Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

Tekme vursun demiyor kimse. Maaşı var, kirası var . Yakınlarda bir ev tutsun , rahat etsin. Kendi hayatını kursun , ona da zor. Niye minnet ediyor ?

Yaparım ederim demekle olmuyor. Gorumcenizi evinize çağırın , 3 ay kalın , sonra konuşun rahatça.

bakin ben Boyle bir şey olsa esimden once gider teklif ederim ve bundan da gocunmam ama hem o evin icinde yaşananları bilmeden yapmacık bir sekilde ayyy benim kardeşim eziyet çekiyor diye söyleyenler bana samimi gelmiyor. Boyle söyleyenlerin büyük bir kısmı da zahmet edip kimseyi evine sokmuyor, esinden çekiniyor vs vs zaten insan yaşlı ya da cocuk degilse o kadar eziyet gördüğü evde kalmaz bence, muhtemelen pozitif yanlari negatif yanlarından baskin geliyordur.

Inanın herkes sanıyor ki kötülemek için yazdım, yahu kız napsın abisine sığınmış kimsesi yok , bizim toplum ayrı eve sıcak bakmıyor, benim kız kardeşim bizzat bunu yasıyor, diyorlar niye yanına almıyorsun abimle defalarca kavga ettim adam yok diyor gurur yapıyor, bende üzülüyorum ama napayım durum bu , Allah herkese merhamet versin , ve bugünde gördüm ki bizdekinden çok var bu platformda , gerçekten çok acı

Zoraki durumlar var o durumlarda yapacak şey belli , ben zoraki bir durumda elimden geleni yapacağım inşallah, eziyet etmeyeceğim..

Abim çok ilgileniyor tek pozitif yan bu , arada bana da geliyor bir hafta kaldığı oluyor, ama abim hemen arayıp çağırıyor, yengem de her gittiğinde çatmaya bıktırmaya çalışıyor, ben de diyorum sabret inşallah geçecek, abim razı olsa herşey daha kolay olacak..

Evet konu sahibi kesinlikle bu yoruma katiliyorum

Kadın kendisi kabul ederek geldi demişsiniz. Neyi kabul etti, kız kardeşinizle yaşamayımı ? En başta bunlarımı konuştunuz ? Abinizin geleneksel kafa yapısına ve sizin merhametli görünüyordu, kendisi kabul etti gibi kelimelerinize bakacak olursak, abinizin köylü yengenizle evlenme amacıda kendine ve ailesine hizmetçi tutmak mıydı o zaman acaba diye bir düşünüyor insan. Amacım olayları çarpıtmak değil. Yengeniz hakkında anlattıklarınızın, kız kardeşinizle ilgili olan tarafıyla hiç bir bağlantı kuramadığım için söylüyorum sadece. Baştan kim neyi kabul etmiş ona göre yazarsanız belki her şey daha net anlaşılır

Bu arada eşim kendi teklif etti gelsin kalsın diye ki her zaman geliyor bana , kız kardeşim için bir oda , özel kişisel ihtiyaçlar hepsi var evimde, ona özel herşeyi aldım, yeterki o üzülmesin yanlız hissetmesin ...

Beraber yaşamayı kastettim, gerçekten yanlış anladınız

Kendi karar mekanizması olmayan, kocasına fikrini söyleyemeyen de suçsuz günahsız görümceye yükleniyor. En başından eşinle halledeceksin bu meseleyi. Ben de evimde başkasını istemem. Yatılı misafirden bile hoşlanmam. Ama zaruri bir durum olursa bir süreliğine de idare edilir yahu, babasını kaybetmiş abisinden başka kimsesi kalmayan bir kıza da surat yapılmaz. Ama herkes düzenini kurmalı, ayakları üzerinde durmalı. Eşim sırf görümcemi "kız başına tek kalamaz" diye bırakmak istemezse çatışacağım kişi görümcem değil eşim olur. İyi niyetli gibi görünse de zihniyet de berbat aslında. Evini ayırır, biz de karı koca elimizi üzerinden çekmeyiz derim. Siz de meseleyi yenge ile halledin. Abiyi ikna edin. Yenge bana surat yapıyor gitmek istiyorum derseniz abiniz belli ki işi iyice inada bindirir, gitmeyeceksin burası benim evim kararları ben veririm der, yenge de zulmünü artırır. Siz yengeye oynayın. Hem o da sizin onlarla yaşamaya hevesli olmadığınızı görünce kocasına yöneltir oklarını.

Allah yardım etsin 21 yalındaymışsın , yakında mezun da olursun inşallah, bölümün neydi ? Hayırlısıyla işini de bulursun sonrasında kendine istediğin gibi bir ev açarsın ama şimdi akıllı olma zamanı . Senin mutsuzluğun , abini de mutsuz eder ve yengeni de huzursuz eder. Ayrıca bunca sayfa yorum yapılmış, sizden bir cevap gelmemiş?
Abiniz de iyi niyetli gelmedi bana. Kirayı almak için böyle yapmış olabilir.

ozaman bu şekilde dusununen kız yada erkek fark etmez anasının evinde ömür boyu bekar yaşayacak ailesini istemediginiz eş ile evlenmeyeceksiniz o beğenmediğiniz istemediginiz ana babanin evladiyla....

