• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve nişanlısı

iş yapıp yapmaması onu bağlar
yapmak zorunda değil
buna benzer konularda kızlara kv evinde abartılı yardımın beklenti oluşturacağı için misafir gibi davranılması öneriliyor

ama abinizin saygısız ve terbiyesiz olması gelinle değil abinizle ilgili
muhtemelen gelininiz aisine karşı dolduruyordur
hiçbirşeye yardım etmiyorlar görevlerini bile yerine getirmiyorlar vs. gibi

neyse sonuç olarak düğüne kadar devam edecek maalsef
görmemezlikten duymamazlıktan gelin

Annem mutfakta yedigimiz yemegin bulasiklarini toplarken yikarken ben hayatta yerimde oturamam. Misafirlige gittigimde de ev sahibi yapsin oturayim diyemem o koltuk bana diken gibi batar valla. Kayinvalidemde de aynen. O da hape yanimda olur birlikte yapariz işleri. Saygi degil düşünmektir bence bu.
Ama kaynanamla nisanliyken hic icli disli olmadim asiri samimiyeti o donem lerde gereksiz buluyorum. Abinin yetistirilme tarzi iyi degil bence. Ya da karakteri bilemiyorum ama kizin yaninda annene bu davranisi hic hos degil. Bence o yuzden kiz hakkinda boyle dusunuyorsun ama sorunlu olan abin.
Ayrica annen telefonda size gelmem falan niye dedi acaba durduk yerde denilecek bi soz degil.
hay ağzınız bal yesin

Bir çay doldurmak,misafirliği aşacak kadar sık gidilen evde bulaşiğa girmek bence de hizmetçilik değildir. Oldu canim sürekli gelin yemeğe gelsin görümce yıkasın, yazık değil mi? görümceye... Ben sizi çok hakli buldum. Yerinizde olsam ciddi mesafe koyarım.
O zaman misafir etmemeliler. Ben evime gelen misafiri bulaşık yıkama beklentisi içinde davet etmiyorum. Bulaşık yıkamak yemek yapmak eziyetse misafir etmemeliler. Bunu "gelin" değilde başka bir sıfattan düşünmenizi tavsiye ederim. Komşunuza böyle bir tavır güder misiniz. Bulaşık yıkamuyorsun bana da eziyet aman der misiniz. Mevzu gelin olunca niye ayrıcalıklı bir tavır sözkonusu.?

O zaman misafir etmemeliler. Ben evime gelen misafiri bulaşık yıkama beklentisi içinde davet etmiyorum. Bulaşık yıkamak yemek yapmak eziyetse misafir etmemeliler. Bunu "gelin" değilde başka bir sıfattan düşünmenizi tavsiye ederim. Komşunuza böyle bir tavır güder misiniz. Bulaşık yıkamuyorsun bana da eziyet aman der misiniz. Mevzu gelin olunca niye ayrıcalıklı bir tavır sözkonusu.?
bende bir gelinim tavır almıyorum ama sürekli gittiğim evde de bulaşiğa girerim,girilmesi gerektiğine inanirim.Bunun kişinin sıfatıyla hiç ilgisi yok. Sorunuza gelince evet komşumda sürekli bendeyse yeri geldiğinde bulaşiğı yıkar. Kimse gelin yada görümce diye kimseye hizmet etmek zorunda değil. İş yapmaktan gocunan sürekli gelmeyecek o zaman... Dikkatinizi çekerim ben ilk mesajımda "misafirliği aşacak kadar" ifadesini kullandım, yani misafire değil sürekli gelen kişiye kimse hizmet etmek zorunda değil...

