hiçbir suçu yok.İster bacak bacak üstüne atar isterse mini etek giyinir buna ne siz nede anneniz karışamaz kız nasıl rahat ediyorsa öyle hareket eder.Gelininiz herşeyi annesine anlatmış galiba ne yapsın annenizde babanıza anlatmış kız sesiz mi kalsaydı,bizede büyükler eğer birgün evlenirseniz evdeki durumlarınızı herkesle paylaşmayın diye söylerler ama sizin annenizde babanıza anlatmış anlatmaması gerekti değil mi?Kıza hata bulacağınıza biraz kendinize bakın derim.
Merhaba kızlar benim bir derdim var. abim henüz 8 aylık evli, gelinimiz nişanlıyken aileme karşı çok iyidi çünkü annem babam aracı oldular birşekilde abimin evliliğine gerçekten çok seviyorlardı gelinimizi.
Kız kötü bir insan değil yalnız çok cahil, örneğin büyüklerimizin yanında bacak bacak üstüne atıyor, kahkahalarla gülüyor, yakası açıksa orası burası gözüküyor. Evet bunları dert etmesi gereken kişi abim o da uyarıyor ama dinletemiyorum diyor. annemi de büyükler uyarıyor ayıptır biraz dikkat etsin vs. sonra annemi hiç arayıp sormaz, annem birkeresinde kızım haftasonu bir planınız var mı dedi, o da kocamla plan yapıcaz biz kimseye göre kendimizi ayarlamıyoruz neden sordun ki dedi annem bütün gece ağladı abime de birşey söyleyemedi.
Bunun gibi birsürü şey oluyor ki ailem diye söylemiyorum hiç birşeylerine karışmazlar yeterki onlar mutlu olsun. en önemlisi zaten kendileri aracı oldular kendileri sorun yaratmak istemezler. abimle karısı geçen günlerde kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklardan dolayı ayrılmaya karar verdi. benim ailem de engel oldu yapmayın biraz sabredin evlilikte problemler olur gibi akıllar verdi.
geçen gün gelinimiz annemle babamın mesajlarını okumuş, babam yurt dışında çalışıyor anneme hal hatır sorarken gelinin geliyormu hiç yazmış o da yok ondan bize hayır yok nasıl bir şeye sebep olduk belli değil inşallah oğlumuz mutlu olur ben durumlarına çok üzülüyorum ama bu kızın düzeleceği yok gibi şeyler yazmış. gelin bu mesajları okuyunca abime söylemiş abim de sakın kimseye bahsetme demiş, ama kız annesine babasına tüm mesajların fotoğraflarını gönderince annesi annemi aramış ben sizi çok sevgi dolu hanım bir insan sandım ayıp değilmi alıcaz kızımızı vs.
şimdi 55 yaşında annem babam vicdan azabı duyuyor, ne yapacaklarını bilmiyorlar bana danışıyorlar. ben de evliyim başıma böyle birşey gelse kesinlikle aileme söyleyemezdim huzurları kaçar belkide durum ayrılığa giderdi diye.
Evlilik onların evliliği.Ailem karışmıyor diyorsun ama oturuşundan,kahkahayla gülmesinden,giydiği kıyafetten gelip gitmesine kadar eleştiriliyor ve erkeğede bunlar söyleniyor ki o da dolduruşla geline söylüyor ve aralarında sürtüşme çıkıyor laf dinletemiyorumda dönüyor olay.
Henüz 8 aylık evli bir çiftin haftasonları gerçekten onlara aittir.Olaya tek taraflı bakmamak lazım.Bu kız iyiyken birden böyle mesafe alıp,tepkisel konuşyorsa kendince haklı tarafları vardır.Senin açından yanlış birşey yok gibi gözükür ama sana doğru gelen ona yanlış gelebilir.Bir insanın kahkaha atmasında ne kötülük olabilir.Giyimini kıyafetini abin onunla evlenirkende biliyordur.Veya bu onların problemi.Gelinin kayınvalidesinin mesajlarını okuması yanlış.Fakat kayınvalidenin de yapıcı,idare edici olmak yerine sırf bu sebepler yüzünden gelinin kayınpederine şikayet etmek ne kadar doğru ve yakışır bir hareket.Bak senin annen nasıl seninle paylaşıyorsa sorununu,kızda kendi ailesiyle paylaşmış.Sana bacak bacak üstüne atmak saygısızlık olarak gelir,başka bir ailede bu çok önemsenmez.Fazla detaylara takılıyorsunuzçHenüz 8 aylık bir evlilikte hoşgörü,alışma dönemi vardır.
Çok şükür görümcem yok diyorum bazen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?