Bakın benim kız kardeşim öğrenci ve anne yok baba yok siz diyorsunuz ki abiyle yenge de tekme vursun , sizin durumu bilmem ama bizde durumlar böyle, sizin gibi düşünenleri görünce çok üzülüyorum, benimde Görümcem var böyle bir durumda kalsa ilk ben sahip çıkarım..
bakin ben Boyle bir şey olsa esimden once gider teklif ederim ve bundan da gocunmam ama hem o evin icinde yaşananları bilmeden yapmacık bir sekilde ayyy benim kardeşim eziyet çekiyor diye söyleyenler bana samimi gelmiyor. Boyle söyleyenlerin büyük bir kısmı da zahmet edip kimseyi evine sokmuyor, esinden çekiniyor vs vs zaten insan yaşlı ya da cocuk degilse o kadar eziyet gördüğü evde kalmaz bence, muhtemelen pozitif yanlari negatif yanlarından baskin geliyordur.Umarım aynı şeyleri yaşamazsınız , bir kere de olaya gelin gözüyle değil de insan gözüyle baksaniz ..sokakta birini bile görsek üzülmez miyiz bu toplum ne ara bu hale geldi.. Ben yine diyorum Görümcem bu şekilde ortada kalsa sokağa atmam ..
Inanın herkes sanıyor ki kötülemek için yazdım, yahu kız napsın abisine sığınmış kimsesi yok , bizim toplum ayrı eve sıcak bakmıyor, benim kız kardeşim bizzat bunu yasıyor, diyorlar niye yanına almıyorsun abimle defalarca kavga ettim adam yok diyor gurur yapıyor, bende üzülüyorum ama napayım durum bu , Allah herkese merhamet versin , ve bugünde gördüm ki bizdekinden çok var bu platformda , gerçekten çok acıKonu es ailesi olduğu zaman genelde buradaki hanımlar gelin gözüyle bakıyorlar olaya diyorum bu gelinlerin hicmi ana babası bacısı kardeşi yok onlarda diğer tarafın es ailesi kendimizi karsimizdakinin yerine koyup düşünmeliyiz Rabbım çektiklerinin mükafatını elbet verecektir kalbinden merhamet eksilmesin
Zoraki durumlar var o durumlarda yapacak şey belli , ben zoraki bir durumda elimden geleni yapacağım inşallah, eziyet etmeyeceğim..Tekme vursun demiyor kimse. Maaşı var, kirası var . Yakınlarda bir ev tutsun , rahat etsin. Kendi hayatını kursun , ona da zor. Niye minnet ediyor ?
Yaparım ederim demekle olmuyor. Gorumcenizi evinize çağırın , 3 ay kalın , sonra konuşun rahatça.
Abim çok ilgileniyor tek pozitif yan bu , arada bana da geliyor bir hafta kaldığı oluyor, ama abim hemen arayıp çağırıyor, yengem de her gittiğinde çatmaya bıktırmaya çalışıyor, ben de diyorum sabret inşallah geçecek, abim razı olsa herşey daha kolay olacak..bakin ben Boyle bir şey olsa esimden once gider teklif ederim ve bundan da gocunmam ama hem o evin icinde yaşananları bilmeden yapmacık bir sekilde ayyy benim kardeşim eziyet çekiyor diye söyleyenler bana samimi gelmiyor. Boyle söyleyenlerin büyük bir kısmı da zahmet edip kimseyi evine sokmuyor, esinden çekiniyor vs vs zaten insan yaşlı ya da cocuk degilse o kadar eziyet gördüğü evde kalmaz bence, muhtemelen pozitif yanlari negatif yanlarından baskin geliyordur.
Evet konu sahibi kesinlikle bu yoruma katiliyorumBaşınız sağolsun.
Yengenizin düzeni bozulduğu için huzursuz olması normal.
Ama keşke biraz şefkatle yaklaşsa ve bu kadar belli etmese.
Bu konuda şuan için ayrılma imkanınız yok ise orta yolu bulabilirsiniz.
Mesela evde sorumluluk alarak ve bu durumu hissettiğinizi gerekirse yengenize açarak.
Abiniz biraz ataerkil ve kadına karşı antidemokratik ise de yenge sinirini sizden çıkarıyor olabilir.
Yani şahsi algılamayın, belki kendiyle ya da kocasıyla ilgilidir suratsızlığı.
