Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

Canim guvenlikli 1+1 siteler var bende ayril ama guvenligi olan bi evde otur hamgi ilde yasiyorsun bilmiyorum ama
Benim yeğenim 16 yasindan beri uzakta okudugu için guvenlikli bi sitede 1+1 de kaliyor. Cok şükür bir şey olmadı.

Ne günlere kaldık Ya Rab? Herkes ne kadar kötü. 21 yaşında henüz öğrenci genç bir kız. Başta anne yok, baba yok. Bir tek abi var. Hayatla nasıl başa çıkılır, nasıl mücadele edilir ne bilsin? Kim ister kendine ait olmayan bir evde yaşamayı yada kim ister kendi evinde başka birini? Tabi ki kimse ama bu keyfi değil çok elzem bir durum. O yüzden yengeye bolca vicdan diliyorum.

Amin inşallah, bende bunu vurgulamak isterken yengeseviciler yine meydana çıktı, Allah herkese merhamet versin ..

ozaman bu şekilde dusununen kız yada erkek fark etmez anasının evinde ömür boyu bekar yaşayacak ailesini istemediginiz eş ile evlenmeyeceksiniz o beğenmediğiniz istemediginiz ana babanin evladiyla....

Çok farklı bir yere çekilmiş konu.

Ben aile fertlerinin karşılıklı anlayışlarından söz ediyorum ve çoğunlukla bu anlayış içinde kadınları göremiyorum diyorum.

Çok iyi yetişmiş , yetiştirilmiş kişileri veya tam tersi durumlari tenzih ediyorum ancak erkeğin ailesi yenge evine gittiğinde çoğunlukla yenge dedikleri kişiyi benimsemiyorlar. " Benim oğlumun evi, abimin / kardeşimin evi " istediğimi yaparım mantigindalar.

Ancak kadının ailesi tam tersi oluyor. Aman rahatsızlık vermeyelim aman şöyle böyle.

Bu hakkı yine ataerkil toplumun dayatmalariyla büyüyenler yapıyor.

Ve yine söylüyorum kayın ile görümce arasında çok fark oluyor genelde.

Kadınlar kendilerinde her hakkı buluyorlar.

Herkes kendi hayatının penceresinden yorum yapıyor. Kimse kimseye empati ile yaklaşmıyor.

İyi insanlarla karşılaşır , başkasının yaşadığı sıkıntıyı anlamak istemez.

Aile konusunda hassas olmak lazım evet. Bir aileye gittiğinde aileyi birbirine düşürenlerde var, bir araya getirenlerde, tüm iyi niyetine rağmen mutlu olamayanda.

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın iyi insanları.

Amin inşallah, bende bunu vurgulamak isterken yengeseviciler yine meydana çıktı, Allah herkese merhamet versin ..

Siz onu vurgulamadınız. Geliniz küçük gördünüz , abinizin onun için bir nimet olduğunu yazdınız. İki gorumceli bir eve gelmesi onun için level atlamaktır dediniz.

Gelinizi tanımıyorum. İyi niyetli biri olmayabilir , görmüş geçirmiş biri değildir , doldurmamıştır kendini .. Tanımadan yorum yapmak zor. Ancak bakış aciniza bakılırsa sizlerde ona çok yakın davranmıyorsunuz. Kendinizi de elestirmelisiniz.

" Sizin hayatınıza çok özeniyordum " diyen bir kadın çok saf geldi bana. Kim söyler ki kolay kolay eşinin ailesine bunu.

Bazı yerlerde haklisiniz. Ama dediniz ya kadınlar kendinde her hakkı buluyorlar diye, yengeler de kadın ya onlar da her hakkı kendinde buluyor. Nasıl kayınvalide ve görümceler oğlumun evi, kardeşimin evi diye bakıyorsa, aynı dediginiz gibi iyi yetişmiş olanları tenzih ederek yengeler de adamı tapusunda gibi görüyor. Daha ortada bir şey yokken gözdağı vermeye çalışıyor falan. Eğitim ve vicdan önemli gerçekten.

