cumletennnn aminnn cnmAynen öyle. Şu konudaki bazı yorumları okuyunca sinirlerim iyice bozuldu ya. Nasıl bu kadar merhametsiz olunabiliyor aklım almıyor benim. Birde dediğin gibi bu zihniyette çoğaldı. Eşinin ailesi olmasın ama kendi ailesi ile sıkı fıkı olsun isterler. Hiçbir konuda büyük konuşmayacağım diye söz verdim ama şu konuda büyük konuşmadan edemedim. Resmen vicdansızlık ya bu. Ben de eşimin ailesiyle yaşamak istemem ama ortada elzem bir durum varken bırakın eşi kırk kat yabancıya yardım ederiz, acısını paylaşırız. Hiçbir şey diyemiyorum, Allah konu sahibinin sabırını arttırsın, yardımcısı olsun da o yengeden biran önce kurtulabilsin. Son olarak bu tarz merhamet yoksunu insanların(!) birbirlerine denk gelmeleri dileğiyle.
Ona da ayrı üzüldüm. İnsan zaten tok olarak kalkamaz ki o sofradan. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bilhassa böyle insanlıktan yoksun kişilere..konu sahibine ayrı üzüldüm ama konu içinde.biri yazmış onun kızkardeşine daha çok üzüldüm
konu sahibinin maaşı kirada evi var
ama o kız Muhtaç yengenin hizmetçi olmuş buna rağmen yüzünün eğriliği var.o kiz o sofraya nasıl oturup yemek yiyor gerçekten için acıdı
İsteyen alırdı yanınaBahane yok mücadelemi Allah biliyor..
amin ,Ona da ayrı üzüldüm. İnsan zaten tok olarak kalkamaz ki o sofradan. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bilhassa böyle insanlıktan yoksun kişilere..
Gerçekten artık pes , size dert falan anlatılmaz, adam despot diyorum, hala diyornz isteseydin alırdın yanına, ben gidip getirsem evimi başıma yıkar anlamıyor musun ..İsteyen alırdı yanına
Cnm evlenirken ben konuştum bizzat dedim bak eğer yaoamiycaksan gelme, dedi olur mu öyle şey falan ama gelince ilk isi sizi istemiyorm oldu , abim polis diye evlendi, kendisi köyde yaşayan bir insandı küçümsemek için demiyorum, amacı abim sayesinde level atlamakmış ..
Gerçek bu çünkü, kendisi bunu bizzat söyledi sizin hayatınıza imrendiğim için evet dedim dedi , tabi bunu evlendikten çok sonra söyledi , anlatma amacımin ne olduğunu iyi biliyorsunuz, konuyu yanlış yere çekiyorsunuz kendisi gelirken kabul ederek güle oynaya geldi, planını evlendikten sonra açıkladı yani merak etmeyin, amaç beliymiş anladık onu acı bir şekilde.. sorun ev açmak değil abim hayatta ayrı bir yerde yaşatmaz geleneksel bir kafası var , bizde ayrı ev kavramı yok bekarken , keşke olsaydı ama yok , olaylari çarpıtmayın..Konu yenge ile kız kardeşiniz arasındaki ilişki iken birden bire niye yengenin bekarken yaşadığı yere ve abinizle evlenme amacının ne olduğuna geldi anlamadım. Geldiği yer, amacı vs bizi ne ilgilendirir ki. Asıl amacı nedir bilemem ama görümceyle yaşamak olmadığı kesindir. Yoksa siz böyle bir amaç için mi evlenmesini bekliyordunuz... kadına köyden gelmiş, level atlamış gibi basit kelimeler kullanıyorsunuz ama o kadar çok düşündüğünüz kız kardeşinize el birliğiyle bir ev açamıyorsunuz
olur mu hem geline baktırıp hem şikayet edeceklerO kadar eziyet çekerken keşke siz yanınıza alsaydınız kardeşinizi
Verdiğiniz fikirler mükemmel aslında ama bir konu da size katılmıyorum yenge ortaya konulmalı.
Madem surat asıp gitmeye teşvik var ortada.
Abisi neden gitmek istediğini bilmeli.
Fikrinize saygısızlık etmek istemem tabiki , yanlış anlamayın .
Gerçek bu çünkü, kendisi bunu bizzat söyledi sizin hayatınıza imrendiğim için evet dedim dedi , tabi bunu evlendikten çok sonra söyledi , anlatma amacımin ne olduğunu iyi biliyorsunuz, konuyu yanlış yere çekiyorsunuz kendisi gelirken kabul ederek güle oynaya geldi, planını evlendikten sonra açıkladı yani merak etmeyin, amaç beliymiş anladık onu acı bir şekilde.. sorun ev açmak değil abim hayatta ayrı bir yerde yaşatmaz geleneksel bir kafası var , bizde ayrı ev kavramı yok bekarken , keşke olsaydı ama yok , olaylari çarpıtmayın..
