Abime ev verilecek peki ya bana?

Bu yoruma o kadar güldüm ki... Abim eve bakım yapacak öyle mi?🤣 Abim kendi suyunu bile kendi alıp içmez. Babamın hiçbir ihtiyacına da koşmaz. Aksine hep abimin ihtiyacına onlar koşar.
babam iflas ettiğinde kısa bir süreliğine annanemin boş evi vardı orada oturduk, kiraya çıksak o kadar masraf etmezdik, resmen babam altında kalmamak için evin içini yeniledi ... kendi çevremize göre düşünüyoruz tabi...

babanız evlat ayırıyor mu? yani bunu hep yaşadınız mı ?bu önemli bir konu... sürekli ayrım olduysa bir yerde insanın zoruna gidiyor tabii

babam iflas ettiğinde kısa bir süreliğine annanemin boş evi vardı orada oturduk, kiraya çıksak o kadar masraf etmezdik, resmen babam altında kalmamak için evin içini yeniledi ... kendi çevremize göre düşünüyoruz tabi...

babanız evlat ayırıyor mu? yani bunu hep yaşadınız mı ?bu önemli bir konu... sürekli ayrım olduysa bir yerde insanın zoruna gidiyor tabii
Aksine ben kız evlat olarak çok fazla işlerine koştum. Kız olduğum için kendilerince bana fazla yatırım yapmak istemezlerdi. En basitinden abim ve erkek kardeşimi ehliyet kursuna gönderdiler. Ben de gitmek istiyorum diyince seni de kocan göndersin dediler. Durumu bu örnekle anlayabilirsiniz. Tabi ki zoruma gidiyor.

Kendi şehrinde olan evi al otur diye vermek ayrı kiracısı olan evin kirasını sen al demek ayrı sanki.
Siz de o şehirde olsanız baştan verirdi belki.
Diğer türlü insanın aklına kirayı alın demek gelmeyebilir.
Ben söyleyemezdim şahsen diğer evlerden birinin kirasını ben alayım demek.
Kendisi düşünürse ayrı.
Kendi inisiyatifindeki evler üzerinden hak sahibi olamazdım

Aksine ben kız evlat olarak çok fazla işlerine koştum. Kız olduğum için kendilerince bana fazla yatırım yapmak istemezlerdi. En basitinden abim ve erkek kardeşimi ehliyet kursuna gönderdiler. Ben de gitmek istiyorum diyince seni de kocan göndersin dediler. Durumu bu örnekle anlayabilirsiniz. Tabi ki zoruma gidiyor.
şimdi anladım. o zaman babanıza paraya ihtiyacınız olduğu zaman söylemeye çekinmeyin artık. yine de yapmazsa onun ayıbı. ailede kimse kimsenin kalbini kırmadan ve haksızlık etmeden bir bütün olmalı . sizi dışlarlarsa da herşeyine oğluşu koşsun o zaman...

Dimdirekt iste. Vermezse de oğlunu kayırmandan bıktım madem öyle ben yokum artık beni arama de geç. Sen neden koşuyorsun konu sahibesi işlerine, bir sürücü kursu parası bile vermemiş babanın ben hayatboyu yüzüne bakmazdım.

Bakın burda hep yazıyorum kendin değerinizi belirleyen sizlersiniz. Bu baba size yıllarca çöp gibi mi davrandı, o zaman çocuk olabilirsiniz ama şimdi seçeneğiniz var ısrarla böyle davranıyorsa yüzüne sebebini söylersiniz sonra da görüşmeyi kesersiniz. Kendinizi eşşek yerine koydurmayın, ilişki türü ne olursa olsun. Kimseye ben bunun sırtına binerim sesi çıkmaz fikrini vermeyin asla.

Babamın kendi oturduğu haricinde kira geliri 6-7 bin arasında değişen 4 dairesi var. Abim evlenecek ve bu dairelerden birinde oturacak. Abim ve eşi çalışıyor. Babamla aynı şehirdeler. Ben farklı şehirdeyim. Evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Kiradayız. Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım? Yoksa hiç sesimi çıkartmayayım mı?

Ebeveynler hayattayken ; ona verdin bana da vereceksin ya da senin malın benim malım gibi davranmayı doğru bulmuyorum. Babanız size bir şey vermediyse kendi tercihidir, çok ihtiyacınız varsa destek isteyebilirsiniz ama bunu abime verdin bana da ver şeklinde yapmayın bence

Ebeveynler hayattayken ; ona verdin bana da vereceksin ya da senin malın benim malım gibi davranmayı doğru bulmuyorum. Babanız size bir şey vermediyse kendi tercihidir, çok ihtiyacınız varsa destek isteyebilirsiniz ama bunu abime verdin bana da ver şeklinde yapmayın bence

Bence şu durumda aynen böyle yapılmalı. Konu sahibesi yıllardır hiç yerine koyuluyor. Ortaya çıkıp ben hiç değilim oğluna ne değer gösteriyorsan bana da gösterceksin demeli.

Canim ehliyet almamış baban ev kirası vereceğini hiç sanmıyorum üzmek istemem ama anca kıskanç durumuna düşersin gozlerinde
busgokun dediği gibi olur bu seferde miscim :(
Bence şu durumda aynen böyle yapılmalı. Konu sahibesi yıllardır hiç yerine koyuluyor. Ortaya çıkıp ben hiç değilim oğluna ne değer gösteriyorsan bana da gösterceksin demeli.