1. Abinizin bu yuzsuzlugu maddi destek olmadigindan dolayi
2. Abiniz ilerde 100 tane kiz bulur ama 1 tane anne bulamaz.
3. Abiniz kizin yaninda anneye bunca laf ettikten sonra elin kizi niye etmesin ki. Yuz buluyor cunku abinizden.
Allah sabir versin sizlere. Mesefali ve ciddi durun ikisinede bence. Niye boyle yapiyorsunuz diye sorarlarsa anneniz kirildigini ve gucendigini belirtsin.
Keşke herkes sizin gibi düşünse :KK51:

Aileniz maddi destek olmadığı için abiniz içten içe bilenmiş anne babanız ne yapsalar abinizin gözüne batıyor.
Yani kıza bir suç bulmadım ben de hiçbir zaman nişanlı iken eşimin ailesine hevesli gibi hizmet etmedim beklenti oluşturmamak için.
Onun dışında abiniz çok ayıp ediyor maddi destek olunmadığının kırgınlığı bile lsa saygısızlık bu ve pişman olacak bu yaptıklarına.
Yerinizde olsam odadan adım atmaz ders çalışmama bakardım, geldiklerinde hiç ilgilenmeyin önemsemeyin.

bende bir gelinim tavır almıyorum ama sürekli gittiğim evde de bulaşiğa girerim,girilmesi gerektiğine inanirim.Bunun kişinin sıfatıyla hiç ilgisi yok. Sorunuza gelince evet komşumda sürekli bendeyse yeri geldiğinde bulaşiğı yıkar. Kimse gelin yada görümce diye kimseye hizmet etmek zorunda değil. İş yapmaktan gocunan sürekli gelmeyecek o zaman... Dikkatinizi çekerim ben ilk mesajımda "misafirliği aşacak kadar" ifadesini kullandım, yani misafire değil sürekli gelen kişiye kimse hizmet etmek zorunda değil...
Misafirliği aşan ya da aşmayan konuma da "sizin davetleriniz" getiriyor hanımefendi. Kimse kimsenin evine kafasına göre gitmiyor. Siz davetinizle bir sorumluluğun altına giriyorsunuz. Sürekli davet edilen kişi devamlı misafir olur. Yine misafirdir o. Sizin için normaldir belki bu ama ben ısrarla "bulaşık yıkama beklentisi içinde DAVET EDİLEN devamlı misafir, az gelen misafir, seyrek gelen misafir" anlayışını hiçbir grup için anlamıyorum. Davet ediyorsan tüm işleri yapmayı göze almalısın düşüncesindeyim. Misafir bulaşık yıkamıyor diye arkasından bir ev sahibinin sızlanmasını etik ve doğru bulmuyorum.

Misafirliği aşan ya da aşmayan konuma da "sizin davetleriniz" getiriyor hanımefendi. Kimse kimsenin evine kafasına göre gitmiyor. Siz davetinizle bir sorumluluğun altına giriyorsunuz. Sürekli davet edilen kişi devamlı misafir olur. Yine misafirdir o. Sizin için normaldir belki bu ama ben ısrarla "bulaşık yıkama beklentisi içinde DAVET EDİLEN devamlı misafir, az gelen misafir, seyrek gelen misafir" anlayışını hiçbir grup için anlamıyorum. Davet ediyorsan tüm işleri yapmayı göze almalısın düşüncesindeyim. Misafir bulaşık yıkamıyor diye arkasından bir ev sahibinin sızlanmasını etik ve doğru bulmuyorum.
herkesin kendi görüşü saygı duyarım ama sürekli bir davet durumu olduğunu sanmıyorum. Siz öyle ben böyle düşünüyorum.Keşke sizde sadece gelin açısından değil de birazda görümce açısından baksanız...

herkesin kendi görüşü saygı duyarım ama sürekli bir davet durumu olduğunu sanmıyorum. Siz öyle ben böyle düşünüyorum.Keşke sizde sadece gelin açısından değil de birazda görümce açısından baksanız...
Davet olmasa kız nasıl gelecek ki? Siz durduk yere dur bu akşamki yemeği de nişanlımın evinde yiyeyim der misiniz? Ya da nişanlı bir çift başbaşa vakit geçirmektense aileyle yemek yemeyi mi tercih eder?

Davet olmasa kız nasıl gelecek ki? Siz durduk yere dur bu akşamki yemeği de nişanlımın evinde yiyeyim der misiniz? Ya da nişanlı bir çift başbaşa vakit geçirmektense aileyle yemek yemeyi mi tercih eder?

