Benim yeğenim 16 yasindan beri uzakta okudugu için guvenlikli bi sitede 1+1 de kaliyor. Cok şükür bir şey olmadı.Canim guvenlikli 1+1 siteler var bende ayril ama guvenligi olan bi evde otur hamgi ilde yasiyorsun bilmiyorum ama
Amin inşallah, bende bunu vurgulamak isterken yengeseviciler yine meydana çıktı, Allah herkese merhamet versin ..Ne günlere kaldık Ya Rab? Herkes ne kadar kötü. 21 yaşında henüz öğrenci genç bir kız. Başta anne yok, baba yok. Bir tek abi var. Hayatla nasıl başa çıkılır, nasıl mücadele edilir ne bilsin? Kim ister kendine ait olmayan bir evde yaşamayı yada kim ister kendi evinde başka birini? Tabi ki kimse ama bu keyfi değil çok elzem bir durum. O yüzden yengeye bolca vicdan diliyorum.
ozaman bu şekilde dusununen kız yada erkek fark etmez anasının evinde ömür boyu bekar yaşayacak ailesini istemediginiz eş ile evlenmeyeceksiniz o beğenmediğiniz istemediginiz ana babanin evladiyla....
Amin inşallah, bende bunu vurgulamak isterken yengeseviciler yine meydana çıktı, Allah herkese merhamet versin ..
Bazı yerlerde haklisiniz. Ama dediniz ya kadınlar kendinde her hakkı buluyorlar diye, yengeler de kadın ya onlar da her hakkı kendinde buluyor. Nasıl kayınvalide ve görümceler oğlumun evi, kardeşimin evi diye bakıyorsa, aynı dediginiz gibi iyi yetişmiş olanları tenzih ederek yengeler de adamı tapusunda gibi görüyor. Daha ortada bir şey yokken gözdağı vermeye çalışıyor falan. Eğitim ve vicdan önemli gerçekten.Çok farklı bir yere çekilmiş konu.
Ben aile fertlerinin karşılıklı anlayışlarından söz ediyorum ve çoğunlukla bu anlayış içinde kadınları göremiyorum diyorum.
Çok iyi yetişmiş , yetiştirilmiş kişileri veya tam tersi durumlari tenzih ediyorum ancak erkeğin ailesi yenge evine gittiğinde çoğunlukla yenge dedikleri kişiyi benimsemiyorlar. " Benim oğlumun evi, abimin / kardeşimin evi " istediğimi yaparım mantigindalar.
Ancak kadının ailesi tam tersi oluyor. Aman rahatsızlık vermeyelim aman şöyle böyle.
Bu hakkı yine ataerkil toplumun dayatmalariyla büyüyenler yapıyor.
Ve yine söylüyorum kayın ile görümce arasında çok fark oluyor genelde.
Kadınlar kendilerinde her hakkı buluyorlar.
Herkes kendi hayatının penceresinden yorum yapıyor. Kimse kimseye empati ile yaklaşmıyor.
İyi insanlarla karşılaşır , başkasının yaşadığı sıkıntıyı anlamak istemez.
Aile konusunda hassas olmak lazım evet. Bir aileye gittiğinde aileyi birbirine düşürenlerde var, bir araya getirenlerde, tüm iyi niyetine rağmen mutlu olamayanda.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın iyi insanları.
Evet mesela ben de o üyeyi anladım ama bir yerde dedi ki yengeye daha evlenmeden dedik bak yapamayacaksan evlenme diye. Sana ne yani abi ile yenge arasında konuşulur o. Sen niye soruyorsun. Gerçekten kadını biraz garip görmüşler ama o da anasının gözü çıkmış tam tersi. Birisi müdahaleci birisi oyuncuymus sanki burda.Siz onu vurgulamadınız. Geliniz küçük gördünüz , abinizin onun için bir nimet olduğunu yazdınız. İki gorumceli bir eve gelmesi onun için level atlamaktır dediniz.
Gelinizi tanımıyorum. İyi niyetli biri olmayabilir , görmüş geçirmiş biri değildir , doldurmamıştır kendini .. Tanımadan yorum yapmak zor. Ancak bakış aciniza bakılırsa sizlerde ona çok yakın davranmıyorsunuz. Kendinizi de elestirmelisiniz.
" Sizin hayatınıza çok özeniyordum " diyen bir kadın çok saf geldi bana. Kim söyler ki kolay kolay eşinin ailesine bunu.
siz değiştirmediğiniz müddetçe hiçbir şey değişmez. hak verilmez alınır. başınıza gelen güzel şeyleri allahın lütfu kötü şeyleriyse insanların şerri olarak düşünürseniz ilahi ve insani merhamete muhtaç olarak yaşarsınız. insan hayatı boyunca binbir belaya düşebilir ama kendini, gücünü bilmeyene, kendi hakkı için bile savaşamayan birine kim yardım edebilir? hayatınızı zorlaştıran kişiye zeus yıldırım mı yağdıracak? beyaz atlı prens atının terkisine atıp sizi sarayına mı taşıyacak? niye kurtarılmayı bekliyorsunuz? bu kadar edilgenlik sinir bozucu. sıvayın kollarınızı yörenizin, törenizin tekerine çomak sokun. yoksa sizin yolunuzdan sadece kardeşiniz değil çocuklarınız da gidecek.Ayni şehirde yurda bırakmıyor bu dediginiz daha mantıklı ama yurt konusu, kız kardeşim uyumlu sakın birisi, evde her ise yardım etmeye çalışıyor , abim çok katı yani ona göre bir kız tek başına bir yerde duramaz beni de bırakmadı hiç..
