- 30 Kasım 2019
- 12.732
- 40.946
- 598
Ya hani şey gibi bakmışlar olaya kız keyfi tatil amaçlı gitmiş sonra o ayağa abisinin yanına yerleşmiş.Ben katılıyorum. Ben 20 yaşındayken üniversiteye ailemin yanında gidiyordum, daha önce evden hiç ayrılmamıştım. Bu kızın ailesi çlmüş bir anda tek başına kalıvermiş. Abi de gel demiş, kız nerden bilsin yengenin surat yapacağını yani zaten ortada çlüm ve yalnız kalma şoku var.
Burda iş abiye düşüyor. Madem kardeşinin kalmasında ısrarcı o zaman yengeyle konuşacak o da kıza surat yapmayı bırakacak. Zaten bu kıza niye surat yaptığını hiç anlayamadım. Kız kimsesiz kalmış, gelmiş abisinin evine. Bu kız mı suçlu şimdi? Yenge baştan istemem diyecekti abiye, o da kızkardeşin evini kapatmayacaktı. Bu kız bu konuda muuhattap değil, konuyu yenge abiyle çözecek.
Konuya döneyim bence maaşı toplayıp, evden kira alıp bu kıza harçlık evrmek abinin işine geliyor. Ev ayrılırsa maaş kıza gidecek, kira geliri ikiye bölünecek çünkü.
Konu sahibesi yani yengen çok ayıp ediyor, surat yapmak bir iletişim şekli değil. Baştan abine istemiyorum diyecekti. Sen de gelirken böyle olacağını bilemezdin tabi. En doğrusu abinle konuş, 1+1lik yakinca bir eve cik. Başın sağ olsun tekrar umarım durum çözülür.
Doğru dedin inan bu konuyu açmayı bile istemedim hiç ama bugün bu kızcağızı görünce dayanamadım, insafsızca yazılar görünce zaten acımda vardı iyice kötü oldum , ama Şimdi yazdığıma da pişman oldum..Keşke konu açsaymışın...konu içinde konu oldu..
Kız kardeşinin yanında da babasının oğlu yok sonuçta:) Bence demek istediğiniz farklı.valla ben kız kardeşimin evinde daha rahat ederdim. Abinin yanında el kızı var sonuçta.
8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?
Al çık kardeşini hala zulmediyor diyorsun ya. Abin yanina aldi diye ne alaka evini yıksin. Rahatım bozulur eşim istemiyor demiyorsunda kardeşinin orda mutsuz olmasını zulmedilmesini izliyorsunKüçümsemedim lütfen doğru anlayın.. Gaddar olan bir insan kendisi ... yetim bir kıza zulmediyor..
Okuduğum en mantıklı yorum diyebilirim. Türk aile yapısındaki sorun kadına çok yuklenilmesi. Konu sahibi yazmadığı için bilmiyoruz ama 2+1 evde 2 çocukla kadın çalışıyorsa o kadın bunalır tabii ki. Bir de bütün ev işi ona bakıyorsa. Türk erkeklerinin ailesine sahip çıkmaktan anladığı karısına baktırmak çünkü. Yoksa erkeklere desek ki kayinbabanin yemeğini yap; evine git; evinde iş yap diye bakalım gelin kv konusu mu açılır damat kp konusu mu? Erkekler ailelerinin sorumluluğunu kendileri üstlenirler gelinlerde böyle olmaz. Otur kv ile sohbet et bütün gün; eşin işleri halletsin. Mis gibi hayat. Dediğim gibi ben bunları konudan bağımsız yazdım.Kendi karar mekanizması olmayan, kocasına fikrini söyleyemeyen de suçsuz günahsız görümceye yükleniyor. En başından eşinle halledeceksin bu meseleyi. Ben de evimde başkasını istemem. Yatılı misafirden bile hoşlanmam. Ama zaruri bir durum olursa bir süreliğine de idare edilir yahu, babasını kaybetmiş abisinden başka kimsesi kalmayan bir kıza da surat yapılmaz. Ama herkes düzenini kurmalı, ayakları üzerinde durmalı. Eşim sırf görümcemi "kız başına tek kalamaz" diye bırakmak istemezse çatışacağım kişi görümcem değil eşim olur. İyi niyetli gibi görünse de zihniyet de berbat aslında. Evini ayırır, biz de karı koca elimizi üzerinden çekmeyiz derim. Siz de meseleyi yenge ile halledin. Abiyi ikna edin. Yenge bana surat yapıyor gitmek istiyorum derseniz abiniz belli ki işi iyice inada bindirir, gitmeyeceksin burası benim evim kararları ben veririm der, yenge de zulmünü artırır. Siz yengeye oynayın. Hem o da sizin onlarla yaşamaya hevesli olmadığınızı görünce kocasına yöneltir oklarını.
