Abim ve eşi

Başlı başına gelin hanım suçlu!!!!Ne hakla,nasıl olurda; annenizin telefonunu karıştırır.Annenizin özeli istediğini yazar.onun bakması en büyük hata!!!Siz üste çıkın.blöf yapyorlar,kızını alırsa alsın.sanki çok kola yuvayı yıkmak.Sakın şımartmayın.

beklentinizi düşüreceksiniz.
zaten keni hayatlarını yaşıyorlarmış
pek karışmıyormuşsunuz
böyle devam edeceksiniz

ailesi de geri almaz merak etmeyn
annen uygun bi dille annesi ile konuştun anlayabileceklerse
anlamayacaklarını düşünüyorsanız
olayı seyrine bırakın
sanmam gideceğini
sonuçta giderse kendi yuvası dağılacak.

hoşgöreceksiniz yaptıklarını
takmamaya çalışın

ben gelininizde yanlış olarak sadece kv nin mesajlarını okumasını gördüm. O özeldir ayıp olmuş.
Gidip annesine anlatmayı da cahilliğine veriyorum çünkü evlilikte aileler olayları ne kadar bilirse iş o kadar kötü olur.
Mesajları okuyup bi hata etmiş keşke eşiyle konuşsaydı bu durumu ya da direkt kv ile paylaşsaydı, siz benim için böyle düşünüyorsunu ama bu düşünceye sebep olan davranışlarım nedir, sizi üzmüşüm farkında değilim diye yapıcı olabilirdi.

Bacak bacak üstüne atması kahkaha atması da sizin yanınızda rahat ettiğini samimi olduğunu gösterir. Buna sevinmelisiniz bile.
Ben de 8 aylık evliyim kv kp varken bile yorgunluktan kaykılır giderdim uzan kızım derlerdi yatıp tv izlerdim yanlarında. Bu kv nin çok hoşuna gitmiş kendi kızım gibi davranıyor bizi yabancı gibi görmüyor demiş. Bu birazda insanların bakış açısıyla ilgili demekki...

Sizin yapacağınız şeye gelince bence kızla siz konuşun. Mesajları bilerek ya da bilmeyerek okumuşsun keşke yapmasaydın ama annemler seni çok seviyorlar sadece bu bu davranışlarından dolayı kırgınlar. Ben de evliyim ama burda olanı kendi aileme, ailemle olanı da buraya taşımam çünkü bunu yaparsam olaylar büyür. Siz ne olursa olsun her şeyi kocanla halletmelisiniz şeklinde konuşabilirsiniz

ya ben gelinde hiçbir kusur görmedim...
ha tamam mesajları okumamalıydı ama gördüğü iyi olmuş.
baksana kızın hakkında nasılda atıp tutuyorlar....
ne isterler bu gelinlerden anlamıyorum. yüksek sesli gülüyormuş, bacak bacak üstüne atıyormuş..
e kukla mı bu nasıl alıştıysa öyle davranır. size mi soracaktı???

Yengenizin tek kusuru başkasına ait olan mesajları okumak kızın başka hiçbir suçu yok.İster bacak bacak üstüne atar isterse mini etek giyinir buna ne siz nede anneniz karışamaz kız nasıl rahat ediyorsa öyle hareket eder.Gelininiz herşeyi annesine anlatmış galiba ne yapsın annenizde babanıza anlatmış kız sesiz mi kalsaydı,bizede büyükler eğer birgün evlenirseniz evdeki durumlarınızı herkesle paylaşmayın diye söylerler ama sizin annenizde babanıza anlatmış anlatmaması gerekti değil mi?Kıza hata bulacağınıza biraz kendinize bakın derim.

Bikere yeni evliler bende yeni 1 senelik evliyim canim bisey soliyeyimmi bende gorumceyim gelini dislama pozisyonuna hic gecme derim belki kizin ailesiyle sizin aile cok farkli hayat gorusleri olan aileler kardesininz evlendiyi zaman kizin rahat bikiz oldugunu bilmiyormuydu?simdi 8 ci aydami cozdu bu kizin gulmeyi kahkahayi seven bikiz oldugunu veya rahat biri oldugunu,kayinvaledede dogru yapmamis bana gore baristirmakmi istiyor ayirmakmi anlamadim kiz yeni gelin kendini dislanmis hissedipde ailesine solemis olabilir belki annesinden baska paylasacagi kimsei yok e tabiki en yakini annesi soliycek eger dislanmissa,hepimizin kusurlari muhakkak ki vardir,bana gore aileye dusen is yuvayi korumak cunki kendiniz uygun gormussunuz simdi de begenilmedi diye bosandirilmasi bana gore gunah daha yeni evli

gelinin annesi, kızı alıp turşu mu kuracakmış
blöf yapıyo bence
amacına da ulaşmış
annen panik olmuş
annen rahat olsun kızını alacak insan
çıkar o anda kapıya dayanır
abinle yengeni kendi haline bırakın
abin mutluysa sıkıntı yok

