Abimden sonra bende onun evlenmesinden umudu kestim galiba...

abim evlenebilir mi?

• evlenir

OY: 37 56,1%
  • evlenemez

OY: 29 43,9%

• Ankete Katılan
    66
vay be meğer benim annem neymiş...umarım yaşlanmazsınız siz yada birine muhtaç olmazsınız bazen ne yaparsan yap elinden birşey gelmez...evet süper laf cambazıyım ben haklısınız...
iki ayrı ev iki ayrı masraf olur çünkü bunu anlamak neden bu kadar zor kimseye inşallah sizde birine muhtaç olursunuz diye birşey yazmadım
Şöyle demişsiniz konu sahibi . Pek bir şey değişmiyor.

ya annem bizimle yaşasın istiyorum ben zaten abim baksın mecbur oğlu mu diyorum ben konu içeriğinde bunu eksik yazdım tepki verenler bu sebepten verdi şuan anlıyorum

donusumlu kalabilir madem tek kalamiyor biyerde..
bilmiyorum kv ile yasamayi herkes kabul etmez insan ozel alan ister

ya annem bizimle yaşasın istiyorum ben zaten abim baksın mecbur oğlu mu diyorum ben konu içeriğinde bunu eksik yazdım tepki verenler bu sebepten verdi şuan anlıyorum
Siz mecbur abim bakacak dediniz.
Siz annem kendini düşünmüyor dediniz hatalı olan annenizi savundunuz. Bu sebeple suçşusunuz. Annenizi ikna edecek gerekirse acaletli olan çözüm yollarına üç evlat hep beraber ikna edeceksiniz

ne zaman mecbur abim bakacak dedim sizin probleminiz nedir ya defalarca yazdım eşimde bende ikna etmek için uğraştık diye

defelarca yazdım annemle yaşamak istedik diye eşim bile ikna etmek için konuştu ortadan kaybolduğum yok sayfalarca yorum var gözümden kaçmış
İşte bizde sizin bu yazınıza istinaden ısrarla diyoruz ki anneniz sizinle yaşamayı kabul etmeyip abinize sırtını dayıyorsa bunun adı BENCİLliktir. Kendini düşünmeyip oğlunu düşünsün damattan çekinmesi oğlunun yanlız kalmasından daha mı iyi.Anneniz size göre melek bize göre bencil. Objektif değilsiniz net.

Ne fark ediyor umarım ile inşallah aynu anlamda kullanılmıyor mu.
ben herhangi bir insanın kötüğünü istemem çünkü benim kötülüğüm istensin istemem bu niyeti sadece Allah bilir bırakalımda herkesin kalbine göre muamele etsin o ha ne dersin?

Durum şu ki cümlenizi bi daha okuyun. Abim mecbur bakacaktan farkı ne konu sahibi?

Tamam ama siz annem kocamdan çekiniyor, ondan gelmez deyip sıyrılıyorsunuz. Öteki abi hiç piyasada yok maşallah, onun da durumu yokmuş!
E ne olacak peki? Altlı üstlü oturulsun deniyor, ona da diyorsunuz ki para yok, masraf çıkıyor. Diğer evlatlarına da gitmek istemiyor. Çözüm önerisi yok, çözüm önerisi!
Ya kaynanayı kabul edecek kız bulacaksınız ya da abiniz bekar kalacak.
Ki adım kadar eminim ki, hiçbir kadın ömür boyu kaynanasıyla yaşamak istemez. Sadece koca korkusuna/sevgisine kabul eder, korkunun da sevginin de limiti vardır, elbet patlak verir. Günün birinde istemiyorum diye ortaya çıkar.
Bizim bir tanıdık vardı 20 sene beraber yaşadılar, 21. senede gelin istemiyorum deyip boşanmaya kalktı.

anneme kalsa yalnız yaşar gerçekten imkanı olsa buna kendini zorlardı maddi olarak imkan olmadığı ortada dışşardaki işlerini halledemeyeceğini ve yalnız yaşamayacağınıda abimle biz biliyoruz

ben herhangi bir insanın kötüğünü istemem çünkü benim kötülüğüm istensin istemem bu niyeti sadece Allah bilir bırakalımda herkesin kalbine göre muamele etsin o ha ne dersin?
Amin derim ama hayata tek açıdan bakmaya devam ederek altan alta yaptıgın bedduayı da gördüm derim. Karşınızda bu cümlenizin imasını anlayan bir çok insan var. Safa yatmayın. Bu arada tekrar Amin canım. İnşallah.

iki ayrı ev iki ayrı masraf olur çünkü bunu anlamak neden bu kadar zor kimseye inşallah sizde birine muhtaç olursunuz diye birşey yazmadım

Yazmayayım dedim ama kantarın topuzu kaçıyor sizde.

İki ayrı ev iki ayrı masraftı madem, siz neden eşinizle başka bir eve geçtiniz? İki ayrı masraf olmasaydı, abinizle anneniz de taşınsaydı sizinle madem? Maksat iki ayrı masraf olmasın?

Annenizi bildiğin asosyal, kendine yetemeyen biri haline getirmişsiniz "onu yapamaz, bunu edemez" diye diye. Kimse anasının karnından her şeyi bilerek doğmuyor.

Babam öldüğünde annem 50 yaşındaydı, ömründe cep telefonu sahibi olmaya gerek duymamış, resmi kurumlardaki her işi tek telefonla halledilmiş biri olan kadın, son 6 senedir tek başına yaşıyor ve bankaymış, SGKymış her işini kendi hallediyor, sahibi olduğu bir ticari taksi var onun evraklarıyla ilgileniyor. Öğreniliyor yani.

Anneniz illa da sokağa çıkamayacaksa evde çocuk baksın. Çocuğu evine getirirler, alışverişini de siz veya abiniz yaparsınız haftalık. Buyrun çözüm? Sizden iyi geliri olur. Kiraya da, alışverişe de yeter.

Ama yani eli ayağı tutan bir yetişkin için bütün gün evde köşe yastığı gibi oturup başkalarının ona bakmasını beklemek buradan bakınca anca uyanıklık gibi görünüyor.

Veya siz bütün gün evde oturup koca yolu gözleyeceğinize girin bir işe çalışın. Hem annenize hem kendi evinize faydanız olsun. Bekarken abiniz izin vermemiş, şimdi de eşiniz vermiyordur kesin?

Bilmiyorum nedense siz yazdıkça daha da samimiyetsizleştiniz gözümde.

Gelecek gelin annenizi kabul etmeli yani, sizin için durum bu. Beraber yaşamayı kabul etmiyorsa evlenmek yok. Zira daha önce bu beraber yaşama meselesinden bozulan ilişkileri olmuş abinizin. Anneniz olan hanımefendi o zaman bile dememiş yani "Böyle olmaz oğlum, bir çaresine bakalım" diye.

Pardon unuttum gerçi, iki ev, iki masraftı dimi?

Teşbihte hata olmaz; abiniz eşek olunca, semer vuranı da bol olmuş.

Kendisine sabır, anneniz ve siz diğer kardeşlere vicdan diliyorum.

Şimdi yazacağım cümleyi ben kv ye bile söylüyorum. Annenin yeri kız evladının yanıdır. Kv nin kızı varken neden ben bakayım? Ben varken anneme neden bir başkası baksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…