Ama bariz size ise tepkisi, bu konuda açık olun, abiyi araya katmadan konuşun.
Gerçek bu çünkü, kendisi bunu bizzat söyledi sizin hayatınıza imrendiğim için evet dedim dedi , tabi bunu evlendikten çok sonra söyledi , anlatma amacımin ne olduğunu iyi biliyorsunuz, konuyu yanlış yere çekiyorsunuz kendisi gelirken kabul ederek güle oynaya geldi, planını evlendikten sonra açıkladı yani merak etmeyin, amaç beliymiş anladık onu acı bir şekilde.. sorun ev açmak değil abim hayatta ayrı bir yerde yaşatmaz geleneksel bir kafası var , bizde ayrı ev kavramı yok bekarken , keşke olsaydı ama yok , olaylari çarpıtmayın..
Bu arada eşim kendi teklif etti gelsin kalsın diye ki her zaman geliyor bana , kız kardeşim için bir oda , özel kişisel ihtiyaçlar hepsi var evimde, ona özel herşeyi aldım, yeterki o üzülmesin yanlız hissetmesin ...bakin ben Boyle bir şey olsa esimden once gider teklif ederim ve bundan da gocunmam ama hem o evin icinde yaşananları bilmeden yapmacık bir sekilde ayyy benim kardeşim eziyet çekiyor diye söyleyenler bana samimi gelmiyor. Boyle söyleyenlerin büyük bir kısmı da zahmet edip kimseyi evine sokmuyor, esinden çekiniyor vs vs zaten insan yaşlı ya da cocuk degilse o kadar eziyet gördüğü evde kalmaz bence, muhtemelen pozitif yanlari negatif yanlarından baskin geliyordur.
Beraber yaşamayı kastettim, gerçekten yanlış anladınızKadın kendisi kabul ederek geldi demişsiniz. Neyi kabul etti, kız kardeşinizle yaşamayımı ? En başta bunlarımı konuştunuz ? Abinizin geleneksel kafa yapısına ve sizin merhametli görünüyordu, kendisi kabul etti gibi kelimelerinize bakacak olursak, abinizin köylü yengenizle evlenme amacıda kendine ve ailesine hizmetçi tutmak mıydı o zaman acaba diye bir düşünüyor insan. Amacım olayları çarpıtmak değil. Yengeniz hakkında anlattıklarınızın, kız kardeşinizle ilgili olan tarafıyla hiç bir bağlantı kuramadığım için söylüyorum. Baştan kim neyi kabul etmiş ona göre yazarsanız belki her şey daha net anlaşılır
Aynen, bahane ararsanız bulursunuzolur mu hem geline baktırıp hem şikayet edecekler
ozaman bu şekilde dusununen kız yada erkek fark etmez anasının evinde ömür boyu bekar yaşayacak ailesini istemediginiz eş ile evlenmeyeceksiniz o beğenmediğiniz istemediginiz ana babanin evladiyla....Kayın ile görümce arasında fark çok ama bunu söyleyeyim. Kabul etmek gerekir ki kadınlarin çoğu sıkıntılı oluyor. Hele karşısındaki yengeyse köle gibi görüyorlar.
Birden fazla kadın aynı eve sığmıyor.
İyi yengeler olduğu gibi iyi gorumcelerde var. Ama nedense hiç denk gelmiyorlar birbirlerine. Çok istisna.
Keşke konu açsaymışın...konu içinde konu oldu..Beraber yaşamayı kastettim, gerçekten yanlış anladınız
Kesinlikle öyle. Kadınlar yapı olarak evi benimseyip kendi düzenini kurmak istiyor ve birden fazla kadınla çatışma çıkıyor. Ben annem ve kız kardeşimle mutfağa bile girmem illa ki birbirimize gıcık oluruz :) ki normalde çok iyi anlaşırız ama düzenlerimiz uymuyor.Kayın ile görümce arasında fark çok ama bunu söyleyeyim. Kabul etmek gerekir ki kadınlarin çoğu sıkıntılı oluyor. Hele karşısındaki yengeyse köle gibi görüyorlar.
Birden fazla kadın aynı eve sığmıyor.
İyi yengeler olduğu gibi iyi gorumcelerde var. Ama nedense hiç denk gelmiyorlar birbirlerine. Çok istisna.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Yorumları okuyunca bunu gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?