Konu sahibi 2 mesaj yazmış gitmiş. Sayfa olmış 25. İnş feyk değildir. Okurken ben bile üzüldüm.

Evet mesela ben de o üyeyi anladım ama bir yerde dedi ki yengeye daha evlenmeden dedik bak yapamayacaksan evlenme diye. Sana ne yani abi ile yenge arasında konuşulur o. Sen niye soruyorsun. Gerçekten kadını biraz garip görmüşler ama o da anasının gözü çıkmış tam tersi. Birisi müdahaleci birisi oyuncuymus sanki burda.

siz değiştirmediğiniz müddetçe hiçbir şey değişmez. hak verilmez alınır. başınıza gelen güzel şeyleri allahın lütfu kötü şeyleriyse insanların şerri olarak düşünürseniz ilahi ve insani merhamete muhtaç olarak yaşarsınız. insan hayatı boyunca binbir belaya düşebilir ama kendini, gücünü bilmeyene, kendi hakkı için bile savaşamayan birine kim yardım edebilir? hayatınızı zorlaştıran kişiye zeus yıldırım mı yağdıracak? beyaz atlı prens atının terkisine atıp sizi sarayına mı taşıyacak? niye kurtarılmayı bekliyorsunuz? bu kadar edilgenlik sinir bozucu. sıvayın kollarınızı yörenizin, törenizin tekerine çomak sokun. yoksa sizin yolunuzdan sadece kardeşiniz değil çocuklarınız da gidecek.

Bakın burada size anlatılmak istenilen, ağlayıp sızlayacağınıza yetişkin bireyler olduğunuzu, abinize göre yaşamak zorunda olmadığınızı, kendi kararlarınızı kendiniz verebiliyor olmanız gerektiğini bilmeniz. Kardeşiniz için yapılacak bir sürü imkan varken sırf abinizin bencilliği ve geleneksel kafa yapısı yüzünden, bizde böyle diyerek bir adım dahi atamayıp ısrarla buna göz yumup sadece yengeye yüklenmeniz yanlış. Yengenin kafa yapısıda başkadır belki. Bu durumda ne yapalım ? Abi onu kabul etmiyor bunu kabul etmiyor, kardeş yengeden rahatsız, enişteden rahatsız... siz keza yengenizin kardeşinize tutumlarından rahatsızsınız. Bir tek yengenin hiçbir şeyden rahatsız olmaya hakkı yok heralde. Çözüm, olaya beşinci boyut dizisi gibi bakmakla olmuyor. Burada da bazı üyelerin belirttiği gibi öğrenciyken yurtta kalan, ayrı eve çıkan vs benimde tanıdığım bir sürü insan var. Bu artık günümüzde gayet normal bir şey. Acınacak veya kötü bir durum asla değil niye olsun aksine kendi ayakları üzerinde durup hayata atılıyorlar. Kardeşiniz için bundan daha güzel ne olabilir ? Abisi ve yengesi ile kalıp sürekli saçma sapan şeyler yaşayacağına kendi arkadaşlarıyla olup gezip tozup kafa dağıtması daha iyidir bence. Hem onun iyiliği için hem de başkasının huzuru bozulmaz. Yenge iyidir veya kötüdür bilemem ama yapacak bir şey var mı ? Abiniz ne yapsın bu durumda eşini atıp kardeşiylemi yaşasın ? Burada odaklanılması gereken asıl şey yenge değil bence. Abinizin kafa yapısına göre yaşadıkça daha çok olay yaşarsınız gibi. Siz yine bildiğiniz gibi yapın tabi

Yengenizin tavrı hiç hoşuma gitmedi.. Belli ki annenizde yanınızda değil.. Aileniz olsa sizde çok bayılmazsınız herhalde yengenizin suratını çekmeye..

21 yaşında bir kız çocuğu ve şu şartlardaki ortam için bencede yalnız yaşama fikri hiç mantıklı değil.. Keşke bu abiler mantıklı ve vicdanlı kadınlarla evlense de böyle sıkıntılara düşülmese.. Bu yaptığı hiç normal değil ve çok kırıcı.. Abinizin de kıymetini bilin.. Karısının ağızına bakıp sizi yalnız bırakmamış..