Konuda geride bi yerlerde yazıyordu, abisi arayıp geliyoruz diye haber veriyormuş. Yemek hazır mı filan diyormuş hatta galiba. Ben de özellikle sordum her gün neden geliyolar, hiç mi başbaşa vakit geçirmiyor bunlar diye. Masraf olmasın diye orada yiyolarmış. Kız üstelik yalnız yaşıyormuş. Orada da vakit geçirseler ara sıra konu sahibi bu kadar bunalmaz bence. Kızın bu sorunla ilgili kaçıncı konusu. Cinnet noktasına gelmiş demek ki artık.

Abiniz kadar hayırsız evlat varmı acaba ?
"Destek olmadınız bari köstek olmayın " ne demek ,hemde gelinin yanında
Valla abin size bunları yapıyorsa bence yengen az bile yapıyor şimdilik
Düğünden sonra ikisi bir olup canınıza okurlar bide çocuk oldumu Allahhhh
Neyse size tavsiyem abinin evi mümkünse en uzak mesafede olsun ne kadar uzak o kadar iyi!

Konuda geride bi yerlerde yazıyordu, abisi arayıp geliyoruz diye haber veriyormuş. Yemek hazır mı filan diyormuş hatta galiba. Ben de özellikle sordum her gün neden geliyolar, hiç mi başbaşa vakit geçirmiyor bunlar diye. Masraf olmasın diye orada yiyolarmış. Kız üstelik yalnız yaşıyormuş. Orada da vakit geçirseler ara sıra konu sahibi bu kadar bunalmaz bence. Kızın bu sorunla ilgili kaçıncı konusu. Cinnet noktasına gelmiş demek ki artık.
Çok enteresanmış. Bence en iyisi konu sahibinin annesi oğluna bu kadar sık eve getirmemesini söylesin. İllaki getiricem diyorsa da hizmetini abi kendisi yapsın. Sonuçta madem abi davet ediyor sorumluluk da onun olmalı.

Bir tek bu bulaşık çay işi için konuşacağım anlaşılan gelin hanım cok sık gelip gidiyor artık misafirliği kalmamış onun
Her akşam gelip çay corba bekleyene bende sinir olurum

Eskilerin bir lafı vardır
Misafir üç günden sonra kafirdir diye hak veriyorum kusura bakilmasin eğer biri misafir gibi muamele görmek istiyorsa mesafesini bilecek çok sık gelip gitmeyecek

Evlendikten sonra da is yapmak zorunda değil diyen gelinler kendilerine kayınvalide görümce misafirliğe gelince bütün gün evde oturmuşlar bir is yapmamislar bana yük oluyorlar diye konu açıyor ama

Çoook üzülerek söylüyorum. Bütün problem annenizde. Abinizi yetiştirme tarzında. Benim eşimin ailesinin de 5 kuruş faydası olmadı üzüldüm mü cookkk ama ne yasarsak yaşayalım eşimin anne babasına karşı bir terbiyesizliğini görmedim.
Kızın arkasından ailecek kritik yapacağınıza nazik bir şekilde sakinlikle konuşsanız ders calisamadiginizi anlatsaniz. Ha anlamadı mi sözde ondan sonra artık gerekiyorsa daha farklı yöntemler kullanırsınız. Sınav çalışmak çok zor bir şey anlıyorum sizi.

Yalnız son olarak ben daha eşimin ailesine hizmet edip de harika bu gelin diyen duymadim en ufak bir şeyde onlar hiç olmamış gibi oluyor. Ben elimden geleni yapıyorum ama babamın çayını tetikte beklemediğim gibi kayın pederimin kini de beklemiyorum çok komik bence zaten çayını hemen doldurdum diye saygılı olacaksam olmayayim sevecekse sevmesin

Kız niye her gün evinize geliyor ben bunu anlamadım. Benim de ailem uzakta annem babamdan 18 yaşımda ayrıldım. 8 ay nişanlı kaldım saysan 3-5 kere eşimin ailesine gittim nisanliyken.o da bayram seyrandi. Hiç sevmem böyle vıcık vıcık ilişkileri. Kız tek basinaysa tek başına. ..bence babanız abinizi uyarmali kızı her gün eve getirmemesi için. En başta ailecek neden bu kadar yüz verip her gün evde agirladiniz hata sizde bence.babanızin biraz abimize sert çıkması lazım. Ülkedeki genel sorun erkek çocuklarına fazla yüz vermek zaten

Back
X