Aman dikkat et yengene yanlışlıkla bir yengoş falan dersin linç ederler seni burda gorumcesin ya adın çıkmış bi kere aman çok alıngan ve hassaslar burda bazı insanlar.Gorumcelik yapmadığın için kendini bir halt sanan bir yenge vakası mağdur da olsan bi tas su vermez bu ve bu gibiler. Yenge sevmiyorum.
Umarım siz böyle bir durumda düşmezsiniz, benim yengem görgüsüz çıktı, evlenirken tevazulu davrandı tam bir merhamet timsaliydi, ama nedense evlendikten bir hafta sonra neden başka eve çıkmıyorsunuz dedi , ve anne baba yok bunu da belirteyim , gidecek yer , para hiçbişey yok ...Konu yengeniz ile kız kardeşiniz arasındaki ilişki iken birden bire niye yengenin bekarken yaşadığı yere ve abinizle evlenme amacının ne olduğuna geldi anlamadım. Geldiği yer, amacı vs bizi ne ilgilendirir ki. Asıl amacı nedir bilemem ama görümceyle yaşamak olmadığı kesindir. Yoksa siz böyle bir amaç için mi evlenmesini bekliyordunuz ? yengeniz için köyde yaşıyordu abimle evlendi level atladı gibi kelimeler kullanıyorsanız demekki sizin durumunuz çok iyi. Bu kadar çok düşündüğünüz kız kardeşinize el birliğiyle ayrı bir ev açabilirsiniz mesela
Küçümsemedim lütfen doğru anlayın.. Gaddar olan bir insan kendisi ... yetim bir kıza zulmediyor..Evlilikler zaten genelde sizin tabirinizle level atlamak için yapılır. Daha iyi bir hayat, daha iyi insanlar ister insan hayatında eğer eksikse bunlar.
Ama maalesef ki imrendigu hayatı bulamamış demek ki. Onu küçümseyen kişilerle aynı evde yaşamaya mahkum bırakılmış.
Bazı şeyler sadece yaşanır ..Evlilikler zaten genelde sizin tabirinizle level atlamak için yapılır. Daha iyi bir hayat, daha iyi insanlar ister insan hayatında eğer eksikse bunlar.
Ama maalesef ki imrendigu hayatı bulamamış demek ki. Onu küçümseyen kişilerle aynı evde yaşamaya mahkum bırakılmış.
Umarım aynı şeyleri yaşamazsınız , bir kere de olaya gelin gözüyle değil de insan gözüyle baksaniz ..sokakta birini bile görsek üzülmez miyiz bu toplum ne ara bu hale geldi.. Ben yine diyorum Görümcem bu şekilde ortada kalsa sokağa atmam ..olur mu hem geline baktırıp hem şikayet edecekler
Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi. Bir arkadaşım var samimi onun anne babası rahmete gitti 4 kardeşler en küçükleri erkek 19 yaşında üniversite öğrencisi. Hepsi evli küçük dışında. Ablaları bizde kalsın dediler ilk başta icraata gelince bir tek benim arkadaşım olan ablası sahip çıktı bırakmam kardeşimi dedi ama eşi gönülsüzdü onun da. Abisi hiç oralı olmadı ama abisi il dışında memur, yengesi geldi görümceleriyle konuştu siz el kapısındasınız yarın öbür gün eşleriniz sıkıntı çıkarır çocuk kendini sığıntı gibi hisseder dedi eşyalarını toplayıp çocuğu alıp gitti. Gitmeden kayınına oda yapmış. Arkadaşım fotolarını atıyor çocuk orda çok daha iyi mutlu. Çocuğa maaş falan bağlanmadı yani babadan maaşı yok. Yani demem o ki, iyi yengeler de var.
Konu es ailesi olduğu zaman genelde buradaki hanımlar gelin gözüyle bakıyorlar olaya diyorum bu gelinlerin hicmi ana babası bacısı kardeşi yok onlarda diğer tarafın es ailesi kendimizi karsimizdakinin yerine koyup düşünmeliyiz Rabbım çektiklerinin mükafatını elbet verecektir kalbinden merhamet eksilmesinUmarım aynı şeyleri yaşamazsınız , bir kere de olaya gelin gözüyle değil de insan gözüyle baksaniz ..sokakta birini bile görsek üzülmez miyiz bu toplum ne ara bu hale geldi.. Ben yine diyorum Görümcem bu şekilde ortada kalsa sokağa atmam ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?