Yorumlara şok oluyorum gerçekten.

Konu sahibi üniversite öğrencisi bir kız, muhtemelen 3.sınıftadır bu sene bitti diyelim bir sene daha var en azından. Onu da geçtim konudaki abi evlenene kadar konu sahibini evden göndermeyecek bir abi figürü belli ki. Eee, bu kız ne zaman evlenecek diye mi bekleyecek bir de yenge? Şunu demeye çalışıyorum babasını kaybetti bir sene bizimle yaşasın, birkaç ay yaşasın falan dense neyse ama ne zamana kadar uzayacağı belli olmayan bir birlikte yaşama söz konusu burada. Bunu kim ister yahu? Şovdan başka bir şey değil. Burada asıp kesenler iki gün sonra rahatsız olmaya başlardı eminim.

Konu sahibi, lafım size değil kesinlikle. Siz de huzurlu bir yuvayı hak ediyorsunuz ve yenge suratı çekmek sizin için de çok zordur. Ben konuda abinizden başka suçlu göremedim. Arkadaşların dediği gibi kira geliri ve maaşı alıyor muhtemelen derdi o yani. Bence siz bastırın ikna edin çıkın bir şekilde o evden. Kimsenin huzuru olmayacak bu şekilde belli ki.

Kesinlikle öyle. Kadınlar yapı olarak evi benimseyip kendi düzenini kurmak istiyor ve birden fazla kadınla çatışma çıkıyor. Ben annem ve kız kardeşimle mutfağa bile girmem illa ki birbirimize gıcık oluruz :) ki normalde çok iyi anlaşırız ama düzenlerimiz uymuyor.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Yorumları okuyunca bunu gördüm.

Ben katılıyorum. Ben 20 yaşındayken üniversiteye ailemin yanında gidiyordum, daha önce evden hiç ayrılmamıştım. Bu kızın ailesi olmüş bir anda tek başına kalıvermiş. Abi de gel demiş, kız nerden bilsin yengenin surat yapacağını yani zaten ortada olüm ve yalnız kalma şoku var.

Burda iş abiye düşüyor. Madem kardeşinin kalmasında ısrarcı o zaman yengeyle konuşacak o da kıza surat yapmayı bırakacak. Zaten bu kıza niye surat yaptığını hiç anlayamadım. Kız kimsesiz kalmış, gelmiş abisinin evine. Bu kız mı suçlu şimdi? Yenge baştan istemem diyecekti abiye, o da kızkardeşin evini kapatmayacaktı. Bu kız bu konuda muuhattap değil, konuyu yenge abiyle çözecek.

Konuya döneyim bence maaşı toplayıp, evden kira alıp bu kıza harçlık evrmek abinin işine geliyor. Ev ayrılırsa maaş kıza gidecek, kira geliri ikiye bölünecek çünkü.

Konu sahibesi yani yengen çok ayıp ediyor, surat yapmak bir iletişim şekli değil. Baştan abine istemiyorum diyecekti. Sen de gelirken böyle olacağını bilemezdin tabi. En doğrusu abinle konuş, 1+1lik yakinca bir eve cik. Başın sağ olsun tekrar umarım durum çözülür.

Yengenizin de hatası var gerçi. Abinizin asarım keserim bitti gitti moduna boyun eğip size zulmetmesi çok çirkin. Abinize gücü yetmiyor size yapıyor, yanlış. Ben böyle bir durum yaşasam aynı evde yaşamayı görümcem toparlanana kadar kabul edebilirim anca. Sonra kendi evine çıkmasını beklerim. Bunu engelleyen eşime de net bir şekilde tepkimi gösteririm.

Başınız sağ olsun. Şu an içinde bulunduğunuz durum hem sizin için hem de yengeniz için zor. Ben de şahsen evimde uzun süreli kalacak kimseyi istemezdim. Siz 21 yaşındaysanız abiniz ve yengeniz de çok büyük değildir gençtir diye düşünüyorum. Hele ki genç çiftin evde başkalarıyla yaşamak isteyeceğini hiç sanmıyorum. Ama bu her zaman kadın için daha zor oluyor, erkekler gurur yapıp bırakmak istemiyor, evdeki düzenle ilgilenmiyor. Canı sıkılan, düzeni bozulan hep kadın oluyor.

Siz de haklısınız, bu durumdan siz de rahatsız olmuşsunuz. Bence de konuşun onlarla, bu durumun sizi rahatsız ettiğini söyleyin. Yakınlarda bir yerde kiraya çıkabilirsiniz. Öğrenciler 18-19 yaşlarında eve çıkıyorlar zaten. Siz evlenene kadar o evde hep birlikte yaşayamazsınız, bu size de yengeye de zulüm olur.

Umarım hakkınızda hayırlısı neyse o olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…