Bence ayrı eve falan çıkmayın.. Allahın izniyle bu korona belasından kurtulunca zaten üniversiteler yüzyüze eğitime başlar gidersiniz.. Mezun olduktan sonra da inşallah bir iş bulursunuz.. Bulamazsanız da o zaman kendi hayatınızı kurarsınız bir yerden başlarsınız.. Yaşınız da daha olgunlaşmış olur hem..

Ev ev ustune olmuyor 21 yasinda bir kiz yanliz kalabilir o gelirleri siz mi aliyorsunuz abiniz mi ben bunu merak ettim 2 ev mi 1 ev mi kirasi var bananizdam kalan

Herkes yengeye kızmış da, buraya yorum yapanların çoğu evinde görümcesiyle yaşamak istemez... Sizin de yapabileceğiniz bir durum yok, çok ağır şeyler yaşamışsınız. Rabbim yardımcınız olsun. Ama abinizin evine yakın küçük güvenlikli bir daire tutulabilir bence.

Abinin ısrarı dışında zaruri bir durum yok maalesef. 19 yaşında üniversite için başka bir şehirde yaşamaya gittim. Bütcem de sınırlıydı. Bu arkadaşımızın maddi bir problemi de yok.
Yenge istememekte sonuna kadar haklı çünkü karşısındaki tek başına yaşayamayacak durumda biri değil. Ki konu sahibi de durumdan hoşnut değil. Burada tek sorun abi. Konu sahibinin yerinde olsam başka bir şehirde iyi bir staj bulmaya çalışır uzaklaşırdım.

40 yaşındaki kadının başına da benzer problemler gelebilir. 21 yaş tek başına kalınamayacak bir yaş değil. 19 yaşında başka bir şehirde kısıtlı bir bütçe ile 4 yıl yaşadım üniversite dolayısıyla. Kira ve babasından maaş alıyor ayakları üzerinde durmak için yeterli değil mi? Mesleği olsa kazancı bu kadar olamazdı belki de.
Kendimi yenge yerine koyuyorum ve konu sahibi yerine koyuyorum sonuç aynı benim için. Artık yetişkin sayılan biri neden imkanlar müsaitken her iki tarafında mutsuz olduğu bir ortamda yaşasın ki ?
Konu sahibinin bir engeli olur, tek başına yaşayamayacak bir durumu olur evet o zaman kalmalı deriz. Ama şu durumda ne gerek var ?
Okula yakın bir bölgede aparta çıkması konu sahibini daha çok mutlu eder diye düşünüyorum. En azından arkadaşlarını davet edebileceği bir alan olur. Şimdi kendisi ne misafir ne ev sahibi pozisyonunda. Onun için daha zor bu durum.

Konu sahibi o evden uzaklaşırsa başına kötü şeyler geleceğini düşünen yorumlar var. Şuan ne misafir ne ev sahibi sayıldığı bir ortamda ne kadar huzuru olabilir ki.

Ya sayfalarca sana laf sokup sokup sen kendini savundukca bu senin konun degil dediler allah askina muhatap olma şunlarla içleri pis.

Hepsiyle aram iyi ve iyi anlaşıyoruz, ben asla merhametsiz davranmadım evime gelene hep hürmet ettim , aynı şeyler değil,
onlar gittikten sonra eşinle tartışmışsın aynı şey değil mi?
senin 2 saat tahammül edemediğin eş ailesine yenge neden bi ömür tahammül etmek zorunda.
hadi yenge başına gelmedi bilmiyor sizi anlayamıyor
sen aynı şeyleri yaşayan biri olarak neden ailesi geldiğinde sinirleniyorsun, mesafe koyma çabasındasın yada en ufacık hediyeye bile laf ediyorsun?
sen evlenirken eşinin bir maaşı olduğunu ve bir ailesi olduğunu bilmiyor muydun? bilerek evlenmedin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…