Aynen canim ya. Valla yorum yapmıcam diyorum ama haksızlığa susamiyorum. Gorumceler kaynana lar çekin artık o uğursuz ellerinizi yuva yikmayin . O yuvaya çomak sokmayin. Sizi ilgilendirmez yaaaa!

Gelinin yerinde siz olsaydiniz sanirim burda oturusumu kalkisimi herseyimi elestiriyorlar kaynanam surekli ariyor diye sikayet ediyor olacaktiniz. Gelinin sucu yok mu evet var ama mesaj okuma ve yayma disindaki seyler cok abartilacak seyler degil onemli olan abinizin mutlulugu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Siz annenizle abinizi fisteklemissiniz. Guluyor diye. Yakasindan orasi burasi gorunuyor cok cahil diye yaftalamissiniz. Insanlar guler arkadasim. Baya kahkaha falan atiyolar yani. Yakasi acilan insan da farketmeyebilir. Yoksa kimseye kendini sergilemiyordur merak etmeyin. Abinizin evliligi sizin önünüzde carsaf gibi, her anina mudahale ediyorsunuz ama gelin onca lafi.duyduktan sonra kendi ailesine niye söyledi diye bir de kiziyorsunuz. Cok da iyi yapmış. Sizin abiniz insan evladi da kiz agac kovugundan cikmadi. Annenizin ettigi laflar da laf degil, hakli bi tarafiniz yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aynen canim ya. Valla yorum yapmıcam diyorum ama haksızlığa susamiyorum. Gorumceler kaynana lar çekin artık o uğursuz ellerinizi yuva yikmayin . O yuvaya çomak sokmayin. Sizi ilgilendirmez yaaaa!

sinir oluyorum bende...

yok kıyafeti, yok kahkahası, yok gelmemesi...

kime ne?

bir de dedikodu yapıyorlar...

Son düzenleme:
gelininizin tabi haksız olduğu birşey var annenin telefonunu karıştırmış... çok ayıp etmiş, birde ailesine söylemiş, ya üzgün olduğu içinde söylemiştir cahillik etmiş...

ama kahkaha atması, bacak bacak üstüne atması, açık giyinmesi bunlar onun kişiliği... bende k.v yanında gülerim kahkaha atarım, ayaklarımı toplar koltukta öle otururum. yada rahat et uzan derler, uzandığımda olmuştur... espiriler yaparım... ama saygısızlık olarak görmediler hiç...

bazı arkadaşların da dediği gibi zaten gelinin kişiliğini biliyordunuz. oturmasını kalmasını gülmesini vs... ama insanları istediğiniz kalıba sokamazsınız.

Gelini karşına alıp konuşmak bu devirde çok zor, karışmak istemediler kötü olmamak istediler zaten abim gereken uyarıyı yapıyordu.
Evet hoş bir durum değil ama ailem orda burda değil kocasıyla konuşmuş durumu.
Annesiyle paylaştı diye hadsiz cahil demedim ben :)
Çok tuhaf, nasıl okuyorsunuz yazdıklarımı.

Benim yanımda değil , annemin babanemlerin dedemlerin büyüklerimizin bacak bacak üstüne atması pek hoş olmuyor.
İstemem ki kimse arkasından kötü konuşsun. Ailem de istemez, insanlar konuştukca biz de üzülürüz. cahillikleri var diye bu yüzden söyledim zaten. yoksa herkezin davranışları kendinedir. Ben de babamla samimiyim ama bacak bacak üstüne atmıyorum bu yetiştirilme tarzı birazda.
Bu konu önemli değil zaten sadece ufak bir örnek verdim.
Allah haklarında hayırlısını versin herkes yuvasında huzurlu olsun. teşekkürler yorumlarınız için

Hayır kesinlikle karışmak gibi bir şey söz konusu bile değil. O abimle kendi arasında olan bir mesele ben abimin uyarmalarına rağmen dedemlerin babamın yanında bacak bacak üstüne atmasından abimi öpmelerinden vs cahilliğinden bahsettim. Sonuçta kendi huzuru kaçıyor benim ailemlik bir durum yok, ailemin de yorumu o yüzden kaçkez ayrılma noktasına geldiler inşallah iyi olurlar ama çok cahil düzelecek gibi durmuyor biraz zaman lazım gibi konuşmalardı.
Gelinin annesine anlatmasında da bi anormallik görmedim zaten. ben olsam anlatmazdım dedim arkadaşım.
teşekkürler yorumların için.