Bu size haksızlık. Parayı abınız yer
Yaşlanınca da siz bakarsınız.
Bu hep böyledir
bazı ebeveynler çocukların imtihanı :( gerçekten allah aklı başında anne babalar nasip etsin. insan kendi anne babasından haksızlık görürse kime güvenecek

Dimdirekt iste. Vermezse de oğlunu kayırmandan bıktım madem öyle ben yokum artık beni arama de geç. Sen neden koşuyorsun konu sahibesi işlerine, bir sürücü kursu parası bile vermemiş babanın ben hayatboyu yüzüne bakmazdım.

Bakın burda hep yazıyorum kendin değerinizi belirleyen sizlersiniz. Bu baba size yıllarca çöp gibi mi davrandı, o zaman çocuk olabilirsiniz ama şimdi seçeneğiniz var ısrarla böyle davranıyorsa yüzüne sebebini söylersiniz sonra da görüşmeyi kesersiniz. Kendinizi eşşek yerine koydurmayın, ilişki türü ne olursa olsun. Kimseye ben bunun sırtına binerim sesi çıkmaz fikrini vermeyin asla.
Cherry benim babam ve annem de bu sekilde en son artik 2 aydir hic gorusmuyorum evlat ayrimlarini neler yaptiklarini yazsam bin sayfa konu cikar. Bizimkiler kendi varliklarini hep ogullarina harcar, birak bize harcamayi daha bizden alir onu da ogluna harcar tipler.. benden aldigi paralar su gunun parasi 1 milyona yakindir.
Ama simdi dusunuyorum da ;
haksiz adaletsiz olsalar da gorustugun yuz goz olmadigin anne baba olmasi mi iyi
Yoksa onlari artik yok saymak mi Iyi karar veremiyorum. Zor durumlar

Benim esim de 3 erkek kardesler. Kardeslerin biri kayinbabanin evinde kira vermeden oturuyor. Biz kiradayiz. Diger kardes ev aldi. Ortada haksizlik var ama ses cikarmiyoruz. Siz hakkinizi alin bence.

Cherry benim babam ve annem de bu sekilde en son artik 2 aydir hic gorusmuyorum evlat ayrimlarini neler yaptiklarini yazsam bin sayfa konu cikar. Bizimkiler kendi varliklarini hep ogullarina harcar, birak bize harcamayi daha bizden alir onu da ogluna harcar tipler.. benden aldigi paralar su gunun parasi 1 milyona yakindir.
Ama simdi dusunuyorum da ;
haksiz adaletsiz olsalar da gorustugun yuz goz olmadigin anne baba olmasi mi iyi
Yoksa onlari artik yok saymak mi Iyi karar veremiyorum. Zor durumlar
benzer durumdayız ,yalnız bizde fark annem oğluşcu babamda bana düşkün. annem tüm mal varlığını abime harcadı ,kalan çok büyük mirasıda abimle yediler ,biz babamla onlara afiyet olsun dedik sadece... zaten onlardan kimse birşey beklemiyorda... abime ablalık yaptım. onun çok borcunu ödedim ama annemin oğluna tapan tavrı abimden de soğumama neden oldu ,zaten bir baltaya sap olamayan biri. annemle görüşmeyi kestim. babamla görüşüyorum babam bana kızım sana ev almak istiyorum annenle abin çok ev parası yediler zaten kimsenin sana birşey demeye hakkı yok dedi ama ben yine de kabul etmedim . aslında kabul etmeye hakkım var ama babamı da evlat kayıran durumuna düşürmek istemiyorum, çirkef abim çirkinleşir . genelde de öyle olur zaten. konu sahibi para istesin ailede ondan kötüsü olmayacak :( yok saymak dünyanın en zor şeyi daha zor. en yakının çünkü . kimse o duruma gelsin istemem kendim yaşadığımdan biliyorum.

benzer durumdayız ,yalnız bizde fark annem oğluşcu babamda bana düşkün. annem tüm mal varlığını abime harcadı ,kalan çok büyük mirasıda abimle yediler ,biz babamla onlara afiyet olsun dedik sadece... zaten onlardan kimse birşey beklemiyorda... abime ablalık yaptım. onun çok borcunu ödedim ama annemin oğluna tapan tavrı abimden de soğumama neden oldu ,zaten bir baltaya sap olamayan biri. annemle görüşmeyi kestim. babamla görüşüyorum babam bana kızım sana ev almak istiyorum annenle abin çok ev parası yediler zaten kimsenin sana birşey demeye hakkı yok dedi ama ben yine de kabul etmedim . aslında kabul etmeye hakkım var ama babamı da evlat kayıran durumuna düşürmek istemiyorum, çirkef abim çirkinleşir . genelde de öyle olur zaten. konu sahibi para istesin ailede ondan kötüsü olmayacak :KK43: yok saymak dünyanın en zor şeyi daha zor. en yakının çünkü . kimse o duruma gelsin istemem kendim yaşadığımdan biliyorum.
Ama şu da var
Bi ailede en çok sesi çıkan tutulur
Bu net !

Sondu buraya ne yazsam olmaz. Ama hakkınızı alınmbrnce de ya ev versinler ya kira benim annem babamda öyle yaptı. Sımdı hep beraber 1 haftadır ağlıyoruz kardesıme ev verdiler. Oda bırseyler yaptı evi kaybetti hepımıx üzüldük. Somdı yıne onu toplamaya çalışıyoruz hep beraber 😔

Back
X