Amin inşallah, bende bunu vurgulamak isterken yengeseviciler yine meydana çıktı, Allah herkese merhamet versin ..
Evet canim cok rahat oluyor kendini guvende hissediyorsun.bende daha once guvenlikli bi sitede oturdum geceleri rahatca uyuyabiliyordumBenim yeğenim 16 yasindan beri uzakta okudugu için guvenlikli bi sitede 1+1 de kaliyor. Cok şükür bir şey olmadı.
Ev ev ustune olmuyor 21 yasinda bir kiz yanliz kalabilir o gelirleri siz mi aliyorsunuz abiniz mi ben bunu merak ettim 2 ev mi 1 ev mi kirasi var bananizdam kalan21 yaşındayım çalışmıyorum üniversite öğrencisiyim normalde ama simdi kapalı her yer tabi
Evimiz var abim yalnız kalmamı istemediği için kapattık kiraya verdik 21 yaşındayım çalışmıyorum
21 yaşındayım işte babamdan kalan emekli aylığı ve ev kirasi var onun dışında bir gelirim yok. Çok ayrılmak istiyorum ben de ama abime nasıl söylerim bilmiyorum...
Abinin ısrarı dışında zaruri bir durum yok maalesef. 19 yaşında üniversite için başka bir şehirde yaşamaya gittim. Bütcem de sınırlıydı. Bu arkadaşımızın maddi bir problemi de yok.Allah iyilerle , vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.
Burda kocamın kardeşi diye bakanlar , kendi kız kardeşleri yalnız kalsa bu şekilde konuşmazlar.
Ortada yaş kaç olursa olsun zaruri bir durum var.
Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın. Burda ki kadınların bir kısmı evlendikleri adam sadece ''koca'' sıfatı taşısın istiyor.
Evlat , kardeş , amca , dayı olmasın.
Adam evlenince sadece koca olup karısına ve karısının ailesine bakmalı çünkü.
Sana gelince abinle açık açık konuş , yengem surat asıyor bende bu şekilde kalıp huzur bozmak istemiyorum.
Yengen düşünsün sonrasını.
Temiz iş , en azından gitmek için geçerli nedenin olur.
Huzuru bozulmaz öyle insanların merak etme.
40 yaşındaki kadının başına da benzer problemler gelebilir. 21 yaş tek başına kalınamayacak bir yaş değil. 19 yaşında başka bir şehirde kısıtlı bir bütçe ile 4 yıl yaşadım üniversite dolayısıyla. Kira ve babasından maaş alıyor ayakları üzerinde durmak için yeterli değil mi? Mesleği olsa kazancı bu kadar olamazdı belki de.21 yaşında dışarda kızların başına neler geliyor haberiniz var mı? Kızın kimsesi yok anne baba yok bir abisi var ve yük öyle mi? Görende ömür boyu ve ya yıllarca tepenizde kalıcak gibi konuşuyorsunuz pess. Kızcağız ayaklarının üstünde durabildiği an zaten ev ayrılır. İyi ya herkes evlenince yaşlılık yoksa kimsesiz olursa evine alma niyeee eş istemiyor. Pardonda kendi kardeşiniz aynı durumda olsa köpek çekersiniz eşinize dimi? Bu tarz durumların kadını erkeği yok ailelerimizin bize ihtiyacı olduğu an yanlarında oluruz. Siz eşisiniz o kardeşi canı kanı bu ayrımı öğrenin
Konu sahibi o evden uzaklaşırsa başına kötü şeyler geleceğini düşünen yorumlar var. Şuan ne misafir ne ev sahibi sayıldığı bir ortamda ne kadar huzuru olabilir ki.Babandan kalan maasla ömür boyu çalışmadan geçinebilirsin. Sigortasiz ek işler yaparsin. Evden de cikmasaydin keske kiraysa dertleri yarisini verirdin. Ki ben olsam satar bölüșür küçük eve çıkardım. Tam rahat edecegin vakitte yenge kahri mi ceksen. Erkek arkadaşın olur evine gelir kalir takılır hayatini yaşarsın.
Ya sayfalarca sana laf sokup sokup sen kendini savundukca bu senin konun degil dediler allah askina muhatap olma şunlarla içleri pis.Ne kadar ayıp gerçekten, çok çirkin bir uslubunuz var , inşallah bu hayat size de biseyler öğretir zamanla , ama dua edin de kardeşimin durumuna düşmeyesiniz zira düşerseniz karşınıza sizin gibi insanlar çıktığında ne demek istediğimi anlarsınız..
Ayrıca kardeşim okuyor ve öğrenci inşallah o da benim gibi meslek sahibi olarak kurtulacak o evden ..
Ben meslek sahibi olup evlenip kurtuldum o evden ..
Cok acımasızsınız Calcifer..
onlar gittikten sonra eşinle tartışmışsın aynı şey değil mi?Hepsiyle aram iyi ve iyi anlaşıyoruz, ben asla merhametsiz davranmadım evime gelene hep hürmet ettim , aynı şeyler değil,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?