şimdi kızlar elinizi vijdanınıza koyunnn öle eleştiri yapınn siz kendinizden düşüüşünün hatta anne baba kendi arasında konuşmuş bu özelll gelin terbiyesizlik etmiş tlf karıştırmışş gelin oturmasına kakmasına tabi dikkat edecekk saygı ve edeb die bişiy var deilmii sizin kocalarınız aileniniz büyüklrinin karşısında destursuz oturursa ne yapardınızz acaba hiçmi tepki vermezdiniz ayrıca ben ortada kızlarını alıp götürecek bi durum göremedim kusura bakmayında kızın aileside gelinde nankörrr bulmuşlarr saf aileyi kocayıı parmaklarında oynatıyolarr anne baba vijdan yapıyoki oglumuzun yuvası yıkılacak dieee bu insanlar kötü olsa böle düşünürmüüü burda neçe kaynana kayınbaba gördükk bilerek kötülük yapan ben görümdede anne babadada bi kötülük göremedim gelinde baslı basınca cahilll boşanmak ne kadar kolaylaşmışşş büyüklere saygı bitmiş tükenmişşş

böyle görümcem olsa evimin eşiğinden içeri adımını atamaz. gülmek bacak bacak üstüne atmak açık giymek cahillikse sizinkiler de geri kafalı. birde anneni uyarmış büyükler vay beeee. sen kimsin benim gülüşüme oturuşuma karışıyosun derler adama. bende içimden geldiği gibi güler rahat ettiğim gibi otururum dışarda nasılsam kayınpederim ve kayınvalidemin yanındada öyle giyinirim Allahtan asla bana karışmazlar yoksa zararlı kendileri çıkar zaten. annenizin sabaha kadar ağlaması da çok çok lüzumsuz olmuş kız küfür etmemiş belki kırılacağını bile düşünemedi ki bence söylediği lafta bişe yok. ayıp olan tek şey annenizin mesajlarını okuması kimsenin başkasının özelini okumaya karıştırmaya hakkı yok ama annenizin sitemide çok saçma ve yersiz. ben aramam kayınvalidemi özel günler dışında ama kocama canımı veririm köle olurum. yani kayınvalideye gidip gelmemek arayıp sormamak iyi eş olunmayacağı anlamına gelmez. bende bi şekilde benim hakkımda öyle konuşulmuş olduğuna şahit olsam anneme anlatır dedikodu yapardım ama benim annem asla kayınvalidemi arayıp kızımızı alıcaz diyemez. ben ve eşim istemediği sürece hiçkimse bizi ayıramaz öyle ben annemin babamın lafıyla bırakmam kocamı.

Eleştiren kişi benim ailem millet konuşuyor ailem de üzülüyor. Biz de cahilliğine veriyoruz. haftasonları onlara ait bişe diyen olmadı ki sadece kadın napıcaksınız diye sordu bilmiyoruz bi planımız yok diyip geçiştirebilirdi. ben kendimi onun yerine koyuyorum kimseyi ilgilendirmez diye bir cümle kuramam kendime yakıştıramam evet öyle düşünürüm belki ama söyleyemem. hoşgörü iki taraflıdır tabi.

Çok şükür görümcem yok diyorum bazen..

yarın birgün sende görümce olursunn gelinde olursun kaynanada olursun annede olursun kadın kadının düşmanı deilmii neden bu görümlerr kayananalar bu kadar göze batıyo bende anlam veremez oldum şimdi hep gelinler haklı kaynana görüm haksız tabi istisnalar hariççç herkes yerini bilecek arkadaşımmm büyüklerin yanında oturmasını kakmasını bilecekk haya ve edeb var yahu müslümanız elhamdülillah benim eşim aileme nasıl saygılıysa bende ailesine ööyle saygılı olup oturmama kakmama dikkat etmeliyimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…