Keşke kardeşiniz de yaşamasaydı. İnşallah onu kurtarmak için koca bulup evlendirmezsinizUmarım aynı şeyleri yaşamazsınız , bir kere de olaya gelin gözüyle değil de insan gözüyle baksaniz ..sokakta birini bile görsek üzülmez miyiz bu toplum ne ara bu hale geldi.. Ben yine diyorum Görümcem bu şekilde ortada kalsa sokağa atmam ..
21 yaşındayım çalışmıyorum üniversite öğrencisiyim normalde ama simdi kapalı her yer tabi
Evimiz var abim yalnız kalmamı istemediği için kapattık kiraya verdik 21 yaşındayım çalışmıyorum
21 yaşındayım işte babamdan kalan emekli aylığı ve ev kirasi var onun dışında bir gelirim yok. Çok ayrılmak istiyorum ben de ama abime nasıl söylerim bilmiyorum...
Amin, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Böyle acımasızca yorum yapanlar kendi kardeşlerinin başına aynı olay geldiğinde nasıl bir duygu içerisine girecekler acaba? Merak etmeyin kimse kimsenin asık suratını çekmek için gitmez. Ben de annemle yaşıyorum, babam yok. Ne yorumlar okudum öyle, etkilendim baya. Annem yoğun bakımda yattı durumu kritikti, ben yine de ne olursa olsun evimden çıkmam dedim. Kimsenin düzenini bozmam. Meraklı değilim gelinlerin asık suratını çekmeye. Evimde oturur soğan yerim kafam rahat olur. O ne dedi bu ne yaptı gibi sorunlarla uğraşmam. Konu sahibi kesinlikle küçük de olsa ayrı eve çıkın. Öğrencilik bitince de işe girin.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Yorumları okuyunca bunu gördüm.
Ayrı eve çıkacak geliri yok , abimde bu konuda çok katı, sadece dua ediyorm kurtulsun diye, bana gel desem asla gelip yaşamaz benle
Ne kadar ayıp gerçekten, çok çirkin bir uslubunuz var , inşallah bu hayat size de biseyler öğretir zamanla , ama dua edin de kardeşimin durumuna düşmeyesiniz zira düşerseniz karşınıza sizin gibi insanlar çıktığında ne demek istediğimi anlarsınız..Keşke kardeşiniz de yaşamasaydı. İnşallah onu kurtarmak için koca bulup evlendirmezsiniz
Öğrenci henüz okul okuyor , sınavları varNeden çalışmıyor?
Okuduğum en mantıklı yorum diyebilirim. Türk aile yapısındaki sorun kadına çok yuklenilmesi. Konu sahibi yazmadığı için bilmiyoruz ama 2+1 evde 2 çocukla kadın çalışıyorsa o kadın bunalır tabii ki. Bir de bütün ev işi ona bakıyorsa. Türk erkeklerinin ailesine sahip çıkmaktan anladığı karısına baktırmak çünkü. Yoksa erkeklere desek ki kayinbabanin yemeğini yap; evine git; evinde iş yap diye bakalım gelin kv konusu mu açılır damat kp konusu mu? Erkekler ailelerinin sorumluluğunu kendileri üstlenirler gelinlerde böyle olmaz. Otur kv ile sohbet et bütün gün; eşin işleri halletsin. Mis gibi hayat. Dediğim gibi ben bunları konudan bağımsız yazdım.
Rahatım bozulmaz , eşim kendi diyor her zaman kapım açık, abim ise gurur yaptığı için böyle davranıyor yani diyorki ben varken ne münasebet ablasında yaşayacak.. üzdün beni Çicekkız ama canına sağolsunAl çık kardeşini hala zulmediyor diyorsun ya. Abin yanina aldi diye ne alaka evini yıksin. Rahatım bozulur eşim istemiyor demiyorsunda kardeşinin orda mutsuz olmasını zulmedilmesini izliyorsun
Abisinin aldıgına yemın edebilirimAbiniz Babadan gelen maaşa ve kira gelirini kendine mi alıyor size mi veriyor? Kendisi alıyorsa sırf para yüzünden sizi yanında tutuyor olabilir
Baska ülkelerde 18den sonra çocuklar ayri eve çıkıyor hemen. Bizimkiler 21 olmuş hala abiden izin aliyor, aynı evde olunca haliyle haklı olarak yenge huzur vermiyor fln. (Buarada yenge konu açsaydı eminim herkes ona hak verirdi) Keske kendi ayakları üstünde durabilen daha güçlü nesiller yetistirebilsek..
Koskoca kız birey degılmıs esyaymıs gıbı neden habıre abisi ve ablası onunla ilgili karar veriyor?Rahatım bozulmaz , eşim kendi diyor her zaman kapım açık, abim ise gurur yaptığı için böyle davranıyor yani diyorki ben varken ne münasebet ablasında yaşayacak.. üzdün beni Çicekkız ama canına sağolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?